Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найнебезпечніші тварини планети

  1. джерело
  2. джерело
  3. джерело
  4. джерело
  5. джерело
  6. джерело
  7. джерело
  8. джерело
  9. джерело

Є дуже багато небезпечних тварин в світі. За оцінками, числа людей, яких вони вбивають щороку, змії знаходяться на початку списку, в основному через їх агресивної поведінки і токсичних отрут. Також досить небезпечними є маленькі тварини, яких дуже складно помітити до того, як станеться непоправне. Кожна людина повинна знати і розпізнавати цих лютих тварин. Якщо ви живете в районі, який не містить будь-яких з цих хижаків, вважайте себе щасливчиком. Але якщо Ви часто подорожуєте, то завжди намагайтеся дізнатися побільше інформації про небезпеки, які можуть вас підстерігати. Так Ви зможете уникнути багатьох неприємних сітуацій.Кроме тих тварин, що увійшли до цього списку, існує ще величезна кількість небезпечних для життя людини: скорпіони, медузи, тигри, білі ведмеді, лосі, буйволи, скати ...

Бурі ведмеді: загинули: 5-10 на рік

Є дуже багато небезпечних тварин в світі джерело

Мешкає в хвойних і змішаних лісах Євразії і західних регіонів Північної Америки. У Північній Америці відомий під назвою «грізлі». Найбільші особини живуть на півночі Далекого Сходу і північному заході Америки. Тут нерідко зустрічаються гіганти довжиною до 2,3 м і масою 700 кг. Коли ведмеді голодні (як правило, приблизно в кінці зими), то краще, знаходиться подалі від місць їх проживання. Але, якщо ви відпочиваєте в лісі, то ніколи не тримайте едурядом з собою: у вашій наметі або машині. Ведмеді можуть легко знести ваш намет або двері машини і сіяти хаос.

Біла акула: загиблих: 10-25 на рік

джерело

Кархародон - так часто називають білу акулу. Її ареал охоплює води тропічного і субтропічного поясу Світового океану. Довжина тіла досягає 6,4 м, маса - до 3,2 т. Існують відомості про примірники до 8 м, але вони не підтверджені жодними істотними доказами. Харчується різними морськими тваринами, в основному рибою, але часто нападає на птахів і ссавців, не гребує і падлом. Але основною здобиччю, напевно, для неї є акули інших видів. В основному тримається самотньо. Зустрічається як у відкритому океані, так і поблизу узбережжя. Це і робить білу акулу дуже небезпечною. Вона ніби ділить Світовий океан з іншим, теж дуже відомим хижаком - ластівкою. Якщо цей дельфін панує в холодних і помірних водах, то кархародону належать теплі води океану. Найбільша і найбільш агресивна з хижих акул, і найнебезпечніша для людини. На багатьох мовах її називають «акули» .У той час як акули не вбивають стільки людей, скільки інші тварини в цьому списку, але вони як і раніше займають почесне місце в списку небезпечних хижаків океану. Небезпечні пригоди трапляються в Сполучених Штатах; більш рідко у Флориді, Каліфорнії, Техасі і Гаваях.

Древолази і листолазів: загиблих: 100+ в рік

джерело

Близько 60 видів цих яскраво забарвлених і дуже небезпечних для людини безхвостих амфібій живуть у вологих тропічних лісах Південної Америки. Саме їх назва говорить про деревному способу життя. Довжина тіла тварин - 18-25 мм. Секрет особливих шкірних залоз містить одну з найсильніших отрут тваринного походження. У кладці буває від однієї до 40 ікринок, які відкладаються на суші (камені, листкові пазухи). За ікрою частіше спостерігає чоловік, який регулярно відвідує кладку і зволожує її.

джерело

Коли з'являються пуголовки, самець переносить їх на спині до водойми, де вони закінчують свій розвиток. Індійці досі ловлять листолазів і дереволазів для збору їх отрути. Існують такі токсичні види, що отруту однієї особини вистачає, щоб обробити наконечники півсотні стріл. Навіть легко поранені тварини швидко гинуть від такої стріли. А люди часто стають їх здобиччю, коли через свою цікавість або необережність торкаються до них.

Африканський лев: загиблих: 200+ в рік

джерело

Ці великі хижаки населяють савани, хоча зустрічаються і в лісах. У давнину леви водилися на всій території Африки за винятком пустель і тропічних лісів, на Близькому Сході, в Ірані, на півдні Європи, півночі і північному заході Індії. В результаті полювання і зменшення природного місця існування сьогодні ареал левів значно звузився. Сьогодні представники виду зустрічаються в Центральній Африці і невеликих регіонах Індії. Тримаються ці котячі родинними групами - прайдами, що складаються з самок, їх потомства і одного (рідше кількох) дорослих самцов.Льви є одними з найсильніших і найшвидших тварин для свого розміру. Хоча більшість Львова не людожери, але, іноді, старі самці, які вже не можуть добре полювати, нападають на людей.

Бегемот: загиблих: 300+ в рік

джерело

Житель річок і озер Африки, на південь від пустелі Сахара. Довжина його тіла досягає 4,5 м, маса перевищує 3 тонни. Тримаються бегемоти стадами, куди входять самки і молоді тварини. В такому стаді зазвичай буває один дорослий самець. Він охороняє берегову смугу від посягання інших самців. Харчується прибережною рослинністю. У нічний час йде пастися на відстань до декількох кілометрів. Має дивовижну здатність поїдати і засвоювати грубу висохлу траву, від якої відмовляються інші жівотние.Хотя бегемоти можуть виглядати мило і дружелюбно, вони, безумовно, відносяться до числа дуже небезпечних. Легко лякаються і стають вкрай агресивними, бегемоти, не вагаючись, нападають на людину, особливо якщо поруч є діти, яких вони охороняють. Бегемоти становлять найбільшу загрозу для тих, хто живе на континенті Африки.

Африканський Слон: загиблих: 500+ в рік

джерело

Господар тропічної Африки, на південь від пустелі Сахара. Зростання самця до 4 м, вага - до 7 тонн. Рекордна довжина бивнів - до 3,5 м, а їх вага - до 100 кг. Це найбільша тварина суші. Через хобота його можна вважати самим універсальним рослиноїдних тварин. Самки з дитинчатами живуть стадами, самці тримаються відчужено. Слониха народжує одного немовляти, який важить близько 100 кг і майже десять років перебуває під опікою дорослих. Самки зазвичай залишаються в своєму рідному стаді, а молодих самців виганяють. Під час посухи копають глибокі ями, в яких збирається вода. Так вони, бува, допомагають багатьом іншим тваринам врятуватися від спраги. У заростях роблять стежки, роблячи місцевість прохідною для більш дрібних тварин. Харчуються гілками, листям дерев і кущів. Мають звичку поїдати плоди особливого виду дерева, м'якоть якого починає бродити. Тоді і з'являються п'яні і агресивні слони. Він може легко розчавити будь-якого, хто встане на його шляху, тому розлючений слон є одним з найнебезпечніших з усіх тварин на планеті. Багато з смертей, визванниемолодимі самцями, які більш дикі і агресивні, особливо в Індії та Шрі-Ланці протягом ночі.

Крокодили: загиблих: 4000+ в рік

джерело

Крокодили - це один з рядів плазунів. Зараз на планеті збереглося 23 види крокодилів. Всі вони хижаки, провідні напівводний спосіб життя. Здобиччю є риби, черепахи і ті ссавці, які підійшли дуже близько до води. Полюючи, крокодил пірнає, залишаючи на поверхні тільки ніздрі і очі. Підібравшись досить близько до жертви, хижак блискавично кидається на неї і міцно змикає потужні щелепи. Він тягне жертву під воду і розриває її, різко викручуючись в різні боки. Крокодили поширені в тропічних регіонах, вважають за краще прісні водойми. Деякі види нормально переносять солону воду і живуть в прибережній частині морів. Найбільшими і найбільш небезпечними для людини є гребнистість крокодил, дорослі самці якого можуть досягати 7 м, а також нільський крокодил, який виростає до 5 м. Це дуже швидкі і універсальні вбивці, вони можуть зловити і поглинути майже будь-яку здобич. Вони легко можуть подолати велику тварину, наприклад антилопу. Ці крокодили зазвичай зустрічаються в південній частині Азії, Австралії, і у всій Африці.

Отруйні змії: загиблих: 50000 + в рік

джерело

Змії вважаються найсмертоноснішими тваринами на землі через великої кількості людей, які щорічно вмирають від зміїних укусів. Ось кілька найнебезпечніших представників цього сімейства:

  • Кобри - отруйні змії, які мають на потилиці «капюшон». Кобри живуть в Африці і Азії. У передній частині верхньої щелепи у них є два ікла для впорскування отрути, який паралізує, а потім вбиває жертву. Королівська кобра - найбільша отруйна змія в світі: вона досягає 5,5 м в довжину.
  • Коралові аспіди - отруйні змії з червоними, чорними, жовтими і білими смугами на тілі. Таке забарвлення попереджає інших тварин, змія небезпечна. Один з представників цієї родини - тайпан континентальний або жорстока змія. Отрута цієї жахливої ​​змії найбільш токсичний у всьому світі. Поки не було створено протиотруту, то дуже багато людей вмирало від отрути цієї змії, 80-85% з яких були діти віком від 4 до 6 років.
  • Мамби - отруйні змії, які живуть в Африці. Вони можуть пересуватися зі швидкістю близько 20 км / ч. Найнебезпечніший вид - чорна мамба, отрута якої може вбити людину за 20 хв. Ці рептилії відрізняються сірим тілом і чорної пащею, тоді як представники інших видів мають зелене забарвлення.
  • Морські змії - все життя проводять в океані. Вони живуть в теплих тропічних широтах, полюють на рибу і вугрів. Дихають ці змії повітрям на поверхні, а пересуваються, пливучи за допомогою плоских хвостів. Існує більше 60 видів морських змій, всі вони отруйні. У багатьох видів смугаста шкіра - ця камуфляжна забарвлення допомагає їм ховатися, коли на поверхні води змінюється світ. Яскравий представник цих змій - пеламида двоколірна, одна з найнебезпечніших для людини морських змій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости