Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Українська авіакомпанія змінила правила перевезення ручної поклажі

19 листопада 2018 р 9:46

Авіакомпанії МАУ змінила правила і умови перевезення ручної поклажі. Нові правила і умови перевезення ручної поклажі будуть діяти для пасажирів, які придбали перевезення починаючи з 00:00 1 листопада 2018 року зі датою вильоту починаючи з 15 січня 2019 року.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби авіакомпанії МАУ.

Підписуйтесь на новини "Київ Vласть"

Як повідомляється, до перевезення в пасажирському салоні на борту літаків МАУ приймається виключно ручна поклажа пасажирів, що відповідає вимогам МАУ по дозволеним на одного пасажира нормам за кількістю місць, вагою та розмірами ручної поклажі.

Будь-які приналежності або аксесуари, наприклад, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, портплед, товари "duty free", особисті документи і т.д., повинні бути розміщені всередині ручної поклажі, дозволеної до перевезення відповідно до норм, встановлених цими правилами і умовами.

Будь-які речі, які перевищують норму безкоштовного перевезення ручної поклажі, але які не перевищують розміри понаднормової ручної поклажі, приймаються до перевезення за встановлену авіакомпанією МАУ плату, крім речей, які перевозяться безкоштовно в зазначеному в правилах авіакомпанії кількості.

Прес-служба авіакомпанії в повідомленні опублікувала нові норми безкоштовного провозу ручної поклажі на рейсах авіакомпанії МАУ:

Також повідомляється про правила перевезення ручної поклажі, що перевищує норми безкоштовного перевезення.

Понад норму безкоштовного провозу ручної поклажі, встановленої відповідно до придбаного тарифом та класом обслуговування, пасажир має право на перевезення тільки одного додаткового місця ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами до 40х30х10 (см) після оплати встановленого авіакомпанією МАУ збору.

При цьому наголошується, що розміри зборів, які встановлюються авіакомпанією МАУ, можуть бути змінені без попередження пасажирів. Розмір збору за перевезення понаднормової ручної поклажі визначається на день її сплати.

Збір за перевезення понаднормової ручної поклажі по всьому маршруту слідування в одну сторону становить 15 EUR. Здійснити оплату можна з 15 січня 2019 року в аеропорту відправлення.

При цьому речі пасажирів, включаючи трансферних, які перевищують норму безкоштовного перевезення ручної поклажі та / або перевезення яких пасажиром не оплачене, можуть бути прийняті до перевезення тільки як зареєстрований багаж за правилами і тарифами, встановленими авіакомпанією МАУ для перевезення зареєстрованого багажу.

Нагадаємо, з 29 жовтня на рейсах авіакомпанії Wizz Air більше не потрібно платити за ручну поклажу . При цьому, сумка або валіза, які пасажири можуть взяти з собою в салон літака не повинні перевищувати габарити 55x40x23см, і вага - 10 кг.

Також з 1 листопада цього року лоукост Ryanair і Wizz Air ввели істотні зміни в свою багажну політику. Тепер в ціну квитка включена тільки одна одиниця малої ручної поклажі. Якщо ви хочете летіти з двома предметами ручної поклажі (великим і малим), то потрібно докупити послугу пріоритетної посадки (від 5 до 15 євро), яка надає можливість взяти два предмети.

Ч ітайте: З листопада у двох відомих лоукостерів почали діяти нові правила перевезення ручної поклажі (інфографіка)

фото: airlife.ua

Kиев Vласть

Новости