Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національні страви Австрії

Національні страви Австрії

Фірмові страви місцевої кухні

• Якщо вам випаде можливість спробувати Клетценнудельн (нім. Kletzennudeln) не пропустіть свій шанс! Це виключно фірмове блюдо Карінтії: солодкі вареники, наповнені сушеними грушами і м'яким сиром. Кращі Kletzennudeln виготовляються вручну з подрібненими сушеними грушами, а не низькоякісним грушевим порошком.

• Деякі салати готуються з додаванням олії Кернёль ( «Kernöl» - масло, вичавлений з насіння гарбуза), фірмова добавка Штирії. Хоч масло і виглядає не зовсім апетитно (темно-зелений або темно-червоний колір залежить від умов освітлення), воно має цікавий горіховий смак. Пляшка хорошого чистого масла Штирії коштує дорого (близько 10-20 EUR), але це буде справжній австрійський сувенір. Остерігайтеся дешевих сортів олії Kernöl, що продає під назвою «Salatöl» (з нім. «Масло для салату»). Переконайтеся, що пляшка добре упакована: масло розширюється при легкому нагріванні, а жирні плями звести практично неможливо. Про всяк випадок не залишайте її під прямими сонячними променями. Придбати масло з насіння гарбуза також можна в деяких онлайн-магазинах.

• Вафлі Manner Schnitten гідні звання фірмової віденської солодощі, їх легко впізнати по квадратній формі та рожевій упаковці. Купити вафлі можна всюди. (Ви могли їх уже бачити, в деяких голлівудських фільмах або, наприклад, в серіалі "Друзі").

• повидла ( «Powidl») - повидло, один з видів смачного джему зі слив з додаванням алкоголю - ще один сувенір з Відня. Воно має екзотичний смак, і знайти в інших країнах досить важко.

• захертортен ( «Sachertorte») - шоколадний торт з шоколадною глазур'ю заповнюється абрикосовим джемом. Подається зі свіжо збитим, злегка підсолодженим кремом, який австрійці називають «Шлагоберс» ( "Schlagobers" - "збиті вершки"). Насолодитися оригінальним тортом захертортен можна в віденському кафе Sacher ( «Захер»), але аналогічні торти дуже поширені в багатьох інших віденських кафе.

Новости