Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Компанія« Європа-груп »

Гірськолижний курорт Бад Гаштайн розташований в східній Австрії (земля, Зальцбург, регіон Високий Тауерн), в долині річки Гаштайнер-Ахе, яка в межах міста спадає з гір у вигляді двох водоспадів (85 і 63 м). Курорт розташований на висоті 1000 м над рівнем моря, має унікальним мікрокліматом.
В околицях курорту існують прекрасні умови для занять гірськими лижами і гірським туризмом завдяки наявності великої кількості прекрасних схилів і підйомників.
У розпорядженні любителів лиж цілих п'ять зон катання - Шпортгастайн, Граукогель, Дорфгастайн-Гроссарльталь, Штубнеркогель і з'єднаний з ним Шлоссальм. Дві останні зони пов'язані між собою системою підйомників, до решти зон доведеться під'їхати на skibus.

інфраструктура

Основні схили:

Від верхньої частини Бад Гаштайна йде крісельний підйомник на гору Штубнергокель (2246 м), звідки можна спуститися назад до курорту або в долину Ангерталь. Звідси система підйомників веде до зони катання Шлоссальм (2050 м), розташованої над сусіднім курортом Бад Хофгаштайн. Більш скромний за розмірами катання район Граукогель (близько 2000 м) розташований по іншу сторону від Бад Гаштайна, але дістатися туди можна тільки на автобусі. Це зона катання для досвідчених лижників - цікаві червоні траси і 2 чорні вузькі, що проходять через ліс.
Самий високогірний район, Шпортгастайн (2686 м), розташований в 9 км над Бад Гаштайн. Тут найкращі умови катання в регіоні, можна кататися в будь-яку погоду з грудня по квітень. Чорних трас в долині трохи (Граукогель, Шпортгастайн, Штубнеркогель і Венгеральм), але є досить складні довгі червоні траси, що вимагають майстерності (Граукогель, Спортгастайн, Шлоссальм). Підготовлені лижники отримають в своє розпорядження всі 5 районів. Особливо можна відзначити 8-кілометровий червоний спуск, що йде від Хої Шарте до Бад Хофгаштайні і північні схили Штубнеркогель.
Для зимового відпочинку в цьому гірськолижному курорті окрім відмінних гірськолижних трас є два катка, три санних траси, шість закритих майданчиків для гри в теніс, манеж, траси для бігових лиж, 30 затишних ресторанчиків на горі, 80 км доглянутих пішохідних маршрутів. У Бад Гаштайне кілька лижних шкіл, в т.ч. для дітей від 5-ти років з власної майданчиком для тренувань і лижний дитячий сад (від 3 до 5 років).
Легке катання. НЕ тут! Найближчі безпечні траси - в Ангертале (хвилин 30 на автобусі): H31 - м'яка і приємна. Більшість синіх трас Бад Гаштайна - реально червоні. Катання середньої складності і складне катання. Для підготовлених любителів Бад Гаштайн і його околиці - просто казка! Крижаний і лавинний Шпортгастайн (від тисячі п'ятсот вісімдесят п'ять м до 2650 м) в 15 хв. їзди від міста порадує знавців різноманітністю рельєфних спусків. Тут же - найновіші в долині підйомники, включаючи 8-місні кабіни. Шпортгастайн - ідеальне місце для цілинного катання. «Главная» зона катання - Штубнеркогель (1090-2230 м) - більше підходить для випробування своєї нервової системи на готовність до несподіваних катаклізмів у вигляді льоду і травички. Протилежний лісистий схил - Граукогель (1070-2010 м) знаходиться в самій тіні долини. У ситуації рясного снігопаду або туману.
Граукогель - досить пристойне місце: спуски захищені лісом від вітру + в лісових просіках легко стежити за траєкторією спуску навіть в умовах нульової видимості + тут катаються місцеві, а це завжди хороший знак! Справжній лижник оцінить якість лісового снігу і довгі круті спуски (траса світового кубка). На Шлоссальм (840-2300 м) катання більше для розслаблених любителів. Стабільний природний сніжний покрив забезпечується тут натуральної вигнути ландшафту в основний територією катання вище лісової кордону. Підйомники тут розумно покривають всю територію катання. Ідеальні безлісні траси. Довгі комфортні №3 і 4, «маленький штурвал» з 5-й, 1-й і 2-й трас, круті могульние спуски, паралельні 2-й трасі і багато іншого. Найдовший і цікавий спуск - траса №1, що переходить в №2 і 2а, довжиною 7,8 км з перепадом 1450 м. Тут є все, що робить спуск не просто складним, а й цікавим, різноманітним: переходи, що змінюють крутизну спуску, чудові види на долину, різкі перепади і м'які викочування. Правда, щоб дістатися до цього спуску, потрібно зробити 3 пересадки.

Самий швидкісний спуск:

Nordabfahrt - північна траса, яка веде вниз до долини зі швидкістю світла. Але будьте обережні - це самий лавинонебезпечний ділянку гори! Порадьтеся зі своїм гідом щодо найбільш зручного маршруту для спуску по цій розкішній цілинного трасі. Найдовша траса регіону - Angertalabfahrt (В11, середньої складності траса) - 8 км, перепад - 1136 м.

Найскладніша траса:

Tiefschneeabfahrt (В6, довжина - 2,2 км), яка перетинає FIS'овскую трасу Rennstrecke (2 км); загальний перепад - 650 м. Цілина. Позатрасове катання пропонують Шлоссальм в районі Хое Шарте + північні і південні спуски Шпортгастайна (2,2 км цілини до Бекштайном!) + Маловивчені місця на Граукогель (краще з інструктором). Сноуборд. 5 * по ADAC. Сноуборд - арена, фан-парк, парк для змагань в Дорфгастайне, half-pipe (100 × 18) на Шлоссапьм (Бад Гаштайн). В районі 19 і 22 трас на Штубнеркогель є хаф-пайп. Ще один хаф-пайп (100 × 18) - на Шлоссальм (Бад Хофгаштайн).

Лижні школи та дитячі садки:

У Бад Гаштайне 2 лижні школи (тел. 06434-2260, 06434-4440). За відсутністю конкуренції рівень викладання досить середній, а в високий сезон стає нестерпним. На це можна дивитися крізь пальці, якщо враховувати специфіку курорту - для «вже катаються». Російськомовного інструктора можна забронювати заздалегідь: на місці Ви навряд чи знайдете вільного. Групові заняття - 50 EUR за 1 день (4 год.), 135 EUR за 4-6 днів, індивідуальні заняття - 40 EUR за годину.
Дитячий сад (від 3 років; 8,7 EUR за 3 години, 18,5 EUR - за весь день з обідом). Дитячий гірськолижний сад (від 3 років; 50 EUR за весь день з обідом). Дитяча гірськолижна школа (від 5 років; 135 EUR за 6 днів по 4 год. Без обіду). Apres-Ski і вечірнє життя.

Ресторани та розваги:

Гірські ресторани. «Fun Center» на Штубнеркогель (ресторан, дитяче кіно, дитяча ігрова кімната). «Вальдгастхоф» в Ангертале пропонує кращий гуляш-суп.
Міські ресторани. У водоспаду є грецький ресторан. Непогана кухня в готелі Weismayr. Кращим рестораном вважається, звичайно, ресторан готелю Salzburger Hof. Район Штубнеркогельліфта обслуговується «кафешки» «Хрістль» (до 01:00) і маленьким баром готелю «Лінденхоф». Прекрасне фондю подають в «Моцарта». Розваги. Вибір розваг вкрай невеликий, хоча на території курорту розташовано 16 барів і дискотек, включаючи Центральний парк розваг в Конгрес-Центрі і бар-казино. З доступних - самий тусовочний бар - «Gatz», солідніше - «Weinfassl». Всі інші заклади - досить далеко від центру. Десь за містом є кегельбан. Інші можливості регіону Відкриті термальні басейни (7), закриті басейни (25), катання на конях (в закритому манежі); криті тенісні корти (6); майданчики для сквошу (2); катання на санях, запряжених кіньми; дельтапланеризм; метання айсштоков (керлінг); відкритий льодовий каток (4); сауни.

Корисна інформація

Новости