Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Купання годуючої мами: чи можна плавати в морі, озері, басейні? Коли купання при ГВ під забороною

  1. Купання годуючої мами в водоймі: правила
  2. Температурний режим
  3. Увага на соски!
  4. Особиста гігієна годуючої мами
  5. А що із засмагою при годуванні грудьми?

Однозначну відповідь фахівців - можна. Ніяких заборон і обмежень на плесканье в воді мамі, що годує немає. Просто дотримуйся деякі правила відпочинку.

Купання годуючої мами в водоймі: правила

Купатися мамі можна і в річці, і в озері, і на морі, і навіть в басейні. Головна умова - чистота води і берега. Ніякого сміття на пляжі або в воді бути не повинно. Так ти врятуєш себе від хвороботворних бактерій, які розмножуються в відходах.

Бажано, щоб дно річки або озера проглядалося. Вибирай водойму з піщаним берегом, а не мулистих. Особливу увагу зверни на якість води в озері, оскільки вода там НЕ проточна, воно повинно бути ідеальним.

Купайся тільки на спеціально обладнаних пляжах. Там воду регулярно беруть на пробу і у випадку з підвищеною концентрацією бактерій пляж закривають. Зверни увагу і на цвітіння води. У ній плавати мамі, що годує заборонено.

Температурний режим

Лактуючої жінці не радять купатися у воді нижче +19. Молочна груди - слабке місце, тому краще її поберегти від переохолодження, щоб не застудити. Відмовся від водних процедур, якщо вода вище +25. Таку температуру обожнюють бактерії і віруси. Краще не ризикувати.

Читай також: Чим небезпечне купання в прісних водоймах? ТОП-5 хвороб, про які повинна знати мама

Плавати починай з 5 хвилин, поступово збільшуючи час. Більше 20 хвилин перебувати у воді не радять.

Увага на соски!

Нерідко у жінок під час ГВ пошкоджуються соски. В такому випадку відмовся від купання у водоймі. На ранки і тріщинки можуть потрапити бактерії, бруд, пісок і викликати запалення. Зараз воно тобі точно ні до чого.

Особиста гігієна годуючої мами

Плавати мамі, що годує можна через два-три місяці після пологів Плавати мамі, що годує можна через два-три місяці після пологів. До цього моменту у жінки припиняються післяпологові виділення і відновлюється організм.

Вийшовши з води, зніми купальник і витри насухо груди. У мокрому верху і низі фахівці не рекомендують відпочивати.

Перед годуванням дитини груди помий чистою водою. Всередину грудей, звичайно, нічого не потрапляє під час плавання, там все стерильно, але сосок і ареолу дитина буде брати в рот. Хто знає, які мікроби туди забралися з води?

Читай також: Де можна купатися в Україні дорослим і дітям: повна онлайн-карта

А що із засмагою при годуванні грудьми?

Купувалися, тепер можна і позасмагати. Або можна? Перебувати на сонці мамі, що годує можна і потрібно, вітамін D ніхто не відміняв. Але з розумом. Годування змінює гормональний баланс жінки. Підвищується чутливість до ультрафіолету: сонце може викликати появу пігментних плям або чого гірше спровокувати ріст злоякісних клітин. Загоряй до 10.00-11.00 ранку і після 17.00.

Фото: shutterstock.com

Хто знає, які мікроби туди забралися з води?
Або можна?

Новости