Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Комплекс «Римські терми» (Ромер-Терми) (Roemertherme), Баден - де знаходиться, опис, ціни, фото, відгуки 2019

Термальні води дуже корисні для організму це люди зрозуміли досить давно. Ще в 19 столітті модно було їздити на «води» для оздоровлення. Я по натурі людина водної стихії, обов'язково влітку їжджу на море. Моє відкриття термальних вод сталося кілька років тому а Будапешті. Тепер коли я оговтується в Європу в міжсезоння, я завжди намагаюся відвідати місцеві термальні басейни, якщо вони, звичайно, там є. Моя поїздка в Австрію планувалася в лютому, я вирішила подивитися готелі в Бадені, в минуле своє відвідування я була там один день. У Бадені розташований термальний комплекс «Римські лазні». До Відня їхати лише годину на трамваї, так що я подумала, що буде непогано поєднати оздоровлення в термах з культурною програмою в Відні.

Римські терми в Бадені

Я вирішила взяти готель, який критим переходом з'єднаний з термальним комплексом. Можна сказати, що готель складова частина «римських лазень».
Плюси такого вибору:

  • У лютому не потрібно ходити в басейн і з нього по вулиці;
  • Відразу йдеш в халаті і тапочках;
  • Вартість відвідування «Римських лазень» безкоштовна для постояльців готелю.

Є і мінус:

  • Ціна готелю вище, ніж у розташованих поруч.

Перше відвідування термальних лазень

Приїхала я в Баден близько другої години дня. Готель міні замок з красивою архітектурою, у нього є навіть невеликий садок для прогулянок. Місце тихе і туристи та відвідувачі «Римських лазень» тут не ходять.

Термальні води дуже корисні для організму це люди зрозуміли досить давно

Міні парк за готелем.

Міні парк за готелем

Готель, правда, виявився історичний. У ньому жив Бетховен. Меблі була старовинна.

Меблі була старовинна

У номері був великий білий махровий халат. Переодягнувшись я пішла в терми.

Скрізь були стрілочки покажчики, до речі на ресепшн видали магнітну картку для проходу в терми, їй відкривалися і деякі двері. Початок шляху з готелю.

Шлях був досить довгий, з кількох коридорах. Але ось нарешті я на місці.

«Римські лазні»

Виявилося що сучасний термальний комплекс був побудований на місці колишніх римських лазень, звідси і назва. Але вода залишилася та ж сама, в якій кілька століть назад оздоровлювалися римські легіонери.

Комплекс шикарний.

Величезні теплі термальні басейни, під скляним дахом, з різними драбинками і містками. Два басейни на вулиці, де включаються різні струмені води для масажу. Чудово. Почало сутеніти, світло приглушили, в басейнах включили підсвітку. На вулиці «засвітилися» зірки. Відчуття казкові, сидиш в теплій воді, піднімається пара, а над головою небо в зірках і величезна куля місяця.

Якщо згадати, що вранці ти була в Москві, а вчора в офісі на роботі, стає зовсім добре.

Години дві я насолоджувалася. Потім пішла спати в номер. У роздягальні є фени, туалети і душ. Народу було зовсім не багато, басейни працюють до 10ти вечора.

Субота-австрійськи - все йдуть в лазні

Вранці був шикарний сніданок в готелі. Вирішивши, що на ситий шлунок в терми йти не бажано, а потім розпарившись йти гуляти, я вирішила відвідувати термальний комплекс один раз в день ближче до вечора.

Тому зібралася і поїхала гуляти до Відня. Повернувшись близько чотирьох я знову пішла в терми. Але, щось було не так, виявляється настав вихідний, я приїхала в п'ятницю і в суботу багато сімей з дітьми прийшли відпочити в термальний комплекс. Різниця дуже велика, активні діти насолоджувалися по повній, я не проти дітей, але їх було занадто багато. Вирішивши, що скоро вони розійдуться, пішла погуляти по комплексу. На другому рівні було велике кафе, магазини з купальними приладдям. Частина комплексу це кабінети, де роблять різні медичні процедури. Повернувшись в терми, де народу зменшилася, я поплавала із задоволенням в «Римських банях».

Новости