Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будинки, квартири та покупка іншої нерухомості в Новій Зеландії в 2019 році

  1. різновиди житла
  2. Оренда
  3. вибір регіону
  4. На що слід звернути увагу при покупці
  5. придбання нерухомості
  6. Вартість придбаного майна
  7. Вартість оренди
  8. Переваги покупки майна

У 2018 році нерухомість в нової Зеландії користувалася надзвичайним попитом. І в 2019 році, ймовірно, попит тільки зростатиме. Нерухомість в Новій Зеландії складно назвати дешевою. Якраз навпаки. Ціни на житло на цих островах вражають своєю дорожнечею. Навіть за часів світової кризи ціни на нерухомість в Новій Зеландії не знизилися. Це одне з нечисленних держав, де попит на житло перевищує пропозицію. У 2018 році нерухомість в   нової Зеландії   користувалася надзвичайним попитом

Нова Зеландія

різновиди житла

Корінні жителі Нової Зеландії не надто вибагливі до нерухомості. Більшість громадян цієї держави проживає в невеликих будинках, в передмістях. У місті більшою популярністю серед місцевих користуються, так звані, таунхауси. Це будинок в кілька поверхів, де проживає від 2 до 5 сімей. Середня ціна такого житла досягає 350 - 400 тисяч доларів за будинок.

Середня ціна такого житла досягає 350 - 400 тисяч доларів за будинок

таунхаус

Попит на нерухомість в Новій Зеландії був створений іммігрантами та іноземними громадянами. Багато людей, вибирають цю країну для переїзду на постійне місце проживання . Більшість іммігрантів воліють купувати апартаменти або заміські будинки.

заміський будинок, Нова Зеландія

Заміська нерухомість в Новій Зеландії - дуже дороге задоволення, тому місцевим жителям вона не по кишені. Для продажу таких об'єктів банки Нової Зеландії розробили спеціальну кредитну програму, на зразок іпотеки.

Для взяття іпотеки, потенційний власник майна закладає придбане житло в заставу в якості гарантії виплат по кредиту. Але отримати іпотеку досить складно. Позичальник повинен мати високою заробітною платою, щоб виплачувати щомісячний внесок. Переваги іпотечного кредиту - низька процентна ставка. В основному іпотеку оформляють лише громадяни Нової Зеландії. Іноземцю складно отримати кредит.

Оренда

Через високу вартість житла багато іноземних представники і резиденти Нової Зеландії орендують нерухомість. Такий попит на орендоване житло створюють туристи, які не хочуть залишатися на ПМЖ в цій державі, але приїхали в країну з метою відпочинку і проведення дозвілля.

Такий попит на орендоване житло створюють туристи, які не хочуть залишатися на ПМЖ в цій державі, але приїхали в країну з метою відпочинку і проведення дозвілля

Апартаменти, Нова Зеландія

При бажанні іноземці та корінні жителі цієї країни можуть укласти договір про найм житла з правом викупу. В цьому випадку полягає довгостроковий договір оренди від 2 до 5 - 7 років. За цей час вся вартість нерухомості розбивається на рівні платежі.

вибір регіону

Ціни на житло безпосередньо залежать від обраного регіону. Як відомо Нова Зеландія складається з двох островів: південного і північного. На північному острові більш теплий клімат, не такі суворі вітру. У цьому регіоні проживає третина всього населення держави.

Через щадного клімату північний острів користується більшою затребуваністю і популярністю, ніж південний. Найчастіше іммігранти виявляють бажання придбати житло в таких містах, як Окленд або Веллінгтон.

Веллінгтон

На що слід звернути увагу при покупці

Бажаючи придбати нерухомість в Новій Зеландії бажано звернути увагу на такі аспекти, як:

  1. Ціна.
  2. Кількість поверхів у будинку.
  3. Внутрішня і зовнішня обробка.
  4. Наявність інфраструктури.
  5. Наявність прибудов або гаража.
  6. Регіон розташування.

Найчастіше житло в цій державі продається з усіма зручностями. Мається на увазі туалет, ванна кімната, пральня, каналізація та ін. Але зустрічаються об'єкти і без цих «привілеїв».

придбання нерухомості

У Новій Зеландії купити житло в 2019 році може кожен, незалежно від громадянства. У цій країні доскональне законодавство щодо придбання нерухомості. Єдина умова при покупці - складання угоди в письмовій формі.

Про те, як купити нерухомість в Новій Зеландії, в наступних відео:

У Новій Зеландії можливо навіть «забронювати» об'єкт нерухомості для покупки. Це робиться в тому випадку, якщо покупець не може остаточно визначитися, чи варто йому купувати дану нерухомість чи ні. У цьому випадку покупець з продавцем укладають спеціальний договір під назвою «опціон», де прописується, що продавець не має права протягом певного терміну часу виставляти на продаж свою нерухомість до рішення потенційного покупця щодо придбання житла.

Опціон оплачується з боку покупця і є гарантією збереження об'єкта до його вирішення. Опціон не зобов'язує надалі набувати майно. Покупець в будь-який момент може розірвати договір.

Акт придбання-продажу укладається без будь-яких умов. Угода купівлі оформляється на бланку під назвою «Повна пропозиція». Таку угоду складно розірвати або скасувати. У разі скасування, сторона, яка відмовилася, зобов'язана виплатити другій стороні грошову компенсацію.

У разі скасування, сторона, яка відмовилася, зобов'язана виплатити другій стороні грошову компенсацію

Так виглядає бланк опціону на покупку нерухомості

При здійсненні акту купівлі-продажу покупець платить ріелтору (співробітнику агентства нерухомості) близько 2-3 відсотків від загальної вартості майна. За оформлення угоди у юриста платить також покупець. В середньому ціна юридичного оформлення досягає 300 - 400 доларів.

Вартість придбаного майна

У цій країні складно знайти нерухомість недорого. Дешеве житло має на увазі під собою не дуже простору квартиру на околиці або в передмісті.

У мегаполісі складно знайти дешеве житло. Тому при бажанні придбати майно в Новій Зеландії варто заздалегідь готуватися до того, що заощадити не вийде.

В середньому 2-поверховий будинок в Веллінгтоні буде коштувати від 350 до 430 тисяч доларів. В Окленді на околиці міста таке ж майно можна придбати за 230 тисяч доларів. Просторі апартаменти в Окленді обійдуться від 150 тисяч доларів, а будинок з великим присадибною ділянкою коштує близько 240 - 250 тисяч доларів.

Просторі апартаменти в Окленді обійдуться від 150 тисяч доларів, а будинок з великим присадибною ділянкою коштує близько 240 - 250 тисяч доларів

будинок в Окленді

У Тауранга будинок невеликій площі продається за 145-150 тисяч доларів, а ціна просторого будиночка недалеко від океану буде дорівнювати 230 - 250 тисячам доларів. Ціна квартири в Тауранга коливається від 160 до 180 тисяч доларів. Придбати котедж в цьому місті можна за 400 тисяч доларів.

За будинок в Хемілтон доведеться заплатити від 122 тисяч доларів. Нерухомість в Роторуа можливо придбати за 110 - 115 тисяч доларів США. Ціна майна в Нельсона коливається від 114 до 120 тисяч. А купити будинок в Данідін можна за 76 тисяч доларів.

Найдешевше житло можна придбати в таких містах, як:

  • Данідін.
  • Інверкаргілл - 48 000 - 50 000 доларів.
  • Аппер- Хат - 113 000 - 120 000 доларів.
  • Нью - Плімут - 80 000 доларів.

В середньому за 1 квадратний метр квартири в Веллінгтоні доведеться заплатити від 4 до 5 тисяч доларів. В Окленді 1 квадратний метр площі коштує 3 - 4 тисячі доларів. А в Крайстчерчі за цю площу буде потрібно віддати від 3 до 5 тисяч американських доларів.

Вартість оренди

Вартість оренди безпосередньо залежить від регіону. У Веллінгтоні і Окленді майно дорожче, ніж в інших містах. Так в Веллінгтоні орендувати 1-кімнатну квартиру в центрі міста можна за 1000 доларів. В Окленді ціна такої ж квартири коливається від 700 до 1000 доларів. У Крайстчерчі ця квартира буде коштувати від 400 до 600 доларів США.

Для оренди 3-кімнатної квартири в Веллінгтоні і Окленді доведеться заплатити близько 1200 - 1500 доларів. У Крайстчерчі оренда значно нижче. Всього 1100 доларів на місяць. Варто пам'ятати, що квартири здаються без урахування комунальних послуг. Тому додатково щомісяця доведеться віддавати від 100 до 150 доларів залежно від площі майна. Але ціни на комунальні послуги в різних регіонах країни відрізняються. Найдорожчі в Крайстчерчі. У цьому місті платежі за комунальні послуги досягають 170 - 230 доларів щомісяця.

Переваги покупки майна

Нова Зеландія дуже популярна країна для іммігрантів. Тому не дивно, що нерухомість в цій державі користується такою затребуваністю, незважаючи на настільки високі ціни.

У цьому відео розповідається про те, як вибрати квартиру в Окленді:

Переваги придбання майна в цій країні:

  • Нова Зеландія - країна з розвиненою і стабільною економікою.
  • Хороший клімат. У зимовий період температура не знижується нижче +11 градусів.
  • В цій державі національною мовою є англійська. Тому мовний бар'єр багатьом не страшний.

Нова Зеландія - екологічна країна з унікальною і неймовірно красивою природою. Дивовижні пейзажі, стабільна економіка і розвинена інфраструктура є першими причинами для переїзду і придбання майна в цій країні.

Новости