Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

КАТЧБЕРГ - гірськолижний курорт Австрії.

Гірськолижний курорт Австрії в землі Карінтія, влітку перетворюється на чудове місце для екологічного туризму. Катчберг розташований зовсім недалеко від шосе A10 і включає в себе дві вершини - Тшанек і Айнек. Їх зони катання один з одним не пов'язані, так що від однієї до іншої доведеться переходити через село Катчберг.

<ГІРСЬКОЛИЖНІ КУРОРТИ СВІТУ>

Всього Катчберг має 80 кілометрами трас різної складності. З них 40 кілометрів - середньої складності, 10 кілометрів - легкі, решта схили важкі. Наприклад, траса № 3 популярна у любителів швидкісного катання. Мінімальна висота становить 1640 метрів, а максимум Катчберга - 2200 метрів. Всі схили обладнані найсучаснішими сніговими гарматами. Катаються обслуговують 15 підйомників - 13 бугелів і 2 крісла.

<ЧАС ПЕРЕЛЬОТУ>

<ЧАС ПЕРЕЛЬОТУ>

У Катчберге розташовані 4 школи катання на гірських лижах і сноуборді для будь-якого віку.

Підйомники Катчберга дуже зручно розташовані зовсім поруч з готелями. Діапазон рівня трас надзвичайно широкий: є не тільки "сині", але навіть "зелені" - суперлегені траси (поруч із селищем), а категорія "чорні" ще не сама екстремальна: є "подвійні чорні" спуски. І все ж Катчберг - курорт для тих, хто катається добре і дуже добре, відчуває себе на крутих і довгих спусках впевнено і комфортно, адже основне число трас мають рівень складності вище середнього, а екстремальних спусків досить багато. Експертам обов'язково потрібно прокотитися по знаменитій Direttissima, провідною з вершини Енек в селище. А сноубордистам - прямий шлях в фанпарк Aineck.

Між підйомниками і готелями курсує скі-бас, а у вечірні години по Качберг їздить спеціальний шатл-бас, розвозячи приїжджих по готелям після вечірнього та нічного відпочинку в барах і ресторанах.

Катчберг любимо туристами з європейських країн. Сюди приїжджають кататися сім'ями і великими компаніями з Італії, Хорватії, Німеччини, Болгарії, Великобританії. Російську мову тут почути куди складніше, ніж, скажімо, шотландський діалект. Наші співвітчизники поки ще не розкусили всі принади цього містечка, де на висотах 1640-2200 метрів весь сезон відмінний рівень снігу, який підтримується системою штучного засніження, що покриває всі траси курорту.

<КОЛІРНА МАРКИРОВКА ГІРСЬКОЛИЖНИХ ТРАС>

<КОЛІРНА МАРКИРОВКА ГІРСЬКОЛИЖНИХ ТРАС>

Житло Качберг представлено готелями рівня від 2 до 4 зірок, апартаментами і всілякими гостьовими будинками. Нічне життя досить багата: є бари з живою музикою, дискотека, ресторани, що працюють до пізнього вечора. На особливу увагу заслуговує ресторан Larchenstadl, де три рази в тиждень можна потрапити на тематичні вечері: по понеділках подають фондю, середа - день австрійської кухні, а в п'ятницю можна зануритися в Італію. Крім спокійного відпочинку під дахом, вас чекають каток, траса для тобоггана, прогулянки на конях і інші зимові розваги.

<ЕКСКУРСІЙНИЙ ТУРИЗМ>

Висота курорту (м): 500 Максимальна висота трас (м) 2200 Протяжність трас (км): 80 Кількість підйомників: 15 телекабіни: 0 крісельний: 2 бугельних: 13

Новости