Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Імміграція в Нову Зеландію: життя на краю світу

  1. Переваги та недоліки імміграції в Нову Зеландію
  2. Програми імміграції в Новій Зеландії
  3. Робота в Новій Зеландії
  4. Відео: імміграція до Нової Зеландії
  5. Імміграція при навчанні в Новій Зеландії
  6. Відео: особливості освіти і побуту в Новій Зеландії
  7. Возз'єднання з родичами
  8. шлюб
  9. Імміграція за програмою підтримки біженців
  10. Відео: реалії життя в Новій Зеландії
  11. Імміграція для учасников волонтерського руху та релігійніх діячів
  12. особливі випадки
  13. ВНЖ при покупці нерухомості
  14. Як іммігрувати неповнолітнім і пенсіонерам
  15. Особливості процедури, терміни і вартість
  16. оформлення ПМЖ
  17. Відмова в ВНЖ
  18. Відео: життя в Окленді

Нова Зеландія привертає до себе іммігрантів з різних країн. Громадяни РФ і мешканці республік СНД не виняток. Деякі з росіян, українців, білорусів і казахів вже давно влаштувалися на території далекого острівної держави і комфортно почувають себе на новому місці. Нову Зеландію заслужено вважають однією з кращих країн для проживання. Прагматична політика новозеландського уряду щодо іммігрантів привела до стійкого міграційному трафіку, яка не створює проблем державі, але, навпаки, покликаний сприяти її всебічному розвитку.

Переваги та недоліки імміграції в Нову Зеландію

Переїзд до Нової Зеландії не є простою і легкою завданням. Для прийняття ґрунтовного рішення буде потрібно ретельно зважити всі «за» і «проти». Якщо говорити про переваги переїзду в Нову Зеландію, то слід зазначити наступні:

  • Нова Зеландія - процвітаюча країна, життя в ній розмірене, а жителі добре матеріально забезпечені;
  • в країні маорі практично відсутня соціальне розшарування суспільства, основу якого становить середній клас (більше 70% новозеландців зараховує себе саме до середнього класу);
  • в Новій Зеландії дивовижна і неповторна природа, красивий океан, а продукти екологічно чисті;
  • новозеландці толерантні по відношенню до іммігрантів з будь-якої країни світу;
  • в країні відсутні міжнаціональні конфлікти;
  • іммігрант може на законних підставах забезпечити переїзд своєї родини в Нову Зеландію;
  • навчання в Новій Зеландії дає можливість отримати диплом міжнародного зразка, з яким легко працевлаштуватися як безпосередньо в цій країні, так і в сусідній Австралії або навіть в США і Канаді;
  • робота в Новій Зеландії оплачується за високими тарифами, яке можна порівняти з оплатою в США або Австралії.

Для кожного іммігранта знайдуться свої позитивні сторони, і це стане для нього незаперечною причиною переїзду в далеку острівну країну.

Для кожного іммігранта знайдуться свої позитивні сторони, і це стане для нього незаперечною причиною переїзду в далеку острівну країну

Аеропорт в Веллінгтоні - повітряні ворота Нової Зеландії

Однак імміграція до Нової Зеландії має і свої мінуси, серед яких:

  • географічна віддаленість від батьківщини;
  • невелика кількість співвітчизників (у порівнянні, наприклад, з США або країнами Євросоюзу);
  • колосальні витрати на дорогу;
  • труднощі інтеграції в новозеландське суспільство;
  • поїздка в будь-яку країну світу (за винятком Австралії) з Нової Зеландії пов'язана з тривалими перельотами або морськими подорожами, що також вимагає великих грошових витрат;
  • імміграційне законодавство Нової Зеландії досить складно влаштовано, що характерно для всіх країн Британської Співдружності націй, в яке вона номінально входить;
  • менталітет новозеландців значно відрізняється від менталітету жителів країн СНД;
  • Нова Зеландія відносно невелика, деяким підприємливим іммігрантам в ній просто «ніде розвернутися»;
  • хоч ця країна і є економічно стабільною, але все ж не входить в число світових економічних і політичних лідерів.

Населення Нової Зеландії складає трохи більше 4,5 млн чоловік. Столиця - місто Веллінгтон, грошова одиниця - новозеландський долар. Згідно актуальному курсу, 1 новозеландський долар (NZD) дорівнює 0,72 долара США (USD).

Програми імміграції в Новій Зеландії

Політика сучасної Нової Зеландії спрямована на динамічно розвивається. Постійно розширюється і поглиблюється коло міжнародних економічних і політичних зв'язків країни. Це багато в чому сприяє притоку іммігрантів з різних частин світу. Переїхати в Нову Зеландію можна одним з таких способів:

  • програма з працевлаштування;
  • програма бізнес-імміграції;
  • навчання в новозеландських вузах;
  • програма возз'єднання сімей;
  • шлюб;
  • програма із захисту біженців;
  • програма сприяння діяльності міжнародних гуманітарних організацій і релігійних конфесій.

Для прийняття рішення про вибір підстави для імміграції в Нову Зеландію необхідно розглянути їх більш детально.

Робота в Новій Зеландії

Імміграційна програма для висококваліфікованих фахівців діє в Новій Зеландії починаючи з 2010 року.

Імміграційна програма для висококваліфікованих фахівців діє в Новій Зеландії починаючи з 2010 року

Шанси на імміграцію в Нову Зеландію є у фахівців високої кваліфікації

Робити ставки на професійну імміграцію в Нову Зеландію можуть іноземні громадяни віком 20-25 років. Робота в новій Зеландії передбачає відмінне володіння англійською мовою, тому буде потрібно надати міжнародні сертифікати IELTS чи TOEFL. Для дипломів про вищу освіту, виданих в СРСР або в республіках, що з'явилися після його розпаду, потрібно обов'язкова нострифікація. Це означає, що диплом повинен відповідати міжнародному зразку. Підтвердження можна зробити як в США, Канаді, Австралії чи країнах Євросоюзу, так і безпосередньо в Новій Зеландії. Варто враховувати, що процедура нострифікації тривала і недешева.

особливо уважно новозеландські роботодавці відносяться до іноземних фахівців, які закінчили навчання в новозеландських або австралійських вузах. Успіх за участю в програмі професійної імміграції має на увазі нарахування достатньої суми балів , Мінімальна кількість яких (60 балів) дозволить обґрунтовано розраховувати на імміграцію в Нову Зеландію. При цьому враховується вік здобувача, рівень його володіння англійською мовою, професійна підготовка і профільний стаж роботи. Великим плюсом стануть позитивні відгуки від керівництва компаній, де раніше працював претендент, за умови, що роботодавцями виступали відомі міжнародні корпорації.

Цікаво, що професійна імміграція до Нової Зеландії можлива навіть без існуючого контракту між іноземним фахівцем і новозеландським роботодавцем. Якщо трудовий договір все ж укладений, то це значно спрощує процедуру переїзду іноземного фахівця в Нову Зеландію. Імміграція при наявності контракту не вимагає нарахування балів і сприймається «за фактом».

Слід сказати, що на професійну імміграцію можуть розраховувати тільки ті трудові мігранти з країн СНД, які володіють затребуваними в Новій Зеландії спеціальностями, наприклад, лікарі, програмісти, працівники фінансового сектора, інженери-будівельники. Низькокваліфікованим працівникам шлях в цю країну практично закритий. Можливість переїхати до Нової Зеландії за програмою професійної імміграції та влаштуватися на роботу, наприклад, вантажником практично дорівнює нулю. Саме в цьому проявляється прагматичність політики новозеландських влади, що залучають висококваліфіковані кадри зі всіх регіонів світу незалежно від расової приналежності.

При професійної імміграції можна отримати посвідку на проживання терміном на три роки або на менший період, передбачений у чинному контракті з новозеландським роботодавцем. Разом із закордонним фахівцем подібним правом володіють і члени його сім'ї.

Відео: імміграція до Нової Зеландії

Імміграція в Нову Зеландію при веденні бізнесу і інвестування

Як і будь-яка процвітаюча країна, Нова Зеландія зацікавлена ​​в ефективних зарубіжних бізнесменів і залученні іноземного капіталу. Одним з непорушних умов є прозорість як методів ведення бізнесу, так і походження інвестованих капіталів, що викликає значну стурбованість у потенційних бізнес-іммігрантів з країн СНД.

Іноземний підприємець може отримати посвідку на проживання в Новій Зеландії на три роки. Якщо його бізнес буде визнаний ефективним, рентабельним і корисним для розвитку країни, то він може подати заяву про надання статусу постійного жителя. Експертну оцінку бізнесу в даному випадку проводить Міністерство економіки та інфраструктури. Слід зауважити, що різні регіони Нової Зеландії (зокрема, її численні острови) розвинені непропорційно, багато хто з них вимагають значних капіталовкладень. Це може бути розвиток транспортної інфраструктури, туристичного бізнесу, мережі медичних установ і так далі. Відкриття бізнесу та інвестування в регіони особливо вітається новозеландськими властями, тому значно полегшує шлях до отримання посвідки на проживання. Мінімального порогу інвестицій в законодавстві Нової Зеландії не передбачено. За замовчуванням таким можна вважати один мільйон американських доларів, вкладений в новозеландську економіку на термін не менше трьох років. Іноземний інвестор повинен бути не старше 65 років, а також добре володіти англійською мовою. Кількість учасників програми інвестування обмежена 300 заявками на рік. Якщо ж іноземний інвестор готовий вкласти суму в 10 мільйонів доларів і більше, то для нього діють спеціальні умови: немає обмеження за віком, знання мови, а також відсутня квота. Право на отримання ВНЖ в Новій Зеландії мають також члени сімей представників іноземного бізнесу і інвесторів.

Дуже часто люди плутають поняття міграції, імміграції та еміграції. Пояснити, в чому полягає їх відмінність, найкраще на прикладі: казахстанец їде в Нову Зеландію. Сам процес його переїзду буде називатися міграцією, так само як і переселення будь-якого іншого особи всередині країни або за її межі. Для своїх колишніх співвітчизників виїхав до Нової Зеландії казахстанец стане емігрантом, оскільки він виїхав з території Республіки Казахстан. Для новозеландців ця людина стане іммігрантом, так як він переїхав до їхньої держави. А для сусідів-австралійців переселенець з Казахстану буде вважатися просто мігрантом, тому що Австралія є в такому випадку третьою стороною, а для її жителів не має значення, звідки і куди переїхав ця людина.

А для сусідів-австралійців переселенець з Казахстану буде вважатися просто мігрантом, тому що Австралія є в такому випадку третьою стороною, а для її жителів не має значення, звідки і куди переїхав ця людина

В університеті Окленда навчаються студенти з різних країн світу

Імміграція при навчанні в Новій Зеландії

Незважаючи на величезну відстань від батьківщини, вступити вчитися в новозеландські вузи прагне велика кількість абітурієнтів з країн СНД. Напрошується питання: чому ж настільки привабливо навчання в країні маорі? По-перше, його вартість може бути значно нижче, ніж в вищих навчальних закладах держав СНД. По-друге, новозеландський диплом про вищу освіту визнається практично будь-якою країною і не зажадає подальшої нострифікації. По-третє, закінчення новозеландського вищого навчального закладу практично гарантує працевлаштування в Новій Зеландії або сусідній Австралії. Оплата праці в обох країнах гідна, а умови праці більш ніж ліберальні.

Іноземному студенту для отримання студентського посвідки на проживання необхідний діючий контракт з одним з новозеландських ВНЗ. Він повинен бути підписаний самим студентом і адміністрацією навчального закладу і містити інформацію, що стосується програми і тривалості навчання. Студент отримує посвідку на проживання в Новій Зеландії спочатку на рік, що відповідає одному курсу навчання. Далі ВНЖ підлягає продовженню. Передбачається, що іноземні студенти після закінчення новозеландського навчального закладу повинні будуть покинути країну. Але на практиці частіше за все дипломовані фахівці, які закінчили новозеландські вузи, залишаються працювати в цій країні або працевлаштовуються в сусідній Австралії. До іноземним студентам, які приїжджають до Нової Зеландії для навчання, висуваються наступні вимоги :

  • володіння англійською мовою на достатньому рівні, підтверджене сертифікатом міжнародного зразка;
  • наявність документа про закінчену середню освіту. Нова Зеландія має дванадцятирічну систему середньої освіти. Абітурієнти з республік СНД будуть зобов'язані подати атестат, який повинен бути еквівалентний новозеландського. Це означає, що необхідний буде ще один рік навчання у вітчизняному вузі на першому курсі або проходження підготовчих курсів безпосередньо в Новій Зеландії. У будь-якому новозеландському вузі функціонує програма підготовки іноземних студентів. За допомогою неї вони проходять підготовчі курси тривалістю в один рік;
  • наявність достатньої кількості коштів для проживання в Новій Зеландії. Спочатку необхідно заплатити за перший рік навчання. Прийнятний рівень матеріального забезпечення студент може підтвердити випискою з банку, спонсорським поручительством від батьків або організації.

Крім зазначених вище документів іноземному студентові для отримання статусу тимчасового жителя Нової Зеландії буде потрібно представити стандартний пакет документів.

Відео: особливості освіти і побуту в Новій Зеландії

Якщо переїзд в Нову Зеландію - основна мета для отримання освіти в цій країні, то набагато практичніше проходити навчання за затребуваними в новозеландської економіці спеціальностями, так як у багатьох її галузях відчувається гостра нестача професіоналів.

Возз'єднання з родичами

«Країна довгої хмари», як ще називають Нову Зеландію, відома в світі своїми сімейними цінностями і традиціями.

Стати учасниками програми возз'єднання сім'ї зможуть іноземні громадяни, у яких в Новій Зеландії проживають родичі, які є громадянами цієї держави. Подібним способом можуть переїхати до дітей їхні батьки або навпаки. Найближчими родичами вважаються також кровні брати і сестри, бабусі і дідусі. Іноземний громадянин може використовувати програму возз'єднання сім'ї при його відповідності певним вимогам. Наприклад, імміграція батьків передбачає, що мінімум половина їхніх дітей проживає на території Нової Зеландії. Від них в свою чергу потрібно офіційна гарантія переїжджають батькам матеріальної підтримки та надання житла. Переселення за програмою возз'єднання сім'ї повинна укладатися в квоти, встановлені новозеландським урядом для цієї категорії іммігрантів.

Новозеландці дуже дбайливо ставляться до сім'ї

Дітям переїхати до Нової Зеландії трохи простіше. Вони повинні бути не старше 18 років, а батьки повинні бути новозеландськими громадянами або резидентами. У випадку з усиновленими або удочерённимі дітьми потрібно відповідне документальне підтвердження, перекладене на англійську і нотаріально завірене. Іноземна рідня може отримати спочатку вид на проживання терміном на три роки.

шлюб

Отримати дозвіл на проживання можна при створенні сім'ї з громадянином Нової Зеландії. Уклали офіційний шлюб видається річний вид на проживання. Далі можна стати постійним жителем. Новозеландський законодавство передбачає переїзд в країну і до укладення шлюбу. Існує спеціальна віза нареченого / нареченої, яка видається на дев'ять місяців. Передбачається, що за цей час молоді зможуть визначитися і оформити свої стосунки офіційно.

Статистика свідчить про те, що багато громадян СНД отримали статус резидентів Нової Зеландії саме цим способом.

Шлюб з новозеландцем - найкоротший шлях легалізації

Деякі вдаються до фіктивного шлюбу. Однак успіх такого методу залежить від випадку. Новозеландські імміграційна влада контролюють недавно ув'язнені змішані шлюби і відразу виявляють в них ознаки фіктивності. Розкриття подібного злочинної змови загрожує негайною депортацією з країни з подальшим багаторічним забороною на в'їзд.

Імміграція за програмою підтримки біженців

Біженцями можуть бути визнані вимушені мігранти, які покинули свою батьківщину і переїхали до Нової Зеландії через побоювання за своє життя, здоров'я і свободу, а також за безпеку своїх близьких родичів.

Географічне положення Нової Зеландії обумовлює практично повний контроль влади над міграційним трафіком. Тому бажаючих отримати статус біженця в Новій Зеландії хоч і багато, але далеко не всім вдається навіть дістатися до території держави. У цій країні практично немає настільки звичних для Європи вимушених мігрантів з Північної Африки чи Близького Сходу. Більшість осіб зі статусом біженця має азіатське походження, що обумовлено специфікою цього регіону. Але трапляються і представники європейських народів, в тому числі жителі країн СНД.

Відео: реалії життя в Новій Зеландії

Офіційне визнання біженцем означає автоматичне отримання статусу тимчасового жителя терміном на чотири роки. У цей період біженці і члени їх сімей будуть отримувати соціальну допомогу від надав їм притулок держави, різні пільги і дотації. Наприклад, на новозеландське посібник безробітні можуть забезпечити собі комфортне проживання. Через чотири роки новозеландська імміграційна служба повинна провести аналіз ситуації на батьківщині біженців. Якщо небезпека для життя, здоров'я або свободи продовжує існувати, то біженцю буде присвоєно статус постійного жителя. Якщо ж «лихо обминуло», то йому запропонують повернутися додому.

За останні три роки новозеландськими властями було прийнято 300 заявок на офіційне визнання біженцем, з яких було задоволено лише 86.

Імміграція для учасников волонтерського руху та релігійніх діячів

У Новій Зеландії, як і в багатьох країнах світу, діють філії різних місій гуманітарного спрямування. Волонтери, які беруть участь в них, повинні бути легалізовані на території тієї країни, де вони проводять волонтерську діяльність. Їм буде потрібно лист-відношення від свого керівництва, в якому міститься прохання про видачу посвідки на проживання і підтвердження волонтерського статусу даної особи. Це ж правило актуально і щодо представників релігійних конфесій, які діють в Новій Зеландії. У перший раз посвідку на проживання видається в цьому випадку терміном на один рік, далі статус вимагатиме продовження. Якщо ж передбачуваний термін діяльності іноземця на новозеландської території менше, то саме на цей період і буде видано посвідку на проживання.

особливі випадки

Перерахувати всі можливі випадки надання ВНЖ неможливо. Статус може бути присвоєно на підставі урядового рішення, наприклад, іноземцям, які приїхали проходити тривалий курс лікування в новозеландської клініці, або видатним спортсменам, а також діячам мистецтва, які надали вагому послугу Нової Зеландії. Окремо слід сказати про видачу статусу іноземців, які займаються дослідницькою діяльністю на території держави. Науковим співробітникам видається дозвіл на проживання, якщо вони беруть участь в одній з міжнародних або новозеландських дослідних програм. Термін дії статусу буде еквівалентний передбачуваному знаходженню іноземця в Новій Зеландії в рамках конкретної програми, але не може спочатку перевищувати двох років.

Термін дії статусу буде еквівалентний передбачуваному знаходженню іноземця в Новій Зеландії в рамках конкретної програми, але не може спочатку перевищувати двох років

Іноземні спортсмени, що домоглися перемог під новозеландським прапором, можуть розраховувати на ВНЖ

Кожен з можливих випадків буде розглядатися новозеландськими властями індивідуально.

ВНЖ при покупці нерухомості

Новозеландська нерухомість знаходиться у вільному доступі. Це означає, що придбати її можуть громадяни будь-якої країни світу. Але саме по собі володіння нерухомістю не стане вагомою підставою для новозеландських влади при видачі посвідки на тимчасове проживання.

Але саме по собі володіння нерухомістю не стане вагомою підставою для новозеландських влади при видачі посвідки на тимчасове проживання

Новозеландська нерухомість у володінні не означає автоматичне отримання її власником ВНЖ

Тому покупка нерухомості в Новій Зеландії може служити лише супутнім фактором, який значно полегшує отримання статусу резидента в цій країні. Якщо вартість нерухомого майна перевищує 1 млн доларів, то її власник може розглядатися в якості інвестора з усіма правовими наслідками. У випадках, коли ціна за новозеландську нерухомість перевищує 10 млн доларів США, її господар стає резидентом Нової Зеландії за прискореною процедурою, для нього навіть відкрито отримання громадянства протягом одного року.

Як іммігрувати неповнолітнім і пенсіонерам

Діти отримують резидентський статус в Новій Зеландії разом з батьками, які повинні спільно подати заяву в імміграційну службу країни. Якщо ж батько або мати дитини не можуть бути присутніми, то буде потрібно документально підтвердити, що причина відсутності носить об'єктивний характер. Після 16 років діти пишуть прохання про надання їм статусу резидента Нової Зеландії самостійно, але в присутності батьків або опікунів. Неповнолітньому слід подати свідоцтво про народження або паспорт. Якщо над дитиною встановлено опіку, то роль батьків беруть на себе опікуни. Але якщо один з опікунів відсутня, то другому не доведеться пояснювати причину його відсутності.

Для пенсіонерів Нова Зеландія представляє маленький рай. Державою передбачено безліч соціальних пільг для осіб пенсійного віку. Середня пенсія в Новій Зеландії становить близько 2,5 тис. Американських доларів. Пенсіонерам з республік СНД при переїзді в Нову Зеландію слід завбачливо обзавестися випискою з пенсійного фонду, в якій повинен бути вказаний розмір виплачуваної пенсії. Навряд чи цій пенсії вистачить для гідного життя в Новій Зеландії, тому в якості підтвердження матеріального добробуту потрібно подати додаткові докази. Такими можуть стати виписки з банківських рахунків, відомості про наявність великих депозитів або підтвердження стабільного доходу від здачі в оренду нерухомості.

Пенсіонери відчувають себе в Новій Зеландії дуже комфортно

Окремих імміграційних програм для пенсіонерів в Новій Зеландії немає. Тому найчастіше російські, українські, білоруські чи казахстанські пенсіонери приїжджають до Нової Зеландії за програмою возз'єднання сім'ї, якщо їх найближчі родичі вже встигли міцно влаштуватися на древній землі маорі.

Особливості процедури, терміни і вартість

За рішенням про видачу посвідки на проживання слід звертатися в Департамент міграційної політики Нової Зеландії. Винесення вердикту не повинно зайняти більше 10 днів. Як правило, терміни дотримуються. Вартість отримання посвідки на проживання на три роки обійдеться апліканта в 526 доларів США. Єдиної ціни в Новій Зеландії не існує, все визначається в залежності від запитуваної типу ВНЖ і терміну його дії. Для іммігрантів розроблено кілька інтернет-ресурсів , Надають їм інформаційну підтримку.

Через певний час статус резидента потребують продовження. Для цього необхідно знову відвідати той же імміграційний орган з клопотанням, яке важливо подати мінімум за два тижні до закінчення чинного статусу. Вартість пролонгації ВНЖ однакова для всіх категорій заявників і складе 325 доларів США. При подачі документів необхідно представити документальне обгрунтування свого прохання про продовження можливості законного проживання на новозеландської території.

Для отримання статусу будуть потрібні наступні документи:

  • закордонний паспорт з терміном дії, який не може бути меншим за термін запитуваної посвідки на проживання;
  • підтвердження підстави для переїзду;
  • чотири фотографії;
  • медична страховка;
  • підтвердження стійкого фінансового положення, яке досить для життя в Новій Зеландії;
  • медична довідка про те, що іммігрант не має захворювань, що становлять загрозу суспільству;
  • підтвердження відсутності непогашеної судимості.

Вище наведено лише базовий список документів, на додаток до якого буде потрібно ще безліч сертифікатів, довідок і підтверджень, що залежать безпосередньо від обраного методу імміграції.

Вище наведено лише базовий список документів, на додаток до якого буде потрібно ще безліч сертифікатів, довідок і підтверджень, що залежать безпосередньо від обраного методу імміграції

Птах ківі - один із символів Нової Зеландії

Документи мають подаватися англійською мовою. Більшість з них потребують запевнення у нотаріуса.

оформлення ПМЖ

Посвідка на постійне проживання іноземець може отримати після чотирьох років проживання в Новій Зеландії в статусі її тимчасового жителя. Оформити ПМЖ трохи складніше. Для цього буде потрібно підтвердити володіння англійською мовою, законослухняність по відношенню до Нової Зеландії, а також вказати стабільне джерело доходу на території цієї країни. Статус постійного жителя не вимагає продовження, але його необхідно періодично підтверджувати в імміграційному органі країни. Перше підтвердження потрібно через п'ять років. Стати новозеландським громадянином можна через п'ятирічний період життя з ПМЖ. Нова Зеландія не допускає можливість подвійного громадянства для своїх громадян. Цей фактор сприяє великій кількості постійних жителів в країні, які не збираються брати новозеландське підданство.

Відмова в ВНЖ

Якщо новозеландська влада з якихось причин не видали посвідку на проживання іноземцю, то він може сміливо звертатися в новозеландський суд. Важливим моментом є своєчасність подачі апеляції. Це необхідно зробити протягом двох тижнів з моменту офіційного повідомлення про відмову. Новозеландські імміграційні закони досить складні, тому не зайвим буде скористатися послугами спеціального імміграційного адвоката, який добре розбирається в їх тонкощах.

Відео: життя в Окленді

додаткова інформація

Silver Fern - особливий тип візи для іноземних молодих фахівців, видача якої спрямована на залучення їх для працевлаштування в Новій Зеландії. Здобувачі цієї візи ретельно відбираються комп'ютерною програмою. Щороку новозеландським урядом виділяється квота на видачу подібного типу в'їзного дозволу - не більше 300 штук. Володар цієї візи може переїхати до Нової Зеландії навіть без чинного трудового контракту і протягом 9 місяців офіційно працевлаштуватися. Якщо за вказаний період йому не вдається це зробити, то віза може бути продовжена ще на півроку. Якщо ж і після закінчення цього терміну роботодавець не буде знайдений, то молодого іноземця ввічливо попросять покинути новозеландську територію.

Для імміграції в Нову Зеландію існують особливі вимоги, що пред'являються до рівня достатку. Наприклад, при переїзді до найближчих родичів потрібно представити банківські документи, що свідчать про наявність мінімум 21 тис. Доларів річного доходу для основного заявника. Якщо ж мова йде про сімейну пару, то її сукупний річний дохід не повинен бути менше 32 тис. Доларів США. При цьому необхідно підтвердити, що всі активи не перебувають у заставі або під арештом, належать безпосередньо апліканта, не є кредитними коштами, а також отримані легальним шляхом.

Якщо старі батьки переїжджають до своїх дітей, які проживають в Новій Зеландії, то необхідно, щоб в їхній країні не проживали інші діти, оскільки саме на них в цьому випадку покладається обов'язок по догляду за батьками.

У дитинстві багато фантазували про далекій країні ківі і маорі, що загубилася в правому нижньому кутку карти світу. Діти виросли, і для деяких мрія стала реальністю. Але для цього необхідно було докласти старання і розрахувати алгоритм імміграції. Тому вивчення особливостей цього процесу ще перед його початком гарантує значну оптимізацію зусиль.

Напрошується питання: чому ж настільки привабливо навчання в країні маорі?

Новости