Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сніг серед літа в Зальцбурзі

Зимові канікули серед літа

Жителі Європи, втомлені від аномальної спеки, можуть влаштувати собі справжні зимові канікули. При цьому летіти на Північний полюс не потрібно - достатньо взяти квитки до австрійського Зальцбурга, який несподівано завалило снігом.

Дороги перетворилися на ковзанки, виникли пробки. Міській владі довелося задіяти снігоприбиральну техніку. Місцеві жителі давно такого не бачили, а туристи і поготів не очікували. Їм довелося в терміновому порядку обзавестися теплим одягом.

Незважаючи на близькість міста до Альп, така погода для літа - велика рідкість. Найбільше радіють діти - коли ще в середині липня можна пограти в сніжки? А ось хвилюються найбільше фермери: все пасовища в снігу, а сіно для корів ще не встигли заготовити. Коровам просто нічого їсти. Але синоптики заспокоюють: снігопад триватиме недовго, вже через 2-3 дня все розтане. Так що Зальцбургські корівки схуднути не встигнуть.

А на півдні Австрії бушують урагани. Грози і зливи призвели до того, що тисячі будинків залишилися без електрики. Великий град побив десятки автомобілів, в деякі будівлі потрапили розряди блискавок.

Найбільше радіють діти - коли ще в середині липня можна пограти в сніжки?

Новости