Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рожеве озеро Хіллер в Австралії

озеро Хіллер

Найзагадковіші, найкрасивіші і найцікавіші місця на нашій землі. Одним з таких місць є озеро Хіллер, більш відоме як Рожеве озеро, розташоване на архіпелазі біля берегів Австралії.

Рожеве озеро або озеро Хіллер - це солоне, мілководне озеро рожевого кольору. Озеро розташоване на найбільшому острові Мідл архіпелагу Речерче, в районі Есперанс. Архіпелаг розташований біля південного узбережжя Західної Австралії. Мідл є найвідомішим островом цього архіпелагу завдяки саме озеру Хіллер і його рожевого кольору.

озеро Хіллер

Трохи з історії. Перша згадка про Рожевому озері датується 1802 роком, коли мореплавець і гідрограф з Британії Метью Фліндерс зупинився на острові Мідл по шляху в Сідней. Далі про озеро розповідали мисливці на тюленів і китобої, які тут мешкали в період 1820 - 1840 роки. На початку XX століття тут почався видобуток солі, але велася не довго, через шість років цю діяльність припинили. І тільки в 1950 році були проведені перші дослідження цього озера. З тих пір озеро відвідують тільки туристи, які хочуть побачити дивовижне Рожеве озеро.

озеро Хіллер

Рожеве озеро отримало свою назву через постійне яскравого рожевого кольору, який не змінює свій колір навіть якщо її набрати в контейнер. Це дуже маленьке озеро, довжина його всего600 метрів, а від океану його відділяє піщана смуга, покрита густою зеленню. Контраст кольору надає біла смуга солі, яка оточує озеро плюс густі яскраво - зелені зарості евкаліпта.

озеро Хіллер

Якщо подивитися зверху на озеро, його блискуча поверхня нагадує рожеву глазур на десерті. Вчені до цих пір не можуть пояснити причину такого кольору води в цьому озері. Було припущення, що такий яскравий рожевий колір надають водорості під назвою Червона водорость, яка в сильносолених воді виділяє рожевий пігмент і забарвлює воду. Але неодноразові спроби води з озера не раз підтвердили, що ніяких водоростей у воді немає. Тому Рожеве озеро і його дивовижний колір і сьогодні залишається загадкою.

Сервіси для туристів, які дозволять заощадити або отримати більше за ті ж гроші:
  • Aviadiscounter - метапоісковік дешевих авіаквитків за всіма джерелами, інформація про розпродажі авіакомпаній;
  • Cherehapa - подорож починається з вибору вигідною страховки, сервіс дозволяє знайти найкращий варіант під ваші вимоги;
  • RoomGuru - спочатку виберіть сподобався готель через Booking (У них найбільша база), а потім перевірте, з якого сайту його дешевше забронювати через RoomGuru;
  • Травелата - пошуковик пакетних турів з усіх туроператорів, календар низьких цін, зручний підбір;
  • KiwiTaxi - недорогий трансфер з аеропорту в готель в більш ніж 100 країнах світу;

Новости