Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Недорогі гірськолижні курорти

  1. Чорногорія
  2. Болгарія
  3. Словенія
  4. Сербія

Гірськолижний сезон, що називається, "на носі», а в умовах знесиленого рубля настільки популярні гірськолижні курорти Австрії, Італії та Швейцарії багатьом виявилися не по кишені. Так, є, звичайно відмінні курорти і в Росії, на багатьох з них в цьому році точно буде справжній аншлаг. Але є і непогані, цілком бюджетні місця в Європі. Про них-то і збирається розповісти своїм читачам тур-каталог.

Чорногорія

Традиційно Чорногорія асоціюється у нас з пляжним відпочинком. Але ж тут є і всі умови для гірськолижного відпочинку. Причому, за цілком адекватною ціною. Ну а численні пам'ятки країни дозволяти урізноманітнити активний відпочинок екскурсійним. Найбільші центри зимового відпочинку - це курорти Жабляк і Колашин.

До Колашине найзручніше добиратися з Подгориці, від якої курорт розташувався всього в 80 км. Але, з огляду на, зимовий розклад авіакомпаній, ви, швидше за все, прилетите в Тіват, від нього до Колашине вже 160 км.

[Tp_cheapest_flights_shortcodes origin = MOW destination = TIV title = "" paginate = false subid = »turkatalog» currency = »RUB»]

Невелике село Колашин оточена горами, чому тут завжди відмінна погода, без сильних вітрів і снігових буревіїв. Місцеві затишні ресторанчики здивують вас величезними порціями і невисокими цінами. Траси, загальна протяжність яких становить 15 км., Прокладені через високий ліс. Особливість курорту - значна товщина сніжного покриву - від 1 до 3 м. І дуже м'які спуски. Це ідеальне місце для новачків, дітей та лижників з невеликим досвідом.

Курорт розташований всього в 9 км. від однойменного міста, звідки регулярно курсують рейсові автобуси.

Що стосується ціни туру, якщо їхати в середині січня і зупиниться в готелі № * з включеними сніданками, коштувати такий відпочинок буде від 64000 руб. на двох. Шукати готелі зручніше по карті, ближче до підйомника.

[Tp_hotelmap_widget coordinates = »42.82229, 19.51653" width = 765 height = 500]

Курорт Жабляк - ще більш компактна і затишна село. Знаходиться він в трьох годинах їзди від Подгориці (170 км.). Тут неймовірно красиво - каньйони, водоспади, печери, гори, озера. Загальна протяжність обладнаних трас - 12 км. Є тут і чорні спуски - 4 штуки, деякі траси мають вечірнє освітлення. Про якість трас найкраще свідчить той факт, що саме в Жабляке проводяться національні змагання і ряд інших конкурсів.

Вартість туру на двох при розміщення в готелі 3 * зі сніданками - близько 66000 руб.

[Tp_hotelmap_widget coordinates = »43.15423, 19.12325" width = 765 height = 500]

Болгарія

Про зимових курортах Болгарії я вже писала докладно . У статті ви дізнаєтеся докладніше про Банско, Пампорово, Чепеларе, Вітоше і курорті Боровець. Повторюватися не буду, якщо цікаво, почитайте огляд.

На сайті Tur-Katalog.ru можна почитати докладніше і про багатьох інших гірськолижних курортах:

Словенія

Ті самі Альпи, настільки улюблені гірськолижниками і сноубордистами, є і в Словенії. Причому, словенські гірськолижні курорти по своїй інфраструктурі і якістю анітрохи не поступаються французьким, італійським, австрійським і швейцарським. І навіть відрізняються незаперечною перевагою - своєю доступною вартістю.

[Tp_cheapest_flights_shortcodes origin = MOW destination = LJU title = "" paginate = true]

Найпопулярніший гірськолижний курорт в Словенії - Кранська гора. Розташувався він на самому кордоні з Австрією і Італією. Так що, цілком можна буде покататися за одну поїздку відразу в трьох країнах. При таких планах найкраще орендувати автомобіль, до кордону від Словенії близько двох кілометрів. І якщо ви хочете, наприклад, поснідати в Словенії, пообідати в Австрії, а повечеряти вже в Італії - без авто не обійтися.

Від аеропорту Любляни до Кранськи Гори всього 66 км. Доберетеся швидко і не помітите, як уже приїхали. Готелів тут безліч, на самий різний смак. При це, майже всі вони відмінно розташовані по відношенню до витягів. Постійно курсують автобуси, є таксі, кафе, ресторани - в-общем, інфраструктура, дійсно, розвинена. Крім того, тут є неймовірний трамплін, на якому було встановлено кілька рекордів. І шанувальникам бігових лиж в Кранське горі теж сподобається.

І шанувальникам бігових лиж в Кранське горі теж сподобається

А по сусідству з курортом - мальовниче озеро Блед, варто викроїти час, щоб побачити його на власні очі. Єдиний момент, коли погода дуже тепла, деякі траси тимчасово закривають. Вихід з такого становища - сусідні Італія і Австрія.

Вартість туру на двох при розміщенні в готелі 3 * зі сніданками - близько 100000 руб.

[Tp_hotelmap_widget coordinates = »46.483889, 13.789444" width = 765 height = 500]

Ще один словенський недорогий курорт - Бовец. Це самий високогірний курорт в країні. Для гостей центру доступний єдиний скі-пас, який відкриває можливість кататися на сусідніх Таврісіо і Арндольштайне, італійською та австрійському курортах, відповідно.

Бовец навряд чи підійде початківцям, тут збираються досвідчені лижники, щоб ще більше відточити свою майстерність. Серед трас курорту є дійсно екстремальні. Крім того, Бовец відрізняється хорошими можливостями для вільного катання, тут навіть регулярно проводяться змагання з цього виду спорту. Від готелів до підйомників курсують автобуси.

Курорт краси незвичайною. У гарну погоду видно Адріатичне море. До слова, саме тут знімалися Хроніки Нарнії. Дорога до курорту від аеропорту Любляни займає не більше двох годин.

На жаль, пакетних турів в Бовець російські туроператори не пропонують.

[Tp_hotelmap_widget coordinates = »46.3375, 13.552778" width = 765 height = 500]

Сербія

У Сербії красиво, дешево, дружелюбно і дуже колоритно. Безумовний лідер за популярністю - недорогий гірськолижний курорт Копаонік.

Від аеропорту Белграда до курорту доведеться їхати близько 4,5 годин. Це без перебільшення один з найбільш облаштованих гірськолижних центрів в Східній Європі. Загальна протяжність трас - 70 км., Це 24 спуску, включаючи траси з нічним освітленням. Є вся інфраструктура - розваги, кафе, готелі різного рівня, ресторани, гірськолижні школи і т.д.

[Tp_cheapest_flights_shortcodes origin = MOW destination = BEG title = "" paginate = true]

Тур на двох з проживанням в готелі 4 * з включеними сніданками обійдеться в районі 120000 руб.

[Tp_hotelmap_widget coordinates = "43.284, 20.808" width = 765 height = 500]

Недорогі гірськолижні курорти

5 (100%) 2 vote [s]

Новости