Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турецька авіакомпанія відмовилася від рейсу з Челябінська до Стамбулу

Один турецький перевізник вирішив поступитися іншому

Турецький лоукостер Onur Air, що планував у травні запустити прямий рейс з Челябінська до Стамбулу , Виключив цей напрямок з польотної програми. Причиною такого рішення став низький попит, пояснила керівник напрямку міжнародних продажів авіакомпанії Onur Air Ельміра Тулунай.

Як раніше повідомляв 74.ru, вперше про намір організувати прямі рейси в Стамбул з Челябінська, Нижнього Новгорода, Самари, Волгограда і Жуковського (Московська область) турецька перевізник заявив в лютому. Перший рейс з Челябінська в Стамбул мав стартувати 2 травня. Квиток в економ-класі (в одну сторону) на сайті авіакомпанії продавався за $ 159-179. У розкладі Onur Air значилося відразу три рейси на тиждень - з Челябінська турецька лоукостер планував вилітати по вівторках, четвергах і неділях. У березні Onur Air навіть проводив акцію, пропонуючи мінімум 30 квитків на кожен рейс з Челябінська в Стамбул за ціною від $ 89.

Розпродаж велася тільки на сайті перевізника, і знали про неї навіть не всі челябинские турагентства (вони, в основному, працюють з великими туроператорами). Співробітники місцевих турфірм з подивом говорили 74.ru, що ні на які зустрічі з турецькими представниками їх не запрошували. До кінця березня Onur Air переніс початок польотної програми на 28 травня .

При цьому представників челябінських турфірм вже тоді збентежило заявлена ​​кількість рейсів - три в тиждень. Хоча сам прихід іноземного перевізника в аеропорт Челябінська був сприйнятий з натхненням.

- Турецький лоукостер літає всього в чотири міста Європи: Париж, Амстердам, Берлін і Дюссельдорф. Стикування там дуже незручні, та й рейси по Європі в результаті виходять недешевими, - зазначав директор туристичної компанії «Сусанін» Анатолій Гуревич. - А масового попиту на Стамбул сьогодні немає в принципі. У тих же Turkish Airlines тільки 20% пасажирів залишаються в Стамбулі, 80% летить далі.

Плюс до всього на ринку стали з'являтися і інші перевізники, які цікавляться турецьким напрямком. В кінці березня про запуск прямого рейсу з Челябінська в Стамбул заявила турецька авіакомпанія Atlasglobal. вона анонсувала початок польотів з 31 травня в Стамбул , А в літній період - в Анталію.

- Є певна кількість споживачів, які можуть полетіти до Туреччини. Якщо буде поділ пасажиропотоку між перевізниками і чартерами, то ми не зможемо заробити на цьому рейсі, - цитує «Інтерфакс» керівника напряму міжнародних продажів авіакомпанії Onur Air Ельміра Тулунай.

В результаті Onur Air залишила конкурентам вильоти в Стамбул з Москви і всіх регіонів, крім Грозного.

В результаті Onur Air залишила конкурентам вильоти в Стамбул з Москви і всіх регіонів, крім Грозного

Стамбул стає далі

Скільки челябінців встигли купити квитки на рейси Onur Air, на момент підготовки матеріалу дізнатися не вдалося. У Onur Air немає російського представництва, тому 74.ru звернувся із запитом безпосередньо в турецьку авіакомпанію.

- Вам необхідно подзвонити в наш кол-центру за телефоном для ануляції, змін в квитку або отримання інформації щодо повернення квитка, - відповіли на запит 74.ru в інформаційній службі сайту авіакомпанії Onur Air. - Також ви можете поміняти напраление, щоб відпустка не пропав, але все питання з квитками вирішуються з кол-центром.

До речі, саме ця перспектива - спілкування тільки по телефону на іноземній мові - багато в чому відлякує багатьох южноуральцев, хто цікавиться Туреччиною, вважають представники місцевих турагентств. Не секрет, що берег турецький притягує багатьох южноуральцев двома факторами - системою «все включено» і відсутністю мовного бар'єру.

Туреччина приваблює насамперед пляжним відпочинком

- Мабуть, прорахували економіку і побоялися ставити рейси з Челябінська. Це можна пояснити: поруч, в 200 км від нас величезний і давно розвинений хаб - аеропорт в Єкатеринбурзі. Звідти вже є чотири рейси на Стамбул в тиждень. Взагалі, Стамбул зручний для пересадок при польотах в Європу, Азію, Америку. А попит з Челябінська не дуже високий, це ризик для перевізника, - вважає директор туристичного агентства «Артемій Тур» Андрій Бахирев. - Зараз, звичайно, є пожвавлення серед туристів. Якщо поставити один-два прямих рейсу на Стамбул в тиждень, думаю, він би заповнювався, місто б переварив. У той же час Onur Air залишився на чартери в Анталію і в Челябінську, і в Єкатеринбурзі. І я думаю, нікуди не піде.

Експерт 74.ru відзначає бурхливе зростання раннього бронювання турів до Туреччини. З 26 квітня по 14 жовтня заявлені щоденні рейси від туроператорів Coral та PEGAS Touristik. З 26 квітня по 12 жовтня чотири рейси на тиждень обіцяє Аnех, а з 31 травня по 6 жовтня два рази в тиждень заплановані рейси TEZ TOUR. За словами регіонального директора з продажу та маркетингу Atlasglobal Анастасії Новокрещенова, місця на рейсах авіакомпанії в Анталію також розкуплені великими туроператорами. Крім того, як раніше повідомляв 74.ru, допуск на польоти з Челябінська до Туреччини отримали авіакомпанії «Північний вітер» і Azur Air.

- Рейси до Туреччини з Челябінська у того ж Onur Air з 26 квітня коштують в щоденному режимі, і відразу три туроператора його вантажать, - додає Андрій Бахирев. - Попит на Туреччину колосальний, просто величезний. Звичайно, це багато в чому відкладений попит: через відомі події люди рік відсиділися будинку. Продажі йшли добре до вчорашнього дня. Сьогодні з ранку була тиша.

Нагадаємо, вчора ввечері, 10 квітня, в ЗМІ з'явилася інформація про можливе припинення чартерних рейсів до Туреччини. Відповідний лист від Росавіації було розіслано російським авіакомпаніям напередодні парламентських і президентських виборів, які пройдуть в Туреччині 16 квітня. Прес-секретар Російського союзу туріндустрії (РСТ) Ірина Тюріна заявила про небезпеку зупинки чартерів, назвавши таку ситуацію «безпрецедентним обломом для мільйонів туристів, навіть гірше, ніж закриття Туреччини в 2015 році». Нагадаємо, тоді заборона ввели в кінці листопада, коли сезон практично завершився. А зараз навпаки - тільки починається.

Втім, в Асоціації туроператорів Росії (АТОР) вже назвали рекомендацію Росавіації попередженням, а не забороною.

- Мова йде про десятки тисяч чоловік, забронював путівку до Туреччини. І це відпочинок в основному сімейний, - каже директор туристичного агентства «Артемій Тур» Андрій Бахирев. - Зараз уже з'являється позитивна інформація. Сподіваюся, що ніяких заборон не буде, і челябінці все-таки зможуть вивезти свої сім'ї, дітей на море без будь-яких проблем.

Новости