Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Щоденна Австрія Гальштат, Австрія

  1. Як дістатися до Гальштата
  2. Традиції в місті Гальштат
  3. Коли краще відвідувати Гальштат, Австрія

Є в Австрії невелике за чисельністю надзвичайне містечко Є в Австрії невелике за чисельністю надзвичайне містечко. Городок затишно влаштувався біля річки, її природна краса захоплює своєю первозданною красою. Гальштат - так називається це місто, оточений чудовими горами Дахштайн. У 1998-му році цей край став спадщиною культури всесвітнього значення. До речі, погода в Австрії влітку тут просто казка!

Мандрівники приходять в подив, від пропозиції поїхати в це крихітне містечко. Що такого незвичайного в цьому місті? І кого цікавість все-таки змусило відвідати ці місця, не можуть передати словами ті емоції і враження від побаченої краси.

Як дістатися до Гальштата

Дістатися до міста Гальштат, Австрія, можна двома способами: з Відня і з Зальцбурга. Якщо почати свій шлях зі столиці, то добиратися будете близько чотирьох годин. Але до самого міста він не доїжджає, там є зупинка, звідки йдуть безкоштовні громадські транспорти. Так, так саме безкоштовно, це трохи дивує. На автобусі ви доберетеся до озера Хальштадтірезе, а звідти на поромі або човні переправитеся в місто. А з Зальцбурга є можливість доїхати швидше, за пару годин на поїзді або автобусі. По дорозі дивно красиво розкинулися дерева. Маршрут надзвичайно красивий і мальовничий. Туристи, як правило, спокійно не сидять, вони фотографують і обговорюють все, що бачать по дорозі.

Гальштат у тих, хто побував там, викликає почуття умиротворення і спокою. Він ніби відірваний від цивілізованого світу, перебуваючи там, виникає почуття захищеності від абсолютно всіх життєвих негараздів. Акуратні будиночки, що примостилися на гірському схилі, птиці, які плавають по тихому озеру. У воді відбивається небо з пухнастими хмаринками. Не поступаються за красою і унікальності, з іншими історичними цінностями і знахідками цього міста. Проблема з житлом там теж актуальна, тому будинки будуються в кілька ярусів. Споруди 2-ої ярусу починаються з дахів 1-го ярусу.

Традиції в місті Гальштат

У Гальштат, Австрія, мандрівників з різних країн вражає місцевий звичай, як вони економлять місця на кладовищі. Ховають вони своїх покійних традиційно, проте коли проходить десятирічний термін, вони викопують їх із землі. А кістки залишають на сонці лежати кілька днів. Далі їх доставляють до церкви Св. Михайла, там, в каплиці є спеціальна кістниця, де і зберігаються останки. А в звільнилася могилу кладуть недавно покійного людини. Але їх непросто складають, а художник описує їх, ставить дату народження і смерті. Число таких черепів перевалило за 1200 штук, а почався цей незвичайний обряд в 17 столітті. Така традиція існує і понині.

У цьому містечку лише дві вулички, а на автомобілі є можливість побувати тільки на одній У цьому містечку лише дві вулички, а на автомобілі є можливість побувати тільки на одній. Прямо на бережку озера коштує лютеранська церква. Вона була зведена пару століть назад. Коли ви будете прогулюватися по місту, ви обов'язково до неї вийдете. І ви насолодитеся тією красою місцевих околиць, яка відкриється вашому погляду.

Коли зайдете в церкву, то зможете побачити вівтар, на 3-х частинах його зображені сцени поклоніння волхвів і Різдва Христового.

Коли краще відвідувати Гальштат, Австрія

Краща пора року для відвідування цього міста літо, або вранці, або ввечері. У цей час туристи вже роз'їжджаються, оглянувши пам'ятки, а місто занурюється в тишу і спокій. Є у них свято Тіла Христового, який вони почали відзначати з 1628 року. Тоді по озеру пливуть човни прикрашені квітами, все проходить у святковій і урочистій обстановці.

Якщо туристи захочуть, вони можуть побувати в шахтах з видобутку солі, або відвідати музей. Ще можна побувати на місцях де велися розкопки. Король Альберт збудував башту для своїх шахтарів, щоб ті могли зі своїми сім'ями ховатися від нападів.

У вежі Рудольфструм ще залишилися недоторкані часом залишки інтер'єру минулому житті людей. Ця вежа, безумовно, зацікавить туристів, в якій можна перепочити перед відвідуванням соляних шахт.

Самі шахти розташовуються над містом, щоб туди потрапити вам допоможе фунікулер, а можна пройти пішки, обравши з трьох стежок будь-яку Самі шахти розташовуються над містом, щоб туди потрапити вам допоможе фунікулер, а можна пройти пішки, обравши з трьох стежок будь-яку. Від інформаційного пункту для мандрівників починається перша стежинка, це дуже круті сходи спрямована вгору. Вона проходить поруч з трубопроводом, по ньому на переробний завод переправляється соляний розчин. До речі, цей трубопровід найдавніший в світі. Від кладовища починається друга стежка, вона зручніше для підйому, заодно можна помилуватися відкрилася панорамою зверху. Шахти ці дуже давні, тому, коли ви приїдете на екскурсію, доведеться надіти спеціальний комбінезон, всередині холодно, температура там нульова. Якщо захочете, то можете випробувати ті відчуття, що відчували шахтарі, спускаючись у шахту по жолобах. Місто живе безбідно, завдяки тому, що туризм процвітає. Жителі теж мають свій прибуток, вони здають на ніч житло туристам.

Смачно пообідати можна в будь-якому з ресторанів, там вам подадуть страви зі свіжої риби, недавно виловленої рибалками з озера. Сидячи на терасі можна бачити, як рибалки плавають по озеру в човнах і ловлять рибу.




Що такого незвичайного в цьому місті?

Новости