Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Опубліковані фото зламався шасі лайнера «Когалимавіа» в Пулково

У Мережі з'явилися фотографії з поламаної стійкою шасі лайнера «Когалимавіа», який вдень 5 листопада мав вилетіти з аеропорту Пулково Санкт-Петербурга в єгипетський Шарм-ель-Шейх. На знімках видно, що стійка шасі сильно нахилена вперед, при цьому ніс літака злегка опущений.

На знімках видно, що стійка шасі сильно нахилена вперед, при цьому ніс літака злегка опущений


Інцидент стався, коли лайнер з пасажирами буксирував на злітній смузі. За словами пасажирів, вони відчули сильний поштовх, після чого всіх людей вивели з салону, а виліт відклали. Спочатку повідомлялося, що інцидент стався через те, що в стійку шасі врізався буксировщик. Однак пізніше в аеропорту Пулково повідомили, що передня стійка шасі літака авіакомпанії Metrojet ( «Когалимавіа») зламалася через те, що при зльоті екіпаж судна застосував гальмування.

Як заявив керівник служби зі зв'язків з громадськістю та реклами аеропорту Пулково Ігор Лаптєв, всі пасажири були зняті з повітряного судна і розміщені в аеровокзальному комплексі .

Аналогічний рейс перевізника «Когалимавіа» з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург закінчився найбільшої в історії російської і радянської авіації катастрофою. Тридцять першого жовтня літак «Когалимавіа» Airbus A321 розбився на Синайському півострові на півночі Єгипту. З 217 пасажирів, серед яких було 25 дітей, і семи членів екіпажу не вижив ніхто.


Також повідомлялося, що «Когалимавіа» призупинила польоти всіх лайнерів А321, проте відкладений через поламаної стійки шасі рейс в Египет 5 листопада виконує літак того ж типу. На офіційному сайті аеропорту Пулково зазначено, що рейс відправиться в Шарм-ель-Шейх о 17:05 мск.


Фото: @ olmega_rus / Twitter

Новости