Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в США самостійно

  1. Навіщо потрібна віза в США?
  2. Віза в США самостійно - підготовка
  3. Віза в США самостійно - співбесіда
  4. Співбесіда в посольстві США
  5. Як отримати паспорт з готовою візою в США
  6. Віза в США самостійно - результат
  7. Лайфхак: як я економлю на готелях і страховці

Вітаю всіх читачів блогу Allmyworld.ru! Сьогодні я розповім про свій досвід самостійного отримання туристичної візи в США типу B1 / B2 (віза для туристичних і ділових поїздок). В даний час такі візи, як правило, видають на три роки, однак я в даній статті описую досвід самостійного отримання своєї першої американської візи - тоді мені її видали на два роки, а спочатку я взагалі претендував лише на один. Після тієї першої візи була ще друга, але методика отримання повторної візи в США серйозно відрізняється від первинної, так що про неї розповім іншим разом.

UPDATE березень 2019: дана стаття була написана до різкого погіршення відносин між Росією і США. З тих пір процедура подачі документів і отримання візи не змінилися - однак записатися на співбесіду стало набагато складніше і термін видачі віз різко збільшився.

Зміст статті:

Навіщо потрібна віза в США?
Віза в США самостійно - підготовка
Віза в США самостійно - список документів для співбесіди
Cобеседованіе в посольстві США
Як отримати паспорт з готовою візою в США
Корисні посилання

Навіщо потрібна віза в США?

Перш за все, в двох словах розповім, навіщо взагалі потрібна віза в США :-) Відповідь на це питання кілька ширший, ніж здається на перший погляд. По-перше, американська віза необхідна для подорожі по Америці - тут все зрозуміло. По-друге, діюча віза США дозволяє відносно дешево літати з Москви, наприклад, в мексиканський Канкун: прямі рейси зазвичай безсовісно дороги, а найвигідніші стикувальні квитки, як правило, мають пересадку в Нью-Йорку - але в американських аеропортах відсутня транзитна зона, так що навіть для того, щоб провести в Америці кілька годин і вирушити далі на райські пляжі Канкуна або Плайя-дель-Кармен, необхідно мати візу. По-третє, наявність діючої американської візи може дуже благотворно впливати на настрій співробітників європейських консульств: наприклад, маючи візу в США, я легко і невимушено отримав французький шенген на 5 років, за яким донині їжджу по всій Європі. Звичайно, наявність американської візи було найголовнішим чинником в такий візової щедрості з боку французів - тут, скоріше, позначилася моя давня і дуже акуратна візова «любов» з Францією, а й наявність дуже непросто одержуваної американської візи зіграло не останню роль.

Є і ще один момент, але для росіян він з 2014 року перестав бути актуальним: деякі країни Латинської Америки - наприклад, Коста-Ріка і Панама - були до 2014 року для росіян візовими, але туди можна абсолютно спокійно в'їхати, маючи чинну візу США. І, хоча громадянам РФ цей пункт вже можна не читати, для громадян інших країн ex-СРСР (в тому числі українців) все залишилося як і раніше: їм американська віза може дуже стати в нагоді для візиту в самі США і вищезгадані країни Латинської Америки.

Алгоритм дій по подачі документів при самостійному отримання візи в США складається з двох основних етапів - підготовка до співбесіди в посольстві і сама співбесіда.

Віза в США самостійно - підготовка

На цій стадії треба зробити наступну послідовність дій:

1. Оплачуємо збір в розмірі 160 доларів США (в разі відмови у візі збір не повертається) і роздруковуємо підтвердження оплати. Чому спочатку платимо, а вже потім заповнюємо анкету: переказ грошей на рахунок консульства може зайняти кілька годин і краще почати з оплати, щоб не втрачати час.

2. Потім треба заповнити на сайті анкету DS-160. Заповнювати треба англійською мовою (за цим посиланням можна подивитися приклад заповнення анкети). При заповненні анкети потрібно буде завантажити своє фото, яке потім може бути використано як фотографія на візі. Тому я б рекомендував насамперед зробити в фотоательє кольорову фотографію 50мм * 50мм згідно з вимогами до фото на візу в США і мати її в двох видах: на папері і в електронному форматі. Електронну фотографію ми прикріплюємо до заповненої на сайті анкеті DS-160, а паперову беремо з собою на співбесіду в посольство.

3. Після заповнення анкети на сайті роздруковуємо підтвердження подачі заяви на отримання візи.

4. Після зарахування оплати і заповнення анкети треба зареєструватися на сайті і отримати повідомлення про підтвердження з паролем для входу в свій особистий кабінет.

5. В особистому кабінеті записувалися на співбесіду в посольство США (для цього треба буде ввести в спеціальну форму номер, дату видачі та термін дії закордонного паспорта, номер і дату квитанції про сплату консульського збору, а також номер підтвердження подачі заяви на візу (десятизначний номер зі сторінки анкети DS-160, починається на AA).

6. Роздруковуємо підтвердження запрошення на співбесіду і в призначений день і годину є на бесіду зі співробітником посольства. На сайті можна вибрати кращі дату і час візиту, в моєму випадку найближчим «вікно» було через 10 днів. Мій візит в США планувався лише через 4 місяці, так що я вибрав більш пізній і зручний для мене час.

Тепер ми підійшли до найцікавішого етапу процедури самостійного отримання візи в США - співбесіди в посольстві.

Віза в США самостійно - співбесіда

Список документів, які обов'язково потрібно взяти з собою на співбесіду в посольство США:

Чинний закордонний паспорт

Роздруківку сторінки підтвердження подачі анкети DS-160

Роздруківку підтвердження запрошення на співбесіду з зазначеними в ній датою і часом

Цвітну фотографію 50мм * 50мм (вимоги до фото на візу в США), на випадок, якщо ваше фото не зважає на анкети або виникнуть якісь технічні проблеми з його використанням для візи (всяке буває, у мене співробітники посольства самі попросили саме паперову фотографію)

Документи, наявність яких не обов'язково, але бажано:

Старий закордонний паспорт (якщо такий є) - особливо якщо в ньому були шенгенські та / або британські мультивізи

Довідка з роботи із зазначенням посади, зарплати і контактною інформацією для перевірки (у вільній формі). Бажано попередити зазначеного в довідці співробітника про можливе дзвінку з посольства США - щоб не лякався :-)

Документи, що підтверджують вашу платоспроможність і взагалі характеризують вас до соціально-позитивного персонажа: виписки з рахунків, підтвердження права власності на нерухомість, автомобіль (якщо він пристойний і відносно новий, якщо у вас стара іржава «дев'ятка» - краще про неї не згадувати) . Наприклад, у мене на момент отримання першої американської візи був напіврозвалений ВАЗ-21043, і я вирішив про нього посольству не повідомляти

Документи, що підтверджують мету поїздки (наприклад, якщо це туризм, дуже стане в нагоді докладний і логічний маршрут подорожі з інформацією куди, навіщо і на скільки їдете)

Броні готелів по всьому маршруту

Перекладати документи на англійську мову не треба. Що стосується броні авіаквитків - вони в посольстві США не потрібні. Тамтешні співробітники виходять з того, що ваші шанси на отримання американської візи далеко не 100% і куплені заздалегідь недешеві квитки по вже ніколи не повернеться тарифу в разі відмови у візі означатимуть гарантовано втрачені гроші. Ну і взагалі, чим менше документальних підтверджень вашого пекучого бажання поїхати в Америку, тим краще. За замовчуванням, співробітники посольства США всіх бажаючих отримати візу розглядають як потенційних іммігрантів, і ваше завдання - довести їм зворотне. За моїми спостереженнями, найохочіше американці дають візу тим, хто не виявляє в цьому особливої ​​зацікавленості і у кого і вдома все добре. А ось якщо ви всіляко підкреслюєте свою любов до Америки і демонструєте надмірно добре знання англійської - цілком можуть і відмовити. Також не найвищі шанси на отримання американської візи в разі, якщо у вас до цього не було шенгенських та інших традиційних для росіян віз і штампів: Таїланду, Туреччини, Єгипту і їм подібних. Якщо людина все життя сидів удома а потім раптом вирішив ні з того ні з сього рвонути в Америку - це посольських працівників насторожує. Ну і завершуючи тему «групи ризику», я б радив особливо не сподіватися на отримання візи молодим людям, не обтяженим сім'єю, стабільною роботою, істотною нерухомістю на батьківщині або деякою кількістю утриманців - все це може бути розцінено співробітниками посольства США як фактори, що сприяють вашому перетворенню з благонадійного туриста в нелегального іммігранта.

Повертаючись до теми броні готелів: хоч вони не обов'язкові, але їх наявність допоможе вам в бесіді зі співробітником посольства, якщо він зацікавиться маршрутом вашої подорожі.

Забронювати готелі в Америці можна за допомогою наведеної нижче пошукової форми:


Booking.com

Чим гарний Букинг: в більшості випадків, зроблену бронь можна легко скасувати, що допоможе "підсолодити пігулку" в разі відмови у візі.

Співбесіда в посольстві США

Посольство США в Росії знаходиться за адресою Москва, Новинський бульвар, будинок 21. Найближчі станції метро - «Барикадна» або «Краснопресненська». Від обох з цих станцій йдемо по вулиці Барикадна в сторону Садового кільця і ​​на ньому повертаємо направо. Проходимо актори площі, Новинський пасаж і Будинок-музей Шаляпіна - посольство США розташоване відразу за ним.

Приїжджати рекомендується за 15 хвилин до призначеного часу. Я отримував свою першу візу взимку, було досить холодно і для мене стала не найприємнішим сюрпризом величезна черга з здобувачів віз, натовп на вулиці перед входом. На щастя, рухалася вона досить швидко, але замерзнути я все одно встиг - власне, саме цей факт чомусь найбільше запам'ятався з усього процесу отримання візи.

Поки ви чекаєте своєї черги на вхід в будівлю, співробітник поліції збирає у вас російські паспорти, реєструє в своєму гросбухах і потім роздає їх назад.

Заздалегідь приготуйтеся до того, що американці вкрай серйозно ставляться до дотримання заходів безпеки. На вході в будівлю посольства вас настійно попросять викласти з сумок запальнички, дрібну аудіоапаратуру, фотоапарати, флакони з парфумами, бритви, ножі і т.п. Все це доведеться залишити на вході і сподіватися на те, що вашим речам ніхто не «приробив ноги» - на зберігання спеціальним співробітникам посольства можна здати тільки вимкнені мобільні телефони. Також небажано приходити на співбесіду з великими сумками - в цьому випадку перевіряти вас будуть ще більш ретельно. Я прийшов на своє співбесіду з невеликим спортивним рюкзачком, в якому були лише паспорта (російський і закордонний), роздруківки документів для візи і книжка, щоб скоротати час в метро і в черзі. Ні телефону, ні чого б то не було ще - менше речей, менше запитань і суєти.

На вході в будівлю у вас перевірять сумку і звірять час співбесіди, вказане в запрошенні. Потім вас попросять здати на зберігання мобільник, а також зняти верхній одяг і ремені - після чого вам потрібно буде пройти через рамку металодетектора. Поки ви йдете через рамку, речі потрібно покласти на стрічку - іншими словами, процедура перевірки абсолютно ідентична тій, що прийнята в аеропортах.

Успішно пройшовши стадію перевірки на вході в посольство, ви потрапите в зал N1 ​​з двома віконцями. В одне з них потрібно показати свої паспорт, роздруківку запрошення на співбесіду і підтвердження подачі анкети DS-160. Співробітниця видасть вам папірець з номером - цей номер потім потрібно буде відслідковувати на електронних табло, що висять під стелею. Як тільки на першому табло (всього їх там три) загорівся ваш номер, потрібно пройти за вказівниками в зал N2 - тут знову дивимося на табло, щоб зрозуміти, до якого саме віконця йти. Суем в віконце все ті ж документи, їх знову десь реєструють. У мене на цьому етапі попросили паперову фотографію - саме вона потім красувалася в моїй візі. Потім потрібно знову повернутися в перший зал і чекати, поки ваш номер загориться на другому табло - тепер йдемо до відповідного віконця і здаємо відбитки пальців: спочатку ліва рука (чотири пальці і окремо великий), потім права. Після дактилоскопії повертаємося в зал N1 ​​і чекаємо, коли наш номер висвітиться на останньому, третьому табло. Як тільки він загорівся, йдемо в третій зал і там дивимося на покажчики, до якого конкретно віконця йти.

Далі починається найцікавіше: спілкування з консульським офіцером. Зі мною розмовляла миловидна негритянка, якої, втім, наша розмова швидко набрид. Їй вистачило всього трьох питань, після чого вона з білозубою посмішкою оголосила, що віза мені схвалена на два роки і поцікавилася, чи не бажаю я заплатити за цей самий додатковий рік. Я, звісно ж, бажав, але було ускладнення: мій закордонний паспорт закінчувався через рік - тобто раніше, ніж віза. Я описав ситуацію офіцеру і поцікавився, чи має сенс платити за другий рік в моєму випадку. Вона відповіла, що не бачить жодної проблеми: американському іммігрейшену глибоко пофіг на терміни дії національних паспортів і я зможу в'їжджати в США і по візі в уже недійсному паспорті - головне, щоб разом з візою у мене був при собі ще й чинний закордонний паспорт.

Що стосується самого співбесіди перед оголошенням вердикту, то мені здалося, що мої відповіді як такі негритянку-офіцера взагалі не цікавили: все дві хвилини, що тривало наше з нею спілкування, вона пильно дивилася на мене і фіксувала, як я себе веду - спокійний чи , виявляю чи ні надмірне хвилювання, відводжу чи очі. Коротше кажучи, вона більше аналізувала невербальні боку спілкування, ніж власне відповіді на чергові питання про те, куди і навіщо я їду.

Ось і все, віза отримана. Вірніше, на даному етапі вона схвалена, а паспорт з візою вам віддадуть через кілька днів після співбесіди в посольстві. На все - починаючи з черги перед будівлею і до вищеописаного невимушеного спілкування з візовим офіцером у мене пішло години півтори - дивлячись на величезну чергу перед посольством, я налаштувався на втрату як мінімум годин чотирьох-п'яти.

На виході з посольства не забудьте забрати свій мобільник (якщо ви його здавали на зберігання) - він буде лежати на столику перед тим співробітником поліції, що реєстрував ваш паспорт на самому початку процедури.

Як отримати паспорт з готовою візою в США

Існує два способи:

1. Самостійно забрати в одному з трьох московських офісів компанії Поні-експрес.
2. Замовити доставку за бажаним адресою у тій же Поні-Експрес. Це не буде коштувати додатково ні копійки, все вже оплачено на етапі подачі заяви на візу.

Я вирішив забрати свій паспорт самостійно в офісі Поні-Експрес в метро "Червоні ворота" - дату готовності до видачі можна відстежувати тут.

Віза в США самостійно - результат

Самостійне отримання візи в США зайняло у мене близько двох тижнів з моменту реєстрації на сайті та подачі заяви і до отримання паспорта з готовою візою. Я отримав свою першу американську візу на два роки - наскільки мені відомо, з недавнього часу посольство стало видавати первинні візи на три роки, що робить її отримання ще більш привабливим і виправданим.


Корисні посилання для самостійного отримання візи США в Москві:

Офіційний сайт посольства США в Москві Сайт візової інформаційної служби США в Росії

Лайфхак: як я економлю на готелях і страховці

Крім традиційних і всім добре відомих інструментів - таких як Booking або Hotellook, останнім часом з'явилися нові онлайн-сервіси, сильно полегшують життя мандрівникові і приємно бережуть товщину його гаманця. Одним з них - Roomguru - я постійно користуюся сам і рекомендую всім друзям і знайомим. Даний сервіс порівнює ціни на об'єкт відразу в 30 системах бронювання, і пропонує вам найцікавіші варіанти. Крім того, він відстежує знижки та спеціальні пропозиції.

Готелі в США зі знижками від Roomguru

Що стосується хорошою працює туристичної страховки, то її і раніше було непросто знайти, а зараз стало ще складніше через постійні стрибки курсу рубля щодо світових валют. Останні кілька років я для своїх подорожей страховки оформляю через онлайн-сервіс Cherehapa - тут є можливість порівняти продукти різних страховиків і вибрати те, що найкраще підходить саме вам:

Корисні статті про США:

Пам'ятки Нью-Йорка: що подивитися в місті - багато фото і карта найцікавіших місць!

PS Не забудьте додатися в групи в facebook www.facebook.com/allmyworld.ru, google + www.google.com/allmyworld.ru і в контакті vk.com/allmyworld.ru, а також підписатися на оновлення сайту по пошті, щоб стежити за виходом нових статей про самостійні подорожі по всьому світу.

Удачі вам в самостійному отриманні візи в США!
Ваш Роман Мироненко

Навіщо потрібна віза в США?

Новости