Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти :: Гірські лижі - відгуки та враження :: Австрія :: Циллерталь

Австрія
Циллерталь 4 роки по тому
Тема: Циллерталь 4 роки по тому
Коли: січень 2004
Автор: Андрій Владимиров
e-mail: [email protected]
враження:
Перший раз ми були в Ціллерталя в 2000 році. Сподобалося велика кількість доступних з одного місця регіонів катання. У порівнянні з Францією ціни в ресторанах були рази в два менше при кращому, на наш смак, як, скоріше навіть не не якість, а «сумісності» їжі з нашими слов'янськими шлункам. Також слід зазначити, що за аналогічні гроші (а ми любимо жити в апартаментах) у Франції ми отримували набагато менше за площею і зручностей житло, ніж в Австрії.

Отже, в 2004 вирішили рухатися знову в Циллерталь. Щоб уявити собі весь регіон на який дає право Суперскіпасс, я перерахую горушкі (кожна по протяжності трас типу нашого Домбая або Чегета :-) в міру пересування по долині на південь (від повороту з автобана Мюнхен-Інсбрук) в сторону льодовика Хинтертукс, яким як шлагбаумом долина і закривається.

Перша зона катання справа - Фюген (вельми спокійний), потім, за ним рухаючись далі в гори хвилин 30 по крутому серпантину, на висоту близько 1800 м - Хохфюген (трас небагато, але дуже хороші для среднекатающіхся). Спустившись назад в долину і рухаючись по обраному шляху, в селі Кальтенбах - регіон Хохціллерталь (великий, різноманітний - від дуже червоних до бебіліфтов). Потім містечко Целль-ам-Циллер і початок Циллерталь-арени ланцюга з 4 гір, з'єднаних підйомниками. Інтерес представляють в основному перша гора Целль і третя - Кёнігшлейтен (дай мені Бог правильно відтворити це німецьке знущання ..) вони великі, з різноманітними трасами. На Кеніг дуже багато цілинних полів.

Якщо рухатися на лижах, то щоб дістатися (нікуди не відволікаючись) до вершини 4-ої - потрібно близько 2-х годин, але переїзд на лижах не такий цікавий, як видається, в силу абсолютної неосвоенности другий гори. Далі Майєрхофен з якого (без переїздів) доступні дві зони - перша з рядом стоять чотирьох гір: різноманітних Пенкен-Герент-Расткогель-Енгальм і сонячний Ахорн з одного (не рахуючи дитячих), але вельми хорошою трасою.

Далі є Хинтертукс. Це льодовик від 1500 до 3500 перепад. Три кабіни один за одним. Величезні поля сухого снігу, по якому лижі йдуть особливо добре. Море цілини. Кулуари, тріщини, лід. Загалом, на будь-який смак. Головне - потрапити на погоду з сонцем і без великого вітру. При вітрі можуть вимкнути все крім кабін.

Пішли ми найпростішим (або дешевим) шляхом. Я в інеті (ще в жовтні) знайшов апартаменти. Сплатили попередньо, через представництво австрійської фірми (яка їх рекламує) в Москві. Виклики додатково (в Мінську немає Австрійського посольства) зробили через друзів-мінчан, через них же відкрили візи (оплата передоплати - 20 $ на всіх, виклики по 30 $, візи по 25 $, оформлення по 5 $). Житло таке: 2 вдома на 10 і 7 чоловік, які знаходилися на початку долини в селі Stumm. До найближчої гори Hochzillertal - 2 км. Адреса їх сторінки (вельми цікавою) - тут .

До Циллерталь-арени - 7 км, Майерхоффена - близько 12 км. Самий дальній об'єкт - Хинтертукс - 30 км. (Близько 50 хвилин на машині). Селилися ми так, тому що їхали з Мінська на трьох машинах (з них 2 мікроавтобуси), відповідно, все одно до гори добиралися на машинах, і було завдання за 2 тижні обкатати все до сантиметра. Якщо людина їде з Москви і хоче, відразу з дому в черевиках сісти на подьyoмнік і їхати на гору є свої спагетті-болоньєзе, то йому в Майерхоффен або в Целль-ам Циллер. А якщо є молодий запал, скібус не лякає (плюс не дай бог є обмеження в засобах), то підійдуть Хіппах, Штумм, Ріед, Фюген, Ахау, Фінкенберг, Ельгальм і тому подібні села в околицях. До гори пару зупинок, а цінник на житло - в кілька разів ...

ЦІНИ

Апартаменти (класний просторий будинок - 2 поверхи, 3 кімнати по 2 і 2 по 3 людини) плюс велика кухня на 12 осіб плюс вітальня з ТВ і піччю, сушарка для лиж, паркінг, балкон з барбекю ...) коштував 15 доларів на людину або трохи більше 2000 доларів на всіх на 2 тижні. До центру цивілізації (ресторани, сауна і т. П.) - 1 км (10 хвилин прогулянки в горах). Треба зауважити, що це мінімум через великої кількості проживаючих (хоч нас і було 10).

Якби брали апартаменти на 4-6 чол, то було б 15 -30 доларів (в залежності від плюсів, є з саунами і т. Д). Далі. Скипас на 13 днів - 300 євро. 10 будь-яких з 14 днів - 248 євро. (Вся інформація на http://zillertalarena.at/2003/en/ ). Ціни на горі (в порівнянні з 2000) змінилися конкретно вгору рази в 2-3. Суп-гуляш - 3,5, пиво 0,5 л. - 3, гаряче - 5-8, штрудель з чаєм - 6. Вечеря в ресторані з легким алкоголем на двох - 50 євро.

Загалом, скромний відпочинок (10-12 днів), але з дивовижно різноманітним катанням для всіх рівнів лижників, обходиться приблизно по 1000 євро на людину. Враховуємо, що в цій сумі наш проїзд туди й назад коштує 100 євро, а також, що скромність відпочиваючих з Мінська (мабуть внаслідок не простий обстановки в Білорусі) поки не має кордонів :-).

Майєрхофен, Цель-ам-Циллер, Кальтенбах і простір між ними завжди приваблювали своєю надзвичайною атмосферою відв'язного молодіжного відпочинку. Завжди при наближенні до нижньої станції підйомника чулося гупання дискотечною музики та хоровий спів інтернаціонального сноубордический-лижного колективу. Народ падав в скельця-кабаки поруч з горою і до ночі там танцював і кричав. Це було братство, яке мені ностальгічно нагадало Гурзуф 80-х. Це я бачив в 2000 році. У 2004 цього майже не стало .... Може бути, це підвищення цін відлякало молодь, а може, мені здалося, я дуже на це сподіваюся. Бо Zillertal-arena це місце, в яке дуже хочеться повернутися, хоча б через те, щоб знову відчути себе на 100%!

Новости