Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Парки та заповідники Австрії

  1. Природні парки землі Форарльберг
  2. Нижня Австрія
  3. Природний парк Айзенвурцен
  4. Природний парк Ляйзер Бергу
  5. Природні парки землі Тіроль
  6. Карвендель - найбільший природний заповідник Австрії
  7. Природні парки Штирії
  8. Природні парки землі Зальцбург
  9. Природний парк Унтерсберг
  10. Природний парк Вайссбах
  11. Природний парк Бухберг
  12. Каринтія
  13. Природні парки Відня
  14. Біосферний заповідник Лобау
  15. Верхня Австрія

Природні парки в Австрії - це химерні ландшафти і містичні місця, куточки з багатою історією і джерела сили. Вони пропонують відчуття особливого роду. Природні парки в Австрії - це химерні ландшафти і містичні місця, куточки з багатою історією і джерела сили

Біосферний парк Гроссес Вальсерталь, фото EDEN - European Destinat

На території Австрії налічується понад п'ятдесят природних і національних охоронюваних парків. Це чудові ландшафти - унікальні куточки природи, повні чарівності, природної краси і особливою, майже містичної сили.

Природні парки землі Форарльберг

Біосферний заповідник Гроссес Вальсерталь

Девіз цього природного парку - «Життя в гармонії з природою». Гроссес Вальсерталь (Biosphärenpark Großes Walsertal) з сімдесятих років минулого століття входить в програму ЮНЕСКО «Людина і Біосфера». Заповідник знаходиться в романтичній полонині Вальзер, серед незайманих пейзажів, унікальних альпійських лугів і просторих пасовищ.

У Гроссес Вальсерталь входить шість муніципалітетів, чотири десятки гірських вершин. На території заповідника облаштовано 123 лижних траси з підйомниками, прокладено 230 км пішохідних маркованих стежок. Тут живуть і працюють захоплені люди, які люблять природу, вірні традиціям. У біосферного парку кілька функцій: захист екосистем, збереження біологічного різноманіття, розвиток екологічно стійких форм землеробства, підтримка досліджень.

Відкрийте для себе Альпи і гірські вершини Гроссес Вальсерталь, його глибокі ущелини, стрімкі гірські річки з водоспадами і прозорі лісові озера. Сайт парку: vorarlberg-alpenregion.at .

at

Біосферний заповідник Гроссес Вальсерталь Біосферний заповідник Гроссес Вальсерталь

Природний парк YOчер-Тормойєр Природний парк YOчер-Тормойєр

Природний парк Айзенвурцен Природний парк Айзенвурцен

Природний парк Ляйзер Бергу Природний парк Ляйзер Бергу

Природний парк Етцталь Природний парк Етцталь

Альпійський парк Карвендель Альпійський парк Карвендель

Природний парк Рідінгталь Природний парк Рідінгталь

Природний парк Унтерсберг Природний парк Унтерсберг

Природний парк Вайссбах Природний парк Вайссбах

Природний парк Бухберг Природний парк Бухберг

Природний парк Добрач Природний парк Добрач

Деревне коло життя На небесах Деревне коло життя На небесах

Біосферний парк Лобау Біосферний парк Лобау

Природний парк Мюльфіртель Природний парк Мюльфіртель

Нижня Австрія

Природний парк YOчер-Тормойєр

Природний парк Оечер-Тормойєр, фото Hauk Tamás

YOчер-Тормойєр (Naturpark Ötscher-Tormäuer) - справжній туристичний рай. Його схили і хребти, кристально чисті струмки, дикі ущелини і водоспади в вапнякових горах викликають містичні відчуття. Тут проходить безліч пішохідних панорамних стежок, є оглядова вежа, обсерваторія.

Любителів гострих відчуттів вабить сталактитова печера YOчер з її таємничим чарівністю казкового підземелля. Для дітей в природному парку Тормойєр відкрита ціла «Село Пригод» з атракціонами, гірками, ігровим майданчиком, вежею для скелелазіння. Сайт парку: naturpark-oetscher.at .

Природний парк Айзенвурцен

Природний парк Айзенвурцен, фото Jakob Hürner

Айзенвурцен (Naturpark Eisenwurzen) розташований відразу в трьох федеральних землях: Нижньої Австрії, Верхньої Австрії, Штирії; в горах Північних Калькапен. Центром його території є адміністративний район Холленштайн-на-Ибсе.

Серед мальовничих ландшафтів Айзенвурцена прокладено 25 кілометрів пішохідних стежок і лісових доріг. Для велосипедистів створені гірські траси різної складності. Туристичні маршрути проходять повз загадкових ущелин, незайманих лісів і смарагдових пасовищ. Тут мешкають дивні тварини, ростуть рідкісні рослини, серед них - безліч видів диких орхідей. сайт: naturparke.at .

Природний парк Ляйзер Бергу

Природний парк Ляйзер Бергу, фото blattlimwind

У серці великий області Вайнфіртель знаходиться Ляйзер Бергу (Naturpark Leiser Berge) - великий природний парк, частина скельної зони Kalkstöcke. З цих вершин відкривається вид на вапняні пагорби і степові луки, на ліси і рівні геометричні поля. Пішохідні стежки Ляйзер Бергу проходять повз лісів, боліт і вересових пусток. Туристам пропонуються кінні маршрути з провідником, поїздки на гірських велосипедах, сімейні походи і дитячі пізнавальні програми. сайт: naturparke.at .

Природні парки землі Тіроль

Етцталь

Природний парк Етцталь, фото Ötztal Tourismus

Природний парк Етцталь (Naturpark Ötztal) займає площу 510 км²; проходить через долини Вертенталь, південний Етцталь і Гургельталь. На його території розташовані заповідник біосфери «Гургльскій хребет», тепле озеро Пібург, кедрові ліси. Третя частина цієї місцевості покрита височинами і льодовиками, які потужними мовами врізаються в полонини. Тут, в стороні від туристичних стежок, існують регіони, які служили пасовищами і мисливськими угіддями ще з часів льодовикового періоду, тобто 8.000 років тому.

Парк Етцталь заснований в 2006 році і є наймолодшим природним парком Австрії. Завдяки зусиллям місцевих екологічних організацій його чистісінька природа і культурний ландшафт дбайливо зберігаються. Влітку тут проводяться спеціальні екскурсійно-пізнавальні програми з супроводом гідів. сайт: naturpark-oetztal.at .

Карвендель - найбільший природний заповідник Австрії

Альпійський парк Карвендель, фото Dennis_F

Територія альпійського парку Карвендель (Alpenpark Karwendel) становить 920 км². Це одна з найбільших і найстаріших природоохоронних областей в Східних Альпах. Статус природного парку Карвендель отримав в 2009 році.

Кліматичне і топографічне розташування і ландшафти цього заповідника унікальні. Пейзажі первісних ущелин і стрімких вапнякових стін залучають піших мандрівників. Сюди прагнуть і фанати активного відпочинку: скелелази, маунтинбайкерів. Для туристів відкриті інформаційні центри та гірські хатини.

У Карвендель виростає близько 1300 типів рослин; мешкає 3000 видів тварин. Саме мальовниче місце заповідника знаходиться в долині Рісталь. Там, на висоті понад 1200 метрів, в оточенні голих скель ростуть дві тисячі кленів. сайт: karwendel.org .

Природні парки Штирії

Вайнланд

Южноштірійская Винна дорога, фото travelworldonline

Південна Штирія простяглася від льодовика Дахштайн до знаменитої виноробної галузі Вайнланд (Weinland). Тутешня незаймана природа поєднується з унікальними культурними ландшафтами. Відправляйтеся в шлях по южноштірійской Винною дорозі (Südsteirische Weinstraße). Маршрут пройде через виноградники і плантації хмелю, фруктові сади і каштанові ліси. По всій території зустрічаються старовинні споруди, музеї. Кожен куточок цієї дивовижної землі має власну історію або навіть свою легенду. сайт: suedsteirischeweinstrasse.at .

Природні парки землі Зальцбург

Рідінгталь в Лунгау

Природний парк Рідінгталь, фото Thomas Burgschwaiger

Природний парк Рідінгталь (Riedingtal Nature Park) знаходиться в районі Лунгау - на південний схід від Зальцбурга, в горах низький тауерн. Ця місцевість відрізняється дивовижним поєднанням різноманітних ландшафтів: високих і диких карстових піків, пасовищ, незайманих тихих долин з багатою альпійської флорою. Тут прокладено протяжні пішохідні стежки і велосипедні треки. По маршруту проходження туристів встановлено безліч інформаційних стендів.

Тут можна «наживо» спостерігати за поведінкою диких тварин, дізнатися багато про биотопах Рідінгталя, про дбайливе сільськогосподарському використанні цих земель місцевими жителями. У центрі природного парку обладнана відмінна оглядовий майданчик - «Brünnwandquellen». Туристи можуть вибрати походи різних рівнів складності. У затишних будиночках на території природного парку гостей чекає привітний прийом, місцеві продукти і традиційні страви. сайт: lungau.at .

Природний парк Унтерсберг

Природний парк Унтерсберг, фото Adam

Неподалік від Зальцбурга знаходиться перший в цій місцевості природний парк - Унтерсберг (Untersberg). Він був заснований на приватних володіннях сім'ї Мельнхоф в 1983 році. Парк розташований в гірському районі на території, що межує з Німеччиною. Кордон проходить по вершині гори Унтерсберг, звідки відкриваються приголомшливі панорами зальцбурзьких околиць і Альпійських хребтів.

Тут прокладено оглядові пішохідні стежки, такі як Дубовий шлях, Соколиний шлях, Барсучий шлях, Заячий шлях, Піхтовий шлях, які дозволяють ближче познайомитися з дивовижним світом природи біля підніжжя гори Унтерсберг. Близько Лаченвірта і Вартберг обладнані професійні бігові траси. Є спеціальний лісовий пізнавальний маршрут-вікторина, де можна докладніше дізнатися про ліс і його мешканців. Туристів приваблюють таємничі крижані печери і, звичайно, лісова пивна між Бруххойзлем і Лаченвіртом.

Природний парк Вайссбах

Природний парк Вайссбах, фото Klaus Brockmeier

Природоохоронна територія Вайссбах (Naturpark Weißbach) в липні 2007 року повчило статус природного парку. Це був уже третій природний парк на зальцбургской землі після Рідінгталя і Унтерсберг. Підготовчі роботи проводилися з 2005 року. Для Вайссбаха були розроблені проекти програм збереження культурного ландшафту і взаємодії людини з природою.

На території Вайссбаха є альпійські луки, болота, високогірні пасовища (Каммерлінгальм, Калльбруннальм і літцльальм), високі вершини і гірські плато; красиве ущелині Зайзенбергкламм. Інформаційний туристичний центр розташований в містечку Вайссбах. Звідси починаються тематичні пішохідні маршрути, походи з рейнджерами, автобусні екскурсії. сайт: naturpark-weissbach.at .

Природний парк Бухберг

Природний парк Бухберг, фото elorup

Центром природного парку Бухберг (Naturpark Buchberg) є однойменна гора Бухберг (801 м). З цієї порівняно невисокою вершини відкривається широкий огляд зальцбургского озерного краю, зелених пагорбів, передгір'їв і альпійських вершин до Дахштайна. Біля підніжжя гори Бухберг знаходяться сім озер; найбільше серед них - Маттзее.

Площа природного парку становить 35 гектарів. Цей куточок спокою і гармонії знаходиться в двадцяти кілометрах від галасливого Зальцбурга. Серед лісів і лугів Бухберга прокладено тридцять кілометрів маркованих пішохідних доріг, облаштовано безліч майданчиків для спостереження. На вершину Бухберг туристи піднімаються по шести стежках. У теплу пору тут можна гуляти серед квітучих луків; взимку - бродити по лісі на снігоступах. сайт: naturparke.at .

Каринтія

Природний парк Добрач

Природний парк Добрач. ajnj Ewald T.

Хоча природний парк Добрач (Naturpark Dobratsch) був офіційно зареєстрований лише в 2002 році, його вважають найстарішим на землі Карінтії . Присвоєння цій території статусу охоронюваного природного парку дозволило вирішити ряд екологічних та культурних завдань. Стало можливим захищати рідкісних представників фауни і рослини; з'явилися відмінні можливості для відпочинку австрійців. Туристи знайомляться тут з різноманітністю Каринтійський природи.

Територія природоохоронних зон займає 7250 гектарів. Через парк Добрач, оточений уславленими Каринтійський озерами, проходять пішохідні стежки, велосипедні траси. Під відкритим небом організовані геологічні та орнітологічні виставки. На вершині Росскофель (2239 м) споруджені спеціальні шезлонги, з яких можна милуватися чудовою панорамою.

Пішохідний маршрут по парку Добрач починається з паркувального майданчика «Ростратте». Це кінцева точка панорамної дороги Villacher Alpenstraße. З цього майданчика до вершини веде пізнавальна геологічна стежка. сайт: naturparkdobratsch.info .

Природні парки Відня

Парк «Am Himmel»

Деревне коло життя «На небесах»

«На небесах» (Lebensbaumkreis Am Himmel) - так називається територія Грінціга, площею в 11 гектарів, куди виїжджають на відпочинок жителі Відня. «Деревне коло життя», місце відпочинку і спокою - таким побачили цей парк його творці. Тут у формі великого кола висаджено сорок вічнозелених туй, які називають «говорять». З прихованих динаміків йде неспішний розповідь про життя кожного дерева, а у вихідні дні транслюється класична музика. Концепція парку відповідає ідеї єднання людини з природою. сайт: himmel.at .

Час роботи.
Березень - жовтень: середа-п'ятниця з 12:00 до 22:00; субота, неділя та святкові дні з 11:00 до 22:00; понеділок, вівторок - закритий.
Листопад - лютий: четвер, п'ятниця з 12:00 до 22:00; субота, неділя та святкові свято з 11:00 до 22:00; понеділок, вівторок, середа - закритий.

Їхати до станції метро Heiligenstadt (U4); далі автобусом 38А в сторону Cobenzl. На перетині вулиць Himmelstraße і Höhenstraße буде вхід.

Біосферний заповідник Лобау

Біосферний парк Лобау

У східній частині австрійської столиці є біосферний парк Лобау (Lobau). Він входить до складу території, що охороняється національного заповідника Донау-Ауен . Через цей район заплавних лісів протікають рукава Дунаю; в лісовому масиві і на великих луках живе 130 видів тварин і птахів, росте близько 800 різновидів рослин. Це одна з улюблених зон відпочинку жителів Відня. Сюди добираються не тільки по автотрасі, а й водним шляхом - по Дунайському каналу на катері Національного парку з травня по жовтень від Старого міста можна потрапити прямо в древній ліс. А далі - вирушайте в безкоштовну експедицію пішки або на велосипеді! сайт: wien.gv.at .

Верхня Австрія

Природний парк Мюльфіртель

Природний парк Мюльфіртель

На південному сході області Мюльфіртель знаходиться природний парк Мюльфіртель, який до 2005 року називався Природний парк Рехберг (Naturpark Mühlviertel / Rechberg). Ця місцевість цікава своїми унікальними биотопами: болотами, сухими і заливними луками. Тут збереглися унікальні ландшафтні утворення, пам'ятники природи - так звані «кам'яні гіганти». Це химерні скельні освіти і валуни, що лежать в різних місцях посеред лугів, чагарників і лісу.

Через територію природного парку Рехберг можна подорожувати по маркірованих пішохідних стежках і велосипедним треках. За попередніми заявками туристів тут проводяться тематичні екскурсії та походи. сайт: naturpark-rechberg.at.

Новости