Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новорічний салат Змія, закуска Змія

Всі ми намагаємося зустріти Новий рік так, щоб догодити його тотемна тварина - головному символу року за Східним гороскопом
Всі ми намагаємося зустріти Новий рік так, щоб догодити його "тотемна тварина" - головному символу року за Східним гороскопом. Наступаючий 2013 рік - рік Змії; астрологи рекомендують, щоб у новорічну ніч в будинку неодмінно було зображення тварини-покровителя. Але кулінаркі знають, що краще за все догодити символу року можна, примудрившись приготувати в його честь салат, закуску і навіть торт.

Рік Змії в цьому відношенні - найпростіший, в тому сенсі, що дуже багато новорічних салатів і закусок можна "вкласти" в зміїний шаблон. Навіть звичайна нарізка з копченої ковбаси може вдало повторити зміїні зигзаги; а якщо на перший гурток покласти очі із зеленого горошку і роздвоєність язичок з зеленої цибулі - схожість буде майже повним. Якщо викладати витончені змієподібні зигзаги складно - досить укласти салат у вигляді разомкнутого кільця, сформувати голову і кінчик хвоста. Відповідні рецепти можна знайти, гортаючи. Сьогодні в кулінарних блогах можна знайти рецепти і для повсякденних, і для святкових обідів, і, звичайно ж, для новорічного столу.

Крім того, в "зміїному" вигляді можна подати практично будь-яку традиційну закуску або салат; особливо гарні в цьому сенсі листкові салати, типу "Мімози" , " Мельника ". Підійде і цей салат.В як луски можна використовувати: зелений горошок і кукурудзу (ними можна викласти самі мудрі візерунки), нарізані кружальцями корнішони, нарізані кільцями оливки, морквяні "зірки". На голову змії-володарці року можна покласти корону з редису.

Але салатами можливості кулінарного декору в рік Змії не вичерпуються! З довгих французьких батонів, розрізаних вздовж навпіл, можна приготувати чудову змію, прикрасивши її на смак - паштетом, помідорами, корнішонами, оливками, редискою.

Крім того, у нас є блюдо, яке має спочатку "зміїну" форму - це печінковий паштет ! Досить оформити його верх "лускою" з горошку або нарізаних огірків, можна отримати просто чудову змію. Оформляючи паштет на блюді, злегка стиснемо "хвіст" і сформуємо більшу "голову", зробимо очі і мову і пір'я зеленої цибулі.

Оформляючи паштет на блюді, злегка стиснемо хвіст і сформуємо більшу голову, зробимо очі і мову і пір'я зеленої цибулі

Але і любителям солодкого не треба впадати у відчай: як і у випадку з паштетом, деякі кулінарні вироби самі підказують нам напрямок дії: є бісквітний рулет , Є холодний торт-рулет "Картопля", а прикрасити їх можна навіть краще, ніж салати і закуски: адже зараз в будь-якому магазині можна купити яскраві, блискучі кулінарні посипання, які зроблять нашу солодку змію самої новорічної і прекрасною!

Новости