Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ЗМІ: Коломойський вирішив об'єднати три своїх авіакомпанії

11 лютого 2010, четвер, 12:21 1613

2010-02-11T12: 21: 00 + 02: 00 Економіка 2018-06-15T09: 57: 11 + 03: 00

Українські Новини

Українські Новини ЗМІ: Коломойський вирішив об'єднати три своїх авіакомпанії

На українському авіаринку йде процес консолідації.

мільярдер Ігор Коломойський об'єднує подкотрольние йому авіакомпанії "Аеросвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро" в єдиний авіаальянс. Про це пише газета "Дело".

Компанії вже подали в Антимонопольний комітет заявку на створення альянсу, подібні звернення розглядаються три місяці. Про процес консолідації на ринку знає і Державіаадміністрація. "Ми не проти, тільки за умови, що це (об'єднання) не призведе до монополізації ринку і зростання цін на квитки", - заявила прес-секретар відомства Анна Слободянюк.

За підсумками 2009 року сумарна частка ринку "Аеросвіту", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро" склала 48,5%. На думку "Дела", якщо політика авіакомпаній буде повністю узгоджена, а потужності об'єднані (загальний парк літаків може перевищити 50 одиниць), частка такого альянсу на ринку може стрімко зрости.

За словами в.о. глави Фонду держмайна Олександра Потімкова, скоріш за все, авіакомпанії будуть об'єднані під загальним управлінням окремої компанії.

Фактично об'єднання трьох авіакомпаній, підконтрольних Коломойському, означатиме приєднання компанії "Дніпроавіа" до діючого з 2007 року стратегічного альянсу "Українська авіаційна група". Спочатку в нього увійшли "Аеросвіт" і "Донбасаеро". Тоді в рамках об'єднання два перевізники консолідували флот, об'єднали маршрутні мережі та створили новий розклад польотів.

За інформацією "Дела", Коломойський має намір об'єднати всі свої авіаційні активи в один холдинг.

Реорганізація загрожує персоналу деяких з авіакомпаній скороченнями. Раніше частина персоналу "Аеросвіту" вже отримала повідомлення про скорочення. При цьому точна кількість звільнених в компанії не називають, а також заперечують зв'язок між скороченнями і об'єднанням з "Дніпроавіа" і "Донбасаеро".

Нагадаємо, в лютому повідомлялося, що "Дніпроавіа" уклала лізингову угоду про отримання 14 судів Embraer-145. Частина судів Embraer буде експлуатувати "Аеросвіт" на європейських напрямках.

В листопаді група "Приват" отримала контроль на "Аеросвітом" .

У грудні контрольована Коломойським "Укртатнафта" припинила заправляти літаки WizzAir через зневажливого ставлення до українців в аеропорту Лондона.

Новости