Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкращі термальні курорти Угорщини: куди поїхати, що лікують, ціни

  1. Огляд кращих термальних курортів Угорщини
  2. Сечені
  3. Геллерт
  4. Бюкфюрдо
  5. Хевіз
  6. шарвар
  7. Мішкольц-Тапольца
  8. Переваги лікування і відпочинку в Угорщині
  9. Показання до відвідування термальних курортів Угорщини
  10. Протипоказання
  11. Вартість лікування на термальних курортах Угорщини

Термальні підземні джерела - це життєдайна сила для організму людини. По всьому світу розосереджено величезна кількість міст-курортів на термальних водах, які славляться своїми цілющими властивостями. За кількістю діючих підземних джерел Угорщина займає одну з провідних позицій в світі. На території цієї країни розташовано більше 60 000 джерел з термальною водою, температура якої перевищує 30 градусів. В одному тільки Будапешті знаходиться близько сотні природних джерел і 40 купалень з мінеральною водою. Жодне місто в світі не може зрівнятися з Будапештом за цими показниками.

Огляд кращих термальних курортів Угорщини

Столиця Угорщини Будапешт і за сумісництвом найбільший курорт країни славиться лікувальними купальнями Сечені і Геллерт. Комплекси Лукач, Рудаш і Кіра можна віднести до найбільш відомих оздоровниць в усьому світі.

Бронювання готелів в Будапешті прямо зараз!

Позитивним моментом є і те, що Будапешт - це відкритий курортне місто. Сюди можна приїхати з туристичними цілями, а потім відвідати купальні з термальними і мінеральними водами.

до змісту ^

Сечені

Це найбільший на території Європи комплекс термальних басейнів. Сечені на мапі:

  • Адреса: 1146 Отримати Будапешт, вулиця Аллаткерті, будинок 11.
  • Телефон: + 36-1-363-3210
  • Інші послуги та ціни можна дізнатися на офіційному сайті .

Джерело святого Іштвана живить цей дивовижний природний комплекс. Температура термальної води тут не опускається нижче 78 градусів. Родонові ванни купалень.

Рудаш роблять благотворний вплив на:

  • Опорно-руховий апарат.
  • Печінка.
  • Нирки та інші внутрішні органи.
до змісту ^

Геллерт

Найкрасивіший термальний комплекс Будапешта. Він знаменитий своїми перловими ваннами. Вода з його природних джерел збагачена мікроелементами і дуже корисна при лікуванні захворювань легеневих шляхів. Геллерт на мапі:

  • Адреса: Budapest, Kelenhegyi ut 4, 1118 Угорщина
  • Телефон: +36 1 466 6166
  • Інші послуги та ціни можна дізнатися на офіційному сайті .

Косметологічні послуги, грязьові аплікації, всі види масажу, фізіотерапевтичні процедури, відвідування парної і сауни, бальнеологічні купання в термальних басейнах - все це можуть запропонувати кращі комплекси Будапешта.

до змісту ^

Бюкфюрдо

Цей термальний курорт Угорщини має дуже вигідне розташування на кордоні з Австрією, що робить його особливо популярним. У розвитку курорту простежується позитивна динаміка. Бюкская вода має офіційний статус лікувальної мінеральної води з 1965 року. Її температура коливається від 55 до 65 градусів. Високий вміст вуглекислоти надає всьому організму заряд бадьорості і дозволяє лікувати захворювання шлунково-кишкового тракту, хребта і серцево-судинної системи. Перший купальний басейн курорту був відкритий в 60-ті роки двадцятого століття.

  • Адреса: 9740 Бюкфюрдо, кільцева Термал 2.
  • Тел. : +36 94 558 080
  • Ціни і офіційний сайт: http://www.bukfurdo.hu/ru/

Цілющі води Бюкфюрдо рекомендовані в якості пиття при хронічних виразках і гастритах. У лікувальній купальниці цього курорту гостям запропонує наступні види процедур:

  • Перлинні і вуглекислі ванни.
  • Обгортання.
  • Групова лікувальна гімнастика.
  • Електротерапія.
  • Підводний масаж.

До додаткових процедур відносяться: рефлексний і тайський види масажу, воздухотерапія і лікування лазером.

до змісту ^

Хевіз

Угорське озеро Хевіз - це природне джерело здоров'я, утворений кратером гейзера. Воно є найбільшим європейським термальним озером.

Цікаво, що вода тут оновлюється щодоби. Вона збагачена мінеральними речовинами і застосовується для лікування шлунково-кишкових захворювань при прийомі всередину.

Також вода насичена радоном, вуглекислим газом і сіркою, які відіграють важливу роль при лікуванні захворювань хребта і суглобів.

цілющі води курорту на озері Хевіз ідеально підходять для швидкого відновлення організму після складних операцій. Дно озера вкрите метровим шаром бруду, в якому міститься велика кількість естрогенів. При лікуванні захворювання на термальному курорті Хевіз використовуються такі фізіологічні чинники, як:

  • Термальна вода.
  • Торф'яні грязі.
  • Унікальний мікроклімат.

Чудові фото озера Хевіз.

Мінеральні і контрастні ванни, кріотерапія, грязьові аплікації, гідромасаж, бальнеотерапія і інші методики лікування застосовуються в оздоровчих центрах зазначеного курорту Угорщини.

до змісту ^

шарвар

Це невелике містечко в північно-західній частині країни, розташований на березі річки Раба. Лікувальні термальні джерела з температурою води 43 і 82 градуса принесли йому світову популярність.

Джерела з лужно-гідрокарбонатно водою використовуються для зняття напруги в м'язах, лікування суглобових захворювань, загального оздоровлення організму.

Готелі в Шарвар!

Вода з гарячого джерела містить велику кількість йоду, фтору і брому, а також біологічно активні елементи. Під час прийому цілющих ванн ці компоненти потрапляють в організм людини через шкірний покрив і відмінно допомагають при гінекологічних та серцево-судинних захворюваннях. З води з високим вмістом солі отримують знаменитий шарварскій кристал, який застосовується при купанні.

Одна із затребуваних послуг термального курорту - перебування в соляній кімнаті. Допомагає пом'якшити запальні процеси дихальних шляхів.

до змісту ^

Мішкольц-Тапольца

Цей курорт Угорщини знаменитий своїми купальнями, які розташовані в печерах, створених термальними джерелами. Повітря печер благотворно впливає на легеневу систему організму.

У термальних купальнях Мішкольц-Тапольца не буває зимових і літніх сезонів. Температура повітря там не опускається нижче 18 градусів. Незважаючи на високу щільність, вода печерної купальні не відрізняється концентрованістю елементів, що виключає вікові обмеження її відвідування. Купання можна доповнити відвідуванням сауни, масажем та іншими процедурами.

Відвідування цього термального курорту необхідно людям з проблемами опорно-рухової системи, захворюваннями легенів, серця і судин.

Готелі в Мішкольці !

Позитивний вплив на нервову систему в купальні Мішкольц-Тапольца гарантовано.

до змісту ^

Переваги лікування і відпочинку в Угорщині

Ще в середні століття в країні з'явилися її знамениті терми Ще в середні століття в країні з'явилися її знамениті терми. В даний час вони займають більше 80% угорської території. Угорщина є дуже цікавим і перспективним напрямком розвитку медичного туризму. Сюди приїжджають люди з усього світу, щоб пройти оздоровчі процедури отримати масу цікавих вражень.

Термальні курорти доступні в будь-який час року. Унікальні процедури допомагають людям справлятися з шкірними і гінекологічними захворюваннями, а також хворобами опорно-рухового апарату. Туристи приїжджають в Угорщину через величезного вибору спеціалізованих курортів з термальними водами, які відрізняються за складом і цілющими властивостями.

В країні розташовані бальнеологічні центри різних типів - спа-комплекси, що пропонують широкий вибір розважальних та оздоровчих послуг, купальні на термальних джерелах і центри, де здійснюється лікування мінеральними водами.

Проконсультуватися з фахівцем і пройти обстеження можна безпосередньо в Угорщині. За результатами діагностики пацієнтів направляють в конкретні оздоровчі центри для індивідуального лікування. Медичний сервіс тут знаходиться на найвищому рівні.

Бажаючі можуть зупинитися в готелях, на території яких розташовуються термальні джерела, і поєднати лікування з комфортабельним проживанням. В угорських санаторіях можна пройти комплексне лікування захворювань із застосуванням сучасних методик.

до змісту ^

Показання до відвідування термальних курортів Угорщини

До основних показань лікування термальними водами відносяться:

  • Ожиріння і гормональні збої (порушення ендокринної системи).
  • Дерматологічні і невралгічні захворювання.
  • Проблеми з системою шлунково-кишкового тракту.
  • Хронічні запальні процеси в організмі.
  • Ревматизм.
  • Артрити і артрози.
  • Остеохондроз, спондильоз, подагра, остеопороз і інші захворювання опорно-рухового апарату.
  • Гінекологічні захворювання запального характеру, в тому числі і безпліддя.
  • Відновлення після травм і оперативного втручання на кісткових тканинах.

Більшість термальних джерел Угорщини є універсальними, але є і спеціалізовані, які призначені для лікування конкретних захворювань.

до змісту ^

Протипоказання

Термальні курорти Угорщини не рекомендоване відвідувати: Термальні курорти Угорщини не рекомендоване відвідувати:

  • До досягнення дванадцятирічного віку.
  • Вагітним і в період лактації.
  • Після перенесеного інфаркту та при постійній серцевої недостатності.
  • При наявності злоякісних новоутворень.
  • При туберкульозі і захворюваннях щитовидної залози.
  • Людям, що страждають від епілептичних припадків.
  • Людям, які схильні до інфекційних і аутоімунних захворювань, а також з хронічною гіпертонією.

Перед тим, як відправитися на термальний курорт настійно рекомендується отримати дозвіл свого лікуючого лікаря. Про можливість проходження термальних процедур і прийому бальнеологічних ванн може судити тільки кваліфікований медичний фахівець.

до змісту ^

Вартість лікування на термальних курортах Угорщини

Профілактика і лікування різних хвороб на угорських курортах коштують недорого у порівнянні з іншими термальними курортами Європи.

Залежно від обраного оздоровчого центру лікування обійдеться в суму від ста до двохсот євро за тиждень. Причому в цю суму вже входить огляд лікаря, певний набір процедур, вхідні квитки в купальні.

За проживання, розваги та харчування доведеться заплатити додатково. Тривалість курсу лікування може бути від однієї до трьох тижнів. Термальні купальні різних курортів Угорщини пропонують відвідування на один день за 18-20 євро. У вихідні дні ціна помітно знижується.

Новости