Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тварини жахи: найстрашніші нападу звірів

  1. Слон - вбивця
  2. Рибку не шкода
  3. «Коли ми побачили кенгуру, ми подумали: він такий милий»
  4. жертва помсти
  5. Не ходіть, діти

Американські рятувальники більш доби ведуть пошуки дитини , Який пропав у розважальному парку Disney World американського штату Флорида. За попередніми даними, дівчинку міг поцупити в озеро алігатор під час нічного показу фільмів. Для пошуків дитини задіяна вся спеціальна техніка курортної зони, в тому числі вертоліт, проте поки операція не дала результату. Телеканал «МИР 24» згадав найстрашніші випадки, коли невинна гра з братами нашими меншими оберталася сімейною трагедію.

Слон - вбивця


У серпні минулого року страшний інцидент трапився на туристичному маршруті заповідника Мае Ванг в тайському місті Чиангмае, де раптово знавіснілий слон з трьома пасажирами на спині ні з того, ні з сього почав трощити все, що було на його шляху. 30-річний сірий гігант по імені Сомьяй за хвилину пропоров величезними бивнями свого погонича, так що той помер на місці. Потім некероване тварина, у візку якого сиділа сім'я з Китаю з маленькою дитиною, втекла в джунглі. У момент, коли слон відчув людей на спині, він почав кидатися на всі боки, щоб скинути їх. Місцеві жителі, намагаючись заспокоїти його, підіслали іншого дресирувальника верхом на слонисі, а й тому треба було більше години, перш ніж слон перестав метатися. На щастя, сім'я відбулася лише переляком на відміну від першого дресирувальника, якого не вдалося врятувати з смертельних «обіймів» слонячого хобота.

Фото: Марія Чегляева, «МИР 24»

Рибку не шкода


У цьому лютому трагічний випадок стався в Бразилії, в штаті Пара на річці Маікуру, і знову з туристами. Шестирічна дівчинка випала з човна під час водної прогулянки і була заживо з'їдена піраньями. За словами родичів дитини, дівчинка перебувала в каное разом з п'ятьма іншими дітьми і своєю бабусею - вона в силу віку просто не змогла витягнути дівчинку з води. Протягом п'яти хвилин рятувальники прибули на річковий каскад, але знайшли тільки вже обгризене до кісток тіло, що підтвердили в морзі Монте Алегре, куди були доставлені останки. У цьому ж регіоні за три роки це цього, в лютому 2012, стався аналогічний випадок: шестирічний хлопчик Едуардо де Соуза помер від втрати крові після того, як піраньї обгризли його руку. Радимо пам'ятати, що в разі, якщо ви відправляєтеся на водне сафарі в прісноводні тропічні водойми, пам'ятайте про безпеку і не опускайте руки в воду.

«Коли ми побачили кенгуру, ми подумали: він такий милий»


Трохи більше тижня тому в австралійській долині Клер відбулося небувале: напад кенгуру на людину. Жертвами сумчастого виявилися британські туристки: 45-річна Шарон Генріх і 47-річна Хален Солтер. За твердженням жінок, тварина вони побачили на виступі скелі приблизно в 200 метрах від них і спокійно стали його підкликати і фотографувати. В результаті масивний м'язистий звір, вловивши різкі спалахи, кинувся на жінок, збив їх з велосипеда, «нагородивши» одну з туристок струсом мозку, а іншу переломом ребер, подряпинами і шрамами від своїх лап. До сих пір жінки проходять лікування в пансіонаті Південної Австралії і більше, за їхніми словами, не виходять на поодинокі прогулянки в саванні території.

Фото: Світлана Батьківщина, «МИР 24»

жертва помсти


Поведінка навіть на перший погляд звикли до людей тварин ніколи точно не може бути сплановано і передбачити, і іноді людина стає навіть жертвою невідомої звірячої помсти. Так, трагедією закінчилося для туристичного гіда «фотографічне сафарі» в Зімбабве, де зграя левів накинулася на групу приїжджих гостей парку. ПП з фатальним результатом сталося в серпні минулого року в парку Хванг. 40-річний гід Куїнн Суейлс допомагав гостям парку фотографувати левів. Коли туристи необачно близько підійшли до шести хижакам, один з них несподівано напав: сутичка не була довгою, і лев миттєво переміг чоловіка. Як відзначають експерти, хижак помстився людям. Справа в тому, що саме в цьому національному парку в липні американський мисливець Уолтер Палмер вбив знаменитого лева Сесіла, який вважався одним із символів Зімбабве. В результаті проведеного розслідування стало відомо, що американець заплатив 50 тисяч доларів двом місцевим жителям за те, щоб вони виманили Сесіла з території, що охороняється і дали можливість його застрелити. Місцевих посібників браконьєра влади Зімбабве віддала під суд і зажадали від США видати їм Палмера, який встиг виїхати на батьківщину. Але леви цього випадку, як з'ясувалося, не забули.

Не ходіть, діти


На жаль, і російські туристи, які жадають екстриму, часто потрапляють в небезпечні щелепи: в березні цього року пошматоване тіло нашого співвітчизника, який захопився дайвінгом, знайшли в Індонезії, в районі архіпелагу Раджа-Ампат. Місцеві рятувальники оглянули тіло і з'ясували, що він став жертвою нападу крокодила, хоча це місце десятиліттями вважається дуже безпечним для дайверів і любителів сноркеллінга. Останки виявили в мангрової зарості, куди недосвідчений нирець заплив через необережність. Його ліва рука була відкушені, а з стегна лівої ноги вирвана кістка.

Новости