Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія: прапор країни і областей

  1. Прапори земель Австрії

3.5k (21 за тиждень)

У 1919 році був прийнятий сучасний прапор Австрії, який після її аншлюсу Німеччиною в 1938 році був скасований, але знову відновлений в 1945 році. Традиційний австрійський прапор є полотнищем з пропорціями ширини до довжини, складовими 2: 3, розділеним на 3 однакових горизонтальних смуги: вгорі і внизу знаходяться червоні смуги, а в середині - біла. Разом з датським австрійський прапор є одним з найстаріших в Старому Світі.

Але державний прапор Австрійської Республіки дещо відрізняється від прапора національного - на ньому посередині розташований орел, що тримає серп і молот (символ робітників і селян), голова ж птиці прикрашена вінцем в стилі стінних зубців (символ городян і середнього класу). Червоний колір означає кров, пролиту патріотами в боротьбі за свободу Австрійської республіки, а білий став символом свободи, яку австрійський народ відвоював, поваливши власних монархів. Біла лінія означає Дунай, який перетинає Австрію із заходу на схід.

Вважається, що цей прапор першим використовував герцог Леопольд V Австрійський в своїх хрестових походах. Нібито після кровопролитного бою білі похідні шати герцога стали червоними від крові, але коли він зняв пояс, то там залишилася біла смуга. Таке поєднання так сподобалося герцогу, що він використовував його на своїх штандарти.

Прапори земель Австрії

Крім загальнонаціональних, є також прапори земель Австрії, полотнища яких розділені на смуги, що відповідають основним кольорам герба кожної землі. Подібні прапори з гербами стали для австрійських земель офіційними символами, але їх використовують тільки уряду земель. Жителі ж земель можуть користуватися цивільними прапорами своїх земель, на яких немає зображення герба.

Ось які прапори мають австрійські землі:

  • На прапорі Бургенланда дві однакові за розміром горизонтальні смуги - зверху багряно-червона, а знизу - золота, в тон кольору свого герба.
  • На прапорі Відня верхня смуга червоного кольору, а нижня білого.
  • На прапорі Верхньої Австрії також дві горизонтальні смуги: вгорі біла, а нижче червона. Цей прапор нагадує прапори Польщі та австрійського Тіролю.
  • На прапорі Зальцбурга дві горизонтальні смуги: вгорі червона, нижче біла.
  • На прапорі Корінт є три горизонтальні смуги, зверху вниз це будуть жовтий, червоний і білий кольори (що нагадує перевернутий прапор Осетії).
  • На прапорі Нижньої Австрії знаходяться дві смуги - нагорі синя, а нижче жовта (що нагадує прапор України).
  • На прапорі Тіролю дві смуги, при цьому біла смуга знаходиться вище червоної (тому його можна сплутати з прапорами Монако, Верхньої Австрії і Індонезії).
  • Прапор найзахіднішої австрійської землі Форарльберг має дві горизонтальні смуги, але тут вже червона знаходиться над білою (його також можна переплутати з прапорами ряду держав і інших австрійських земель).
  • На прапорі другий за площею австрійської землі Штирії також розташувалися дві горизонтальні смуги: вгорі білого кольору, а нижче зеленого.

Оцінити!

Поставте свою оцінку!

10

10 0 1 + 1 Читайте також:

Коментарі

Новости