Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новини авіації, авіакомпаній і аеропортів, ЗМІ про авіацію і авіакомпаніях на сайті Фонду «Партнер цивільної авіації»

Новини російських і зарубіжних ЗМІ про авіацію

Бюджетна авіакомпанія Sky Expess збільшує число рейсів з Москви в Сочі на час літнього піку перевезень. Число рейсів зросте з трьох до чотирьох щодня на період з 16 липня по 7 вересня. Четвертий додатковий рейс буде виконуватися пізно ввечері. Виліт з Москви в 20.35, прибуття в Сочі в 22.50. Зворотний виліт в 23.50, прибуття в Москву в 2.15, повідомляє соб.корр. Travel.ru. На ці додаткові рейси ще доступні дешеві квитки. Велика частина інших рейсів вже продається за цінами в 3000-4000 рублів, тобто нічим не відрізняється від тарифів звичайних авіакомпаній.


Ключові слова:
Авіакомпанії:

Sky Expess Sky Expess

Бюджетна авіакомпанія Sky Expess збільшує з 23 липня число щоденних рейсів в Калінінград з двох до трьох. З кінця липня ранковий і денний рейси будуть виконуватися щодня. Зараз кожен день відбувається тільки один з цих рейсів. Також залишиться в розкладі і щоденний поздневечерній рейс, повідомляє соб.корр. Travel.ru. Таким чином, вильоти з Москви будуть відбуватися в 7.15, 13.50 і 21.30, з Калінінграда о 9.35, 16.25 і 23.55. На більшість літніх рейсів значна частина квитків вже продана і тарифи зросли до рівня звичайних авіакомпаній. Однак на багато знову додані рейси можна знайти і квитки по промо-тарифу в 500 рублів. На осінь такі квитки доступні на значно більшу кількість рейсів.


Ключові слова:
Авіакомпанії:

Sky Expess Sky Expess

Росія отримала від авіаційної влади Японії 6 тимчасових слотів в міжнародному аеропорту Наріта (Токіо), що дозволить збільшити кількість рейсів російських авіакомпаній в Токіо до двох пасажирських і одного вантажного в тиждень, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту РФ. За інформацією «Коммерсанта», розширилося коло призначених перевізників на цьому напрямку: крім «Аерофлоту» ними стали авіакомпанії «Трансаеро», «Пулково», «Владивосток-авіа», «Дальавіа» і «Сахалінські авіатраси». Вантажними перевезеннями будуть займатися «Аерофлот карго» і AirBridgeCargo (входить до групи компаній «Волга-Дніпро»). Відзначається, що в обмін на розширення присутності вітчизняних авіакомпаній в повітряному просторі Токіо Росія збільшила число прольотів іноземних авіакомпаній над своєю територією у напрямку з Японії в Європу з 97 до 140 в тиждень. За розрахунками Мінтрансу, додаткові доходи бюджету та кошти на модернізацію систем організації повітряного руху орієнтовно зростуть у зв'язку з цим до $ 2 млн. На місяць.


Ключові слова:

російська Федерація
Японія

Подія. У Токіо будуть літати частіше

Найбільший в СНД виробник авіаційних двигунів і газотурбінних установок компанія «Мотор Січ» (Запоріжжя) продала 5% своїх акцій, в результаті чого було залучено 18,4 млн. Доларів. Про це йдеться в повідомленні інвестиційної компанії «Драгон Капітал» (Київ), яка займалася розміщенням акцій. Згідно з повідомленням, було продано 103,900 тис. Штук акцій «Мотор Січ» за ціною 177 доларів за штуку. У повідомленні сказано, що ринкова капіталізація компанії за підсумками розміщення склала 368 млн доларів. Акції були продані на торгах фондової біржі «Перша фондова торговельна система» (ПФТС) іноземним портфельним інвесторам. Відзначається, що на початку червня «Мотор Січ» продала 6% своїх акцій на ПФТС за 18,7 млн ​​доларів, ціна однієї акції тоді склала 150 доларів, ринкова капіталізація - 312 млн доларів. У повідомленні сказано, що частина проданих інвесторам цінних паперів в даний час конвертується в депозитарні розписки, які отримають лістинг на Франкфуртській фондовій біржі. Також повідомляється, що керівництво «Мотор Січ» розглядає можливість додатково розмістити ще близько 5% акцій компанії серед іноземних інвесторів, передають Українські новини. До відома, «Мотор Cіч» виробляє двигуни для вертольотів Мі-8 / Мі-17, КА-226, літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, Ан-148 іяк-130. За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку на початок 2005 року, 15,69% акцій компанії належить їй самій, 36% акцій підприємства належить компанії Bartence Alliance Ltd (США), 14,5% акцій належить фізичній особі-резиденту


Ключові слова:
Авіабудування і ремонт:

Мотор Січ

Подія. «Мотор Січ» привернула капітал

З 24 по 26 серпня 2007 року в рамках Міжнародного авіаційно-космічного салону (МАКС-2007) в Росії вперше відбудеться FAI World Grand Prix. FAI World Grand Prix є офіційним заходом FAI (Міжнародна Федерація Авіаційного спорту). У Росії пройде ювілейне, 25-е змагання цієї серії Russian 2007 FAI World Grand Prix. В авіашоу найсильніші пілоти світу, відібрані за результатами їх виступів в світових чемпіонатах, покажуть свою майстерність у вищому пілотажі на одномоторних спортивних літаках - Су-26 і Су-29, які по праву вважаються кращими в своєму класі. Russian FAI World Grand Prix включений в календар заходів Федерації літакового спорту Росії, отримав схвалення і підтримку з боку РОСТО (ДОСААФ) і планується до регулярного проведення в Росії. Пілоти-учасники змагання: Михайло Мамістов (абсолютний чемпіон світу '95, '97, '01) Світлана Федоренко (абсолютна чемпіонка Європи '99, '04) Олена Климович (чемпіонка / призер чемпіонатів світу / Європи '01 -'06) Віктор Чмаль (абсолютний чемпіон світу '96, неодноразовий призер FAI GP) Олег Шполянський (чемпіон світу '96, '01, '05) Світлана Капаніна (абсолютна чемпіонка світу '03, '05) Кастор Фантоба (неодноразовий чемпіон Іспанії) Франсуа Ле Во (неодноразовий чемпіон Франції) П'єр Мармі (неодноразовий чемпіон Швейцарії) Розклад змагань: 24 серпня - кваліфікаційний Перші польоти 25 і 26 серпня - залікові польоти і нагородження переможців.


Подія. Ювілей FAI World Grand Prix на МАКС 2007 Я

Ювілей FAI World Grand Prix на МАКС 2007 Я

У травні основні власники авіакомпанії «Сибір» - чоловік і жінка Владислав і Наталія Фільов стали першими в Росії замовниками новеньких лайнерів Boeing-787. Належна їм група S7, в яку входить «Сибір», підписала з Boeing контракт на покупку 15 «лайнерів мрії» каталожної вартістю $ 2,4 млрд і опціон ще на 10 таких літаків. А на авіасалоні «Ле-Бурже» 18 червня S7 підписала контракт з Airbus на постачання 25 середньомагістральних лайнерів A-320 вартістю $ 1,6 млрд.


Ключові слова:
авіакомпанії: Сибір Ключові слова:авіакомпанії:  Сибір

Іркутський аеропорт почне приймати літаки «Ан-140» і його модифікації. Відповідний дозвіл підписано в «Росавіації». Прийом повітряних суден буде здійснюватися за умови знаходження на борту інженерно-технічного персоналу, буксирувального пристосування і спеціальної аптечки. За інформацією агентства «Телеинформ», за весь час існування аеропорту літак «Ан-140» брали всього один раз за особливим дозволом.


Ключові слова:
Російська Федерація:

Росавіація
Аеропорти: Іркутськ Росавіація   Аеропорти: Іркутськ

Вчора в аеропорту «Внуково» здійснив аварійну посадку літак, що виконував рейс Москва - Нижній Новгород. Причиною екстреного повернення в аеропорт стала несправність двигуна. Як повідомили «НИ» співробітники Міністерства транспорту Росії, літак Ту-134 летів з «Внуково» в Нижній Новгород, коли спрацювала сигналізація «перевірте двигун». «Природно, пілоти відразу ж повідомили наземним службам, що відчувається підвищена вібрація лівого двигуна, - розповіли« НИ »джерело в Міністерстві транспорту. - Екіпаж вимкнув двигун і повернувся на аеродром ». Наземними службами для перестраховки була оголошена тривога. До льотному полю підтягнули рятувальні служби. На щастя, посадка пройшла вдало. Проте створена комісія з розслідування ситуації, що склалася. Провину за те, що трапилося, швидше за все, спробують спихнути на льотчиків. «Найчастіше свої помилки або недогляди інженери звалюють на пілотів, - розповів« НИ »один з авіаційних експертів. - І якщо пілот малодосвідчений, відбитися від звинувачень він не зможе ». На думку експерта, льотчики просто перестрахувалися, побачивши сигнал тривоги на приладах контролю за двигуном. «Останнім часом дуже часто відбуваються помилкові спрацьовування подібних приладів, - розповів експерт. - Техніка контролю на наших літаках варто в більшості випадків застаріла і може підвести. Тому пілоти вчинили правильно, повернувши літак на аеродром ».

Юрій Кочемін


Ключові слова:

авіакомпанії
Аеропорти: Внуково авіакомпанії   Аеропорти:   Внуково

Пілоти британських авіаліній повідомили, що вкрай стурбовані Стомлені, яка може привести до небезпечних інцидентів в небі. Так, 32 співробітники відзначили, що відправлялися в рейс при поганому самопочутті. Деякі з них поскаржилися на інтенсивність роботи.


Ключові слова:

авіакомпанії авіакомпанії

Шестеро працівників АК «Полярні авіалінії» порушили правила провезення багажу і тепер, відповідно до подання прокуратури, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Розслідувавши факт виявлення на одному з повітряних суден компанії неоформленого вантажу, Якутська транспортна прокуратура зажадала від генерального директора ГУП АК «Полярні авіалінії» усунути порушення законодавства про забезпечення авіаційної безпеки. За результатами розгляду подання прокуратури наказом генерального директора ГУП АК «Полярні авіалінії» для членів екіпажів повітряних суден авіакомпанії встановлена ​​норма безкоштовного багажу - не більше 10 кг, також прийнято низку інших заходів щодо посилення авіаційної безпеки.


Ключові слова:
Авіакомпанії:

Полярні авіалінії Полярні авіалінії

5 ступенів забезпечення безпеки в складних погодних умовах або інших несприятливих ситуаціях, виражені в п'яти кольорах - «зеленому», «блакитному», «жовтому», «помаранчевому» і «червоному», будуть введені в Пекінському міжнародному аеропорту «Шоуду». Про це днями оголосили в Департаменті управління повітряним рухом Державного управління цивільної авіації Китаю. У разі, якщо літак стикається з непередбаченою ситуацією, терпить лихо або в небі відбувається терористичний акт, оголошується червона ступінь забезпечення безпеки. З метою максимально швидкого вирішення непередбачених ситуацій, а також щоб уникнути великих втрат, авіаційні відомства і органи по забезпеченню безпеки Китаю будуть спільно вживати заходів, контролювати частково повітряний простір. Зелений рівень безпеки висловлює звичайне нормальний стан справ, коли відповідно до точним прогнозом в районі аеропорту не передбачається природних катаклізмів. Ці рівні безпеки будуть введені в дію вже під час проведення Пекінської олімпіади 2008 року. Якщо в районі проведення змагань почнеться гроза і інші погодні складності, буде оголошений жовтий рівень безпеки. Помаранчева ступінь з'явиться при погіршенні ситуації. Як у випадку поганих погодних умов, так і при виникненні інших непередбачених ситуацій, будуть вестися активні дії для вирішення ситуації і забезпечення безпеки. При таких обставинах літаки в повітрі готуються здійснити по порядку посадку, швидко відновиться порядок в повітряне сполучення, буде усунуто загрозу безпеки.


Авіапідприємство «Новосибірськ Авіа» найближчим часом збирається вивести з експлуатації застарілі літаки і створити систему перевезень на місцевих авіалініях, повідомляє загальноросійська мережу бізнес-порталів rosfirm.ru Проект націлений на розвиток повітряного сполучення між центром Сибірського федерального округу і регіонами. Передбачається, що замість застарілих АН-24 авіапарк буде укомплектований більш сучасними турбогвинтовими літаками малого класу. Це можуть бути українські АН-140, узбецькі Іл-114, бразильські Embraer або шведські SAAB. В першу чергу, польоти будуть виконуватися в Новокузнецьк, Томськ, Кемерово і Барнаул, пізніше в маршрутну мережу буде включено Красноярськ і Абакан.


Ключові слова:

авіакомпанії
Авіакомпанії: Новосибірськ Авіа
Аеропорти: Абакан авіакомпанії   Авіакомпанії: Новосибірськ Авіа   Аеропорти:   Абакан

Планується, що вильоти здійснюватимуться з центрального аеропорту по неділях. ФГУП «Аеропорт Ульяновськ» з 1 липня організовує регулярні авіарейси за маршрутом «Сочі-Ульяновськ-Сочі» на повітряному судні Ту-134 авіакомпанії Руслайн. День вильоту - неділя, час московське. Графік руху літаків: виліт з Сочі 9.50 - прибуття до Ульяновська 12.50; виліт з Ульяновська 14.40 - прибуття в Сочі 17.00.


Ключові слова:

авіакомпанії авіакомпанії

Нагадаємо, що Рада директорів рекомендувала річним зборам акціонерів направити на виплату дивідендів 6.147 млн ​​руб. з розрахунку 60 руб. на акцію. Дивіденди планується виплачувати коштами з 16 липня по 31 серпня 2007 року. На розвиток авіакомпанії може бути направлено 54.927 млн ​​руб. В ході зборів акціонери затвердили річний звіт, річну бухгалтерську звітність. Аудитором «Сибіру» на 2007 рік затверджено ЗАТ «Аудиторський Агентство« Люди Справи ». До Ради директорів обрано: заступник керівника територіального управління Росмайна по Новосибірській області с.Артема, член Ради директорів ТОВ «Сибір Технік» А.Віндермут, член Ради директорів ВАТ «ІК« Єврофінанс »А.Грібков, генеральний директор ВАТ« Сібмост »Альберт Кошкін ( обраний також головою Ради директорів), генеральний директор ЗАТ «Фірма Фактор ЛТД» Ігор Кузнєцов, директор з правового забезпечення ЗАТ «Група компаній С7» Т.Ломовцева, головний спеціаліст-експерт Федерального агентства з управління федеральн м майном Ю.Толмачев, генеральний директор ВАТ «Авіакомпанія« Сибір »Владислав Філёв, генеральний директор ЗАТ« Група компаній С7 »Наталія Філёва. Авіакомпанія «Сибір» входить до числа найбільших авіаперевізників Росії. Парк складається з 62 літаків, у тому числі 9-ти Іл-86, 27-ми Ту-154-М, 16-ти Airbus 310 і 10-ти Boeing 737.


Ключові слова:
авіакомпанії: Сибір

ВАТ «Аерофлот - російські авіалінії» в рамках співпраці з Олімпійським комітетом Росії і заявочного комітету "Сочі - 2014» організувало два спеціальних рейсу з Москви до столиці Гватемали для перевезення російської делегації для участі в сесії Міжнародного олімпійського комітету. Як відомо, на сесії МОК буде обрана столиця XXII Зимових Олімпійських ігор 2014 року, на звання якої претендує російський Сочі. Перевезення виконується рейсами 24 червня і 2 липня за маршрутом Москва - Гватемала на літаках Боїнг 767. Зворотній рейс до Москви запланований на 6 липня за маршрутом Гватемала - Гавана - Москва. Отримання дозволу на політ «Аерофлоту» було пов'язане з певними труднощами - російські авіакомпанії практично не літають в цей регіон. З огляду на важливість заходу, «Аерофлот» зумів в період високого сезонного попиту на перевезення виділити необхідні літаки. Співробітники центру управління польотами (ЦУП), авіаційно-технічного центру (АТЦ) та інших підрозділів компанії забезпечили заправку і технічне обслуговування літаків «Аерофлоту» в Гватемалі. Олімпійський комітет Росії традиційно з 1994 року надає «Аерофлоту», як самої надійної та безпечної компанії, високу честь - бути призначеним офіційним перевізником на Олімпійські ігри кращих російських спортсменів. «Аерофлот» активно співпрацював з Олімпійським комітетом Росії в процесі підготовки заявки Сочі на проведення Олімпіади 2014. Підтримка спорту та фізкультурного руху - один із пріоритетних напрямків соціальної діяльності «Аерофлоту». Особливу увагу компанія приділяє підтримці дитячого та юнацького спорту, а також допомоги спортсменам-інвалідам.


Особливу увагу компанія приділяє підтримці дитячого та юнацького спорту, а також допомоги спортсменам-інвалідам

В ході річних зборів акціонерів і засідання ради директорів ВАТ «Корпорація« Іркут », головою ради директорів обраний Олексій Федоров, йдеться в повідомленні компанії, що надійшов в« Інтерфакс-АВН »у понеділок. «Відбулося перше засідання ради директорів нового складу. Головою ради директорів обраний Олексій Федоров. Сформовані комітети ради директорів », - йдеться в повідомленні. До ради директорів увійшли Микола Арутюнов (Московське представництво компанії «Ен-Сі-Ейч Едвайзорс, Інк.»), Валерій Безверхній (ВАТ «ОАК»), Вадим Власов (ТОВ «ЕАДС»), Олег Демченко (ВАТ «Корпорація« Іркут » , ВАТ «ОКБ імені Яковлєва»), Володимир Ковальков (ІАЗ - філія ВАТ «Корпорація« Іркут »), Євген Лямцев (Московський філія КБ« Русьрегіонбанк »), Максим Петров (ВАТ« ОАК »), Михайло Погосян (ВАТ« ОАК » , ВАТ «Компанія« Сухой »), Олексій Федоров (ВАТ« ОАК », ФГУП« РСК «МіГ»), Сергій Цивільов (ФГУП «РСК« МіГ »), Сергій Чемезов (ФДУП« Рособоронекспорт »). Крім того, на річних зборах акціонерів було затверджено річний звіт і річна бухгалтерська звітність, в тому числі звіт про прибутки і про збитки (рахунки прибутків і збитків) ВАТ «Корпорація« Іркут ». «Затверджено розмір виплати річних дивідендів - 0,12 рублів на одну звичайну іменну акцію», - говориться в повідомленні.


Ключові слова:
Авіабудування і ремонт:

Іркут

Подія. Річні збори акціонерів і засідання ради директорів ВАТ «Корпорація« Іркут »

Акціонери ВАТ «Науково-виробнича корпорація« Іркут »на річніх зборах в понеділок ухвалу решение про виплату дівідендів за 2006 рік у размере 0,12 рубля на одну Звичайно Акцію, йдет в Повідомленні авіабудівної компании. Як уточнив РІА Новини представник «Іркут», в 2005 році корпорація не виплачувала дивіденди через збиток. «Іркут» в 2006 році отримав чистий прибуток по РСБО в розмірі 1,122 мільярда рублів. На виплату дивідендів в цілому буде направлено 117,4 мільйона рублів. Аудитором «Іркут» було обрано ЗАТ «Аудиторська фірма« Гориславців і К. Аудит », говориться в повідомленні компанії. Крім того, згідно з повідомленням прес-служби, на зборах акціонерами було ухвалено ряд угод із зацікавленістю. ВАТ «Об'єднана авіабудівна корпорація» (ОАК) контролює 50,09% акцій ВАТ «Науково-виробнича корпорація« Іркут », з яких 38,2% акцій внесені в статутний капітал ОАК в якості внеску її приватних акціонерів, а 11,89% акцій знаходяться на балансі входить в ОАК ВАТ «Авіаційна холдингова компанія" Сухий ".


Ключові слова:
Авіабудування і ремонт:

Іркут

Подія. Річні збори акціонерів і засідання ради директорів ВАТ «Корпорація« Іркут »

ВАТ «Авіакомпанія« Красноярські авіалінії »(Красейр) планує випустити рублеві CLN на загальну суму до 3 млрд. Рублів під забезпечення, надане компаній ТОВ« ЕйрЮніон ». Планується, що термін обігу випуску складе 3 роки, погашення здійснюватиметься рівними траншами протягом строку обігу випуску. Компанія планує направити залучених фінансування на заміщення частини існуючого кредитного портфеля. Організаторами випуску «Красейр» призначила АБ «Газпромбанк» (ЗАТ) і Інвестиційної групи «Російські Фонди».


Організаторами випуску «Красейр» призначила АБ «Газпромбанк» (ЗАТ) і Інвестиційної групи «Російські Фонди»

Компанія Jet Aviation була заснована в 1967 році в Швейцарії. Jet Aviation - один зі світових лідерів у сфері авіаційного сервісу. Штат компанії складає 5200 чоловік, які обслуговують клієнтів у 20 аеропортах, розташованих у багатьох країнах Європи, на Близькому Сході, Азії, Північній і Південній Америці. Компанія займається технічним обслуговуванням, обробкою інтер'єрів, ремонтом, інженерно-технічним забезпеченням, обслуговуванням FBO, а також авіаційним менеджментом, обслуговуванням чартерних перевезень, продажами авіатехніки і пошуком персоналу. У 2006 році під управлінням чартерних підрозділів Jet Aviation в Європі і Північній Америці знаходилося близько 200 літаків, загальна льотне час яких склало 65000 годин.


Ключові слова:

обслуговування авіапідприємств

Тема. JET EXPO 2007

В аеропорту Сургута почалася реконструкція перону та руліжних доріжок. Проект обійдеться окружному бюджету в 310 млн рублів. Всі ремонтні роботи йдуть без шкоди для пасажирів. Регулярні рейси виконуються за розкладом. Кожен день з аеропорту Сургута відлітає близько двох тисяч чоловік, аеропорт працює в звичайному режимі. Влітку кількість рейсів значно збільшується. Тому ще взимку співробітниками аеропора распіаніе було сформовано так, щоб працювати було максимально комфортно і будівельникам, і пілотам літаків. Необхідність реконструкції покриття злітної поля назріла давно, повідомляє «СургутІнформТВ». В останній раз асфальт тут укладали близько 15 років тому. З тих пір на смузі лише латали тріщини і латали ями. Старе покриття становить серйозну загрозу для безпеки польотів. Реконструкцію в сургутском аеропорту почали в 2003-му. Першою відремонтували злітну смугу. Тепер приступили до укладання нового асфальту на пероні і руліжних доріжках. Згідно з проектом покриття ляже в два шари. Це повинно значно збільшити його міцність. Крім того, щоб дорожнє полотно могло витримувати багатотонні літаки, змінений і склад асфальтобетону.


Ключові слова:
Аеропорти:

Сургут Сургут

GECAS, найбільша авіалізингова компанія в світі, зацікавилася лізингом російської авіатехніки західним компаніям. Як пише сьогоднішня «РБК daily», першим літаком, який може бути проданий західним замовникам, став Ту-204, оснащений двигуном V2500, яким зараз оснащуються літаки сімейства А320. Про те, що GECAS зацікавився лізингом літаків російського виробництва, розповів гендиректор лізингової компанії «Ільюшин Фінанс Ko.» (ІФК) Олександр Рубцов. «GECAS це може бути цікаво, це хороший літак з хорошим двигуном. Як тільки Ту-204 пройде сертифікацію в Росії і за кордоном, він почне десятками продаватися в різні країни світу. Це підштовхне лізингові компанії займатися даним літаком, так як у нього з'явиться свій вторинний ринок », - зазначив він. За словами А.Рубцова, інтерес західних компаній може бути виявлений і до літаків Іл-76 та Ан-148. Як кажуть представники Національної резервної корпорації (НРК, їй належить 25% ІФК), ІФК може здавати GECAS літаки в фінансовий лізинг, а іноземний партнер - їх авіакомпаніям в операційний лізинг.


Ключові слова:

Авіабудування і ремонт Авіабудування і ремонт

ВАТ «Аеропорт« Пулково »збирається відкрити додатковий термінал для приватних літаків. Про це повідомив гендиректор компанії Андрій Мурів. На цей проект планується витратити $ 20 млн. «Генеральний план розвитку аеропорту, розрахований на 20 років, передбачає вкладення інвестицій в розмірі $ 1 млрд, з них на першому етапі близько $ 20 млн будуть залучені на розвиток обслуговування ділової авіації», - розповів Мурів. Бізнес-термінал відкриється не пізніше 2011 року і буде розвиватися окремо від основного, пасажирського терміналу. Ангар на 10 літаків буде розміщений на майданчику в 10 гектарів поруч з існуючим вантажним терміналом, пізніше кількість ангарів може бути збільшено. У терміналу буде власний перон і вихід на магістральну руліжні доріжки. За словами Мурова, розвиток додаткових комерційних послуг дозволять стримувати тарифи на регулярні рейси. «Ринок ділової авіації ще більш привабливий, ніж звичайний аеропортовий бізнес», - повідомив він. На сьогодні виручка від рейсів ділової авіації становить близько 20% доходів аеропорту, а до 2015 року її планується збільшити до 45-50%.


Ключові слова:

авіакомпанії
Аеропорти: Пулково

Подія. «Пулково» займеться ділової авіацією

Вчора стало відомо: за крадіжку 1,2 млн. Євро в різній валюті поліція пов'язала двох осіб - співробітників аеропорту Рига. Затримання провели співробітники кримінальної поліції Ризького району спільно з Головним управлінням кримінальної поліції і поліцією безпеки. За нашою інформацією, затримані - місцеві, судячи з усього, мають доступ до відомостей про інкасаторських перевезеннях. У них знайдена частина грошей. Що стосується суми в 300 тисяч, що потрапила в речі однієї з пасажирок, - це було, швидше за все, зроблено самими зловмисниками для відволікання уваги. Нагадаємо: під час транспортування з Риги до Відня з борта літака пропали 1,2 млн. Євро. Гроші направлялися в австрійський банк Raiffeisen-Zentralbank. «Там були гроші Parex banka, - підтвердив нам представник потерпілого банку Віктор Закис. За його словами, служба безпеки банку активно працює з поліцією у цій справі. Як повідомляє агентство APA, на борту літака в цілому знаходилося три мішки з 4,4 млн. Євро (3 млн. Латів) в різній валюті. Але у Відні з'ясувалося, що один мішок зник. Трохи пізніше одна з пасажирок, перевіривши свій багаж, виявила три пачки 300 000 доларами (157000 латів), тобто в кожній пачці було по 100000 доларів. Про свою знахідку вона відразу повідомила в поліцію.


Ключові слова:

Аеропорти

Подія. За крадіжку мільйона затримано двох

З Москви до Красноярська на 6 годин 20 хвилин затримали виліт 147 рейсу авіакомпанії «Красейр». З аеропорту лайнер вилетів вчасно, однак покружлявши над столицею близько півгодини, літак здійснив аварійну посадку. На борту знаходилися 292 пасажири і 16 членів екіпажу. Посадка пройшла благополучно. За словами співробітника прес-служби компанії «Красейр» Юлії Капустіною, у літака Іл-96 не прибрали середнє шасі: «Командир екіпажу ухвалив рішення повернутися в аеропорт Домодєдово. Фахівцями проводиться розслідування про причини виникнення цієї несправності. Дефект не становив жодної загрози для життя пасажирів. Фахівці компанії відразу ж підготували резервний борт, проте додатковий час зайняла сама посадка, перереєстрація пасажирів, видача багажу. На такому ж літаку Іл-96 пасажири були доставлені в Красноярськ ».


Подія. Пасажири затрималися в аеропорту на 6 годин 20 хвилин

Пасажири затрималися в аеропорту на 6 годин 20 хвилин

Не секрет, що для відвідування Греції в літні місяці європейські туристи вибирають чартери, що виконуються «бюджетними» авіаперевізниками. Однією з таких компаній є німецька Germanwings, яка протягом останнього місяця двічі удостоїлася уваги преси. На щорічному симпозіумі авіакорпорації «Ейрбас» німецький перевізник отримав премію «Найвища надійність», яка вручається авіакомпаніям, які використовують літаки корпорації. Повітряний флот Germanwings, що складається з літаків Airbus A319 знаходиться на технічному обслуговуванні компаній Eurowings і Lufthansa і не доставив в ході експлуатації особливих турбот технікам. Коефіцієнт надійності склав неймовірну цифру 99,9%, що означає, що у досліджений період з 2005 по 2007 рік у бюджетній авіакомпанії не було жодної скасування рейсу з технічних причин! На тлі такої високої технічної надійності закономірно виглядають і дані перевезень компанії, оприлюднені головою Germanwings Томасом Винкельманом. Число перевезених пасажирів з травня 2006 року по травень 2007-го піднялося з 642.745 чоловік до 720.408, показавши приріст в 12%. Заповнюваність рейсів залишилася на рівні 81%. Нагадаємо сайт Germanwings - http://www.germanwings.com/index.ru.shtml і аеропорти Греції, в які авіакомпанія виконує рейси в літній період: Кавала, Салоніки, Керкіра, Афіни, Міконос, Крит і Родос.


Ключові слова:

авіакомпанії авіакомпанії

Росія прийняла рішення про виробництво 96 літаків Ан-148 Воронезьким авіаційним літакобудівним товариством. Про це повідомив журналістам генеральний конструктор Авіаційного науково-технічного комплексу ім. Антонова Дмитро Ківа. «Відбулася нарада на Воронезькому авіабудівному підприємстві під керівництвом першого віце-прем'єра Росії Іванова і було прийнято рішення про виробництво 96 літаків», - сказав Ківа. Україна планує провести 6 літаків Ан-148 в 2008 році. Сімейство дводвигунових реактивних регіональних літаків Ан-148 призначений для пасажирських, вантажопасажирських і вантажних перевезень на регіональних і близькомагістральних авіалініях. Крейсерська швидкість польоту нового лайнера 820-870 км / ч. Ціна літака становить близько 20 млн. Доларів, передають Українські новини.


Ключові слова:
Російська Федерація:

Уряд
Авіабудування і ремонт: ВАСО

Подія. Насамперед для Росії літаки

Влада Камбоджі призначили чималу за місцевими мірками премію в 5 тис доларів тому, хто допоможе знайти зниклий в понеділок пасажирський Ан-24 місцевої авіакомпанії, заснованої російськими громадянами. Літак пропав в важкодоступному гірському районі в провінції Кампот на південному заході країни приблизно в 150 км від Пномпеня. Операцію з пошуку Ан-24 координує особисто прем'єр-міністр Камбоджі Хун Сіна. Він заявив сьогодні журналістам, що літак зник під час потужної грози і, судячи з усього, врізався в гору при посадці. «У нас мало надії знайти живих людей, - сказав прем'єр, - проте будемо продовжувати пошуки, щоб відшукати тіла загиблих». Місцева влада стверджує, що літаком керував росіянин. Однак, за даними консульського відділу посольства РФ в Камбоджі, пілот Микола Павленко - громадянин Узбекистану. На борту літака також перебували п'ятеро камбоджійців - членів екіпажу та іноземні туристи - 13 південнокорейців і троє чехів. Вони летіли з міста Сиемреап, де розташований знаменитий храмовий комплекс Ангкор-Ват, який має репутацію одного з «чудес світу». До пошуків літака, що перестав виходити на зв'язок за 50 км до підльоту до приморського міста Сіануквіль, залучені чотири вертольоти, понад тисячу солдатів і місцевих жителів. Однак роботам заважає сильний дощ, який робить недоступними багато районів в гірських джунглях. У зв'язку з цим прем'єр-міністр Хун Сіна повідомив журналістам, що звернувся до США і Південної Кореї з проханням використовувати їх супутники для пошуку літака. В даний час в місті Кампот для сприяння роботам знаходяться близько 20 південнокорейських дипломатів, яких особисто очолює посол цієї країни в Камбоджі Сін Хюн Сук. Зниклий Ан-24 належить місцевій авіакомпанії «Пі-ем-ти ейр». Вона заснована і керується російськими громадянами, які працюють в Камбоджі. Більшість пілотів - громадяни Росії, а також вихідці з країн СНД. Компанія має, зокрема, два літаки Ан-24 і «Боїнг-737-200», які перевозять пасажирів і вантажі. «Пі-ем-ти ейр» здійснює рейси між камбоджійськими містами Пномпень, Сиемреап, Сіануквіль, а також за кордон - в Ханой і Сеул.


Ключові слова:

авіакомпанії авіакомпанії

25 червня під багатьох ЗМІ пройшла інформація про групу журналістів - учасників прес-туру по Бодруму, яка не змогла вилетіти з аеропорту Бодрума в зазначений у квитку термін. Як винуватця події деякі ЗМІ називали АК «ВІМ-АВІА», яка перенесла виліт чартерного рейсу № 5732 24.06.2007 з Бодрума на більш ранній час (час вильоту перенесли з 10:55 на 7:35 за місцевим часом). У зв'язку з цим авіакомпанія «ВІМ-АВІА», як перевізник даного рейсу, офіційно заявляє про те, що інцидент з групою російських журналістів, які відвідали цю країну, повністю лежить на плечах безпосередніх організаторів туру. АК «ВІМ-АВІА» заздалегідь - 19 червня поточного року - поінформувала замовника рейсу (продавця квитків) про перенесення чартерного рейсу на більш ранній термін. Варто відзначити, що договір з консолідаторами рейсу допускає внесення змін до розкладу рейсу за умови оперативного інформування замовника. Оповіщення консолидатора рейсу було вироблено 19.06.2007 (час вильоту перенесли з 10:55 на 7:35 за місцевим часом). Літак авіакомпанії вчасно і відповідно до розкладу виконав свій чартерний рейс, забравши групу російських туристів -193 осіб з Бодрума в Москву.


Ключові слова:
Авіакомпанії:

ВІМ-Авіа ВІМ-Авіа

На Камчатці активізувалися три вулкани - Ключевська сопка, Шивелуч і Каримський. Три з 28-ми діючих камчатських вулканів викидають розпечений газ, пар і попіл. За словами фахівців, шлейфи з попелу можуть становити небезпеку для літаків. Загрози для населених пунктів немає.


Ключові слова:

авіакомпанії

Подія. Небезпека для літаків

Нагадаємо, вона сталася в районі села Червоний Яр, недалеко від траси Енгельс-Маркс. Під час запилення полів одного з фермерських господарств розбився літак Бекас. Це надлегкий літальний апарат, керований одним пілотом. За попередніми даними літак був справний і впав помилково пілота. Літак впав в поле, і його падіння не завдало нікому шкоди. Пілот зумів самостійно викликати допомогу. Зараз пілот знаходиться в лікарні, його стан лікарі оцінюють як задовільний. Літак належить приватній компанії «Аерон», яка базується в районі пристав біля мосту через Волгу. За фактом падіння літака транспортна прокуратура проводить перевірку у цій справі.


Ключові слова:

авіакомпанії

Подія. Авіакатастрофа в Саратовській області

Координати Фонду:

125167, Москва, Ленінградський проспект, д. 37, корп. 3
Тел .: (915) 218-56-58
Електронна пошта

Підготовка кадрів ГА - одна з найбільш гострих проблем галузі. Галузі гостро не вистачає пілотів, кадрів інженерно-технічного профілю, диспетчерів по УВС, технічних фахівців.
У поточному році авіаційні навчальні заклади країни збільшують прийом студентів.

Новости