Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень Австрія - головні визначні пам'ятки, що подивитися в Відні

  1. Собор Святого Стефана
  2. Палацовий комплекс Хофбург
  3. Рінгштрассе
  4. Віденські кав'ярні
  5. Музеї і прогулянки по місту

Відень - вид на Дунай

Столиця Австрії Відень - місто зі своїм особливим і незабутнім стилем. Відвідування величної Відня, по-королівськи багатою своїми золотими і білими палацами, приводить в невимовне захоплення численних туристів, число яких зростає рік від року. Таємниче середньовіччя, блискучий вісімнадцяте століття, стрімкий двадцятий - круговорот музики, історії, мистецтва - все це Відень, неповторна і прекрасна.

Собор Святого Стефана

Напевно найвідомішою і впізнаваною пам'яткою австрійської столиці вважається Собор Святого Стефана або Штефансдом - справжня гордість Відня, зразок готичного мистецтва. Це католицький храм, який по праву може вважатися символом не тільки Відня, а й усієї Австрії. Перше церковне будова на місці Штефансдома було побудовано приблизно в одинадцятому столітті, а свого сучасного вигляду він набув в п'ятнадцятому столітті. У північній башті собору знаходиться дзвін Пуммерін - другий за величиною в Європі. Всього ж тут двадцять три дзвони. У підземних катакомбах знаходяться поховання монархів і знаті. Дах знаменитого Собору Святого Стефана складається з 200 тисяч кольорових черепиці, якими викладено зображення герба Відня.

Палацовий комплекс Хофбург

Інша відома пам'ятка столиці Австрії - це палацовий комплекс Хофбург - резиденція австрійських кайзерів. Саме він з усіх існуючих палацово-паркових ансамблів Австрії виділяється серед всіх інших своїми розмірами і розкішшю. Відомо, що царська династія проживала тут починаючи з 12 століття. Комплекс налічує більше двох тисяч кімнат. У Хофбурге можна відвідати Скарбницю Габсбургів, музей імператриці Єлизавети (відомої як Сіссі). У палаці Хофбург знаходиться Державний зал Австрійської Національної бібліотеки, а також відома Іспанська школа верхової їзди.

У палаці Хофбург знаходиться Державний зал Австрійської Національної бібліотеки, а також відома Іспанська школа верхової їзди

Палацовий комплекс Хофбург

Рінгштрассе

Популярним віденським туристичним маршрутом є огляд Рінгштрассе (скорочено Ринг) - це бульварного кільця, де зосереджені багато визначних пам'яток Відня: Ратуша, Університет, Біржа, Віденська опера, Будівля парламенту, Бургтеатр. Бульвар був закладений в середині 19 століття за наказом імператора Франца Йозефа I на місці старовинних кріпосних стін. Сучасне бульварне кільце має той же вигляд, що і при закінченні будівництва. Пам'ятки Рингу можна оглянути проїхавши на спеціальному екскурсійному трамваї.

Віденські кав'ярні

Не можна виїхати з Відня і не спробувати знаменитий торт «Захер» і віденський штрудель. Тут вони продаються в спеціальних кондитерських магазинах-кав'ярнях на вагу або цілком. Віденські кафе славляться не тільки своєю кавою і тістечками, а й ритуалами, які супроводжують ці самі кавування. Для місцевих жителів заглянути в кафе, і випити там по чашечці запашної кави - це дуже важлива і істинно віденська традиція. І, звичайно ж, особливе слово потрібно сказати про віденському кави. Одна з важливих його особливостей - різні способи подачі. Наприклад, кава «Меланж» подається з шоколадною стружкою і молочною пінкою. Кава «Фіакр» - з вишневою наливкою "кіршвассер", збитими вершками і цукровою пудрою, в кави «Фарисей» додають ром, корицю, какао - порошок і лимонну корочку. Не можна відмовити в оригінальності і самим кафе, оформленим в самих різних стилях і формах.

Музеї і прогулянки по місту

Насолодившись кави і випічкою, можна продовжити огляд численних віденських пам'яток і вибрати наступний пункт подорожі. Це може бути фермерський ринок Нашмаркт або міський парк Пратер або ж церква Карлскирхе , Розташована неподалік. Ще можна відвідати численні музеї Відень по праву називають «музейним раєм», так як в цьому місті налічується близько п'ятдесяти музеїв, більшість з яких неповторні і незвичайні, наприклад будинок метеликів . А можна прогулятися і по парку Фольксгартен або за Віденським лісом, а після побувати в палаці Шенбрунн, зоопарку або ботанічному саду.

Скільки б часу ви не провели у Відні, його завжди буде мало. Напевно, щоб насолодитися цим прекрасним містом, потрібне все життя.

Новости