Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати візу для лікування в Угорщині

  1. Які хвороби лікують на угорських курортах?
  2. Хевіз
  3. Хайдусобосло
  4. Тапольца
  5. Система охорони здоров'я Угорщини
  6. Як отримати візу для лікування в Угорщині?
  7. Закордонний паспорт
  8. Світлина
  9. Заповнена анкета-заява
  10. Довідка від приймаючої медичного закладу
  11. Підтвердження місця проживання
  12. Підтвердження наявності матеріальних засобів
  13. Окремі документи для супроводжуючої особи
  14. Процедура отримання візи
  15. висновок

В Угорщину за якісним і доступним лікуванням приїжджають туристи з усього світу. По всій країні розташовані лікувальні води і термальні джерела. Угорська медицина надає новітні методики лікування. Вартість медичного обслуговування тут набагато нижче, ніж в інших країнах. Для того щоб потрапити на лікування в Угорщину, знадобиться спеціальна віза.

Які хвороби лікують на угорських курортах?

Угорські курорти популярні завдяки тому, що в країні знаходиться величезна кількість природних оздоровчих центрів: 55 водолікарень, 5 визнаних грязьових джерел, 67 термальних готелів, 5 оздоровчих печер і 1 суха вуглекисла ванна (Мофетта).

Перерахуємо деякі місця, куди слід їхати за оздоровленням:

Хевіз

Хевіз - це тепловодний водойму природного походження. Води Хевиза містять кальцій, калій і гідрокарбонати. Озеро цілком оновлюється кожні 28 годин завдяки потужному підземному джерела. А осідає товстим шаром на дні мул виділяє природний антибіотик, що вбиває хвороботворні бактерії.

На Хевізе лікуються наступні захворювання:

  • кістково-м'язової системи;
  • периферичної нервової системи;
  • гінекологічні;
  • хвороби ЛОР-органів.

Влітку температура води в озері становить + 33 ... + 34 ° С, а взимку не опускається нижче +26 ° С.

+ 34 ° С, а взимку не опускається нижче +26 ° С

Термальне озеро Хевіз не замерзає навіть у зимовий сезон

Хайдусобосло

Місто Хайдусобосло - один з кращих бальнеологічних курортів Угорщини. Найбільший в країні комплекс водолікарень діє цілий рік і дуже популярний серед туристів.

Лікувальний ефект термальною лужної води обумовлений високим вмістом гідрокарбонату, йоду, брому і кухонної солі. Цей склад в поєднанні з високою температурою води дає високі результати: за оцінками фахівців, 90% ймовірності того, що хвороба відступить.

На курорті Хайдусобосло проводиться більше 40 видів різних процедур: грязелікування, масаж, гідромасаж, інгаляція, іонофорез, лікування в ванні з вуглекислотою і багато іншого.

На води в Хайдусобосло приїжджають лікувати:

  • запалення суглобів;
  • дегенеративні зміни суглобів;
  • різні захворювання хребта;
  • параліч і запалення нервової системи;
  • всілякі м'язові болі, в тому числі реабілітацію після травм;
  • гінекологічні захворювання;
  • хронічні шкірні захворювання.

Тапольца

Особливість термальною купальні в місті Тапольца в тому, що вона розташована серед печер. До комплексу печерних купалень відноситься і відкрите озеро, яке підживлюється теплими джерелами.

Вода має високий вміст йоду, брому, кальцію, радону і різних кислот. А найчистіше повітря і особливий мікроклімат карстових печер допомагають в лікуванні бронхіальної астми, алергічних захворювань, бронхіту та інших хвороб дихальних шляхів. Крім того, в печерної купальні лікуються захворювання опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи.

Людям, які страждають від стресів і втомилися від галасливого мегаполісу, також рекомендується відвідати Тапольце, щоб зняти напругу.

Людям, які страждають від стресів і втомилися від галасливого мегаполісу, також рекомендується відвідати Тапольце, щоб зняти напругу

Цілющі властивості карстових печер підтверджені науковими дослідженнями

Відгуки людей про угорських санаторіях та оздоровчих курортах можна прочитати в нашому блозі .

Система охорони здоров'я Угорщини

Угорська медицина давно заслужила хорошу репутацію серед фахівців і пацієнтів. Все більше іноземців приїжджають в країну саме за медичним обслуговуванням, тому що угорські лікарні використовують самі передові технології, а вартість лікування на порядок нижче, ніж в інших європейських країнах.

Угорська медицина досягла значних результатів відразу в декількох напрямках лікування:

Як отримати візу для лікування в Угорщині?

Шенгенська віза відкриває громадянам Росії в'їзд на територію Угорщини. У разі, коли поїздка в країну здійснюється з метою проходження лікування, потрібно візу категорії С або D6 (в залежності від терміну перебування).

Для оформлення візи для лікувальної поїздки в Угорщину необхідні наступні документи:

Закордонний паспорт

Важливо, щоб термін його дії закінчувався не менш ніж через півроку після закінчення поїздки.

Світлина

Повинна бути зроблена не раніше ніж за півроку до подачі заяви. Може бути як кольоровий, так і чорно-білою. Розмір: 3 х 4 см або 4 х 4 см.

Заповнена анкета-заява

Буває двох видів в залежності від категорії одержуваної візи: короткострокова віза (С) строком не більше ніж 90 днів або ж довгострокова віза (D6) на термін більше 90 днів.

Довідка від приймаючої медичного закладу

Якщо громадянин буде поміщений в лікарняний заклад для проходження лікування, йому необхідно підтвердити адресу перебування і здатність оплатити лікування.

Підтвердження місця проживання

Якщо громадянин в період лікування буде поміщений в лікарняний стаціонар, йому необхідно підтвердити своє перебування в готелі чи іншої категорії комерційного житла, будь то пансіон або приватний сектор. Якщо орендується квартира, то потрібно надати дійсний договір.

Підтвердження наявності матеріальних засобів

Для підтвердження того, що у громадянина вистачає коштів на лікування та перебування в Угорщині, потрібна виписка про стан банківського рахунку або ж довідка про доходи з місця роботи.

Окремі документи для супроводжуючої особи

Супроводжуючому особі потрібно підтвердити місце свого проживання в Угорщині та матеріальну спроможність.

Процедура отримання візи

Прийом заяв на видачу віз в посольстві Угорщини здійснюється за попереднім записом, в т. ч. - через електронний запис.

Відповідно до Шенгенської угоди дипломатичні представництва приймають рішення про оформлення віз протягом 10 календарних днів з дати отримання клопотання і супутніх документів. При подачі документів кур'єром потрібно оформлення довіреності на подачу документів.

Збір за оформлення віз для громадян РФ складає 35 євро. Від сплати збору звільняються в т. Ч. Особи, які підтвердили необхідність їхньої подорожі для одержання невідкладного медичного лікування, та супроводжуючі їх особи, а також для відвідання тяжкохворого близького родича.

висновок

Все більше жителів Європи і СНД вибирають лікування в Угорщині через прийнятної ціни і високої якості медицини. Часом це виявляється єдиним шансом побороти недугу.

Для виїзду на лікування в Угорщину будуть потрібні:

  • зібрати необхідні документи для оформлення візи;
  • подати заяву в посольство або консульство Угорщини;
  • сплатити збір за оформлення візи.

Слід врахувати, що для кожного з супроводжуючих осіб також повинні бути подані відповідні заявки.

А що ви думаєте про угорському лікуванні? Поділіться своєю думкою в коментарях. Підписавшись на розсилку, ви зможете регулярно отримувати від нас цікаві матеріали про Угорщину.

Які хвороби лікують на угорських курортах?
Які хвороби лікують на угорських курортах?
А що ви думаєте про угорському лікуванні?

Новости