Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Довідка з місця роботи для шенгенської візи про доходи і зарплати в 2020 році: зразок написання

  1. Навіщо Посольству довідка з роботи
  2. Вимоги до оформлення довідки
  3. Рекомендації щодо заповнення довідки
  4. Оформлення шенгенської візи без довідки з роботи
  5. Вимоги до довідок в країнах Європейського союзу
  6. Німеччина
  7. Греція
  8. Фінляндія
  9. Данія
  10. Іспанія
  11. Англія
  12. діти
  13. самотні матері
  14. студенти
  15. домогосподарки
  16. Люди, що вийшли на пенсію
  17. Індивідуальні підприємці

Потрапити в країну Євросоюзу без шенгенської візи неможливо. Її оформляють в Посольстві або Візовому центрі. Співробітникам необхідно надати базовий пакет документів і додатковий, який для кожної країни різний. Насамперед готують такі папери:

  • Закордонний паспорт. Обов'язкова вимога до нього - як мінімум 3-місячний запас дії до дня завершення запланованої поїздки.
  • Анкета . Заповнюється і підписується особисто заявником.
  • Фотознімки. Вони повинні бути актуальними, не старше півроку до дня подачі документів. Кількість - від 2 до 4, в залежності від країни.
  • Обгрунтування мети поїздки. Тут підійдуть туристичні путівки, квитки на літак, підтвердження броні готелю або довідка про зарахування до вищого навчального закладу для студентів або запрошення в країну від родича / знайомого.
  • Гарантія фінансової спроможності: довідка з банку про наявність вільних грошей.
  • Довідка з місця роботи, де прописана посаду і дохід. Безробітні надають спонсорську лист від імені людини, який бере на себе всі грошові витрати.
Потрапити в країну Євросоюзу без   шенгенської візи   неможливо

Так виглядає довідка з роботи про підтвердження доходів

Документ по кожному пункту треба готувати ретельно, щоб у подальшому у посольства не було питань. Це збільшить шанси на отримання дозволу. Окрему увагу варто приділити оформленню для шенгенської візи довідки з місця роботи.

Варто нагадати про те, що фінансові кошти для поїздки в Європу розраховуються за кількістю днів перебування: за кожен день 50 євро (сума може змінюватися в залежності від країни).

Навіщо Посольству довідка з роботи

Довідка з місця роботи доводить Посольству, що у гостя немає намірів залишитися в країні. Наявність офіційного працевлаштування, на думку співробітників візових відділів, зобов'язує повернутися на батьківщину, а також підтверджує дохід і вказує його рівень. для країн Шенгену вкрай важливо, щоб туристи мали хорошу зарплату. Це необхідно для того, щоб працівники посольства були впевнені, що у іноземця достатньо коштів для оплати поїздки та він не буде бідувати в Європі.

Схема роботи фірми допомагає отримати візу

Вимоги до оформлення довідки

Всі країни Шенгенської зони запрошують для візи практично однакові довідки з місця роботи. Документ повинен бути надрукований на офіційному бланку компанії в форматі А4, підписаний роботодавцем (або заступником, якщо заявник сам є директором) і бажано головним бухгалтером. Завіряється все печаткою. Текст довідки може бути написаний в довільній формі. Але при цьому повинен містити наступні дані:

  1. Назва компанії або ім'я індивідуального підприємця, свідоцтво про Державну, ІПН, юридична адреса та контактний телефон, адреса сайту (при наявності).
  2. Дані та посаду людини, для якого готується довідка.
  3. Термін роботи співробітника в компанії.
  4. Графік відпустки і запевнення, що людина не буде звільнений і зарплата його залишиться колишньою.
  5. Середня заробітна плата, яку отримував заявник за останні 3 місяці.
  6. Номер і дата видачі довідки.
  7. Мета оформлення документа.
  8. Точна назва Посольства, якому адресується довідка. Писати «за місцем вимоги» не рекомендується.

Посольство або Візовий центр може не прийняти пакет документів, якщо хоча б один пункт проігнорований.

Рекомендації щодо заповнення довідки

1. Дані про організацію, контакти і реквізити повинні бути правильними. Співробітники Посольства можуть зателефонувати і уточнити інформацію. Якщо відповідь не співпаде з тим, що написано на папері, слід автоматичну відмову. Тому потрібно попередити колег про ймовірне дзвінку і підказати правильні відповіді.

2. Довідку краще робити в останній момент. Дата її складання повинна бути дуже близькою до дати походу в Посольство.

3. Однією підписи для документа мало, потрібні як мінімум дві. Замість головного бухгалтера може розписатися фінансовий або комерційний директор. При цьому підписувати свій бланк самому не можна. Підпис близького родича, якщо він займає керівну посаду, повинна доповнюватися третьої, від іншої відповідальної особи.

4. ІП необхідно підготувати свідоцтво про постановку на облік. Копія завіряється печаткою і написом «копія вірна».

5. Цифра заробітної плати повинні бути реальною. Ніяк її перевірити Посольство не може, але ось занадто великі суми можуть викликати питання. Мінімальний дохід в 2018 році починався від 30-40 тисяч рублів. Дохід повинен дозволяти витрачати 50-60 євро на добу на закордонному відпочинку.

6. У шапці довідки мають у своєму розпорядженні максимально повні контактні дані підприємства, а в тексті - пишуть повну інформацію про людину, що бажає отримати візу.

7. Внизу бланка слід вказати упорядника довідки, його посада, контактні дані, підпис. А запевнити все круглою печаткою. Це викликає довіру з боку перевіряючих органів. Для полегшення завдання зразок довідки з місця роботи можна знайти на сайтах.

Як гарантовано отримати візу, дізнаєтеся з відеоролика

Посольств ЄС і надати тому, хто її буде оформляти. Зазвичай папір в організаціях готують протягом трьох днів.

Завантажити зразок довідки можна скачати тут , Порожній бланк тут .

Оформлення шенгенської візи без довідки з роботи

Ті, хто офіційно не має роботи, візу можуть отримати і без довідки . Однак, доведеться надати інші підтвердження джерела доходу і засобів на поїздку. З

З проблемою оформлення довідки з роботи, а точніше її отстутствия стикаються безробітні, студенти та пенсіонери. Відмінним рішенням цієї проблеми буде спонсорський лист від працюючого родича. Величезний плюс спонсорського листа - його не треба завіряти: досить роздрукувати і поставити свій підпис, а також додати копію паспорта та довідку про доходи. Студентам додатково буде потрібно надати виписку з університету або школи, а пенсіонерам - пенсійне посвідчення.

Також з оформленням довідки з роботи виникають питання у фрілансерів і індивідуальних підприємців. Якщо турист є ІП, який працює без офісу і фірмових бланків, то з нього спитають копію свідоцтва ОГРН і декларацію з відміткою податкової служби. Такі ж документи попросять у найманого працівника, який працює на благо подібного ВП.

Окремо варто зауважити, що родичі або друзі - громадяни Європейського союзу при оформленні запрошення можуть вказати, що фінансові витрати вони візьмуть на себе і надати довідку з банку і з роботи. В такому випадку туристу не потрібно буде додатково підтверджувати свій дохід.

Важливо відзначити, що в таких випадках за плечима у мандрівника не повинно бути діючих санкцій від судових приставів. Інакше за кордон просто не випустять. Звичайно ж, боржники знаходять лазівки як виїхати за кордон з боргами. Але на цю інформацію пологать не варто, тому що якщо когось пропустили, то це не означає, що пропускають усіх. На кордоні можуть розгорнути і тоді довгоочікувану відпустку не станеться й будуть витрачені гроші на квитки, готель і страховку. Важливо відзначити, що в таких випадках за плечима у мандрівника не повинно бути діючих санкцій від судових приставів

Вимоги до довідок в країнах Європейського союзу

Франція

Країна віддає перевагу довідки, написані у вільному стилі, ніж строгі виписки типу 2-ПДФО. Але потрібно, щоб документ був їхньою мовою.

Німеччина

Вітає паперу з перекладом на німецьку мову, і в першу чергу фахівці дивляться на контактні дані роботодавця. Вони можуть бути вказані в шапці, але крім телефонів і адрес, туди краще вписати електронну поштову скриньку керівника.

Греція

Грекам не є принциповим, в якому вигляді і на якій мові надані документи, вони заглядають в банківський гаманець заявника. Для схвалення там повинно лежати мінімум 15 тисяч рублів щомісяця.

Фінляндія

Країну може відвідати навіть безробітний і не думати про довідку з роботи взагалі. Цілком влаштує папір з даними роботодавця, адресою і телефоном. За ним, до речі, дзвонять досить часто. А для поїздки просять заробляти мінімум 3 000 рублів.

Данія

Крім довідки з роботи, трепетно ​​ставляться в Данії і до інших документів. Співробітники Посольства бажають бачити разом із заявою завірену банківську виписку і гарантію того, що під час відпустки туриста не звільнять. Все тому, що до доходів увагу теж пильну. Мінімальна сума на рахунку для поїздки - від 500 євро.

Втім, треба зазначити, що в консульствах і посольствах будь-яких країн дуже люблять, коли візитери про себе дуже докладно і натхненно розповідають. Якщо надано максимальний перелік паперів, то незайвим буде прикріпити туди і особисту візитку. Рівень довіри від цього підскочить на кілька пунктів.

Абияк ставитися до оформлення візи в європейську країну не варто. І не тому, що можна обійтися без подорожі в разі відмови. Помилки в документі, недостовірні та неперевірені дані можуть викликати підозру у співробітників Візової служби. Якщо після перевірки виявиться невідповідність хоч якоїсь інформації, то і в візі буде відмовлено, і в подальшому отримати дозвіл на виїзд не вийде. Турист може заробити довічна заборона, чорну мітку в візову історію і ніколи не отримає право перетнути кордон шенгенської зони. Абияк ставитися до оформлення візи в європейську країну не варто

Іспанія

Для поїздки в Іспанію теж оформляється шенгенська віза. Однак є деякі додаткові вимоги. Зверніть увагу, коли будете робити копію паспорта громадянина Росії, що на одному аркуші формату А4 робиться копія двох розворотів.

Студенту для подорожі в Іспанію необхідно пред'явлення ксерокопії залікової книжки, надруковане якимось родичем лист, в якому гарантується фінансування його поїздки. Довідка про доходи особи, яка надає фінансову допомогу. А також копії документів, що підтверджують родинні зв'язки зі спонсором.

Родич, який фінансує поїздку, надає копію сторінок свого російського паспорта з фото і пропискою. Стороння людина, чи не родич, не може бути спонсором!

Пенсіонерам необхідно докласти спонсорський лист, написаний будь-яким родичем, і довідку з роботи того, хто фінансує поїздку. Також необхідна копія документа, що підтверджує родинний зв'язок з тим, хто фінансує подорож, і копія внутрішнього паспорта спонсора (перша сторінка + прописка). Фінансувати поїздку може тільки родич!

Завантажити зразок заповнення спонсорського листа можна тут , Переклад на англ.яз. - тут . Роль анкети виконує опитувальник для в'їзду в Іспанію (форму оформлення можна подивитися на сайті консульства); Завантажити зразок заповнення спонсорського листа можна   тут   , Переклад на англ Підписана заява, в якому сказано, що заявник зобов'язується мати медичну страховку при кожному наступному відвідуванні країни.

Англія

Ця країна не входить в шенгенську зону, тому ми детальніше розповімо про те, які документи необхідні для отримання дозволу на в'їзд до Великобританії:

  • Як завжди анкета з особистим підписом (форму оформлення завжди можна подивитися на сайті);
  • Дійсний закордонний паспорт, де є вільний з двох сторін лист, на який вклеюється віза;
  • Довідки або інші документи, здатні довести вашу кредитоспроможність;
  • В представництво Великобританії досить уявити свіжі квитанції про отримання зарплати або виписки руху на банківських рахунках, в крайньому випадку можна уявити податкові документи, які підтверджують можливість проживання заявника або спонсора, що оплачує подорож;
  • 2 кольорових фотознімку розміром 3,5 х 4,5 мм, хоч глянцеві, хоч матові;
  • Підтвердження броні туру або готелю;
  • Незалежно від того їдете ви один або з дружиною (чоловіком) необхідно надати копію свідоцтва про укладення вашого шлюбу (з перекладом);
  • Якщо у вас є діти, то їдуть вони з вами чи ні - неважливо, адже ви все одно надаєте копії свідоцтв про народження дітей, також з перекладом;
  • Якщо у вас є нерухомість, то слід надати копію свідоцтва на володіння оной, з перекладом;
  • Для підтвердження платоспроможності надаються виписки з банківських документів про рух коштів в останні 3 місяці;
  • Ксерокопія першого розвороту паспорта громадянина Росії.

Існують також деякі додаткові певні нюанси для отримання віз непрацюючими категоріями громадян.

діти

  1. У строгому порядку пред'являється ксерокопія закордонного паспорта їх батьків, куди внесені дані про дитину і вклеєні фотографії дітей, ксерокопія (завірена у нотаріуса) свідоцтва про народження. Буває, що дитина їде не з батьками, а, можливо, лише з кимось одним з них. У такому випадку потрібно обов'язково мати довіреність від батька (їй), яка дає дозвіл на вивезення дитини в іншу країну (в 2 примірниках). Ця довіреність оформляється на нотаріальному бланку і не пізніше 3 місяців до планованого від'їзду. У ній обов'язково вказується час від'їзду і приїзду;
  2. Як завжди ксерокопії російських паспортів батьків (всі сторінки);
  3. Копія свідоцтва про шлюб батьків;
  4. Довідка зі школи (оригінал).

самотні матері

Надають або оригінал посвідчення того, що вона мати-одиначка, або довідку з поліції, про те, що батько дитини невідомо де знаходиться. Якщо тато дитини помер, тоді завірена копія свідоцтва про смерть і, звичайно ж, його оригінал.

студенти

Студентам потрібно буде надати ксерокопії діючого студентського квитка, довідку з місця навчання з круглою печаткою, лист від спонсора із зазначенням його заробітної плати.

домогосподарки

Жінкам, які перебувають на утриманні, необхідно представити довідки 2 ПДФО від чоловіка, копію свідоцтва про шлюб та написане у вільній формі заяву про спонсорування подорожі (якщо шлюб не зареєстрований, пишеться «для своєї цивільної дружини»).

Жінкам, які перебувають на утриманні, необхідно представити довідки 2 ПДФО від чоловіка, копію свідоцтва про шлюб та написане у вільній формі заяву про спонсорування подорожі (якщо шлюб не зареєстрований, пишеться «для своєї цивільної дружини»)

Зразок довідки 2 ПДФО

Люди, що вийшли на пенсію

Пенсіонери повинні будуть надати наступний перелік документів:

  • пенсійне посвідчення і його копія;
  • лист від спонсора про фінансування поїздки;
  • довідка про отримувані доходи;
  • копії паспорта Росії того, хто фінансує подорож.

Індивідуальні підприємці

Для тих людей хто займається бізнесом, потрібно буде надати у візовий центр крім довідки про доходи також копію свідоцтва про Державну реєстрацію та виписку з ЕГРЮЛ.

Форма оформлення віз може відрізнятися в різних центрах, тому перед тим, як подавати документи, треба запитати у оператора того візового центру, куди ви збираєтеся актуальний список.

Новости