Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрійська або Віденська кухня

  1. супи
  2. Основні страви з м'яса
  3. австрійські солодощі
  4. напої
  5. Де у Відні можна спробувати ці національні страви?
  6. Figlmüller
  7. Ribs of Vienna
  8. Zanoni & Zanoni
  9. Gelateria Castelletto

Наші туристи дуже давно полюбили Австрію, а під час поїздок в цю красиву країну просто обов'язково потрібно спробувати страви місцевої кухні, тому в цій статті я розповім про основні австрійські страви.

На розвиток австрійської кухні дуже сильно вплинули сусідні регіони такі як Угорщина, Богемія, Баварія і Північна Італія, тому австрійці навчилися відмінно готувати не тільки м'ясні страви, а й найсмачніші солодощі в Європі.

супи

В австрійській кухні ви можете побачити велику кількість супів, в залежності від регіону супи готують по-різному. Зазвичай в Австрії туристам з лишком вистачає основного блюда, але супи є невід'ємною частиною австрійської культури, тому розглянемо основні місцеві супи.

  • Картопляний суп (Erdäpfelsuppe).
  • Хлібний суп (Brotsuppe) до складу супу входять грінки, ковбаски.
  • Пивний суп (Biersuppe) до складу супу входять сирі яйця, вершки, прянощі, до супу обов'язково подаються грінки.
  • Овочевий суп (Gemüsesuppe) - легкий суп з овочів, до складу входить морква, капуста, картопля.
  • Ячмінний суп (Gerstensuppe) - до складу супу входять яйця, вершки, перлова крупа і овочі. Взагалі Gerstensuppe - це національне швейцарське блюдо, яке в країні сиру готується абсолютно за іншим рецептом.
  • Гуляш (Gulasch) в Австрії сильно відрізняється від гуляшу в Угорщині або в Чехії, до складу гуляшу входить смажена ковбаса, цибулю кільцями, картопля, паприка.
  • Суп з сочевиці (Linseneintopf) - тушкований суп, в рецепт якого входить зелень, картопля, бекон, свиняча грудинка або ковбаса.
  • Шёберль (Schöberl) - суп з галушками.
  • Грибний суп (Pilzsuppe) - традиційний австрійський суп з сушених лисичок або білих грибів. До складу також входить петрушка, спеції, лавровий лист.
  • Молочний суп (Stosuppe) - суп з кислого молока або сметани з картоплею, кмином, сіллю і перцем.

Основні страви з м'яса

Віденський шніцель (Wiener Schnitzel) - тонкий пласт телятини в паніровці з борошна, яйця і панірувальних сухарів, підсмажений в великій кількості розтопленого свинячого жиру або вершкового масла до золотисто-коричневого кольору. Зазвичай віденський шніцель подають з холодним картопляним салатом, але також буває, що в якості гарніру використовують салат з овочів, салат з огірків і відвареної картоплі, посипати петрушкою, а також рисом або картоплею фрі. Сервірується часточкою лимона, журавлинним соусом, і зеленим селерою. Віденський шніцель - це те блюдо, яке ви зобов'язані спробувати в Відні!

Курка по-віденськи (Backhendl) - це курча, натертий сіллю, чорним перцем і невеликою кількістю лимонного соку, розрізаний на чотири частини з відокремленими крильцями. Шматочки занурюють в борошно, потім у збите яйце і далі в панірувальні сухарі, а потім смажать у великій кількості топленого вершкового масла у фритюрі або на сковороді під кришкою. Блюдо сервірують з петрушкою, часточкою лимона, зеленим салатом або картопляним салатом.

Тафельшпіц (Tafelspitz) - відварне яловиче філе з яблучним пюре. Як гарнір подають відварену моркву, картоплю, зелену квасолю і кріп.

Бойшель (Beuschel) - це рагу з легких або серця теляти. Подається з вершковим соусом і хлібними галушками.

Ростбіф з цибулею (Zwiebelrostbraten) - шматок яловичини, який запікають у духовці, подається з обсмаженою цибулею і смаженою картоплею або макаронами.

Ростбіф з цибулею (Zwiebelrostbraten) - шматок яловичини, який запікають у духовці, подається з обсмаженою цибулею і смаженою картоплею або макаронами

Ванільний ростбіф (Vanillerostbraten) - той же ростбіф, тільки з часником. Раніше ваніль була дорогою і часник називали «ваніллю для бідняків».

Краутфлекерль (Krautfleckerln) - страва з капусти з австрійськими макаронними виробами флекерль.

австрійські солодощі

Австрійці їдять багато десертів, і я думаю, що гості міста просто зобов'язані спробувати австрійські солодощі, такі як:

Штрудель (Strudel) - австрійський борошняне блюдо у вигляді рулету з скрученого трубкою листового тіста з різною начинкою. В якості начинки в віденському штрудель використовуються яблука, хоча поширені штрудели з груші, вишні та інші.

Лінцську торт (Linzer Torte) - це мигдальний пиріг з джемом, основу для пісочного тіста якого становить розсипчаста борошно і мигдальне масло. Характерна особливість пирога - заміна верху тонкої гратами з тіста.

Торт «Захер» (Sachertorte) - шоколадний торт, винахід австрійського кондитера Франца Захера. Торт «Захер» - це шоколадний бісквітний корж з одним або двома шарами абрикосового конфітюру, покритий зверху і з боків шоколадною глазур'ю.

Кайзершмаррн (Kaiserschmarrn) - солодке борошняне блюдо, для приготування кайзершмаррн використовується тісто для солодких млинчиків: борошно, молоко, яйця, цукор і щіпка солі.

Мавр в сорочці (Mohr im Hemd) - це десерт у вигляді шоколадного пудингу, який обливають шоколадним соусом і збитими вершками, іноді подається з морозивом.

Детальніше про десерти розказано в статті « Чим поласувати у Відні? ».

напої

Австрійці дуже люблять смачний якісний кави і не дивно, що саме в цих місцях з'явився «кава по-віденськи». У всіх кафе кави його чудово готують, тому обов'язково виділіть час, щоб попити кави з яким-небудь австрійським десертом. Крім кави австрійці люблять гарячий шоколад, а холодну пору рік Глінтвейн.

Глінтвейн - це гарячий алкогольний напій, приготований на основі вина з додаванням прянощів і цукру. Найчастіше глінтвейн продають на різдвяних ринках. Варто відзначити, що в порівнянні з Чехією або Німеччиною, глінтвейн в Австрії роблять дуже смачний і приємний.

Пиво в Австрії люблять, найбільш популярні сорти - це лагер (Märzen), нефільтроване пиво Zwicklbier і пшеничне пиво Stiegl. У багатьох ресторанах Відня вам запропонують якісне пиво, але я б порадив вибрати ресторан зі своєю броварнею. Найпопулярніші бренди австрійського пива: Gösser, Stiegl, Egger, Puntigamer, Villacher, Kaiser, Zipfer.

Вино дуже популярно в Австрії, адже його там виробляють понад 2000 років, тільки місцеві винороби націлені на внутрішній ринок, тому в Австрії є можливість покуштувати сорти вин, які ви не знайдете в Росії.

Де у Відні можна спробувати ці національні страви?

Salm Bräu

Адреса: Vienna, Rennweg 8. Відмінний ресторан, який знаходиться недалеко від Бельведера. Тут варять своє фірмове пиво Salm Bräu. Крім пива тут можна покуштувати хороші віденські і австрійські м'ясні страви, раджу взяти Віденський шніцель, свинячі ребра або рульку. Радують офіціантки, одягнені в традиційні костюми.

Figlmüller

Адреса: Wollzeile 5. Ресторан поруч зі Штефансдому, де почали готувати віденський шніцель.

Ribs of Vienna

Адреса: Vienna, Weihburggasse 22. Цей ресторан - батьківщина віденських свинячих реберець. Тут їх готують найкраще, тільки будьте обережні, 1 порція - це 1 метр реберець, так що краще порцію брати на двох. Любителям реберець ж буде з чого вибрати, в ресторані реберця готують по 20 рецептам. Для кращого перетравлення реберець обов'язково візьміть австрійське пиво Kaiser.

Zanoni & Zanoni

Адреса: Vienna, Lugeck 7. Якщо ви хочете спробувати відмінне італійське морозиво, смачні десерти і чудову каву, то неодмінно відправляйтеся в кафе Zanoni & Zanoni, яке знаходиться зовсім недалеко від Собору Святого Стефана. У меню представлений дійсно великий вибір десертів з морозива, радує меню з картинками, яке допоможе зробити вибір людям без знання мови.

Gelateria Castelletto

Адреса: Vienna, Rotenturmstraße 24. Відмінна кав'ярня з красивим видом на набережну. У меню ви знайдете найрізноманітніші сорти кави, великий вибір тортів і морозива

Вам також може бути цікаво

Де у Відні можна спробувати ці національні страви?

Новости