Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про схему салону Боїнг 747 400 АК Росія: кращі місця в літаку

  1. Як з'явився літак
  2. Характеристики Боїнга 747
  3. Розташування місць в літаку
  4. Як вибрати найкраще місце
  5. Де знаходяться погані місця
  6. Загальні правила для вибору гарного місця

Боїнг 747 400 - реактивний двоповерховий пасажирський літак, розрахований на 500 осіб. Лайнер літає на відстань до 14 000 кілометрів. Вітчизняна ак «Росія» використовує боїнг 744, тієї ж марки, що і 747. Не варто хвилюватися, якщо в квитку буде вказано один номер, а летить інша модель. Вони абсолютно ідентичні, різна тільки нумерація.

Як з'явився літак

Різновид лайнера створили на основі 300 моделі. Розробка нової варіації знадобилася тому, що раніше не реалізовувала всіх задумів компанії Боїнг. Створили новий вид літака, що відрізняється низькою витратою палива, що літає на більш далекі відстані, з салоном підвищеної комфортності, знизивши експлуатаційні витрати на 10 відсотків. Новий лайнер почали розробляти в 1985 році, через три роки його вже випробували в польоті і отримали замовлення на сто одиниць.

Спочатку компанія думала створити вантажний лайнер, пізніше зупинилися на тому, що Боїнг 747 оптимальний для перевезень пасажирів. Офіційно судно вперше злетіло 29 квітня 1988 року. Понад дві години лайнер летів у повітрі. Після випробування йому присвоїли статус «придатний для польотів». Через рік літак продали авіакомпанії Північний вітер, через два тижні він вже летів з першими пасажирами.

Боїнг 747 400 - реактивний двоповерховий пасажирський літак, розрахований на 500 осіб

Боїнг двоповерховий.

Характеристики Боїнга 747

Основні характеристики, які має боїнг 747 400 авіакомпанії Росія:

  • У довжину досягає 79,7 метрів;
  • Крила мають розмахом в 64,4 метра;
  • У висоту літак досягає 19,4 метра;
  • Площа крил 541,2 квадратних метра;
  • Вага для зльоту не перевищує 396 300 кілограм;
  • Порожній літак важить 181 120 кілограмів;
  • Швидкість лайнер розвиває до 920 кілометрів на годину;
  • Піднімається на висоту в 13 750 метрів;
  • Для розгону потрібно 3 020 метрів;
  • У салоні класу економ 660 крісел;
  • У модифікації двох класів (економ і бізнес) 524 крісла;
  • У трикласовій літаку 416 крісел;
  • В ширину салон досягає 6,13 метрів.

Розміри для кабіни пілота стандартні для кожної моделі. Переучуватися при пересадці на чергову модифікацію 747 не потрібно. Рейс fv5871 здійснює політ в 120 напрямках.

Важливо! Кращі місця знаходяться в салоні бізнес-класу.

Компанія Росія придбала дев'ять лайнерів цієї марки. Тепер тут можна замовити квиток на рейс в двоповерховому літаку.

Розташування місць в літаку

Боїнг 747 400 АК Росія: схема салону

Боїнг 747 400 АК Росія: схема салону

План салону.

У літаку дві палуби, що розділяють його на бізнес і економічний клас. В останньому між сидіннями менше 90 см. Розкласти крісло не вдасться, тільки відкинути на 60 градусів. У всіх сидінь є відкидний стіл.

На 2 поверсі розташований бізнес-клас, де сидіння розкладаються, як ліжко. Це можливо завдяки великій відстані між кріслами. У бізнес-класі пасажирам пропонується індивідуальне меню, доступ до вай-фаю і напої абсолютно безкоштовно.

Особливість лайнера в його поділі на два поверхи. На нижньому розташований економ-клас. Тут 470 крісел, з боків біля стін розташовано по 3 сидіння, по центру - 4. В хвості у стінок літака по 2 крісла, в центрі - 4, а попереду - по 2 у стінок і 3 посередині.

З 1 по 3 ряд представляє бізнес-клас, що відрізняється сучасними кріслами з моніторами. Між лініями більше 1,5 м. 5 ряд починає на другому поверсі економ-клас. Як перегородки висить ширма, що дозволяє даній лінії пасажирів витягнути ноги. Місця вважаються комфортабельними. Між лініями по салону - 86 сантиметрів.

9 ряд є останнім в економ класі. Далі знаходиться туалет, потім сходи на перший поверх. Це викликає негативне відчуття у тих, хто сидить тут пасажирів.

Важливо! На першому поверсі три туалети.

Один знаходиться в кінці літака, інший - між 20 і 22, що свідчить про неприємні запахи на цих місцях, третій - близько 43 і 44, на які квитки розкуповують в останню чергу. В наявності гардеробна, що розташовується біля 54 і 59, і кухня близько 31 і 34. Тут же, поруч з 31, знаходиться спуск з другого поверху.

Деякі конфігурації лайнерів включають і бізнес, і економ клас. Кращі місця розташовані в перших трьох рядах. Потім йде покращений економічний клас. Верхня палуба розташована в носовій частині боїнгу. Тут є два туалети. Місткість Боїнг 747 на другому поверсі складає 41 чоловік, для бізнес-класу - 12, економ - 29.

Для авіакомпанії Росія у Boeing 747 400 схема салону представлена ​​двома поверхами, що дозволяє перевезти повітряним судном більшу кількість людей.

Фото двопалубній моделі.

Один з варіантів явно нестандартний, тут внизу розташовані поліпшені місця для економічного класу. Знаходяться вони в носовій частині. У цьому випадку на другому поверсі буде тільки бізнес-клас. Летіти з дітьми слід на першому поверсі. Відгуки показують, що тут для них кращі місця.

71 ряд найгірший, він останній.

На першому поверсі знаходиться тільки економ-клас на 470 місць. Тут між сидіннями відстань всього 78 сантиметрів. Перші ряди з 10 по 12 для букв A, B, H і K відрізняються підвищеним комфортом, так як тут по два сидіння. Але поруч сидять пасажири з дітьми, що може доставити незручність під час польоту.

19 ряд розташований у запасного виходу. Спинки крісел в цьому ряду не відкидаються.

З 20 по 22 сидіти незручно на крайніх сидіннях через близькість туалетів по обидва боки, що робить їх неспокійними, пасажири, що сидять тут, будуть постійно напружені.

29 поруч з аварійним виходом, тому спинка не відкидаються, до того ж близько розташований туалет.

31 ряд має додаткове місце для ніг. Але тут знаходяться сходи, яка обмежує руху пасажирів.

32, 33 і 34 поруч зі сходами, що викликає деякі незручності через які проходять повз людей.

43, 54, 70 і 71 ряд знаходяться біля аварійних люків, тому спинка не відкидаються або має в цьому обмеження.

44 і 55 є непоганими місцями. Тут додатковий простір для ніг, але поруч туалети, що доставляє незручність.

67, 68, 69 і 70 забезпечені тільки двома кріслами біля стінок літака, для парочок це унікальне місце, але в останньому ряду 71 крісло не відкидається. Поруч знаходиться туалет.

Як вибрати найкраще місце

Кращі місця.

Схема боїнг 747 400 показує, що найкращими місцями вважаються перші три ряди на другому поверсі. Тут зручні крісла, в спинку яких вмонтовані монітори, які мають діагональ 15,4 дюйма. Між рядами понад півтора метра.

П'ятий ряд найзручніший, у пасажирів є додаткове місце для ніг, хоча відноситься це місце вже до економічного класу. Тут на другому поверсі дисплеї, вмонтовані в спинки крісел для економ-класу, мають по 8,9 дюймів по діагоналі.

На першому поверсі найкращими можна назвати ряди з десятого по дванадцятий. Тут крісла стоять по два, а не по три або чотири, як в інших місцях. Тут краще сидіти з дітьми. Тут встановлені люльки, куди можна покласти немовля. Для інших пасажирів ці місця не дуже зручні, адже дитина, можливо, буде плакати весь політ.

Важливо! Авіакомпанія Росія для boeing 747 400 передбачає на першому поверсі початок рядів з десятого номера.

Кращими місцями на першому поверсі вважаються крісла під буквами E і F з сімнадцятого по дев'ятнадцяте ряд. Тут подвійні сидіння, що дозволяє летіти тут парочками. 31 характеризується великим простором для ніг, але за ним йде туалет, що робить його незручним, адже пасажири можуть зачіпати лікті сидять і наступати їм на ноги. Ще один мінус, поруч сходи на другий поверх, що теж викликає незручності.

Важливо! Кращі місця на першому поверсі - це 1-4 ряди.

Для авіакомпанії Росія б747 4 представляє літак підвищеного комфорту, так як він двоповерховий, що відокремлює бізнес-клас від економічного сходами.

Де знаходяться погані місця

Важливо знати, де знаходяться гірші місця, щоб випадково не купити на них квиток. У літака компанії Росія такі сидіння є, вони псують все хороші враження від перельоту.

У 29 ряду спинка на крісла не відкидається, тому що поруч аварійний вихід і туалет. Така ж проблема в 19 ряду. Місця A, D, E і L так само не можуть розкладатися.

Найгірші місця.

Сидячі на кріслі під літерою C в 32, 33 і 34 рядах будуть відчувати себе дискомфортно, так як повз них постійно будуть ходити пасажири. Адже тут поруч сходи, по якій вгору і вниз регулярно ходять люди.

Мандрівні, які купили квитки на 43, 54, 79 і 71 ряд, залишаться незадоволені польотом. Поруч розташовані запасні виходи, тому крісла не відкидаються.

Важливо! Місця в лінії з 20 по 22, з 27 по 29, з 41 по 46 і з 69 по 71 знаходяться біля туалету. Тут утворюється черга з пасажирів, додатковий шум від їхніх розмов і змиву бачка.

На другому поверсі не варто брати квиток на останню лінію. Поруч розташований туалет, куди постійно будуть ходити пасажири, створюючи незручність для тих, хто сидить, тут же є сходи, по якій піднімаються і спускаються люди, прогулюючись.

Загальні правила для вибору гарного місця

Кожен пасажир повинен врахувати кілька важливих моментів, перш ніж купити квиток на літак компанії Росія.

  • Не потрібно купувати квиток на крісла біля службових приміщень. Тут постійно накопичуються люди, створюючи чергу, що призводить до появи додаткового шуму і дискомфорту, так як пасажири будуть штовхатися і відволікати від відпочинку під час перельоту.
  • Слід врахувати, що є сидіння, де спинка не відкидаються. Для ближніх перельотів це труднощів не створить, але при багатогодинному польоті спина сильно затікає, пасажир відчує великі незручності через це.
  • З дітьми варто сідати попереду, тут є люльки для немовлят. Тим же, хто не хоче весь політ чути, як плаче дитина, бачити, як бавляться діти, краще купити квитки на задню частину літака.
  • Якщо переліт здійснюється днем, коли світло, є можливість сісти біля ілюмінатора, щоб спостерігати красиві пейзажі.
  • Не потрібно купувати квитки на сидіння з буквами D і G. Повз них постійно ходять стюардеси, інші пасажири, зачіпаючи сидять, заважаючи їм відпочивати, наступаючи на ноги і утворюючи шум.

Не слід купувати квитки, які не визначившись за раніше з сидінням, щоб потім не мучитися весь переліт.

Новости