Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Серфінг в Таїланді: кращі місця, навчання, відгуки

  1. чарівний Таїланд
  2. Навчання серфінгу в Таїланді
  3. Серфінг в Пхукеті
  4. Навчання серфінгу в Пхукеті
  5. Серфінг на Самуї
  6. Серфінг в Паттайя

Серфінг вперше з'явився сотні років назад на островах Полінезії. Спочатку цей вид спорту був доступний лише знаті, а прості люди не могли собі дозволити придбати спеціальні дошки, які досягали в довжину 6-8 метрів. Кращим в даному мистецтві завжди мав бути король, якого ніхто не смів перевершити. Напевно з цієї причини серфінг називають спортом королів.

На початку 20-х років серфінг дістався до жителів Австралії і Америки, і з тих пір став активно розростатися як новий вид спорту. Досвідчені серфінгісти запевняють, що для того, щоб підкорити океан і хвилі, потрібно ставитися до них, як до живої стихії, у якій є свій характер. Тільки так можна досягти гармонії і осідлати хвилю.

Тільки так можна досягти гармонії і осідлати хвилю

В даний час серфінг неймовірно популярний. Це вже не просто вид спорту, це окрема культура зі своїми знаменитостями, телевізійними каналами, змаганнями і багатомільйонною аудиторією. Доторкнутися до цього може кожен, відвідавши теплі прибережні країни, де туристів з радістю навчать основам цього захоплюючого заняття.

чарівний Таїланд

Оскільки Таїланд має вдале розташування і омивається водами Андаманського і Південно-Китайського морів, місцевий серфінг є одним з найулюбленіших видів спорту, як для відпочиваючих, так і для тайського населення. Довга берегова лінія дозволяє всім бажаючим зловити хвилю і відточити майстерність в цій нелегкій, але вкрай захоплюючій справі.

Оптимальний час для катання на дошках - з середини весни (квітень-травень) до середини осені (жовтень-листопад). В першу чергу це зручно для любителів сьорфа оскільки в цей час потік відпочиваючих значно зменшується. Всьому виною сезон сильних злив і високих хвиль. Тим, хто любить ніжитися на сонці і неквапливо плавати біля берегів, цей сезон вкрай небажаний для відпочинку.

Інша справа - любителі активного спорту і розваг Інша справа - любителі активного спорту і розваг. Ціни в цей період на харчування і проживання також знижуються, що привертає до Таїланду серфінгістів з усього світу. Ще однією причиною такої активності є те, що в інших куточках світу катання на хвилях припиняється у зв'язку з погодними умовами і зміною сезону . У Таїланді ж все тільки починається.

Сюди приїжджають майстри спорту і просто гуру хвиль, які із задоволенням діляться секретами свого вміння, проводять майстер-класи і викладають в спеціальних школах.

В цілому, серфінг Таїланду тільки починає свій розвиток, але місцеві активно цьому сприяють, облаштовуючи берегову лінію, заманюючи професіоналів хвиль і розвиваючи школи для навчання.

Навчання серфінгу в Таїланді

Для залучення максимальної кількості відпочиваючих і їх розваги в багатьох курортних містах відкриті школи для навчання всіх бажаючих катання по хвилях. Всі вони працюють в одній ціновій категорії, забезпечуючи своїм клієнтам безпеку і комфорт. Заняття проводять досвідчені інструктори, які працюють індивідуально з кожним клієнтом і повністю за нього відповідає.

Найбільш популярні місця в Таїланді для навчання серфінгу - це Пхукет, Паттайя і Самуї.

Серфінг в Пхукеті

Даний місто є столицею серфінгу в усьому Королівстві. Тут він найбільш розвинений і поширений. В Пхукеті новачок або професійний спортсмен зможе підібрати собі підходящі умови для ковзання по хвилях.

Найпопулярніші пляжі для заняття серфінгом Пхукета:

  1. пляж Ката - кращого місця не знайти. Атмосфера дуже дружелюбна, в будь-якій точці можна взяти дошку на прокат, і найголовніше - на цьому пляжі найвищі хвилі;
  2. Ката Ной - більше підходить для досвідчених спортсменів, оскільки хвилі тут непостійні і весь час змінюють свій напрямок;
  3. Банг Тао . Оскільки тут є хвилеріз, хвилі тут маленькі, що відмінно підходить для тих, хто тільки починає знайомитися з мистецтвом серфінгу;
  4. Розжарюємо. Дуже популярний у серфінгістів. Він має захист від штормів, а хвилі досягають 2.5-3 метрів у висоту. Відповідне місце для любителів екстремального спорту;
  5. Патонг Проте популярний, оскільки хвилі тут сильні і рівні, особливо в північній частині пляжу.

З приходом періоду злив хвилі в Таїланді досягають трьох метрів, і мають довжину 50-150 метрів. Досвідчені серфінгісти кажуть, що це ідеальні умови для активного проведення часу.

Місцеве населення з любов'ю ставиться до всіх активним видам спорту , І до серфу зокрема. З малих років їх вчать управлятися з дошкою, тому практично кожен таєць може навчити туриста, зрозуміло, за певну плату. З кожним роком кількість шкіл і таборів для навчання катанню на дошках збільшується, втім, як і потік туристів, охочих осідлати хвилю.

У світі існують більш значущі для серфа місця, такі, як Гавайські острови, узбережжя Австралії, Каліфорнія. Однак Пхукет пропонує оптимальні і сприятливі умови за доступні гроші. Середні хвилі, які задовольнять досвідчених спортсменів і дадуть можливість спробувати себе в справі новачкам вже багато років привертають любителів активного відпочинку.

Навчання серфінгу в Пхукеті

Катання на дошці по хвилях простіше дається тим, хто вже вміє управлятися з лижами або сноубордом. Однак і іншим дана наука цілком під силу. Деякі освоюють серфінг, шляхом навчальних відео та інструкцій по правилам безпеки, але набагато надійніше скористатися послугами наставника.

Тим, хто пробує вперше, слід вибрати велику і широку дошку і намагатися триматися на ній на рівних і плавних хвилях.

  • Вартість оренди дошки - від 150 бат на годину. Кожна наступна година коштує дешевше.
  • Допомога інструктора обійдеться в 1000 бат за годину, проте кількох годин цілком вистачить для першого досвіду.

Приблизно за тиждень щоденних занять можна навчитися триматися на дошці і ковзати по невеликих хвилях. Для тренувань бажано придбати захисний костюм, або ж надягати одяг з рукавами, а також кепку або пляжну панаму, щоб захистити себе від сонця.

Приїжджим для початку пропонується осідлати штучну хвилю в школі серфінгу, яка розташована на пляжі Ката. Коштує ця послуга 800 бат. Таке навчання проходить більш безпечно, ніж на справжніх вільних, оскільки учня оберігає захисний трос, а хвилі створює спеціальна машина, яка регулює їх висоту. Тут можна освоїти основи, зрозуміти, як правильно стояти на дошці і як реагувати на хвилю. Після таких тренувань катання по справжнім хвилям проходить набагато простіше.

Серфінг на Самуї

Цей курорт по праву вважається одним з тих райських островів Тая з приголомшливими заходами. Його узбережжі засаджено кораловими рифами, які можна побачити в сезон відливів. Це острів для любителів засмаги, теплого піску і м'яко плескають хвиль. Для тих, хто бажає спробувати себе в серфінгу, є два пляжі - Ламай і Чавенг , Де можна знайти прокат дощок і невеликі хвилі, але шукати активну серфдвіженіе на Самуї марно, оскільки він мало призначений для цього виду відпочинку.

На Самуї більш розвинений віндсерфінг і кайтсерфінг. Для цих видів спорту умови самі відповідні - вітер, відсутність підводних каменів, тепла вода. Деякі пляжі Самуї круглий рік обдуває вітер. Це Маєн і Бопут. На островах Лама і Чавенг вітер буває тільки з листопада по квітень.

Тут відкрито чимало шкіл для навчання вінд- і кайтсерфінгу.

  • Вартість двогодинного заняття з інструктором становить 1500 бат, а дводенне навчання з особистим інструктором обійдеться в 10 000 бат.
  • Також на будь-якому пляжі можна взяти обладнання в оренду - близько 1000 бат.

Серфінг в Паттайя

Також, як і Пхукет, Паттайя славиться своєю схильністю до заняття серфінгом. Тут знаходиться 20 серф-шкіл, а в кожному магазині спорттоварів можна придбати дошку. З листопада по травень Паттайя приймає всіх бажаючих, навчаючи їх водному мистецтву.

Ще недавно Паттайя не слава популярністю у більшості туристів, поки за місто не взялися влади. Тепер це облаштований комфортний курорт з великим напливом відпочиваючих з різних континентів, в якому можна знайти будь-які розваги і пам'ятки.

] За окрему плату інструктора навчать будь-якого м'яко ковзати по хвилях не гірше професіоналів. Ціни варіюються від 500 бат на годину до 2450 бат за добу навчання.

Орендувати дошку можна на будь-якому пляжі. Весь інвентар в прекрасному стані, оскільки щороку він повністю оновлюється. Найбільш популярний пляж з ідеальними хвилями для серфа вважається Джомтьєн . Тут можна зустріти велику кількість спортсменів і просто любителів катання на хвилях.

Порівнюючи Паттайї і Пхукет, звичайно, виграє другий варіант. В Пхукеті є все для хорошого споту - нерівність рельєфу острова, своєрідна берегова лінія, що постійно змінюється напрямок вітру. Ранкові хвилі вважаються ідеальними для заняття серфінгом в Таїланді, тому, тим, хто хоче осідлати хвилю, доведеться вставати на світанку.

Новости