Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрійські гірськолижні курорти - Зальцбург, Штирія, Каринтія

  1. Заальбах - Хинтерглемм
  2. Цель ам Зее - Капрун
  3. Бад Гаштайн - Бад Хофгаштайн
  4. Штирія, Каринтія

Австрія є визнаним лідером європейського гірськолижного туризму Австрія є визнаним лідером європейського гірськолижного туризму. Близько двох третин території країни знаходиться в Альпах, де організовано понад сімдесят місць для занять гірськолижним спортом, а що знаходяться поруч вісімсот населених пунктів у своєму розпорядженні чудовими готелями і розвиненою туристичною інфраструктурою. Крім унікальної альпійської природи, Австрія має у своєму розпорядженні сучасною інфраструктурою для заняття гірськими лижами. Ретельно доглянуті траси, нові підйомники, снігові гармати дозволяють з грудня по березень насолоджуватися відпочинком на гірськолижних курортах, а місцеві гірськолижні школи можна вважати одними з кращих в Європі. Всього в Австрії прокладено понад 22.000 кілометрів гірськолижних трас.

Одним з найбільш популярних серед гірськолижників регіонів Австрії є Зальцбург, що знаходиться в центрі Австрії. Саме тут знаходяться всесвітньо відомі гірськолижні курорти, включаючи Заальбах - Хинтерглемм, Цель ам Зее - Капрун, Бад Гаштайн - Бад Хофгаштайн і деякі інші. Слід зазначити, що більшість гірськолижних станцій об'єднано складними системами підйомників в великі гірськолижні райони з багатим вибором трас різної складності.

Заальбах - Хинтерглемм

Гірськолижні курорти Заальбах і Хинтерглемм знаходяться приблизно в сотні кілометрів від Зальцбурга на висоті 1.000 метрів над рівнем моря в долині Глеммталь. Дістатися з одного курорту на інший можна за допомогою безкоштовного автобуса, між цими містами близько чотирьох кілометрів. Різноманіття трас і продумана система підйомників роблять Заальбах і Хинтерглемм відмінним місцем для відпочинку гірськолижників різної підготовки. Всього до послуг відпочиваючих близько 200 кілометрів чудових гірськолижних трас, а також парки для сноубордистів, траси для бігових лиж, санні траси. Якщо клацнути мишею на лівому зображенні, ви зможете побачити схему гірськолижних трас курорту.

Перепад висот на трасах становить 1.100 метрів, а найвища точка знаходиться на висоті 2.100 метрів над рівнем моря. Найдовша траса протяжністю 7 кілометрів і з перепадом висот 1.020 метрів. Працює близько шістдесяти підйомників.

Для відпочинку в Заальбахе можна порекомендувати готелі AKTIVHOTEL NEUHAUS 4 * і PENSION SIEGMUNDSHOF 3 * , А в Хинтерглемме - HOTEL ALPINE PALACE 5 * , HAUS WOLF 4 * і HOTEL PINZGAUER HOF 3 * .

Цель ам Зее - Капрун

Курорти Цель ам Зее і Капрун знаходяться в дев'яноста кілометрах від Зальцбурга і кожен з них має свої особливості. Місто Цель ам Зее розташований на березі озера, на висоті 760 метрів над рівнем моря, і пропонує не тільки широкий вибір гірськолижних трас, а й різноманітні додаткові розваги. Тут можна чудово відпочити, як великою компанією, так і всією сім'єю, разом з дітьми, причому відпочинок в цьому місці може обійтися дешевше, ніж на інших курортах Австрії. При цьому мається залізничне сполучення з іншими містами, так що гірськолижний відпочинок можна урізноманітнити цікавими екскурсіями. Невелике селище Капрун розташований за півгодини їзди від Цель ам Зее, на висоті 786 метрів, в районі льодовика. Тут можна займатися гірськими лижами круглий рік, причому на трасах завжди достатньо снігу. Більшість трас підійде для початківців і для сімей з дітьми. Щоб переглянути схему гірськолижних трас, слід клацнути мишею на лівому малюнку.

У Цель ам Зее є гірськолижні траси загальною довжиною 75 кілометрів і з перепадом висот 1.240 метрів, причому найвища точка розташована на висоті 2.000 метрів. На льодовику поруч з курортом Капрун прокладено близько 40 кілометрів трас з перепадом висот 2.243 метрів, а найвища точка знаходиться на позначці 3.029 метрів над рівнем моря. Гірськолижні траси курортів обслуговуються півсотнею підйомників. Найбільш протяжні траси довжиною близько 7 кілометрів мають перепад висот близько 1.000 метрів.

У Цель ам Зее для проживання відмінно підійдуть готелі ROMANTIKHOTEL 4 * , STADT WIEN 4 * , BERNER 4 * і GRUENER BAUM 3 * , А в селищі Капрун можна зупинитися в готелях HOTEL TONI 4 * або STEIGENBERGER HOTEL KAPRUN 4 * .

Бад Гаштайн - Бад Хофгаштайн

Місто Бад Гаштайн, а також розташовані поруч міста Бад Хофгаштайн і Дорфгаштайн входять в єдиний район катання Гаштайн, розташований в вісімдесяти п'яти кілометрах від Зальцбурга. Між містами курсують безкоштовні автобуси. Бад Гаштайн, розташований на висоті 830 метрів, широко відомий не тільки як відмінне місце для заняття гірськими лижами, але і як бальнеологічний курорт, цілющі властивості термальних джерел якого відмінно доповнюють гірськолижний відпочинок. Різноманітні цікаві траси, в тому числі досить складні, є відмінною рисою курорту Бад Гаштайн. Хоча тут мало додаткових розваг, цікаве катання і оздоровчі процедури гарантовані. Відпочинок тут недешевий, але він вартий того. Якщо клацнути мишею на лівій картинці, ви побачите схему лижних трас.

Всього на курортах Бад Гаштайн і Бад Хофгаштайн прокладено близько 170 кілометрів трас з перепадом висот 1856 метрів, причому найвища точка розташована на висоті 2.686 метрів над рівнем моря. Довжина найбільш протяжної траси становить близько 7 кілометрів, а перепад висот - більше 1.000 метрів. Траси обслуговуються півсотнею підйомників.

Безпосередньо в місті Бад Гаштайн можна порекомендувати для проживання готелі HOTEL ELISABETHPARK 4 * , HOTEL SONNGASTEIN 4 * і HOTELDORF GRUENER BAUM 4 * , А в місті Бад Хофгаштайн - готелі GRAND PARK HOTEL 5 * , HOTEL OESTERREICHISCHER HOF 4 * , HOTEL ST. GEORG 4 * і KUR UND SPORTHOTEL ALPINA 4 * .

Штирія, Каринтія

У розташованих на схід і на південь від Зальцбурга регіонах Австрії також є гірськолижні курорти, хоча і менш відомі. Найбільш популярним гірськолижним курортом Карінтії є Кляйнкірххайм з сотнею кілометрів трас і перепадом висот від 1.070 до 2.270 метрів, який обслуговується 34 підйомниками. У Штирії більше за інших відомий Шладмінг, де є близько 167 кілометрів трас з перепадом висот від 745 до 2.700 метрів і 88 підйомниками.

Для отримання більш докладної інформації по відпочинку на гірськолижних курортах Австрії, а також для замовлення туру звертайтеся до менеджерів в будь-який офіс ОКЕАНУ ТУРОВ .

Новости