Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де в світі є найкраща робота

Щасливчик! Британець Бен Саутхол переміг в конкурсі на кращу роботу світу - він вже доглядає за екзотичним островом Гамільтон біля берегів Австралії. фото AFP

Де в світі є найкраща робота Тучинська Світлана https://cdn.segodnya.ua/img/article/1603/18_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/1603/18_tn.jpg 2009-05- 18T07: 28: 18 + 03: 00 Світ «Сегодня» з'ясувала, в яких сферах і країнах є ідеальна робота.

Робота - задоволення все-таки для меншості людей в світі. Одні незадоволені зарплатою, інші - обов'язками, хтось - начальником або самої професією. І ще більше людей, йдучи щоранку на роботу, з тугою думають про те, що б такого зробити, щоб нічого не робити і отримувати за це гроші. Хто б міг подумати, що це можливо! Звичайно, робити щось все одно доведеться, але хіба можна назвати робочими обов'язками прогулянки по тропічному острову, годівлю рибок, зйомку на камеру найшикарніших курортів світу, розпивання вишуканих вин в різних куточках планети і придумування оригінального відпочинку? Є компанії, які і зараз шукають на такі посади людей і, як правило, навіть гідно платять! Правда, охочих працювати таким чином вистачає завжди, але спробувати варто. Якщо ж пройти конкурс не вдасться - можна завжди придумати собі професію до душі, як зробив німець Томас Рейсманн, з яким поговорила "Сегодня". Ми також дізналися про вакансії мрії і як подати на них резюме.

Суперроботу: ситі РИБИ І ЧИСТИЙ БАСЕЙН

На офіційну "найкращу роботу в світі" на наступні 6 місяців знайшли працівника - ним виявився 34-річний британець Бен Саутхол. Щасливчик проведе півроку на казковому острові Гамільтон за зарплату в $ 105 тис. За весь період. Йдеться про найбільший кораловому рифі в світі - Великому бар'єрному рифі, який розташований в Кораловому морі біля узбережжя Австралії. Уряд австралійського штату Квінсленд підшукує людей, які б доглядали за унікальними рибами, птахами і тваринами на острові, а також вели відеощоденники про острів в інтернеті. 35 тисяч претендентів з усього світу подавали резюме!

На сайті кращої роботи www.islandreefjob.com вказано, що головними критеріями для претендентів є ентузіазм, креативність і позитивність здобувача, його комунікабельність і мінімум рік роботи в схожій сфері - наприклад, в сфері туризму або охорони природи. В обов'язки переможця входить: випробувати нові маршрути туристичних прогулянок по острову і допомагати туристам щодня годувати риб, а крім того, доглядач повинен чистити басейн (правда, система очищення повністю автоматична), а також знімати острів на фото і відео і розміщувати на сайті острова мінімум раз на тиждень. Судячи з першого запису в щоденнику щасливчика Саутхол, він тільки прибув на острів і знайомиться зі своїми обов'язками.

Бажаючим через півроку зайняти його місце варто потурбуватися про подачу заявки вже в серпні, оскільки відбір триває зазвичай два-три місяці. Європейців просять писати за цією адресою: [email protected] .

БЕЗКОШТОВНО БУТИ доглядача острова ВТІКАЮТЬ ЧЕРЕЗ КРИЗИ

Виявляється, є і офіційна друга по "кращість" робота в світі - це теж працевлаштування доглядачем на віддаленому від цивілізації острові Ароха, який знаходиться в 12 км від новозеландського міста Керікері. Роботу надає уряд Нової Зеландії.

"Маленька Ароха всього 400 метрів в довжину і 200 у ширину, але весь острів - це прекрасний сад, і виглядає це просто фантастично. Також там є унікальні тропічні рослини і птиці - наприклад, сама унікальна пташка - ківі", - розповідає Девід Хілл, який був наглядачем острова раніше. Робота зовсім не стресова, правда, за неї і не платять.

"У нас немає стільки грошей, як у австралійців, щоб давати зарплату за нагляд за островами. Тому не платимо. Доглядач отримує житло на острові і харчування. Навіть незважаючи на відсутність плати, ми отримуємо сотні резюме з усього світу - пишуть з Америки, Індії і Пакистану. Більшість претендентів - це люди, які говорять, що таким чином намагаються врятуватися від кризи. Когось звільнили з роботи, і він не знає, як платити за квартиру, хтось втратив свій будинок і місце клерка, тому готовий втекти від свого життя на цей практично незаселений стровок навіть без зарплати ", - розповіла менеджер проекту Джил Сміт.

Правда, зараз вакансія вже заповнилася. На роботу взяли австралійку. За словами пані Сміт, вирішальним був той факт, що вона вивчає біологію та тропічну ботаніку, тому вирішили, що вона зможе там найкраще попрактикуватися. Також важливим фактором є мобільність людини - жив він раніше за кордоном, чи знає мови, який стан його здоров'я і відповідальність. Головні обов'язки - наглядати за невеликим котеджем, де живуть наукові співробітники і туристи, які приїжджають на острів, всіляко допомагати їм, робити обхід острівця кожен день і перевіряти, чи все в порядку.

Подавати резюме можна буде знову через кілька місяців - робота триває шість місяців, тому незабаром будуть шукати нового доглядача. Слати резюме англійською треба на адресу [email protected]. У резюме просять вказати стандартну інформацію - вік, освіту, минулий досвід роботи, знання мов, хобі та причину, по якій ви хотіли б наглядати за острівцем.

ПИСАТИ Про ВИНЕ В ІНТЕРНЕТІ ЗА ДЕСЯТЬ ТИСЯЧ ДОЛАРІВ


Дегустатори. Пити зобов'язаний за службовим обов'язком

Робота, якою могли б позаздрити багато - бути дегустатором вина або пива. Найбільший плюс роботи не тільки в тому, що можна безкоштовно пробувати найвишуканіші напої, а в тому, що робота має на увазі численні подорожі по всьому світу. Наприклад, британка Хелен Мурз, яка працює на компанію-власницю всесвітньої мережі супермаркетів, об'їздила понад 30 країн, дегустуючи пиво.

"Я отримую задоволення від своєї роботи, хоча іноді мені доводиться починати пити вже з ранку. Дегустатори вин споліскують рот ковтком вина, а потім випльовують його. Але щоб розкуштувати пиво, потрібно випити неабияку порцію і проковтнути. Іноді за сесію мені доводиться перепробувати до 20 сортів. Заздрять мені дуже багато моїх друзів! " - розповідає Мурз британській газеті The Sun. Після дегустації майстер повинен написати звіт про свої враження, на який і орієнтуються компанії, які продають напій. Наприклад, підручник для продавців вина, виданий ще в 1896 році, містить понад 200 описів "напою богів", які можна застосувати до вин, однак зараз цих описів тисячі! Також дегустатор повинен написати, чи підходить напій більше для пікніка з друзями, романтичної вечері або ділового обіду.

До речі, зараз дає роботу винний завод Murphy-Goode в Каліфорнії. Завод шукає блогера, тобто людини, який буде писати про своє життя на винному виробництві в інтернеті. Блогеру нададуть житло і будуть платити аж $ 10 тисяч на місяць! Заповнити анкету на сайті заводу www.areallygoodejob.com можна вже зараз.

Головний мінус такої роботи, за словами працівників, в самому продукті. Адже пробуючи алкоголь практично кожен день, недовго і призвичаїтися. Правда, деякі примудряються і від цього отримати вигоду. Наприклад, бразилець Бернд Нейвік, який був дегустатором пива майже 20 років, подав на свою компанію до суду, вимагаючи компенсації моральної шкоди - через робочих обов'язків він став алкоголіком. Суд зобов'язав компанію виплатити колишньому працівнику аж 2 млн доларів!

ЗА РЕКЛАМНІ РОЛИКИ ПЛАТЯТЬ ЇЖЕЮ І ПРОЖИВАНИЕМ в шикарному готелі СВІТУ


Зйомка. Томас хвалиться, що придумав роботу собі сам

Виявляється, ідеальну роботу можна створити і собі самому! І так робив 33-річний німець Томас Рейсманн, який працював агентом в турфірмі, поки не вирішив ризикнути і зайнятися приватною зйомкою туристів. "Я завжди любив знімати відео і спочатку, як і всі любителі, вивішував свої роботи на інтернет-сторінках. Потім вирішив, що як фахівець в галузі туризму можу знімати саме на цю тему. Наприклад, пропонувати туристам послуги професійної зйомки їх відпочинку. Я переїхав в Австралію і там почав пропонувати такі послуги мандрівникам, благо, що їх в цій країні завжди безліч. в основному це були молодята, які хотіли, щоб я знімав їх одруження і один день їх медового місяця ", - розповідає" Сегодня "Том, якого ми знайшли по Дрес його інтернет-сторінки www.filmingholidays.com . Але він пішов ще далі.

За словами Рейсманна, зараз він вже практично не знімає туристів і заробляє на більш хлібному місці - роблячи відеоролики для турфірм і готелів. "Туристи зараз більш вимогливі, їм вже недостатньо побачити тільки фотографії місця, куди їх відправляє турфірма. Вони хочуть дивитися відео з докладними презентаціями місця, куди вони збираються. Цим я і займаюся - в основному знімаю для готелів, розважальних туристичних комплексів і курортів. Причому далеко не тільки в Австралії - недавно повернувся з Кенії, де робив відеопрезентацію однією з найшикарніших місцевих готелів. Платять по-різному. Якщо клієнт багатший, то дає пару тисяч доларів. Якщо бідніші - пропонують замість д млостей пожити і харчуватися у них в готелі якийсь час безкоштовно. Я займаюся цим останні три роки і можу сказати, що весь цей час відчуваю себе, як в постійному відпустці ", - розповідає" Сегодня "Том.

Також Томас вирішив допомагати порадами всім, хто хоче працювати так само, як він. На своїй сторінці він спілкується з колегами з усього світу і веде блог. "Я дуже багато їжджу, доводиться спілкуватися з масою людей, і практично всі говорять мені, що у мене ідеальна робота. Я згоден. Навіть якби у мене був мільйон доларів, я все одно б займався цим, просто для задоволення. Інша справа, що є і мінуси. Це не зовсім стабільна робота - сьогодні сто замовлень, завтра нуль. Тому людям, яким важлива стабільність і праця в точний час з 9 до 6, вона точно не підходить. з іншого боку - де зараз в світі стабільність? " - філософствує Рейсманн. Новачкам він радить почати з малого - наприклад, зв'язатися з місцевою готелем або невеликий турфірмою і запропонувати їм познімати за символічну плату. Велику роль відіграє база даних потенційних покупців, яку ви можете самі для себе скласти. Також важливим є техніка - у Тома зараз професійна камера, яка коштує тисячі доларів, але, за його словами, починав він зі звичайною якісної камери, що і радить іншим.

ІДЕЇ КОКТЕЙЛІВ І ВІДПОЧИНКУ


Служба. Влаштовувати свята - робота мрії багатьох українців

Останнім часом до нас приходить все більше нових професій з Заходу. Експерти проаналізували для "Сегодня", які професії в Україні можна назвати кращими.

Одна з них - професійний вигадник, він же копірайтер. Придумувати можна що завгодно - від нової телепрограми до назви нового напою, в залежності від специфіки роботи агентства, на яке ви будете працювати. "У наш PR-відділ надійшло завдання: придумати назви для 10 алкогольних коктейлів. Ми придумали. Всі назви затвердили, крім одного. На нього у нас було два варіанти, довелося опитати масу знайомих і друзів, щоб дізнатися, який більше подобається народу, з чим асоціюється, які картинки в мозку викликає ", - говорить співробітниця одного з таких агентств Ярослава. Придумують й мови для політиків.

"Раніше я працювала дизайнером, але з роботи пішла. Незабаром до мене звернувся знайомий, який працював у фірмі, яка випускає кулінарні журнали. Тепер я вирішую, на якій сторінці і як розмістити ту чи іншу страву, і готую його до зйомки. Як правило, доводиться їжу підфарбовувати аквареллю, сушити феном ... "- розповідає" Сегодня "ще одна прідумщіца Катерина Сватівська.

До кризи великою популярністю користувалася і професія вигадник розваг. Клієнтами були як великі корпорації, які просили придумати оригінальний спосіб відпочити колективом, так і заможні люди, яким хотілося оригінально відсвяткувати день народження, хрещення, золоте весілля. Головна вимога до людей такої професії - це наявність нових ідей, адже зараз здивувати, наприклад, днем ​​народження малюка в зоопарку або весіллям в селі вже складно.

У деяких "вільних" вигадник, які працюють самі по собі, за пару років з'явилися свої постійні клієнти, і займаються вони всім - від організації весіль до екстремального відпочинку і навіть вигулу собак з організацією дозвілля для них. До слова, в США це досить прибуткова професія - "вигульщікі" отримують близько 50 доларів на годину, а нянечки - лише близько 30-40!

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

З іншого боку - де зараз в світі стабільність?

Новости