Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкращі сувеніри з різних країн Європи

Найкраще, що може залишити на пам'ять   Австрія   , - це моцарткугель, круглі цукерки з начинкою з марципану з нугою і ароматом фісташок

Найкраще, що може залишити на пам'ять Австрія , - це моцарткугель, круглі цукерки з начинкою з марципану з нугою і ароматом фісташок. Це найзнаменитіші кондитерські вироби в Австрії, які вперше з'явилися в Зальцбурзі в 1890 році завдяки Полу Фюрста, що вирішив назвати своє солодкий витвір на честь австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта.

У минулі часи дерев'яні ложки використовували для практичних цілей, але сьогодні вони стали одним з головних сувенірів з Румунії. На вирізаних вручну столових приладах можна зустріти різноманітні візерунки - від тварин і людей до релігійних символів. Деякі мотиви до того ж мають особливе значення, наприклад, півень символізує надію.

По всій Іспанії ви побачите жінок з яскравими барвистими ручними віялами. І якщо навіть ви не збираєтеся користуватися віялом за прямим призначенням, він може послужити чудовою декоративною деталлю завдяки нанесеним вручну химерним узорів.

За грецьким повір'ям, очей-камінь відводить нещастя. По всій країні ви можете зустріти яскраво-блакитні медальйони і кулони з символом очі. Вони століттями є невід'ємною частиною грецької традиції.

З Польщі везіть "золото Балтики" - бурштин. Магазинчики в портовому місті Гданськ просто рясніють виробами з бурштину.

Богемський кришталь виробляється в Сілезії і Богемії, звідки і його назва. Ці прекрасні скляні вироби видуваються і гравіруються вручну. Сьогодні це один з найпопулярніших сувенірів з Чехії.

Про теплою і ласкавою Португалії вам буде нагадувати портвейн. Витратьте день для поїздки в чарівну долину Дору, продегустують різні сорти - і ви знайдете пляшку, яку захочете взяти з собою.

Жителі Швейцарії споживають 12 кілограмів шоколаду в рік, що не може не справити враження. Швейцарії належать багато досягнень шоколадної індустрії, в тому числі шоколадна машина конш, впроваджена в 1879 році Рудольфом Линдт, і назавжди змінила спосіб виробництва шоколаду. Швейцарські шоколатьє і донині використовують цю техніку в своєму виробництві. Візьміть з собою плитку шоколаду, а краще десять.

Новости