Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Австрії. Капрун

Для перегляду цієї карти необхідний Javascript

Популярний гірськолижний курорт Капрун знаходиться в федеральних землях Зальцбурга , В районі льодовика Кіцштайнхорн. Це одне з найкрасивіших місць в Австрії , Куди із задоволенням приїжджають відпочити тисячі туристів незалежно від пори року, тим більше що зона катання на льодовику доступна всім бажаючим і взимку, і влітку. Траси гірськолижного комплексу прекрасно підходять лижникам середнього рівня і новачкам.

Втім, для справжніх професіоналів тут теж є ряд непоганих маршрутів, приправлених неабиякою часткою адреналіну. На курорті також не обділені увагою сноубордисти, фрірайдери і любителі інших зимових видів спорту. Розважальна інфраструктура теж розвинена на найвищому рівні. Тут все зроблено для того, щоб відпочиваючі не нудьгували, проводячи вільний час поза гірськолижних схилів. Єдиним відносним недоліком Капруна є недостатньо велика територія для катання, що втім, нівелюється наявністю сусіднього курорту Цель-ам-Зеє , Разом з яким вони утворюють досить значну площу з гірськолижних трас різного ступеня складності, відому як Європейський спортивний регіон. Між районами регулярно курсує рейсовий туристичний автобус, тому проблем зі своєчасною доставкою до точок призначення гості не відчувають.

Між районами регулярно курсує рейсовий туристичний автобус, тому проблем зі своєчасною доставкою до точок призначення гості не відчувають

Фактично, Капрун ділиться на дві області катання. Перша з них, Маіскогель, рекомендується новачкам, а друга знаходиться в районі льодовика Кіцштайнхорн і прекрасно підходить лижникам середнього рівня і професіоналам. У Маіскогель переважають відносно короткі траси з пологими спусками і простим рельєфом, зручні для початківців, а на льодовику більше широких схилів з різноманітними вигинами і більшою варіативністю. В одній з точок на шляху до вершини, відкривається казковий вид на національний парк Хое Тауерн, а в яскраві сонячні дні звідси можна побачити величний пік Гроссглокнер, висотою 3764 метри.

Шанувальники сноуборду і бордер-кросу, облюбували для себе відмінний фан-парк, біля Кіцштайнхорн, де для них існують прекрасні можливості щодня відточувати свою майстерність. Неподалік від фан-парку на висоті понад 2400 метрів розмістився ресторан Альпінцентер, який є місцевою визначною пам'яткою. Тут можна не тільки добре поїсти, а й насолодитися шикарними видами. Крім традиційних гірськолижних спусків, на схилах Капруна чимало й інших варіантів для занять спортом, серед яких особливою популярністю користуються санки і снігоступи. Як цікавого атракціону туристами активно використовується спеціальний гірський поїзд, який доставляє бажаючих з селища на льодовик Кіцштайнхорн.

Любителі активного відпочинку можуть прекрасно провести час в Капруне і, не надягаючи лиж. До їхніх послуг надається шикарний оздоровчий центр з басейнами, сауною і паровою лазнею, а також відриті катки та боулінг-центр. При більшості готелів працюють фітнес-зали, є спортивні ігрові майданчики і тенісні корти. Для бажаючих організовуються походи в гори по пішохідних стежках в наймальовничіші місця, в супроводі досвідченого гіда. Кілька десятків кафе і ресторанів в поєднанні з розважальними закладами, дозволяють весело і цікаво проводити вечірній час доби. Люди небайдужі до історичних пам'яток, мають можливість відвідати старовинний середньовічний замок в околицях селища і оцінити архітектурну вишуканість кількох міських церков Капруна, також мають давню історію. Недалеко від цих місць знаходиться красиве озеро Целлер-Зеє, на берегах якого розкинувся прилеглий до Капрун гірськолижний курорт. Для туристів тут регулярно організовується прогулянка навколо озера, на спеціальному трамвайчику Bummelzug. Даний регіон має виняткову привабливістю, і є улюбленим місцем відпочинку для багатьох австрійців.

Завдяки компактності курорту, все готелю Капруна розміщені в безпосередній близькості від гірськолижних схилів і, щоб почати процес катання їх постояльцям досить просто вийти з дверей готелю. Одним з останніх готелів, побудованих тут зовсім недавно, став чотиризірковий Tauern Spa, що став найбільшим центром косметологічних процедур в австрійських Альпах. Тут знаходиться кілька басейнів, саун і масажних кабінетів, які щодня відкриті для відвідувачів. Звідси можна всього за десять хвилин дістатися до центру селища, а також до найближчих зон катання Капруна або Цель-ам-Зеє . Вартість розміщення в готелі досить висока, але і набір послуг, що надаються на її території теж вельми значний. Цей варіант ідеально підходить тим відпочиваючим, хто вважає за краще поєднати катання на гірськолижних трасах з приємним проведенням часу в косметичних салонах і регулярними SPA-процедурами.

Капрун вважається одним з кращих місць для відпочинку в Австрії , І сюди щороку приїжджають тисячі шанувальників зимових видів спорту, значна частина яких вважає за краще відпочивати всією сім'єю. З огляду на, що температура повітря в найхолоднішому місяці року, січні, становить тут +4 градуси, катання на тутешніх схилах проходить в абсолютно комфортних умовах. У високогір'ї багато природного снігу, а в низьких районах високий рівень снігового покриву підтримують спеціальні сучасні установки. Офіційно, зимовий сезон на курорті починається в листопаді і закінчується в березні, хоча на льодовику Кіцштайнхорн катання можливе протягом всього року, за винятком тих короткострокових періодів, коли гірськолижний комплекс закривається на профілактику. Чудова якість трас, високий рівень сервісу, комфортабельні готелі, красива природа і різноманіття розваг, є неодмінними атрибутами цього висококласного курорту, завдяки яким він має таку високу відвідуваність вже протягом довгого часу.

Гірськолижні курорти Австрії

Новости