Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ОАЕ. Купити гарячі путівки в ОАЕ і забронювати авіаквитки

Те, що є безперечною перевагою і привертає в ОАЕ туристів з усього світу - це сяюче цілий рік сонце, чудовий сервіс, шикарні торгові комплекси і найостанніші технологічні новинки.

Чудовою ілюстрацією досягнень однієї з найбагатших арабських країн є штучні Пальмові острови, готель-вітрило Бурдж аль Араб, критий гірськолижний курорт Ski Dubai. На додаток до рукотворних чудес, узбережжі Арабських Еміратів має прекрасними піщаними пляжами, на яких завжди є місце для того, щоб не відчувати себе "в натовпі", а клімат сприяє навіть тим, хто їде відпочивати в самий розпал зими.

Крім комфортного пляжного і готельного відпочинку ОАЕ приваблюють тих, хто любить робити покупки, надаючи вигідні умови безмитної торгівлі та великі площі торгових центрів.

Найбільш відвідуваними курортами Еміратів є Дубай, Абу-Дабі, Шарджа і Фуджейра.
Однак не тільки пляжним відпочинком і шопінгом можна зайнятися в Арабських Еміратах. Любителям історії так само буде на що подивитися в кожному з семи еміратів, а тим, кому захочеться трохи екзотики та гострих відчуттів, розкриє свої обійми розпечена пустеля, що підступає буквально до міських стін.

Купити гарячі путівки в ОАЕ, забронювати авіаквитки ви зможете в компанії "Вояж-Сервіс".

Абу-Дабі - це відпочинок на чудових пляжах на березі Перської затоки, де створені всі умови для занять водними видами спорту. Це численні ресторани і клуби, це комфортабельні готелі, що пропонують вам воістину королівський сервіс.

Абу-Дабі - одна з найбільш чарівних столиць світу. У цьому місті поєднуються висотні будівлі, мечеті і мінарети, сучасне життя і давні традиції сходу. Абу-Дабі - один з визнаних центрів відпочинку, торгівлі та спорту.

Абу-Дабі - найбільший і найбагатший з еміратів, що входять до складу ОАЕ, розташований на узбережжі Перської затоки. Велику частину території Абу-Дабі займають кам'янисті рівнини і піски, але є тут і прекрасні оазиси. Аль-Айн славиться своєю родючістю і численними артезіанськими свердловинами з чистою водою, а на півдні є ціла група невеликих оазисів, що носить назву Ліва, - останній гарантоване джерело води на кордоні з гороподобнимі дюнами Раб-Аль-Халі.

За останні десятиліття Абу-Дабі перетворився в один з найбільш вишуканий і розкішних міст світу. Уздовж основної дороги до міста і всієї набережної тягнуться лінії посадок, приховують посушливу грунт, ростуть евкаліпти і пальми. У самому місті багато трав'яних газонів, декоративних чагарників. Дивно чисті вулиці, прекрасно облаштовані набережні, сотні фонтанів, велика кількість зелені і парків, велика кількість мечетей, східний базар - все це сучасний Абу-Дабі.

Аджман. Відпочинок в Аджмане - ідеальний варіант для тих, хто втомився від ритму сучасного життя. Тут вас чекає спокій, тиша і єднання з природою. Ви оціните чудові, нічим не забруднені пляжі і тепле ласкаве морі, і сервіс гостинних готелів Аджмана. Емірат Аджман розташований на узбережжі Перської затоки. Столиця емірату - місто Аджман. Тут знаходяться офіс Правителя, компанії, банки та комерційні ринки.

Головна визначна пам'ятка Аджмана - музей в старовинному форте, який до 1970 року залишався резиденцією правителя князівства. Експозиція музею включає археологічний і етнографічний розділи, колекцію старовинної зброї, зали, присвячені історії поліції Еміратів. Особливий інтерес викликає відтворення побуту минулого і традиційних ремесел в залі воскових фігур.

По всій країні знаменита Аджманская судноверф, а мінеральні джерела невеликий за розмірами території Масфут постачають питну воду в усі країни Затоки.

Дубаї - другий за величиною емірат - загальновизнаний в ОАЕ центр туризму і торгівлі. Дубаї пропонує вам високий рівень сервісу, великі торгові центри і пам'ятки Сходу. Тут є відмінні умови для занять спортом: можна покататися на вітрильниках і водних лижах, зайнятися підводним плаванням, віндсерфінгом, пограти в гольф. Яскраве, сяюче круглий рік сонце, казкові пляжі, величезний вибір розваг, - все це робить Дубаї ідеальним місцем для відпочинку.

Дубай славиться своїми визначними пам'ятками. Дубайський музей форт Аль Фахіді, що представляє унікальні предмети прикладного мистецтва древніх бедуїнів, Палац шейха Саїда (будинок першого правителя столиці), мечеть Джумейра, що є класичним зразком арабської архітектури, дубайський зоопарк, кращий на Близькому Сході, де зібрані рідкісні тварини і екзотичні птахи, дивно красиві парки Аль-Сафа і Аль-Мушріф, аквапарк Вандерленд - все це заслуговує на особливу увагу туристів.

Парк чудес в Дубаї по праву вважається кращим в усьому регіоні Перської затоки. Його загальна площа приблизно 25 000 квадратних метрів, під його дахом розташовані різні атракціони, новітні відеоігри, аквапарк Сплешленд.

Іноді Дубаї називають - "Парижем Перської затоки", так як тут найбільше ресторанів, клубів, магазинів. Основні центри нічного життя міста зосереджені в готелях. Тільки тут дозволяють продавати алкогольні напої.

Емірат Рас Аль Хайма - одне з найкрасивіших місць в ОАЕ. Це найпівнічніший і самий родючий емірат, справжній квітучий оазис. Тут знаходився стародавнє місто Джульфар, відомий в минулому як процвітаючий центр торгівлі перлами.

Рас Аль Хайма відкриє для вас природні і архітектурні краси, дозволить насолодитися сонцем і морем, запропонує екзотичні страви арабської кухні. А затишні готелі запропонують вам європейський сервіс і всі умови для повноцінного відпочинку, який запам'ятається вам надовго.

Одна з визначних пам'яток Рас Аль Хайм - гаряче джерело в містечку Хатта, вода якого надходить в басейн для прийняття цілющих ванн (вхід платний, роздільний для чоловіків і жінок).

На території Рас Аль Хайм знаходився знаменитий древнє місто Джульфар, залишки якого шукають археологи. Ім'я "Джульфар" часто зустрічається в різних назвах князівства.

Фуджейра - самий мальовничий з усіх еміратів, де дивно гармонійно поєднуються море, гори і пустеля. Відпочинок в Фуджейрі - це пляжі і відокремлені бухти, родючі долини і скласти хребти гір Хаджар. Це знайомство з багатою історією емірату і пам'ятками старовини, можливість зайнятися всіма видами водного спорту: плаванням, ходінням на яхті, риболовлею у відкритому морі.

Вас чекають кращі готелі, розташовані прямо на узбережжі, недалеко від пляжу. Європейський сервіс, прекрасні пейзажі, тепле море і спорт - для кращого відпочинку в Фуджейрі!

На відміну від інших еміратів, розташованих уздовж Перської затоки, Фуджейра знаходиться на сході країни, на березі Оманської затоки. Від основної частини країни емірат відділений горами Хаджар. Столиця - місто Фуджейра.

У Фуджейрі безліч природних пам'яток: прекрасні гори Ходжар, найчистіше море, чудові пляжі і багато зелені, якої не можуть похвалитися інші емірати. У Фуджейрі засновані три заповідні зони, куди допускаються туристи. Це водоспади Аль-Вуррайа, сади Айн-Аль-Мадхаб і гарячі джерела Айн-Аль-Гамур.

У Фуджейрі є музей з археологічної галереєю, куди доставлені знахідки з доісторичних поселень, виявлених поряд з прилеглими населеними пунктами Кідфа і Бітна.

Шарджа - найстародавніший з семи еміратів. Його столиця заслужено носить назву "міста з казок Шехерезади". Шарджа - ідеальне місце відпочинку для тих, хто хоче поєднати недорогий відпочинок на березі Перської затоки з можливістю зробити покупки у Дубаї, розташованому всього в 10-і хвилинах їзди.

У Шарджі багато готелів, розташованих прямо на березі моря, що робить цей емірат одним з улюблених місць відпочинку туристів.

Національні особливості ОАЕ.

Більшість жителів країни дотримуються мусульманського віросповідання. Коран накладає на правовірних ряд суворих заборон, які повинні неухильно дотримуватися. У священний місяць Рамадан забороняється їжа від сходу до заходу сонця. Туристам, які відвідують країну в цей час, не рекомендується вживати на вулицях будь-яку їжу або напої. Нехтування цим правилом може спричинити затримання поліцією за неповагу законів і традицій. Як відомо, правомірним мусульманам заборонено вживати алкоголь, тому алкогольні напої Ви можете знайти головним чином в барах готелів.
Що стосується одягу - кращий бавовна, ідеальний одяг з змішаних тканин на бавовняної засадах. Не рекомендується з'являтися в готелі або клубі в пляжному одязі. У містах жінкам рекомендується носити штани або спідниці розумної довжини і крою, чоловіки практично скрізь можуть з'являтися в шортах, за винятком ексклюзивних барів і ресторанів деяких готелів.

Магазини.

Магазини працюють з 08.00 до 13.00 і з 16.00 до 20.00 (вихідні: четвер після 13.00, п'ятниця). Багато лавки і супермаркети відкриті і в п'ятницю з 16.00 до 20:00.
Найширший вибір товарів і доступні ціни, є однією з основних причин, по якій безліч людей спрямовуються в ОАЕ. Не дарма Емірати називають "раєм для покупців". Головні центри торгівлі - це Дубай, столиця країни - Абу-Дабі, а також Шарджа і Аджман. В автосалонах міста Дубай можна недорого придбати автомобіль (доставка в Москву через Гельсінкі), в ювелірних магазинах - виробу із золота справді на вагу за ціною світового ринку (ціни в Дубаї одні з найнижчих в світі). Великою популярністю користується побутова техніка, електроніка та комп'ютери провідних світових виробників.

Чайові.

Залишати чайові не обов'язково, проте, беручи до уваги вкрай низьку заробітну плату офіціантів, варто подумати про те, щоб залишити добре обслужити Вас людині кілька дрібних купюр. Багато ресторанів включають в свої рахунки надбавку за обслуговування, проте, ці гроші практично ніколи не доходять до кишень персоналу. Торгуватися не прийнято.

Одяг.

ОАЕ є мусульманською країною, тому одяг повинен бути досить скромною, особливо під час рамадану - місяця мусульманського посту. В Еміратах склалися неписані правила поведінки і носіння одягу. Якщо купальні костюми, включаючи бікіні, цілком прийнятні на пляжах або біля басейну готелю, то в інших випадках не слід з'являтися в громадських місцях в надмірно відкритої або облягаючому одязі. Особливо це стосується емірату Шарджа, де закони суворіші.

Новости