Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

РФ ввела підвищені мита на імпорт деяких товарів з США

Компенсуючі заходи торкнулися тільки тієї продукції, аналоги якої виробляються в Росії Компенсуючі заходи торкнулися тільки тієї продукції, аналоги якої виробляються в Росії   Фото: shutterstock / vostock-photo   Москва

Фото: shutterstock / vostock-photo

Москва. 6 липня. INTERFAX.RU - Росія ввела компенсуючі заходи в зв'язку з застосуванням США додаткових ввізних мит на сталь і алюміній, повідомила прес-служба Мінекономрозвитку в п'ятницю.

У повідомленні наголошується, що відповідну постанову підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Компенсуючі заходи застосовуються у вигляді додаткових, підвищених ставок імпортних мит у розмірі від 25 до 40% від вартості товару, що ввозиться. Ними будуть обкладатися деякі товари США, аналоги яких виробляються в Росії", - наводиться в повідомленні коментар міністра економічного розвитку РФ Максима Орешкіна.

"Зокрема, під заходи підпадають деякі види будівельно-дорожньої техніки, нафтогазового обладнання, інструменти для обробки металів і для буріння скельних порід, а також оптоволокно", - сказав міністр.

"Додаткові мита підтримають російські підприємства, що випускають аналогічну продукцію. Вони зможуть замістити американські поставки на внутрішньому ринку", - відзначають в Мінекономрозвитку.

"Збиток від американських торгових обмежень для російських експортерів оцінюється в $ 537,6 млн. Це обсяг додаткових мит, які російські постачальники повинні платити в США. Підвищення наших мит на даному етапі дозволить компенсувати тільки частину збитку - $ 87,6 млн. Це компенсація, на яку, за правилами СОТ, Росія зараз має право ", - пояснив Орєшкін.

"Іншу частину компенсуючих заходів Росія зможе ввести або по закінченні трьох років з початку дії додаткових мит в США (тобто 21 березня 2021 роки), або після рішення Органу з вирішення спорів СОТ про невідповідність американських заходів правилам організації", - відзначають в Мінекономрозвитку.

Росія, як і інші члени СОТ (Китай, Індія, Європейський союз, Канада, Мексика і Норвегія), вже ініціювала спір з США в СОТ. 29 червня був направлений запит на проведення формальних консультацій. "Якщо в ході консультацій не будуть знайдені взаємоприйнятні шляхи вирішення спору, то Росія звернеться до СОТ з проханням про створення групи експертів і передачу спору на її розгляд", - повідомляють в Мінекономрозвитку.

Два тижні тому Орєшкін заявляв, що розглядається можливість підвищення імпортних мит в тому числі на легкові автомобілі з США, але з прес-релізу міністерства слід, що така пропозиція не була прийнята.

Додаткові імпортні мита на сталь і алюміній були введені США з 23 березня 2018 року. На сьогоднішній день митами в 25% обкладається сталева продукція з усіх країн, крім Австралії, Аргентини, Бразилії та Південної Кореї. Мита в 10% поширюються на імпорт алюмінію з усіх країн, крім Австралії та Аргентини. Відносно поставок виведених з-під дії мит країн, за винятком Австралії, застосовуються імпортні квоти.

Росія 22 травня повідомила СОТ, що відповідні обмеження щодо товарів з США оцінюються на суму до $ 537,6 млн, що еквівалентно збитку від обмежень США для російського експорту сталі та алюмінію, говорилося в повідомленні РФ, опублікованому на сайті СОТ.

Збиток в $ 537,6 млн, згідно з документом, пораховано російською стороною виходячи з введеної 25% -го мита на експорт сталі з РФ в США ($ 1,512 млрд експорту) і 10% -ної на експорт алюмінію ($ 1,646 млрд).

Новости