Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рейтинг авіакомпаній: самі пунктуальні авіакомпанії в 2017 році

10 січня 2018 р   AVIADO

10 січня 2018 р AVIADO.RU - Британська дослідницька компанія OAG представила щорічний рейтинг пунктуальності авіакомпаній і аеропортів. Перше місце по пунктуальності зайняла латвійська airBaltic. Серед аеропортів високі результати показав московський Шереметьєво, який посів у своїй категорії третє місце в світі по пунктуальності, поступившись лише аеропорту Міннеаполіса (США) і Дохи (Катар). У категорії «мегааеропортов» перші три місця зайняли аеропорти Токіо, Мадрида і Атланти.

Дослідження OAG засноване на аналізі 57 млн ​​рейсів, здійснених в 2017 році. Точним є прийняття рейсу, його відправка або здійснення із запізненням не більше 15 хвилин від запланованого. Виходячи з отриманих даних, OAG підрахувала показники пунктуальності (OTP - on-time performance) для авіакомпаній і аеропортів.

За підсумками минулого року найбільш пунктуальною авіакомпанією в світі був визнаний латвійський авіаперевізник airBaltic з показником OTP 90,01%. На другому місці Hong Kong Airlines з показником 88,83%, на третьому Hawaiian Airlines з 87,24%. Двадцятки найбільш точних авіакомпаній світу замикає мексиканський лоукостер Volaris з показником 82,13%. Найбільш пунктуальними європейськими авіакомпаніями визнані airBaltic, іспанська лоукостер Vueling , ірландська Aer Lingus , Голландський лоукостер Transavia , італійська Alitalia , грецька Aegean Airlines , австрійська Austrian Airlines , фінська Finnair , скандинавська SAS і голландська KLM .

Рейтинг: кращі авіакомпанії 2017 року

Цього року OAG представила окремий рейтинг пунктуальності серед 20 «мегаавіакомпаній», тобто авіакомпаній, які складають 20 найбільших в світі за кількістю перевезених пасажирів. У цьому рейтингу першу трійку місць зайняли японські Japan Airlines (85,27%) і All Nippon Airways (83,81%), а також американська Delta (82,76%). Однак за показником OTP всі вони поступаються лідеру загального рейтингу компанії airBaltic.

Аеропорти розділені на кілька категорій залежно від обсягу пасажиропотоку. «Мегааеропортамі» названі порти з річним потоком більше 30 млн осіб. У цій категорії перше місце по пунктуальності зайняв токійський аеропорт Ханеда з показником 86,75%. Друге і третє місця займають міжнародні аеропорти Мадрида (83,63%) і американської Атланти (82,38%). Замикає рейтинг найбільш пунктуальних «мегааеропортов» південнокорейський Інчхон з показником 66,96%.

Новости