Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки летіти до Канарських островів з Москви

  1. Де знаходяться Канари
  2. тривалість перельотів
  3. Тенеріфе
  4. Гран-Канарія
  5. Фуертевентура
  6. Лансароте
  7. Гомера
  8. Йерро
  9. Пальма
  10. Корисні поради

Ця частина Іспанії - відмінна альтернатива азіатському напрямку. Мандрівників тут зустрічають не звична європейська атмосфера, а райські краєвиди та атлантичне узбережжя. До того ж переліт з Москви до Канарського архіпелагу забирає менше часу, ніж дорога до Таїланду або Балі - безпосадочні рейси за маршрутом тривають в середньому 8 годин.

Де знаходяться Канари

Канари є комплекс з 7 великих і 6 дрібних вулканічних островів. Офіційно вони включені в територію Іспанії, але на ділі від «дому» їх відділяють близько 1000 кілометрів. Архіпелаг розташувався в Атлантичному океані, з північного заходу від Африки. На континенті до нього ближче всього узбережжя Марокко і Західна Сахара.

Найбільший і відомий острів - Тенеріфе. Він розташовується прямо в центрі Канар і приймає найбільше туристів. Зі східного його боку знаходяться другий за популярністю Гран-Канарія, другий за величиною Фуертевентура і Лансароте, а на заході - Гомера, Йерро і Пальма. Основна частина населення і курортні зони розташовуються на перших двох. Невеликі ж острівці на кшталт Лобос нежилі і представляють величезний інтерес для тих, хто любить усамітнення і незвичайні екскурсії.
Найбільший і відомий острів - Тенеріфе

тривалість перельотів

На архіпелаг міжнародні туристи потрапляють через 6 аеропортів:

  • Південний і Північний аеровокзали на Тенеріфе - мандрівники з Росії прибувають в перший
  • Гран-Канарія
  • повітряні ворота на Фуертевентура, Лансароте і Пальма

Тенеріфе

Прямим рейсом з Москви можна дістатися тільки до Тенеріфе

Тут людей чекають розвинена туристична інфраструктура і безліч розваг на будь-який смак. На території зібралися тихі сімейні курорти, галасливі зони з постійними тусовками та здравниці з лікувальними пісками. Тут можна сховатися в спокійній лагуні, зайнятися дайвінгом або насолодитися серфінгом.

Не залишаться без уваги і любителі екскурсій. Їм пропонують відвідати національний парк Тейде з однойменною діючим вулканом, лаврові ліси або загадкові піраміди Гуїмар. Самостійно ж можна поїхати в водний парк розваг Сіам, парки орлів, мавп або Лоро з дельфінами, пінгвінами, акулами і навіть касатки.

Потрапити на Тенеріфе не складно - з Москви сюди літають регулярні прямі рейси. S7 доставляє мандрівників в пункт призначення за 7 годин 55 хвилин. Квиток в одну сторону без права провозу багажу обходиться в 16000 рублів. У «Аерофлоту» місце в економ-класі коштує дорожче - 20800, але долетіти вийде швидше і не доведеться доплачувати за валізу. Дорога у лайнерів перевізника забирає 7:15.

З авіакомпаній, які обслуговують чартерні рейси , У напрямку працює AZUR Air. За даними Oneaero, квитки продаються цілий рік і коштують в межах 30000. Тривалість перельоту за маршрутом складає в середньому 7 ч. 40 хв.

Серед транзитних рейсів найшвидший варіант продають «Аерофлот» і Condor. Вояж зажадає 8 ч. 55 хв. часу і 30200 р. Коротка пересадка пасажирів чекає в Мюнхені. А ось бюджетному туристу підійде пропозиція AirFrance і Air Europa. Місце на борту можна викупити за 13000, але в дорозі доведеться провести 27:25. У шляху передбачаються 2 зупинки: в Парижі (Зі зміною аеропорту) і в Мадриді.

Розповідь про найцікавіші пам'ятки: куди їхати обов'язково, що вдасться побачити в кожній точці і які місця краще обійти стороною.

Гран-Канарія

Курорти Гран-Канарія створені для любителів прибережного відпочинку і активних, переважно водних, видів спорту. У точці є всі умови для заняття серфінгом і дайвінгом, можна відправитися на океанічну риболовлю, провести відпустку на яхті або стрибнути з парашутом. Екскурсійні тури запрошують людей в автентичну рибальське село і в місцеву Венецію, в яскравий ботанічний сад і до вулкану Бандама, на прогулянку по піщаних дюнах або в подорож на дно Атлантики на підводному човні.

Безпосадочні перельоти з Москви на Гран-Канарію, як і на решту острова, не здійснюються. Зате в другу за популярністю точку на Канарах постійно прибувають європейські лоукостер і при бажанні дістатися сюди вийде дешевше. на Aviasales доступні приблизно такі пропозиції:

  • Aeroflot і Edelweiss Air доставляють пасажирів за 9:05 часу і 43600 в російській валюті. Пересадка здійснюється в Цюріху;
  • Vueling просить за вояж 12900. Тривалість дороги - 9:20, стикування чекає в Барселоні ;
  • найдешевший варіант від Norwegian Air International і «Уральських авіаліній» вимагає 29:30 часу і сил. Маршрут пролягає через Варшаву і Барселону, пересадки в яких заберуть більше 20 годин. Ціна сумнівного задоволення - 11900.

Фуертевентура

Бажаючи швидше опинитися на Фуертевентурі, варто вибрати переліт з Austrian Airlines. Перевізник доставить в фінальну крапку за 9:20. Варто подорож в одну сторону 38000 р., Стикування чекає в Відні . За 10:10 вийде дістатися з S7 і TUI Fly. За пропозицію компанії просять 23000. По дорозі доведеться двогодинна пересадка в Мюнхені. Бюджетним туристам буде цікавий варіант airBaltic в парі з Condor. За вояж доведеться викласти 13500 російських рублів. В повітрі і на землі під час зупинок в Мюнхені і Ризі пасажири проведуть 22:20.

Фуертевентура привертає переважно сімейні пари і серферів. Для перших тут досить тихо і самотньо, клубів і гучних тусовок не багато. А серед серферів деякі місцеві пляжі вважаються своєрідним ідеалом. Тут постійно вітряно, хвилі практично не вщухають.

Але ледачий відпочинок на піску і приборкання хвиль - не все, чим можна зайнятися в цій частині Канар. Фуертевентура запам'ятовується підводною риболовлею, екскурсіями в зоопарки з екзотичними шоу папуг і сафарі на верблюдах. Тут можна відправитися в печеру Куева-дель-Льяно, до казкових вітряних млинів або страшного експонату на пляжі Плайя-де-Гарсія - напівзруйнованому лайнеру «Американ стар».
Але ледачий відпочинок на піску і приборкання хвиль - не все, чим можна зайнятися в цій частині Канар

Лансароте

Лансароте у відпочиваючих користується меншою популярністю. Представляє він собою своєрідний заповідник вулканів - їх на території порядку 300. Сюди їздять в основному за тим, щоб помилуватися на інопланетні мляві пейзажі або забратися в одну з печер. Кращі узбережжя з білим піском і чистою водою розташовані далеко від основних маршрутів і дістатися до них не так легко. Зате в туристичних зонах дуже багато ресторанчиків з найрізноманітнішою кухнею, місце варто включити в свій канарський гастротур.

На дорогу з Москви до Лансароте йде мінімум 11 год. 25 хв. За стільки відстань між точками долають літаки «Аерофлоту», TUI Fly і Binter Canarias. Летять вони через Мюнхен і Лас-Пальмас на Гран-Канарія. За квиток перевізники просять 23500 рублів. Майже в 2 рази дешевше, за 12300, можна купити «проходку» на лайнери Норвезької міжнародної авіалінії, «Уральських авіаліній» і Vueling. Вони доставляють пасажирів за 28:40, 20 з яких пройдуть у Варшаві і Барселоні.

Гомера

Гомеру багато розглядають не як місце повноцінного релаксу, а як пам'ятку для одноденної екскурсії. Славиться він незайманою природою з значними гірськими вершинами і ароматними лавровими лісами. Крім цього, тягне відпочиваючих історіями про пригоди Христофора Колумба. Розповідають, що саме в столичній церкві він молився перед відплиттям до берегів Америки і хрестив незвіданий континент з місцевого джерела.

Найдешевший і короткий переліт до Гомери триває 18:20. Обслуговують його Vueling, Бінтер Канаріас і вже знайома нам норвезька авіакомпанія. За 20000 в рублях вам запропонують маршрут, який пролягає через Барселону і Тенеріфе.

Йерро

Йерро - менший з великих островів архіпелагу. На ньому дуже мало піщаних пляжів, тому туристична інфраструктура тут практично не розвинена. Тут можна провести час на березі океану поруч з місцевими жителями, спокійно вивчити підводний світ, відправитися в заповідник з півтораметровими ящірками або закупитися сувенірами з дерева і кераміки.

Маршрути до столиці Йерро пролягають переважно через Тенеріфе - острова мають авіа- і поромне сполучення. Швидше за все долетіти вийде з S7, Binter Canarias і Norwegian Air International. Вони доставляють людей до пункту призначення за 16:20. Ціна задоволення - 22500.

Пальма

Пальма також не відрізняється хорошими умовами для мандрівників і численними пляжами. Зате провести відпустку вийде на самоті - кафе, ресторанчики і тихі курорти мають у своєму розпорядженні до сімейного відпочинку. З визначних пам'яток людей приваблюють національний парк Ла-Кальдера-де-Табурьенте з величезним кратером і ущелиною страху, археологічні свідчення існування древніх людей і Будинок тютюну з відмінними сигарами.

Щоб сюди приїхати, доведеться витратити мінімум 9 ч. 5 хв. Саме стільки триває переліт з «Аерофлотом» і Edelweiss Air. Посадковий талон продається за 43500, пересадка здійснюється в Цюріху.
Щоб сюди приїхати, доведеться витратити мінімум 9 ч

Корисні поради

Вирушаючи до Канарського архіпелагу вперше, врахуйте ці 5 рад. Вони допоможуть уникнути неприємностей, які здатні зіпсувати ваш відпочинок.

Не забувайте про елементарні правила безпеки в подорож: стежте за цінностями і не перегрівайтеся на сонці

  1. Запасіться теплими речами. Візьміть штани і светр, навіть якщо летите в спеку. Теплий одяг стане в нагоді в поїздках до вулканів і в гори.
  2. Подорожуйте російської взимку, виключаючи лютий, ранньою весною і пізньою осінню. На популярних островах завжди тепло, а ось ціни в пік сезону і лютневий карнавал зростають суттєво.
  3. Не нехтуйте кремами від сонця і не плануйте екскурсії, розслаблення на пляжі на обідній час. Сонце на архіпелазі активну, великий ризик отримати опік і провести дні, що залишилися відпустки в номері.
  4. Врахуйте, що місцеві банки з вигідним обмінним курсом працюють до обіду. В решту дня за операції з валютою доведеться переплачувати.
  5. Уникайте перехожих, які пропонують послуги або товар за дуже низькими цінами. На островах відносно безпечно, але шахраї, які хочуть нажитися на довірливих туристах, зустрічаються часто.

Подорож на Канари з Москви забирає досить багато часу, грошей і сил на планування, але щедро платить за це враженнями. Архіпелаг через розташування відрізняється багатою різноманітністю пейзажів, мешканців та кліматичних умов. За один відпустку ви встигнете насолодитися райськими пляжами, млявими вулканічними пейзажами, піщаними дюнами пустель і яскравими лісами з екзотичними тваринами і птахами.

Зберегти себе цю сторінку:

Новости