Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ЗМІ знайшли головний офіс авіакомпанії «ВІМ-Авіа», яка скасовує рейси через борги. Він знаходиться в сараї

Журналісти сфотографували офіційний офіс авіакомпанії «ВІМ-Авіа», яка терпить лихо і масово скасовує рейси. Він знаходиться в маленькому селі в Татарстані, і в ньому немає нічого, крім коробок. Через зрив в роботі компанії президент Володимир Путін покарав міністра транспорту Максима Соколова, керівництво «ВІМ-Авіа» затримано, а власники, можливо, залишили Росію.

Через зрив в роботі компанії президент Володимир Путін покарав міністра транспорту Максима Соколова, керівництво «ВІМ-Авіа» затримано, а власники, можливо, залишили Росію

На цій фотографії - вхід в офіс авіакомпанії «ВІМ-Авіа». Журналісти татарстанського видання «Події» з'їздили туди, дізналися, що там відбувається, і сфотографували будівля зсередини і зовні. Виявилося, що всередині орендованого сільського будинку немає майже нічого, крім порожніх коробок, і в ньому ніхто не буває, крім «консультанта», який живе в тому ж селі.

Читайте на Medialeaks: Ключові сцени «Месників: Фінал» злили в соцмережі. Там мегаспойлери, і всім фанам пора віддалятися з інтернету

Адреса «ВІМ-Авіа» вказано на її сайті: село Багаті Саби, вулиця будівельників, будинок 1А. Саме тут авіакомпанія, на цьому тижні скасувала рейси для десятків пасажирів, зареєстрована як юридична особа.

Формально офіс в Москві, куди дзвонять обурені пасажири і намагаються зрозуміти, що відбувається, журналісти, - це представництво «ВІМ-Авіа», а штаб-квартира знаходиться тут. Виглядає вона ось так:

Журналісти «Подій» поговорили з співробітниками місцевого ЖКГ, які підтвердили, що офіс дійсно орендує «ВІМ-Авіа», але мало що змогли додати. За їх словами, оренда обходиться авіакомпанії в 15 тисяч рублів за квартал і платить вона регулярно. За офісом доглядає Руслан Степанов, який отримує в компанії зарплату як «консультант» і живе в тих же Багатих Сабах. Зсередини офіс виглядає ось так:

Поруч з головним входом в штаб-квартиру авіакомпанії, яка зайняла дев'яте місце в останньому рейтингу російських перевізників журналу Forbes , Припаркована сільгосптехніка.

Червоний трактор біля входу сподобався користувачам соціальних мереж.

Іронія в тому, що основні власники «ВІМ-Авіа» Рашид Мурсекаев і його дружина Світлана, можливо, залишили Росію. Про це 27 вересня глава Росавіації Олександр Нерадько повідомив, виступаючи в Держдумі, пише ТАСС . Раніше Мурсекаеви були готові продати компанію за один рубль, заявив він.

І ось на цій нараді в Росавіації власник авіакомпанії заявив приблизно так, що йому набридло працювати в авіації, він готовий за рубль продати свій бізнес і розлучитися.

Для втечі у власників «ВІМ-Авіа» є вагома причина: компанія заборгувала кредиторам 7 мільярдів рублів і 25 вересня офіційно заявила, що у неї немає коштів для продовження роботи. В цей же день припинилися чартерні рейси «ВІМ-Авіа», за кордоном затрималися десятки тисяч пасажирів.

Рашид Мурсекаев

Про проблеми «ВІМ-Авіа» журналісти писали з 2015 року, але тільки у вересні 2017 року авіакомпанія стала отримувати відмови від постачальників через великі борги і звернулася до уряду Росії за допомогою. 27 вересня на засіданні уряду про проблеми «ВІМ-Авіа» заговорив Путін. Він оголосив про «неповну службову відповідність» міністру транспорту Максиму Соколову

Я оголошую вам про неповну службову відповідність. Якщо впораєтеся з цією ситуацією швидко і ефективно, тоді ми подумаємо з Дмитром Анатолійовичем, що робити з цим неповним службовим відповідністю. Якщо не впораєтеся - теж подумаємо.

Віце-прем'єра Аркадія Дворковича, який курирує транспорт, президент запитав, чи не «перевантажений» він.

Минулого тижня в середовищі журналістів і фахівців з PR широко обговорювалося скандал за участю Олени Федорової, керівника відділу зі зв'язків з громадськістю «ВІМ-Авіа». Коли стало відомо про проблеми авіакомпанії, вона почала це заперечувати, відмовляти журналістам в коментарях, звинувачувати їх у брехні, паралельно продовжуючи постити в фейсбуці, де вона зареєстрована як Альона Панаріна, картинки з відпустки на Чукотці і меми, в тому числі з «собакіренамі» .

Цю картинку співробітниця, що відповідає за зв'язки «ВІМ-Авіа» з громадськістю, опублікувала за кілька годин до того, як Слідчий комітет затримав гендиректора і головного бухгалтера авіакомпанії «ВІМ-Авіа» у справі про шахрайство. Весь останній тиждень вона продовжує залишатися у відпустці і публікує приблизно такі пости:

Де в точності знаходяться зараз подружжя Мурсекаеви, невідомо, але 28 вересня вони запрошені в СК для надання свідчень.

У липні 2017 року Росії змінилися правила для авіаперевізників, в першу чергу стосуються реєстрації на рейс і обов'язкових норм для багажу. В результаті в соцмережах стали ходити чутки, що на всіх рейсах багаж і навіть ручна поклажа стануть платними. Люди почали боятися, що тепер їм доведеться здавати в платний багаж практично всі свої речі аж до шкарпеток і подорожувати в одній білизні. І жартувати на цю тему .

Новости