Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

австрійський Баден

  1. римські терми
  2. Історія і пам'ятки

В мальовничій річковій долині Хелененталь, всього в двох з гаком десятках кілометрів від столиці, розкинулося невелике австрійське містечко Баден . З одного боку його оточують родючі виноградники, з іншого простягається знаменитий Віденський ліс , Мабуть, саме таємниче і романтичне місце в Австрії .

іноземцям подобається проводити відпочинок в Австрії і Бадені . Тут розташоване найбільше в центральній Європі казино, безліч історичних пам'яток і пам'ятників мистецтва.

римські терми

В околицях Бадена розташовані гарячі сірчані джерела, відомі ще стародавнім римлянам. Сучасні купальні так і називаються - «римські терми». Тридцять відкритих (літніх) і закритих купалень працюють цілий рік. Цілющі властивості джерел, а також теплий клімат і найчистіше повітря Бадена здавна приваблюють сюди жителів Відня і туристів.

Історія і пам'ятки

Сірчані джерела здобули славу цього місця ще за часів Римської імперії, проте про поселення на місці нинішнього Бадена письмово згадується лише в документі IX століття. У XV столітті воно набуло офіційного статусу міста.

Тут здавна зводила свої розкішні літні резиденції і вілли віденська знати, навіть наскільки членів королівської сім'ї облюбували затишне містечко як місце для проведення дозвілля. Завдяки такій увазі до себе, Баден постійно відбудовувався, що сприяло виникненню чудових пам'яток архітектури. Серед них велична церква в стилі пізньої готики, імператорський палац і будівля колишньої ратуші.

У маленькому містечку кілька разів побував Людвіг ван Бетховен. Будинки, в яких він зупинявся, були повністю відновлені і відкриті для відвідування.

Ліворуч від Бадена, на протилежному березі річки Шхеват височіє неприступний колись замок Раухенштейн. Побудований за часів класичного середньовіччя (XII століття), він пережив нападу турків і угорців, був свідком двох світових воєн, а нині замок майже зруйнований, і від колишньої могутності залишилася тільки одна вежа та кілька стін.

Неподалік від міста, у Віденському лісі знаходиться монастир Хайлигенкройц, що належить ордену цистерцианцев - дотримуються самітницького способу життя католицьким аскетам Неподалік від міста, у Віденському лісі знаходиться монастир Хайлигенкройц, що належить ордену цистерцианцев - дотримуються самітницького способу життя католицьким аскетам. У монастирі зберігаються мощі єпископа Отто Фрайзінґським, середньовічного історика, на чиє прохання Хайлигенкройц і був заснований в 1133 році, велика частка хреста Господнього, а також покояться представники правлячої династії Бабенбергів.

Хайлигенкройц - найдавніший в світі цистерціанський монастир. З дня заснування він ніколи не закривався, і до цього дня в ньому живе численна братія, що займається в основному лісництвом і землеробством.

Архітектура монастиря - романський, готичний і неоготичний стилі. Скляні вітражі з готичними орнаментами збереглися донині. На західному фасаді - три вікна, які символізують троичность Бога. У дні світлого Великодня промені сонця, що заходить через вікна освітлюють моляться, надаючи особливу урочистість відбувається.

Двері монастиря відкриті всім бажаючим. Ченці привітні до гостей і відвідувачам.

Будемо раді відповісти на Ваші додаткові запитання про гірськолижних турах в Австрію - скористайтеся формою запиту або телефонуйте:
(495) 730-13-30 або 912-80-20.
Ми працюємо з 09:00 до 20:30 в будні дні і з 11:30 до 17:00 по суботах.

Додаткова інформація:

Новости