Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Баварія: По німецької альпійської дорозі на автомобілі. Частина 1.

  1. Маршрут по Баварії і формат подорожі
  2. Маршрут німецької альпійської дороги на карті
  3. Приліт в Мемінгена
  4. Як знайти бюджетне житло в Мемінгене
  5. Боденське озеро: містечко Ліндау і початок Німецькій Альпійської Дороги
  6. Як знайти бюджетне житло в Ліндау
  7. Проїздом в Ліхтенштейн
  8. Найкрасивіший замок Баварії - Schloss Neuschwanstein
  9. Де жити біля замку Нойшванштейн
  10. Як знайти бюджетне житло в Фюссені
  11. Етталь (ETTAL)
  12. Як знайти бюджетне житло в Етталь
  13. Линдерхоф (Linderhof)
  14. Гарміш-Партенкірхен
  15. Як знайти бюджетне житло в Гарміш-Партенкірхен
  16. Погода в баварських Альпах
  17. Як знайти і забронювати бюджетне житло в Мюнхені
  18. Як купити дешевий авіаквиток в Мюнхен
  19. Як забронювати автомобіль для подорожі
  20. Корисні посилання при плануванні подорожей
  21. Залишайтеся на зв'язку!
  22. Рекомендую також почитати:

І знову ми міняємо квітучі київські каштани на дорогу. На цей раз - наш шестиденної проект - проїхати по німецькій альпійської дорозі в Баварії. Проїхатися по ній, подихати атмосферою весняних Альп і побачити купу всього цікавого нас мотивували «смачні» тарифи угорського лоукостера Wizz Air і за це йому велике спасибі. 100 євро туди-назад і вже 30 квітня ми дивимося в ілюмінатор Аеробуса на зникаючий в густих хмарах Київ. І знову ми міняємо квітучі київські каштани на дорогу

Маршрут по Баварії і формат подорожі

Спочатку планувався тільки Мюнхен, але витрачати 5 днів на це прекрасне місто занадто дорого і недозволено розкішно. Баварія - найкрасивіша частина Німеччини, а сама красивий Баварський маршрут - Німецька Альпійська дорога. Культовий маршрут для любителів Альпійських пейзажів, активного проведення часу і просто непосид. В результаті Мюнхену відведена лише одна ніч і дві половинки денного часу, замало - буде привід приїхати ще раз.

Формат подорожі автомобільний і цей звіт не допоможе тим, хто вважає за краще автобуси, поїзди та інші інші види транспорту. Для мене при переміщенні всередині країни альтернативи автомобілю поки не існує.

Audi А3, турбодизель 2013 року зі мінімальним пробігом - такий варіант був запропонований для автомобільної подорожі по Баварії. Взагалі-то я замовляв BMW 1-ї серії, але як завжди була запропонована заміна трохи вище класом, я не в образі. Шестиступінчаста механіка, дизель з витратою палива приблизно 5,5 літрів на сотню зробили подорож більш ніж комфортним. Ціна автомобіля була набагато вище планованого бюджету, але я давно мріяв проїхати по альпійської дорозі на хорошому автомобілі, а мрія ціни не має.

Орендували машину на Ренталкарз - машину отримали прямо в аеропорту. Ціна оренди - 350 євро за повних п'ять днів, включаючи повну страховку - ніяких депозитів, повний бак палива, повертали в такому ж вигляді, авто на стоянку, ключі в спеціальний ящик і мінімум спілкування з клерком на стійці. Оформлення рівно 5 хвилин.

Оформлення рівно 5 хвилин

П'ять днів, завдяки перенесенню на один день зворотного рейсу перетворилися в повних шість і це було приємною несподіванкою. Взагалі ВіззЕйр частенько переносить рейси і не підходить тим, хто ретельно планує маршрут, пов'язаний тимчасовими рамками, бронює готелі і все таке інше.

Повний маршрут і опис можна подивитися в статті Німецька альпійська дорога в деталях .

Нижче карти маршруту в Google Maps. Варто також підстрахуватися і купити на заправці німецьку паперову карту (10 євро) і звіряти маршрут по ній їхати - альпійська дорога на паперовій карті відзначена пунктиром.

Маршрут німецької альпійської дороги на карті

Основні пункти призначення за маршрутом: Lindau (Bodensee) - Oberstaufen - Wertach - Nesselwang - Halblech -Fussen - Steingaden - Wildsteig - Bad Bayersoien - Ettal - Oberau - Garmish-Partenkirchen - Walchensee - Lenggries - Bad Tolz - Kreuth - Bayrischzell - Oberaudorf- Bernau - Rottau- Inzell - Weißbach - Schonau am Konigsee

Частина 1. Lindau - Linderhof (Ettal)

Частина 2. Ettal - Bernau

Частина 3 Oberaudorf - Schönau am Königsee Ми проїхали всю альпійську дорогу. У деяких місцях ночували, десь затримувалися на кілька годин, у багатьох локаціях робили короткі зупинки для фото. Відвідування кількох точок було зіпсовано травневої погодою - дощ і вітер. Деякі ночівлі ми бронювали заздалегідь, якісь відразу по маршруту. Першу ніч провели в готелі Berger's Park - хороший транзитний готель поруч з аеропортом Меммінгена, рекомендую його. Дуже зручний для тих хто прилітає пізно, в 10 хвилинах ходьби від аеропорту, сучасно, чисто, поруч недорогий ресторан, інтернет і парковка.

Травень - низький сезон в Альпах і місць для ночівлі повно, середня вартість готелів - 60 євро зі сніданком на двох. Зазвичай - це туристичні гостьові будинки - найчастіше приватні будинки, обладнані під готелі. Ціна в таких будинках 40-60 євро на двох, для Баварії - це дуже непогано. Вибір місця для ночівлі визначався красою місцевості або містечка, більше години пошук житла не займав і ніяких проблем не виникало.

Так номер виглядає всередині ... дуже якісний і сучасний готель бізнес класу - рекомендую його перед альпійськими авто пригодами

так виглядає готель зовні ... так виглядає готель зовні Тепер докладніше з зупинкою на найкрасивіших місцях подорожі.

Приліт в Мемінгена

Вечірній приліт не залишав інших варіантів крім ночівлі недалеко від аеропорту, готель Berger's Park дуже приємний, до того ж розташований в 7 хвилинах ходьби від аеропорту. Щоб потрапити в нього, таксі за 10 євро брати не обов'язково, йдемо по доріжці вздовж паркінгів, наліво при виході з будівлі аеровокзалу. Взагалі, аеропорт Меммінген - гарний приклад того як можна використовувати військовий аеродром в мирних цілях. Звідси йдуть автобуси в Мюнхен , Куди прямує більшість туристів, з нього ж можна полетіти, наприклад, на Майорку. Вечірній приліт не залишав інших варіантів крім ночівлі недалеко від аеропорту,   готель Berger's   Park   дуже приємний, до того ж розташований в 7 хвилинах ходьби від аеропорту

Як знайти бюджетне житло в Мемінгене

Дешеве житло або готелі в місті Мемінгена можна знайти через систему бронювання Hotels Combined , Сервіс, яким я користуюся сам. Переваги сервісу в тому, що він порівнює ціни десятків систем бронювання - вам залишається вибирати найкращу пропозицію. Крім того, в кожній статті або звіті я даю посилання на готелі в яких я зупинявся і які мені сподобалися.

Боденське озеро: містечко Ліндау і початок Німецькій Альпійської Дороги

Боденське озеро і містечко Ліндау виникли в плані, оскільки саме тут початок німецької альпійської дороги. Сам місто, озеро і околиці дуже мальовничі, тут є все щоб провести, наприклад, відпустку. Багато хто так і робить - наші цілі зовсім інші. Для короткострокової зупинки, рекомендую центральну частину міста, яка займає мальовничий острів, з'єднаний з землею двома мостами. Тут справжня туристична атмосфера, в травні ще ніхто нікому не заважає, а нечисленні закутавшись в пледи (+15) попивають баварське пиво і вивчають поверхню озера.

Для любителів історії та архітектури тут є де розвернутися, в центрі міста можна проводити уроки для молодих архітекторів та істориків. Як і всюди в Баварії, здається що щоранку все місто прибирає і наводить порядок невидима прибиральниця, практично стерильна чистота, на мостових можна без страху забруднитися сидіти в світлих штанах. Для любителів історії та архітектури тут є де розвернутися, в центрі міста можна проводити уроки для молодих архітекторів та істориків

В загальному і цілому Ліндау - самодостатнє напрямок для повноцінного відпочинку німецьких пенсіонерів і любителів велопрогулянок - навколо озера прокладено кругової веломаршрут, що проходить відразу по трьом країнам: Австрії, Німеччини та Швейцарії.

В загальному і цілому   Ліндау   - самодостатнє напрямок для повноцінного відпочинку німецьких пенсіонерів і любителів велопрогулянок - навколо озера прокладено кругової веломаршрут, що проходить відразу по трьом країнам: Австрії, Німеччини та Швейцарії

навіть не знаю, що за башточка, але зовні сподобалася ... навіть не знаю, що за башточка, але зовні сподобалася Найкрасивіше місце - гавань і набережна. Гавань дбайливо захищена штучними молами. На одному з них споруджено 33-х метровий (Neuer Leuchtturm) Новий маяк. Інший прикрашає символ Баварії - скульптура лева. Обидві споруди побудовані ще в 19 столітті. Любителі висотних видів! Вам на оглядовий майданчик маяка. Вхід платний, ціна 1,80 євро. Звідси кращі види на портову площа і набережну, навколишні готелі і тусующійся народ. На оглядовому відносно небагато людей, більшість вважає за краще дивитися на озеро з пивних і кафе.

Яхти поки стоять в марині, сезон починається в цих краях приблизно через місяць, в червні, а високий сезон - липень-серпень, в цей час всі добропорядні бюргери йдуть у відпустку. Зараз тільки парочка теплоходів. Яхти поки стоять в марині, сезон починається в цих краях приблизно через місяць, в червні, а високий сезон - липень-серпень, в цей час всі добропорядні бюргери йдуть у відпустку З висоти маяка видно велику частину міста і старовинна вежа Magnturm. Це все що залишилося від середньовічних міських укріплень. Вежа служила маяком до будівництва Neuer Leuchtturm.

Практична інформація: автомобіль краще залишити перед в'їздом на острів, на парковці - це буде дешевше і тут гарантовано будуть місця. Ціна - 1 євро на годину, парковка на острівці - дорожче, ймовірність того, що вільні місця будуть, падає в міру наближення до набережної. Пішки з парковки можна йти вздовж берега озера, через парк і старовинні вулиці, приблизно 15 хвилин не поспішаючи.

Пішки з парковки можна йти вздовж берега озера, через парк і старовинні вулиці, приблизно 15 хвилин не поспішаючи

Якби ми побули там більше трьох годин, то їхати далі не захотілося б. Дуже красиве місце цей Ліндау, рекомендую як окремий напрямок для відпочинку.

Як знайти бюджетне житло в Ліндау

Дешеве житло або готелі в місті Ліндау

можна знайти через систему бронювання Hotels Combined , Сервіс, яким я користуюся сам. Переваги сервісу в тому, що він порівнює ціни десятків систем бронювання - вам залишається вибирати найкращу пропозицію. Крім того, в кожній статті або звіті я даю посилання на готелі в яких я зупинявся і які мені сподобалися.

Проїздом в Ліхтенштейн

Вирішуємо куди їхати і розуміємо, що поруч Ліхтенштейн - країна завдовжки в один день , В яке ми навряд чи поїхали б спеціально. У Ліхтенштейні я знаю тільки одне місто - столицю Вадуц. Ще коли то бачив фото місцевого замку. Забиваємо в навігатор Вадуц і розуміємо, що пару сотень кілометрів туди-назад для скаженої собаки не гак, стартуємо. Вирішуємо куди їхати і розуміємо, що поруч   Ліхтенштейн - країна завдовжки в один день   , В яке ми навряд чи поїхали б спеціально

І ще кілька картинок з маяка І ще кілька картинок з маяка. Нижче на фото і є вхід в гавань - все серйозно, незважаючи на те що це всього лише озеро.

Низький сезон, але місцеві круїзери вже працюють, звідси можна дістатися до швейцарського і австрійського узбережжя озера. Поверталися через місцевий парк, туристів немає - все на набережній ... можна політати. Не буду зупинятися на Ліхтенштейні, він трохи випадає з формату альпійської дороги - по ньому є невеликий звіт . А ми їдемо далі, ми їдемо в найвідоміше місце Баварії - до замку Нойшванштайн

Найкрасивіший замок Баварії - Schloss Neuschwanstein

Погода почала псуватися вже на під'їзді до Фюссені. Фюссен - це місто, в якому зупиняється більшість мандрівників, які хочуть побачити замок. До замку Нойшванштейн від Фюссена 6 кілометрів, він розташований на кілометровій висоті над баварським містом Швангау. Погода почала псуватися вже на під'їзді до Фюссені

Де жити біля замку Нойшванштейн

Час підтискав, а погода змушувала їхати швидше, дощ посилювався і вже за 40 км. до Фюссена почалася злива, а температура впала з +14 до +8, вирішуємо їхати до самого замку, там в ста метрах від нього є готель Schlossrestaurant Neuschwanstein . Ціна номера 75 євро, добре хоч сніданок є, до речі непоганий, можна протягнути годин до трьох дня. У сезон готель під зав'язку, а в травні місця ще можна було знайти. Головна перевага готелю - до замка 5 хвилин пішки, безкоштовний паркінг біля готелю і непоганий ресторан. З вікон вид на замок - але через дощ і туману це не мало значення. Теж рекомендую це місце, якщо вдасться забронювати. Час підтискав, а погода змушувала їхати швидше, дощ посилювався і вже за 40 км Інших готелів біля замку немає - тому ціна трохи завищена.

Вся основна маса туристів піднімається до замку трьома способами: пішки, на шатлі і самий попсовий спосіб - на возі з кіньми. Пішки з Швангау (найближчий населений пункт з готелями і туристичною інфраструктурою) йти мінімум 30-40 хвилин. Більшість навіть не знає, що тут є стоянка (тільки для постояльців готелю, але ніхто не забороняє прикинутися чайником і поставити авто або зайти в ресторан, для них теж стоянка безкоштовна). Ставлять машини на міському паркінгу внизу 5 євро в день. Вся основна маса туристів піднімається до замку трьома способами: пішки, на шатлі і самий попсовий спосіб - на возі з кіньми Жовте будівля на фото - замок Хоеншвангау, старший "брат" Нойшванштейн.

Практична порада: ставте автомобілі на безкоштовному паркінгу біля готелю Schlossrestaurant Neuschwanstein , До нього веде одна дорога вгору до замку. Можна сказати, що ви приїхали в ресторан або поселятися в готель. Якщо запитають, звичайно.

Як можна назвати Нойшванштайн одним словом Як можна назвати Нойшванштайн одним словом? Він казковий, без всяких перебільшень. Так вважаю не тільки я, навіть сам Уолт Дісней вибрав його прототипом для логотипу своєї компанії.

Ми нічого не читали про замок до відвідування. Адже найяскравіші враження, ті які отримуєш несподівано, без підготовки і супроводу екскурсовода. Піднімаємося до замку, обходимо групи автобусників, які, як курчата біля квочки, обліпили тітку-екскурсовода і йдемо пішки навколо замку. Замок різний з різних сторін, король Людвіг був великим фантазером і шанувальником середньовічної романтики, все архітектурні ідеї він черпав з реальних середньовічних замків. Ми нічого не читали про замок до відвідування

Усередині мені сподобалося менше. Ціна квитка 12 євро, а вхід строго по часу, який зазначено на квитку - не пропустіть. В ціну входить аудіогід, за бажанням російську або англійську, навіть китайський є. Якби не аудіогід, робити всередині було б нічого. Замок той випадок, коли зовнішній вигляд сильно розходиться з внутрішнім змістом. Інтер'єр, здався похмурим, а Людвіг представлявся дуже нещасним і самотнім королем. Усередині мені сподобалося менше

Якби в ті часи існував Facebook, він написав би на своїй стіні - Я король. Якби в ті часи існував Facebook, він написав би на своїй стіні - Я король

Важко повірити, що людина, що придумав таку красу, так погано закінчив. За ним прийшли його ж піддані, витягли з власної спальні і стратили на наступний день. Важко повірити, що людина, що придумав таку красу, так погано закінчив

Замку ми присвятили півдня. Вранці дощ припинився, залишилися туман і альпійська свіжість. Несподівано для нас виходимо до містка, він був побудований ще до замку і з нього кращий ракурс. Під мостом вирують потоки води, може туди скидали неугодних королю? Замку ми присвятили півдня

Сонця і тепла чекати було марно і незважаючи на слабкі протести Тані, я поліз на скелі в поіка вдалого ракурсу, тримаючи в одній руці камеру, іншою рукою страхував себе. Чомусь згадав батька Федора з 12 стільців, який підіймався на кавказькі скелі з кільцем ковбаси в зубах, тікаючи від переслідувачів. Як буду спускатися я не думав - тоді це було не важливо. Сонця і тепла чекати було марно і незважаючи на слабкі протести Тані, я поліз на скелі в поіка вдалого ракурсу, тримаючи в одній руці камеру, іншою рукою страхував себе

Крім небесної вологи, води підливала Таня, що стоїть внизу і зі страшним жахом спостерігала за моїми спробами підкорити скелю. Раз ви читаєте цей звіт, значить і на цей раз все обійшлося. (На фото: вид зі скелі) Крім небесної вологи, води підливала Таня, що стоїть внизу і зі страшним жахом спостерігала за моїми спробами підкорити скелю

До речі, зі скель добре видно другий замок - Хоеншвангау, що стоїть в долині біля озера над містечком Швангау До речі, зі скель добре видно другий замок - Хоеншвангау, що стоїть в долині біля озера над містечком Швангау. Його ми подивилися тільки з боку, всередину не ходили.

Спускаємося вниз, Хоеншвангау вже заповнили туристичні автобуси, а чергу за квитками в обидва замки нагадувала черзі в гастроном радянських часів, приблизно 150-250 метрів в довжину - це ж пару годин стояння! Мені стало шкода цих людей. Народ - приїжджайте сюди до 9 ранку на автомобілі - і буде вам щастя і казкова атмосфера. Спускаємося вниз, Хоеншвангау вже заповнили туристичні автобуси, а чергу за квитками в обидва замки нагадувала черзі в гастроном радянських часів, приблизно 150-250 метрів в довжину - це ж пару годин стояння

внутрішній двір замку (фото)   Вид на замок з альпійської дороги - знизу внутрішній двір замку (фото) Вид на замок з альпійської дороги - знизу. Хоеншвангау - обмежилися видом зовні ... Навколо близько десятка озер, одне з них прямо в під замком в містечку Швангау, його ми бачили зверху ...
Невелика зупинка в Фюссені. Тут перетинаються дві знамениті дороги: альпійська німецька дорога і романтична дорога. Є хороший інфоцентр - ключ до вирішення всіх проблем. Знаходиться в центрі міста. Сам місто - типовий баварського містечка в Альпах, зручний для зупинки якщо ви подорожуєте по Німецькій альпійської дорозі або по Романтичної дорозі. центральна вулиця Фюссена ... запам'яталися ці кумедні скульптури ... насправді це фонтан, час від часу з лійки яку тримає дівчинка ллється вода, а друга дівчинка під струменем миє ніжки ...
Особливості парковки Фюссена, та й не тільки його: уздовж вулиць стоять звичні мені Мітера, опускаєш монету - повертаєш лічильник. Особливість в тому, що більше години стояти не можна, навіть якщо після закінчення години ти прийшов і повернув лічильник ще на годину, попередньо заплативши. По поверненню з супермаркету з покупками, на лобовому склі я побачив штрафну квитанцію на 15 євро за порушення режиму паркування. Папірець благополучна вирушила в найближчу урну: штрафи виписує муніципальна поліція і я цей штраф проігноріл, на свій страх і ризик. Наслідків по закінченні місяця не було, та я просто не знав де її оплатити. Сподіваємося на краще. І все-таки краще не порушувати - так спокійніше.

Як знайти бюджетне житло в Фюссені

Дешеве житло або готелі в Фюссені можна знайти через систему бронювання Hotels Combined , Сервіс, яким я користуюся сам. Переваги сервісу в тому, що він порівнює ціни десятків систем бронювання - вам залишається вибирати найкращу пропозицію. У кожній статті або звіті я даю посилання на готелі в яких я зупинявся і які мені сподобалися.

Фюссен часто використовують як базу для подорожі по околицях, через нього проходять Німецька альпійська дорога і Романтична дорога

Прощальний погляд на Нойшванштейн з машини:

У нас по маршруту село Wies - це місце більше цікаво паломникам, тут знаходиться велика старовинна церква, біля якої стоїть десятка два машин У нас по маршруту село Wies - це місце більше цікаво паломникам, тут знаходиться велика старовинна церква, біля якої стоїть десятка два машин. Ми заїхали з цікавості. Ось ця церква на фото.

Ми не ніколи не гребували заїздами в глибинку, тим більше там такі яскраві самобутні баварські будиночки і справжні фермерські продукти! Наступна зупинка Wildsteig. Концентрація туристів тут зменшується до 2-х чоловік на квадратний кілометр, сільська атмосфера, озера і альпійське повітря. Природно є гестхаус, але для ночівлі зарано - ми не такі багаті часом і незважаючи на всю ідилію і привабливість місця змушені їхати далі. Ми не ніколи не гребували заїздами в глибинку, тим більше там такі яскраві самобутні баварські будиночки і справжні фермерські продукти

Wildsteig для тих, хто музеям та архітектури вважає за краще агро-туризм і сільську тишу, риболовлю і органічні продукти. Тут ферми з виробництва сиру, ковбас і всяких м'ясних делікатесів. Фермерський магазин в центрі, поруч ресторанчик. Дуже рекомендую це місце для обіду, але тільки тим хто також як і я любить тишу і відсутність тусовки. Було б більше днів - залишилися б на нічліг, ідеальне місце відчути альпійську атмосферу, тут гарне озеро, хоча в Альпах некрасивих озер не буває. пам'ятник рибалкам (фото) Wildsteig для тих, хто музеям та архітектури вважає за краще агро-туризм і сільську тишу, риболовлю і органічні продукти

Несподівано набредает на пам'ятник загиблим в першій світовій війні, характерний хрест, постамент, скульптури, все дуже доглянуто. Несподівано набредает на пам'ятник загиблим в першій світовій війні, характерний хрест, постамент, скульптури, все дуже доглянуто

Залишали Wildsteig з деяким жалем, дуже сподобалося нам містечко. Рекомендую.

За дорозі после Wildsteig робимо ще один привал біля моста Echelsabach. Тут можна бюджетно поїсти, та й сам міст теж миготить в путівниках і звітах. З нього можна подивитися на гірську річку і каякера, які намагаються лавірувати в вируючих потоках. У гарну погоду альпійські види самі змусять зробити тут привал.

У гарну погоду альпійські види самі змусять зробити тут привал

На каяки я все таки вважаю за краще дивитися з висоти, ніякого страху - просто не моє це ... На каяки я все таки вважаю за краще дивитися з висоти, ніякого страху - просто не моє це Альпи навесні і похмуру погоду ще ще не повністю роздягнені, а ми тільки здогадуємося яка краса ховається там за туманами і хмарами. Ми не поспішаємо і робимо невелику зупинку в селищі Bad Bayersoien. Приставка Bad означає наявність тут СПА курорту, озера або якого-небудь джерела, якими багатий альпійський регіон. Ага, типове альпійське озеро, напевно популярне у любителів пікніків на природі. От пощастило тому, хто тут живе. Це все дуже схоже на картинки з нашого австрійського подорожі по Альпах в минулому році і теж в травні. Такий же туман, розмиті відображення і самотні будиночки - просто не віриться в те, що люди тут живуть все життя - казка, мрія, інша реальність. Ще були лебеді, але мжичку змусив їх піти на зимові квартири в будиночки на озері.

Етталь (ETTAL)

Якби я вибирав місце проживання в Альпах, вибрав би Етталь. Гори, тиша, благодать - по-білому заздрю ​​людям, які тут живуть. Якби я вибирав місце проживання в Альпах, вибрав би Етталь А ще тут багато якісного пива по осудною ціною. Туристам його продають по 16.70 євро за півметра (7 пляшок), місцеві купують таке ж в магазині по 90 центів за пляшку прекрасного якісного напою. А ще, Ettal - місце дуже знамените і багате на пам'ятки. Крім мелодійного назви, тут старовинна базиліка і палац Linderhof (Линдерхоф) недалеко. Ми приймаємо рішення зупинитися тут на нічліг - час йде до вечора, 18.00 показують мої туристичні Casio. Шукати відповідний гест хаус довго не довелося, з третьої спроби знаходимо відповідний за ціною. Спочатку по приколу сунулися в якийсь крутий комплекс з басейном, пафосним рестораном та іншими туристичними прибамбасами - ціна стартує з 200 євро за ніч, місць немає! Спасибі, круто, але ми пошукаємо інше місце!

Як знайти бюджетне житло в Етталь

Дешеве житло або готелі в Етталь можна найти через систему бронювання Hotels Combined , Сервіс, Яким я користуюся сам. Преимущества сервісу в тому, что ВІН порівнює ціни десятків систем бронювання - вам залішається вібіраті найкраща пропозіцію. Крім цього, в кожній статті або звіті я даю посилання на готелі в яких я зупинявся і які мені сподобалися.

Знаходимо гест хаус уздовж дороги і зарулює на нашій ластівці на парковку біля входу, по двору бродять гуси. Паркінг природно безкоштовний, постояльців немає, господиня зі Словаччини і навіть трохи говорить по-російськи. Рекомендую, як транзитна недороге житло - гест хаус «Ethiko» , Навпаки Базиліки, уздовж дороги при виїзді з селища. Балкон, велика кімната, недорого для Баварії - 40 євро без сніданку.

Круглі купола ідеально вписані в сільський ландшафт, домінують, але дуже органічно. Купа ракурсів для фотографів через гірського рельєфу.


Линдерхоф (Linderhof)

Фонтана ми дочекалися ... Фонтана ми дочекалися
Ще тут багато всяких скульптур, розглядати деталі я люблю не менше як види зверху ... Палац з'явився на місці мисливського будиночка. Це вид з того місця, де раніше він перебував. Далі у нас буде більше природи по маршруту і менше архітектури. Все дуже гармонійно. Перший водоспад вже при виїзді з Линдерхоф, помічаємо потік води і зупиняємося помилуватися.

Гарміш-Партенкірхен

Це головний курорт в Баварських Альпах, недешевий, багатолюдний, гучний, метушливий і в міру пафосний. Тут можна було б відпочити тиждень при наявності часу і грошей. Просто офігенскіе околиці, коли стоїш на галявині, навколо тебе тільки снігові вершини, а часом хочеться голосно кричати від щастя. При цьому для розгону емоцій зовсім не потрібен алкоголь і шкодуєш тільки про одне - як мало часу у нас для всієї цієї краси. Погода починає налагоджуватися, боги почули нас і нагородили за хорошу поведінку і допитливість.

Я люблю маленькі села і вибрав місцем стоянки селище Grainay поруч з Гарміш, від якого ми вирішили зробити піший трек по одному з маршрутів. Схема маршрутів доступна в інформаційному центрі, або можна просто йти за вказівниками.

Хотілося потрапити на маленьке Eibsee, інтуїтивно здавалося, що там має бути добре. Ніяких попередніх планів не було - спонтанно, навіть не знаючи, скільки це займе часу. В принципі час маршруту можна прикинути - на покажчиках є приблизний час маршруту, ми вибрали той на якому написано 1,5 години і пішли. Кінцева мета - озеро Eibsee, але і по дорозі розраховували побачити багато всякої краси.

Гарміш-Партенкірхен

- ще одне місце після Етталь, гідне тривалої зупинки.

Як знайти бюджетне житло в Гарміш-Партенкірхен

Дешеве житло або готелі в Гарміш-Партенкірхен можна найти через систему бронювання Hotels Combined , Сервіс, Яким я користуюся сам. Преимущества сервісу в тому, что ВІН порівнює ціни десятків систем бронювання - вам залішається вібіраті найкраща пропозіцію. У кожній статті або звіті я даю посилання на готелі в яких я зупинявся і які мені сподобалися.

Боюся, що стільки емоцій та корисної інформації не вмістяться в один звіт, тому на цьому я закінчую першу частину звіту.

друга част ь вийде буквально через пару днів.

Погода в баварських Альпах

Практично будь-який бував в Альпах скаже, що в цю пору року погода "не айс" - хмарність, часті дощі температура не вище +15. За шість днів подорожі по баварським Альп півтора дня накрапав дощ і було холодно, близько +8. решту часу температура піднімалася до + 15-20, легка хмарність - ідеально для радіальних походів. Але краще все-таки планувати подорож на червень-початок липня. В цей час ще немає натовпів євро туристів, тепло і ймовірність дощів падає, ціни на житло будуть вище ніж в травні.

під другій частині : Найкрасивіший баварський водоспад, найкрасивіша баварська село ще одне озеро-курорт, альпійські види і Мюнхен.

Як знайти і забронювати бюджетне житло в Мюнхені

Бюджетний міський готель в Мюнхені можна найти через систему бронювання Hotels Combined , Сервіс, Яким я користуюся сам. Переваги сервісу в тому, що він порівнює ціни десятків систем бронювання - вам залишається вибирати кращу пропозицію в тому числі і всіма улюблений Booking.com . Майже в кожній статті або звіті я даю посилання на готелі в яких я зупинявся і які мені сподобалися.

Як купити дешевий авіаквиток в Мюнхен

Добиратися до Мюнхена зручно, купивши авіапереліт скориставшись пропозиціями перельотів у напрямку Київ-Мюнхен або Москва-Мюнхен від aviasales.ru , Агрегатор яким користуюся я сам. Сервіс пропонує найбільш вигідні пропозиції, в тому числі і по лоу-кост авіаперельотів - вам залишається вибрати краще за ціною, часу вильоту або авіакомпанії.

Як забронювати автомобіль для подорожі

Для оренди автомобіля в подорож я користуюся міжнародним сайтом-оператором Rentalcar.com - Німеччина , Це вибір як серед бюджетних локальних операторів так і серед світових лідерів по оренді авто, ніяких комісій і найкраща ціна серед конкурентів. З додаткових плюсів - легка навігація по сайту, багатомовність, надійність перевірена сотнями тисяч мандрівників. Рекомендую його.

Корисні посилання при плануванні подорожей

Aviasales - Бюджетні Авіаквитки по всьому світу

HotelsCombined (RoomGuru) - дозволяє заощадити до 20% при пошуку бюджетного житла, готелів і апартаментів так як веде пошук по всіх популярних сайтах бронювання, включаючи Agoda, Booking.com та інші

Booking.com - звичних и Зручний сайт поиска и бронювання житла по всьому світу

Airbnb - світовий лідер з пошуку апартаментів и квартир для подорожей, Зарегистрироваться за ПОСИЛАННЯ і отримай грошовий бонус на перше бронювання

Rentalcars - сайт поиска и оренди автомобілів по всьому світу з можлівістю безкоштовної Скасування броні

Залишайтеся на зв'язку!

Найсвіжіші репортажі на моїй странице Facebook

Актуальні новини з подорожей на моєму каналі в Telegram

Подорожі - в Instagram

Рекомендую також почитати:

Баварія. За німецької альпійської дорозі. Частина 2.

Три дня в Мюнхені. Бюджетно, пізнавально, самостійно

Німецька Альпійська дорога в деталях

Альтернатива Карпатам? Низькі Татри в Словаччині

Під мостом вирують потоки води, може туди скидали неугодних королю?

Новости