Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Альпи в грудні: відмінний час для відпочинку

  1. Скільки коштує відпочинок в Альпах: ціни
  2. Погода в Альпах в грудні
  3. Як одягатися в Альпах
  4. Відпочинок на курортах Швейцарії
  5. Відпочинок на гірськолижних курортах Австрії
  6. Відпочинок у французьких Альпах

Зимовий відпочинок в Альпах - це кращі гірськолижні курорти , Красиві види, комфортабельні готелі . У грудні альпійські курорти вже відкривають сезон, збираючи на гірських схилах любителів активного відпочинку з усього світу.

Скільки коштує відпочинок в Альпах: ціни

Скільки коштує відпочинок в Альпах: ціни

Вартість проживання в готелі або шале на Альпійських курортах дуже різниться в залежності від його популярності і регіону. Оренда шале у Франції починається від 220 євро за тиждень, в Австрії - від 340 євро, в Швейцарії - від 330 євро за сім днів. При цьому, для елітного курорту Куршевель (Courchevel) вартість оренди будиночка класу люкс з п'ятьма спальнями і особистим водієм може досягати 60 і більше тисяч євро за той же термін. А двомісні номери в готелях - від 120 євро в день (подивитися різні варіанти проживання і забронювати відповідне житло можна по цьому посиланню ). Також потрібно пам'ятати, що грудень (особливо його останній тиждень) - вельми популярне час для гірськолижних курортів, а тому про бронювання номера краще подбати заздалегідь, це можливо тут .

Вирушаючи на гірськолижний курорт в Альпи, багато розмірковують, чи брати з собою лижне і інше обладнання. З огляду на, що більшість авіаперевізників стягують додаткову плату за це, частіше за все куди дешевше і зручніше орендувати все необхідне на місці. Прокат гірських лиж та сноуборду (комплект з черевиками) обійдеться від 50 до 180 євро на тиждень в залежності від пункту прокату. Вартість оренди для дітей і підлітків, як правило, становить близько половини вартості звичайної ціни. Також у багатьох місцях діють знижки при бронюванні обладнання онлайн.

Погода в Альпах в грудні

Погода в Альпах в грудні

Найвищий в Європі гірський хребет Альпи розташовується на території восьми держав: Австрії, Німеччини, Франції, Італії, Швейцарії, Словенії, Монако і Ліхтенштейну, а тому середня температура в різних регіонах може значно відрізнятися. На сході Альп (Австрія) середня температура в грудні - від +5 до +12, на заході (Франція) від -9 до -1. Температура в центральній частині (Швейцарія) коливається від -4 до +4. Зими в Альпах м'які і досить комфортні, більш вологі на півночі і теплі і сухі на півдні. У грудні на схилах гір вже лежить добре сформувався сніговий покрив, тому можна пробувати будь-які види зимового відпочинку і розваг. Також при виборі курорту важливо звернути увагу на висоти, на яких розташована зона катання. Краще вибирати місця з найнижчою точкою не менше 1500 метрів.

Як одягатися в Альпах

Як одягатися в Альпах

Зазвичай в Альпах ясна сонячна погода , Тому варто взяти з собою окуляри, що захищають очі від сонця. Врятувати шкіру обличчя його променів допоможе лижна шапочка і спеціальний крем. При виборі костюма для катання варто віддати перевагу яскравому одязі, так ви будете помітні на трасі для інших лижників. Одягатися слід в кілька тонких шарів одягу, де верхній - не промокає, який захистить від вітру і вологи.

Відпочинок на курортах Швейцарії

Відпочинок на курортах Швейцарії

Швейцарія вважається самим елітним і дорогим напрямом серед Альпійських курортів. Проживання, послуги, уроки і оренда устаткування тут дійсно мають досить високу вартість, проте при цьому якість відповідає ціні - відпочинок тут визнаний еталонним. На швейцарських курортах можна зустріти зірок світової величини і не доведеться чекати своєї черги у підйомника, що теж важливо.

Любителям розкішного відпочинку сподобається Санкт-Моріц (St. Moritz). Цей курорт вважається одним з найкрасивіших місць для катання в світі. На території Санкт-Моріц знаходиться більше 30 готелів, що пропонують послуги люкс класу. Курорт має 5 великих і кілька малих зон для катання, включаючи траси для бігових лиж, парк для сноуборду, а також безліч ресторанів , Клубів, казино і музеїв. Оселитися в Санкт-Моріц можна в численних готелях і шале, вибрати відповідне житло можна за посиланням .

Швейцарський курорт Кран-Монтана (Crans-Montana) сподобається як лижникам зі стажем, так і початківцям - траси тут широкі і не дуже складні, зате відрізняються цікавим рельєфом, що також приваблює сюди сноубордистів. Готелі, розташовані на території Кран-Монтана, пропонують номери з широким діапазоном цін, забронювати кращий варіант для проживання можна тут . Також до послуг відпочиваючих надані ресторани, виставки, нічні клуби і бутіки.

Відпочинок на гірськолижних курортах Австрії

Відпочинок на гірськолижних курортах Австрії

Австрійські курорти вибирають ті, хто шукає якісний відпочинок за помірну ціну. Австрія відрізняється прекрасним сервісом, різноманітністю трас і неповторними святами. Ні з чим порівняти буде зустріч Нового року в одній з гірськолижних сіл, де відпочиваючих чекають святкові катання, шоу і феєрверки на тлі засніжених схилів.

Одним з найпопулярніших курортів є гірське село Майрхофен (Mayrhofen). За активним відпочинком сюди відправляються лижники з усього світу, як молодь, так і сім'ї з дітьми. Майрхофен пропонує кілька зон для катання, в тому числі розраховані на дитячу аудиторію і новачків, помірні - для більш досвідчених, а також екстремальні для любителів гострих відчуттів (загальна протяжність трас становить 136 км). Також сноубордистам припаде до душі найбільший в Європі сноу-парк, розташований на території курорту. Всього тут близько 50 підйомників, є лижні школи, понад 50 піших стежок, найдовша, серед австрійських, канатна дорога і інші розваги. Вибрати місце, де зупинитися в Майрхофен, можна за цим посиланням .

Найбільш улюбленим молоддю, є курорт Ішгль (Ischgl). Його популярність цілком заслужена, адже в розпорядженні відпочиваючих не тільки доглянуті траси для початківців і досвідчених лижників, але і зони для карвінгу і могула, двоповерхові підйомники і фан-парки. Тут також проходять концерти світових рок- і поп-зірок, регулярно влаштовуються вечірки, про які відомо далеко за межами містечка - вся найцікавіша життя в Ішгль починається вночі і продовжується до самого ранку. Кращі варіанти для проживання на цьому курорті можна знайти тут .

Відпочинок у французьких Альпах

Відпочинок у французьких Альпах

серед французьких альпійських курортів вибрати відповідний не просто - їх сила-силенна. Крім того тут часто проходять змагання з зимових видів спорту, а також музично-спортивні фестивалі. Наприклад, з 6 по 7 грудня, на території курорту Валь Торанс (Val Thorens) пройдуть автомобільні гонки на льоду Andros Trophy, а з 10 по 16 грудня там же відбудеться європейський райд-фестиваль Boarderweek. Що стосується катання, то курорт більше підійде досвідченим лижникам і сноубордистам - більшість трас відрізняються своєю крутизною, а й для новачків теж є, де потренуватися. Це один з найбільш високогірних курортів в світі. Крім того тут багато дискотек, пабів і інших розважальних закладів, тому в Валь Торанс завжди панує атмосфера веселощів і свята. Забронювати житло в цьому прекрасному місці можна за цим посиланням .

Забронювати житло в цьому прекрасному місці   можна за цим посиланням

Любителям спокійного відпочинку і теплих, затишних свят до душі доведеться Авориаз (Avoriaz). Це сучасний курорт, повністю вільний від автомобілів, спокійний і домашній. Вибрати відповідний готель для проживання в Авориазе можна тут . На території курорту знаходяться 42 траси різної складності, парки для фрістайлеров і сноубордистів, а також аквапарк і центр гарячих джерел. Відпочиваючим пропонуються нічні спуски на санчатах, катання на собачих упряжках, прогулянки на гірському велосипеді і інші види активностей. З 20 грудня по січень в Авориазе починається активна підготовка до Різдва і Нового Року - проходять різні конкурси та працює різдвяному базар, де можна закупитися сувенірами та пригоститися солодощами.

Бажаємо вам незабутнього зимового відпочинку на Альпійських схилах!

Новости