Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія: Альпен Тріп X - Зрештою в Карінтії, в кінці кінців відпустку

Хоча північ Італії є надзвичайно спокійним місцем для відпочинку, все ще є місця, відвідування яких ви з нетерпінням чекаєте, навіть після тижня подорожі

Хоча північ Італії є надзвичайно спокійним місцем для відпочинку, все ще є місця, відвідування яких ви з нетерпінням чекаєте, навіть після тижня подорожі. Заглянувши в графік нашого запланованого маршруту, ми побачили, що нам знову мав бути один довгий міждержавний переїзд. Після ранкової кави в пробуждающемся кемпінгу, розім'яті задерев'янілих кінцівок після нічного марафону в Венеції і невеликого ремонту, незрозуміло чому випав дзеркала заднього виду на цілком надійному мерседесі, я знову сідаю за кермо. Нам належить 250 кілометрову ділянку, велика частина якого проходить здебільшого спокійній автостраді A4, або ж A23, що веде через Удіне в прикордонне місто Філлах. Але на цей раз обидва великих міста залишаємо без уваги і, щоб скоротити шлях, проїжджаємо через нижній гірський перевал, до якого веде дорога від з'їзду з автостради біля села Понтебба.

Ця частина південного боку Альп сумно прославилася в роки Першої світової війни кривавою битвою на річці П'яве, що тривала більше року, яка своєю літньою кульмінацією під час танення льодовиків кілька разів завадила настання або відступу однієї з беруть участь армій. Про полеглих сьогодні нагадує монументальна військова святиня на вершині гребеня Монте Граппа, також, як до сих пір присутні залишки бойових укріплень, траншей і бункерів в навколишніх горах.
На італійській стороні нас вже нічого не тримає, і ми з нетерпінням чекаємо, коли на зміну морської спеці прийде свіже гірське вітер, крижана вода і комфорт одного з австрійських кемпінгів на одному з озер Карінтії.

Після короткої зупинки на італо-австрійському кордоні, позначеної табло з виразною написом «Herzlich Willkommen in Kärnten», ми знову спускаємося в долину і вибираємо озеро Вайсензее, знаючи, що в разі незадоволення або відсутності місць в кемпінгах на відстані 20-30 км знаходяться інші , не менш гарні, озера.
Центром області озера Вайсензеє є невелике село Техендорф, що пропонує все необхідне на одному місці. Пункти прокату з приладдям для розваг на воді і суші, магазин «Шпар», кілька ресторанів, пенсіонів і шикарний готель мережі «Мозер». Чарівний міст, що з'єднує обидва береги порівняно вузької, але зате довгою смуги озера, ще більше підкреслює затишок і гостинність цього містечка.

Але незабаром прийшло найголовніше, тобто знайти розумне проживання, і, як це вже сталося кілька разів, нам відразу пощастило, кемпінг «Кналлер» пропонував також, як містечко, все, що тільки можна побажати для спокійного відпочинку. Нове сучасне обладнання, комфортний санвузол, повсюдна чистота, Але незабаром прийшло найголовніше, тобто  знайти розумне проживання, і, як це вже сталося кілька разів, нам відразу пощастило, кемпінг «Кналлер» пропонував також, як містечко, все, що тільки можна побажати для спокійного відпочинку власний приватний пляж з достатньою кількістю місця і хороший буфет. Крім того, кемпінг є ідеальної відправною точкою для піших і велосипедних прогулянок околицями. Хоча навколишні вершини не досягають надхмарних висот, безумовно не слід їх недооцінювати. Першокласна інформаційна система, карти і докладна розбивка всіх маршрутів з горизонтальним профілем окремих ділянок, напевно, трохи зменшують дух пригод на таких екскурсіях. Але варто знову згадати, як ми вчора заблукали в Венеції, і важко собі уявити, що це сталося всього лише 15 годин тому, і як ми проклинали автора інформаційного табло в одному з найбільш відвідуваних міст в Європі. У Карінтії все якось просто і саме по собі ідеально, але, можливо, це просто кінець вже майже тижневого мандри і мрія про те, що на кілька днів ми, врешті-решт, десь зупинимося, виспимося і відпочинемо з тим, що на наступний день не потрібно їхати 200 км за італійською автостраді.

Вже вечір. Найдовша прогулянка становить всього лише кілька десяток метрів в місця, звідки найкраще спостерігати захід сонця між двома горами на обрії. В недалекому саду срубовой пивний чути дзвін келихів відмінного пшеничного пива «Вайценбір», і вам захочеться спробувати ароматний шніцель, який після кількох піц є справжнім бальзамом для травлення, виснаженого анчоусами і артишоками.

Зараз ми з вами на кілька днів прощаємося, тому що у нас починається заслужений відпочинок. На зворотному шляху з Карінтії знову з вами зв'яжемося. Побачимося в неділю, «Грюс Готт!»

Текст: Ян Халоупка

Фото: Тереза ​​Пршекласова

Переклад: Алла Куцерова

Новости