Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Салат з морепродуктами "Морський коктейль"

  1. Салат «Скарби Атлантики»
  2. складові
  3. приготування
  4. взаємозамінне

Найчастіше планування новорічного меню змушує нас буквально хапатися за голову, адже так хочеться чогось кардинально нового, незвичного і вражає погляд Найчастіше планування новорічного меню змушує нас буквально хапатися за голову, адже так хочеться чогось кардинально нового, незвичного і вражає погляд. І щоб максимально відповідати всім вимогам оригінальної сервіровки, нам нічого не залишається, як приготувати салат з морепродуктами морський коктейль. Дане блюдо відповідає всім заявленим параметрам, відрізняючись своєю нетривіальністю в смаку і в декорі столу, а також ця закуска неймовірно корисна.

Асортимент страв з набором морепродуктів на сьогоднішній день неймовірно великий, і на наших столах святкових або повсякденних подібне меню вже не рідкість.

Серед усього цього морського різноманітності найпопулярнішими залишаються салати, ну любить наш народ ці суміші з майонезом. Справедливості заради варто помітити, що виходять такі закуски на радість господині і гостям, просто пальчики оближеш, але, а приготування салату з морепродуктів морський коктейль з рисом і кукурудзою стане окремою кулінарної перемогою на кухарському новорічному терені.

У цій страві не варто сумніватися, незважаючи на його видиму простоту, він надзвичайно смачний і що найважливіше - корисний, адже морепродукти є дієтичним і багатим на вітаміни і мінерали продуктом. Крім того, морський коктейль дуже зручний у використанні, а його цінник доступний практично кожному, так що з таким набором ваш стіл придбає свою чарівність.

до змісту ↑

Салат «Скарби Атлантики»

Салат «Скарби Атлантики»

складові

Додати все

до списку покупок Видалити все зі списку покупок Список покупок

приготування

Набір із заморожених морепродуктів, як правило, включає в себе таких океанічних гадів, як восьминоги, кальмари, креветки і мідії.

Однак, якщо не всі люблять наприклад спрутів, або малюсков, то можна і самостійно покорпеть над складанням власного «коктейлю», благо в магазинах сьогодні такої продукції валом і вибрати є з чого. Взагалі салат із замороженого морського коктейлю неймовірно смачний, незважаючи на те, що має до смішного простий рецепт, так що давайте не втрачати часу і приступимо до готування.

  1. Як вже говорилося, морський коктейль є досить зручним у приготуванні, його просто необхідно закинути в киплячу підсолену воду і варити кілька хвилин. Але є один нюанс.

    * Рада кухарчуком
    Секрет успішної отварки морепродуктів полягає в точному дотриманні часу, адже перестарався з кип'ятінням, ми можемо отримати жорсткі і гумові продукти. В даному випадку 5 хвилин буде достатньо. Після чого бульйон зливаємо, а креветки з компаньйонами відправляємо остуджувати.

  2. Взагалі в даному рецепті відварюванню підлягають не тільки вихідці з морів, а також яйця і рис, який попередньо слід промити кілька разів в холодній воді, а вже потім ставимо варитися на плиту. Після того, як крупа буде готова, ми повинні її злегка промити в теплій воді і присмачити вершковим маслом.
  3. Що стосовно яєць, то їх нам необхідно зварити круто і нарізати кубиком.
  4. Розправившись з основними компонентами, ми наблизилися до овочів. Томати та перці з зеленню нам необхідно промити і обсушити на серветці. Лук же очищаємо від лушпиння і подрібнюємо дрібно-дрібно.
  5. Коли овочі досить обсохнули, ми приступаємо до їх нарізці. Болгарку подрібнюємо тонкою соломкою, зелень дрібно рубаємо, а помідори шаткуємо кубиками. Банку ж з кукурудзою слід розкрити, злити з неї розсіл, а самі злаки використовувати для готування.
  6. Коли всі продукти будуть оброблені і подрібнені належним чином, ми можемо приступати до змішування салату. Зсипають всі інгредієнти в глибоку і широку тару, подсаливаем, присмачуємо все майонезом і перемішуємо.

Зсипають всі інгредієнти в глибоку і широку тару, подсаливаем, присмачуємо все майонезом і перемішуємо

Салатик виходить дуже яскравим і красивим і вже сам по собі є прикрасою столу. Однак для більшої мальовничості ми повинні розкласти закуску по тарталетки і викласти зверху по ½ ч.л. червоної ікри і по листочку базиліка.

Є й інші способи ефектною подачі такого чудового і смачного страви. Наприклад, ми можемо звернути його в найтонші скибочки форелі або сьомги слабкого соління, і проткнути шпажкою. Виходять досить симпатичні рулетики з морепродуктів.

У прозорому салатнику салат з морським коктейлем теж буде виглядати дуже і дуже барвисто, а якщо зверху його декорувати креветками, оливками, томатами черрі або часточками лайма і лимона, то такий натюрморт безумовно стане цвяхом кулінарної програми.

У прозорому салатнику салат з морським коктейлем теж буде виглядати дуже і дуже барвисто, а якщо зверху його декорувати креветками, оливками, томатами черрі або часточками лайма і лимона, то такий натюрморт безумовно стане цвяхом кулінарної програми

до змісту ↑

взаємозамінне

Кулінарія широко відкриває свої двері ентузіастам, саме тому експерименти і авторські доробки в тих чи інших рецептах не те що не забороняються, а навіть вітаються. В даному випадку також є варіанти заміни інгредієнтів і заправки.

Наприклад, майонез відмінно замінюється сумішшю з соєвого соусу, пресованого часнику, соку лайма і подрібненою зеленню цибульки. Однак варто пам'ятати, що соус із сої досить солоний, і в разі вибору подібної заправки, сам салат краще не солити.

Часниково-сметанний, часниково-майонезний, оливково-лимонний, перечно-оливковий - варіантів соусів для такого роду закуски неймовірно багато, і тут можна з легкістю обрати для себе щось особливе, догоджати вашому делікатному смаку.

Те саме можна сказати і до самих інгредієнтів салату. З огляду на, що морепродукти відмінно гармонують з безліччю фруктів і овочів, злаками, спагетті і іншими макаронними виробами, а також масою інших продуктів, то виготовити цей екзотичний закусон на новорічне свято не складе труднощів.

  • Рис чудово замінюється на пекінську капусту або листя салату, а доданий в такий склад свіжий огірочок лише підкреслить легкість і ненав'язливість подібного шедевра кулінарії.
  • Відмінним варіантом може стати такий салатик, в якому відмінно поєднуються морський коктейль, авокадо і куряче м'ясо.
  • А якщо змішати набір з восьминогів і його товаришів з відвареної гавайської сумішшю, то можна буквально за 20 хвилин створити дивно смачне і оригінальне блюдо.

Приготувати салат з морепродуктами морський коктейль можна як для повсякденного застілля, так і для урочистих трапез, адже цей пункт меню завжди буде актуальним і затребуваним, а організм лише порадіє такому корисному раціону.

Новости