Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Топ-10» найвищих об'єктів Відня

  1. 2. Торгово-офісний будинок Міленіум-тауер (Millennium Tower)
  2. 3. радиобашни Funkturm Arsenal - «Арсенал», «Альфред», «Томмі»
  3. 4. Висотна житлова будівля «Новий Дунай» (Hochhaus Neue Donau)
  4. 5.Венскіе вежі-близнюки - комплекс (Vienna Twin Towers)
  5. 6. Stephansdom - католицький собор святого Стефана
  6. 7. Тауер Міжнародного центру Донауштадт. Вежа IZD Tower
  7. 8. Віденський міжнародний центр або Центр ООН - будівля В
  8. 9. Хмарочос Флорідотауер (Florido Tower)
  9. 10. радіощогла «Телеком Австрії» на Ексельберге
  10. Як я економлю на готелях до 20%?

Чому люди будують високі будівлі? Людина з давніх-давен усіма способами прагнув піднятися до неба. Щорічно підводяться підсумки, складаються світові рейтинги «будівель-велетнів». У Відні теж є «топ-10» найвищих об'єктів.

Куди б ми не поїхали, нам з Оленою завжди хочеться забратися вище. Ми залазимо на гори, піднімаємося на телевежі, дивимося вид на місто з даху будівель або з ілюмінатора літака. Висота заворожує, дає побачити ті міста, немов птах!

З Віднем теж саме. Сьогодні ми вивчимо найвищі об'єкти Відня, на деякі з них можна забратися і подивитися панораму міста. Наприклад, на Дунайську вежу.

На 10 місці радіощогла «Телеком Австрії» на Ексельберге, на 9-му місці Хмарочос Флорідотауер, а на якому місці собор святого Стефана?

Чому люди будують високі будівлі? Людина з давніх-давен усіма способами прагнув піднятися до неба. І зараз створюються нові високі будови, щорічно підбиваються підсумки, складаються світові рейтинги «будівель-велетнів».

У столиці Австрії теж є «топ-10» найвищих об'єктів.

Найвищою точкою Відня вважається Дунайська вежа (Donauturm) . Це будова в віденському Донаупарке злетіло до неба на 252 метра. Вежа «Донаутурм», створена в 1964 році, стала відомим архітектурним символом Відня.

У той час Відень готувався до Міжнародної садової виставці. Павільйони в Донаупарке почали споруджувати восени 1962 роки (будівництвом керував Ебергарт Федишена). У план підготовки до виставки увійшло і будівництво оглядової вежі «Донаутурм». Автором її проекту став Ханс Лінтль. Урочисте відкриття Дунайської вежі відбулося в квітні 1964 року.

Діаметр споруди в найширшій частині - 12 метрів, найменший діаметр - 6 м. Дунайська вежа зовні дуже схожа на звичайну телевізійну вежу, але в цій якості спорудження ніколи не використовувалося. Вишка обладнана тільки антенами стільникового зв'язку і радіостанцій.

Оглядовий майданчик на Donauturm знаходиться в 150 метрах від землі. Туристи піднімаються до неї на двох швидкісних ліфтах, милуються панорамним оглядом з радіусом видимості 80 кілометрів, роблять знімки. Оглядовий платформа частково засклена від вітру. У літню пору любителі займаються тут банджі-джампінгу (стрибають вниз за допомогою «тарзанки»).

У літню пору любителі займаються тут банджі-джампінгу (стрибають вниз за допомогою «тарзанки»)

Вежа Тисячоліття (Millennium Tower)

2. Торгово-офісний будинок Міленіум-тауер (Millennium Tower)

З оглядової вежі Donauturm добре видно її висотна «сусідка» - вежа Міленіум-тауер. Вона трохи нижче Дунайської вежі (висота її - 202 метра), але куди більш функціональна. На п'ятдесяти поверхах Millennium Tower одночасно перебувають тисячі людей. Люди тут працюють, відпочивають, займаються шопінгом. З 47200 м² площі висотної будівлі 38500 м² зайнято офісами різних фірм. Їх тут близько ста двадцяти, хоча оренда площ в «Міленіумі» коштує чималих грошей. Серед цих офісів є представництва великих міжнародних компаній, наприклад, «Xerox Corporation».

На решті площі вежі Міленіум-тауер розташований великий торговий центр, кінотеатр «Multiplex», ресторани.
Вежа знаходиться на вулиці Хандельскай, в 20-м віденському районі. Будівля була побудована за оригінальним проектом архітекторів Р. Ф. Веббера, Г. Пайхля і Б. Подреккі. По суті, Міленіум-тауер є два сполучених циліндра зі скла. Будували «висотку» дуже швидко - в тиждень спорудження «виростало» на 2,5 поверху.

У 1999 році Міленіум-тауер здали в експлуатацію, а в 2003 році змінився власник будівлі. І вежу, і її торговий центр замовник будівництва продав організації MPC (Гамбурзькому емісійному дому). Вартість угоди склала 360 000 000 € (витрати на будівництво в 1999 році становили 145 000 000 €).

Вартість угоди склала 360 000 000 € (витрати на будівництво в 1999 році становили 145 000 000 €)

Радиобашня Funkturm Arsenal

3. радиобашни Funkturm Arsenal - «Арсенал», «Альфред», «Томмі»

Цій споруді висотою 155 метрів вінці дали кілька імен. Радіовежу Funkturm Arsenal жителі столиці часто називають «Альфред» - на честь Альфреда Шлегеля, який служив директором Віденської пошти і телеграфу. Називають її також «рифу» (поштової вежею); «Антоном» і «Томмі». (Кому належали останні імена - вже ніхто не пам'ятає).

Побудували цю споруду в 1977 році, в центрі віденського комплексу « Арсенал ». Туристичні групи в вежу не ходять, лише зрідка сюди допускаються групи школярів. У цій радиобашни суто практичне призначення - на ній знаходяться антени радіорелейного зв'язку та радіопрограм в УКХ-діапазоні.

Подивитися на вежу Funkturm Arsenal можна біля Південного вокзалу, в 3-му міському районі.

Подивитися на вежу Funkturm Arsenal можна біля Південного вокзалу, в 3-му міському районі

Висотна житлова будівля «Новий Дунай» (Hochhaus Neue Donau)

4. Висотна житлова будівля «Новий Дунай» (Hochhaus Neue Donau)

Ця будівля теж свого роду «рекордсмен» Відня. 150 метрів - це рекорд серед житлових комплексів австрійської столиці. Білосніжна висотка побудована в період 1999 - 2002 рр. Проект будівлі створював австрійський архітектор Гаррі Зайдлер. Зайдлер багато років жив в Австралії, напевно, тому в його творах проявилися риси типового сучасного австралійського зодчества.

Житловий комплекс будувала компанія ARWAG - вона і є сьогодні основним власником будівлі. У «висотці» три крила: одна частина будівлі - дванадцятиповерхова; в двох інших - по тридцять три поверхи. Висота всього будинку Neue Donau, разом з бетонної стелою на даху, дорівнює 150 метрам (висота житлових поверхів становить 120 м).

Тут є житлові квартири в приватній власності; квартири під оренду; апартаменти з подобової здачею і офіси фірм. Висотка побудована в 22-му районі, недалеко від UNO City (Віденського міжнародного центру). Комплекс зручно розташований - біля нього проходять основні міські магістралі: автобан A-22, Ваграмерштрассе, міст Райхсбрюке. З вікон будинку відкривається прекрасний вид на нове русло Дунаю.

З вікон будинку відкривається прекрасний вид на нове русло Дунаю

Вежі-близнюки (Vienna Twin Towers)

5.Венскіе вежі-близнюки - комплекс (Vienna Twin Towers)

Дві величезні вежі (їх висота становить 127 і 138 метрів) в 10 районі Відня - це комплекс Vienna Twin Towers. Вежі-близнюки розташовані на горі Вінерберг, біля Тріестерштрассе і парку відпочинку. Комплекс побудований в 1999-2001 рр., Він є частиною Wienerberg-City. У новому житловому районі «близнюки» Twin Towers стали найвищими будівлями.

Архітектурний комплекс проектував Массімільано Фуксас (Massimiliano Fuksas). Витрати на будівництво будівель склали 109 000 000 €. Вежі побудовані під кутом; між ними, для з'єднання, прокладено кілька мостів. У вежах Twin Towers 37 надземних поверхів і підземний поверх з великим гаражем. В обох будівлях на площі 100 000 м² розташовуються офіси, центр для конференцій, 10-зальний кінотеатр Cineplexx, ресторани, кафе.

Собору святого Стефана (Stephansdom)

6. Stephansdom - католицький собор святого Стефана

Цей собор в центрі Старої Відня на Штефансплатц став національним символом Австрії. Церква на цьому місці існувала з 1137 року, а сьогоднішній вигляд собору святого Стефана сформувався до 1523 році. У цьому храмі можна побачити змішання безлічі архітектурних стилів.

У соборі святого Стефана чотири високі вежі. Найвищою з них є Південна вежа - висота її становить майже 137 метрів. На всій території Австро-Угорщини свого часу існувала заборона зводити вищі церковні будови.

Висота Північної вежі - всього 68 м. На зведення запланованого високого споруди не вистачило коштів. У XVI столітті на недобудовану вежу поставили ренесансний купол. Висота поганських веж по двом сторонам від головного входу - по 65 метрів. У підстави Південної вежі розташовані дванадцять невеликих башточок, а між ними стоїть високий шпиль. Ця архітектурна композиція символізує Ісуса і дванадцять його апостолів.

Довгі роки Stephansdom був найвищим віденським будівлею, і на ньому містився пожежний пост. У разі лиха, траплялося в денний час, черговий повинен був вивішувати в напрямку пожежі червоний прапор (в нічний час з'являвся червоний ліхтар). Звуковий сигнал для населення міста подавався за допомогою рупора.

IZD Tower

7. Тауер Міжнародного центру Донауштадт. Вежа IZD Tower

Найбільший район Відня - двадцять другого район. Він називається Донауштадт (Donaustadt). Тут розташоване найбільше висотна офісна будівля в країні - Міжнародний центр Відня. Висота вежі IZD-Tower становить 130 м. Це грандіозне будинок споруджували протягом трьох років (1998-2001 рр). Автором проекту був Т. Файгер. На сорока поверхах IZD Tower розмістилися офіси великих компаній: Ernst - Young, Borealis, AT-T, Oracle та інші. Тут знаходиться штаб-квартира Американського представництва при Міжнародних організаціях, австрійська філія британської мережі фітнес-центрів Holmes Place, відомий готель Crowne Plaza. Під офіси відведено більше 63000 м² - майже всі площі орендуються компаніями.

Комплекс IZD Tower з 2006 року належить компанії Matrix Property Fund Management LLP. Керівництво компанії викупило його за 247 000 000 € (витрати на спорудження під час будівництва склали 90 млн. €).

Щороку тут проводиться традиційний забіг сходами вежі. Учасники змагання долають 630 ступенів.

Учасники змагання долають 630 ступенів

Віденський міжнародний центр або Центр ООН

8. Віденський міжнародний центр або Центр ООН - будівля В

Building B - найвища будівля комплексу Віденського міжнародного центру (Vienna International Centre, ньому. Wiener Internationales Zentrum). центр ООН в 22-му районі будувався в 1973-79 рр. Головним архітектором проекту був австрієць - Йоганн Штабер.

Комплекс складається з шести будівель. Він збудований у формі літери «Y» і займає 17 гектарів площі. Будинки-вежі мають таке продумане розташування, що жодна з них не закриває своєю тінню іншу. Висота вежі Building B - 127 метрів, в ній 27 поверхів.

При будівництві цієї будівлі в великих кількостях застосовувався азбест (тоді про негативні властивості мінералу не було відомо). З 2005 року тут з профілактичною метою проводяться роботи по вилученню азбесту. Також ведеться будівництво додаткового корпусу «C2» - нового приміщення для конференцій.

У Віденському міжнародному центрі є власна служба безпеки - адже на австрійській землі VIC є екстериторіальної зоною. Щороку в Центрі ООН проводяться тисячі міжнародних заходів, засідань і конференцій. Це має важливе економічне значення і приносить вигоду австрійської туристичній сфері.

У роботі «Міста ООН» зайняті п'ять тисяч і співробітників. Центр VIC у Відні є офіційною штаб-квартирою ООН.

Центр VIC у Відні є офіційною штаб-квартирою ООН

Хмарочос Флорідотауер (Florido Tower)

9. Хмарочос Флорідотауер (Florido Tower)

Флорідотауер знаходиться в 21-м віденському районі. Хмарочос 113-метрової висоти був побудований за 1 рік 10 місяців і зданий в експлуатацію замовнику в 2001 році. Керував проектом Андреас Мюллер-Хартбург.

У вежі Florido Tower 31 поверх, 36000 м² площі. Флорідотауер - це офісний центр - його власником з 2006 року є компанія DIFA (зараз вона називається - Union Investment Real Estate AG).

Висотна будівля зведена на підставі з залізобетонної плити (товщина цього унікального плитного фундаменту - 2 метри). Це перший прецедент в будівництві австрійських «висоток». Фасад башти виконаний зі створенням особливої ​​буферної зони між зовнішнім склінням і внутрішньої скляної конструкцією. Подвійне фасадне скління забезпечує відмінну теплоізоляцію і природну вентиляцію повітря. Будівля Флорідотауер на верхніх рівнях відчуває чималі вітрові навантаження. Незважаючи на це, у його співробітників є можливість відкривати для провітрювання внутрішні вікна.

Незважаючи на це, у його співробітників є можливість відкривати для провітрювання внутрішні вікна

Радиобашня на горі Ексельберг (Richtfunkstation Exelberg)

10. радіощогла «Телеком Австрії» на Ексельберге

Замикає «топ-10» найвищих об'єктів Відня радіощогла Funkturm am Exelberg (109 м). Вона знаходиться в 17-му районі австрійської столиці. Належить ця споруда компанії «Телеком Австрії». Найвища точка вежі знаходиться на висоті 516 м над рівнем моря.

Висотна залізобетонна конструкція будувалася з практичною метою - творці не надто переймалися про естетику цієї будови. Спорудження вийшло схожим на типові німецькі залізобетонні башти. Будувати і обслуговувати надалі таку вежу було набагато простіше, ніж подібні сталеві конструкції.

Коли зводилася вежа на горі Ексельберг (Richtfunkstation Exelberg), керівництво «Телеком Австрії» розраховувало, що попит на забезпечення радіорелейного зв'язку буде і далі підвищуватися. Однак розвиток оптоволоконної і супутникового зв'язку йшло швидкими темпами, і сьогодні вже видно економічний прорахунок компанії. Вежа на Ексельберге стала невдалим вкладенням коштів.

У 1988-95 рр. на Funkturm am Exelberg проводилися метеорологічні і емісійні вимірювання. Зараз на вишці розміщена передає радіотехніка Austro Control Віденського аеропорту та аматорські радіостанції.

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Чому люди будують високі будівлі?
На 10 місці радіощогла «Телеком Австрії» на Ексельберге, на 9-му місці Хмарочос Флорідотауер, а на якому місці собор святого Стефана?
Чому люди будують високі будівлі?
Як я економлю на готелях до 20%?

Новости