Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Заальбах - Хинтерглемм - гірськолижні курорти в Австрії

  1. гірськолижні траси
  2. Для дітей
  3. Не тільки гірські лижі

Заальбах

фото: Leo-setä

На східних схилах австрійських Альп розмістився чудовий гірськолижний курорт Заальбах, який разом з розташованим неподалік селищем Хинтерглемм, утворюють найбільшу в країні гірськолижну арену і є прекрасним місцем для активного зимового відпочинку. Затишно влаштувавшись в центрі мальовничої долини Глеммталь, курорти витягнулися уздовж по долині більш ніж на 5 км. З аеропорту в Зальцбурзі щодня курсує автобус, так що дістатися до місця відпочиваючим не складає особливих труднощів.

Гучний і веселий Заальбах привертає вуличними гуляннями, костюмованими шоу і сніговими карнавалами, які можна побачити прямо на лижних трасах, а також численними барами, ресторанами, кафе і клубами, в яких життя вирує до пізнього вечора. Більш спокійний Хинтерглемм прекрасно підходить для сімейного відпочинку.

Особливі природні умови цього курорту гарантують натуральний сніговий покрив протягом всього зимового сезону (з грудня по квітень).

гірськолижні траси

Об'єднані мережею сучасних підйомників курорти утворюють так званий Ski circus (Гірськолижний цирк) і надають любителям гірських спусків можливість випробувати численні траси різного рівня складності. Протяжність гірськолижних трас курортної зони перевищує 200 км. Тут є і круті запаморочливі спуски для професіоналів, і гладкі пологі - для початківців. Приголомшлива система підйомників змонтована таким чином, що дозволяє перетнути всю долину, не знімаючи лиж. З висоти гірських схилів відкриваються чудові краєвиди засніженій долини. Уздовж схилів притулилися численні гірські ресторанчики, що запрошують відпочиваючих перепочити і спробувати кулінарні шедеври місцевої кухні. Для бажаючих покататися в темну пору в Хинтерглемме діє спеціально освітлювана траса.

Для початківців траси в Заальбахе розташовуються поблизу від центру курорту і вдень постійно залиті сонцем, в Хинтерглемме вони знаходяться в тіні, зате сніговий покрив тут надійний до закінчення сезону.

Заальбах

фото: edanzer2009

Для дітей

Не залишать без уваги і самих маленьких. Для дітей від трьох років працює спеціальний лижний дитячий сад, а від чотирьох - гірськолижна школа з високопрофесійними досвідченими тренерами. До послуг юних гірськолижників окремі дитячі підйомники і спеціальні траси для дітей, обладнані ігровими майданчиками.

Не тільки гірські лижі

У курортній зоні надає масу можливостей для різноманітного відпочинку. Крім гірськолижних трас є траса з хронометражем для гігантського слалому і траса для могула, працюють кілька парків для сноуборда, парк для карвінгу, трампліни для стрибків, освітлювані гірки катання на санках. Для любителів рівнинних лиж навколо курортів спеціально прокладено 10 км трас. До послуг відпочиваючих криті тенісні корти, спортивний центр з басейном, каток, боулінг, сквош корти, а також достаток ресторанів і кафе, де можна насолодитися шедеврами австрійської кухні або просто перекусити.

До послуг відпочиваючих криті тенісні корти, спортивний центр з басейном, каток, боулінг, сквош корти, а також достаток ресторанів і кафе, де можна насолодитися шедеврами австрійської кухні або просто перекусити

Хинтерглемм

фото: Ian Gratton

Новости