Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Росавіація склала рейтинг авіакомпаній

"Тулпар Ейр" затримав 21% від виконаних 2 тисяч 720 рейсів

Лідерами минулого року по затримок авіарейсів стали компанії "Тулпар Ейр", Sky Express і "Московія", повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на матеріали Росавіації.

"Тулпар Ейр" затримав 21% від виконаних 2 тисяч 720 рейсів, Sky Express - 19% (9595 рейсів), "Московія" - 15% (3886 рейсів).

Найменший відсоток затримок рейсів в 2010 році був у авіакомпаній "Полярні авіалінії" (1% від 2552 виконаних рейсів) і "Регіон-Авіа" (2% від 2840 рейсів).

Хороший показник і у найбільшого російського авіаперевізника "Аерофлоту". Компанія затримала лише 3% всіх виконаних рейсів, яких у неї в минулому році було 97,9 тисячі.

Росавіація проводить регулярний моніторинг затримок рейсів, і якщо вони стають для компанії нормою, піднімається питання про санкції.

Нагадаємо, 30 березня Росавіація вирішила провести ревізію авіакомпанії Sky Express в зв'язку з затримкою чартерних рейсів до Чехії. Перевізник, не маючи відповідних допусків та дозволів, уклав договір про повітряне перевезення пасажирів у напрямку Москва - Пардубіце - Москва. 264 пасажира провели в очікуванні своїх рейсів від 4,5 до 12 годин.

Росавіація нагадує, що це вже не перше подібне порушення з боку Sky Express. У травні 2010 року компанія, не маючи дозволу і допуску авіаційних властей, організувала і продала чартерні перевезення по маршруту Москва - Іракліон - Москва.

Крім того, прес-служба "Внуково" заявила, що призупиняє в ніч на 1 квітня обслуговування літаків Sky Express через борг в 207 мільйонів рублів. Але вже з'явилася заява прес-секретаря авіакомпанії Віталія Коренюгіна про те, що конфлікт з аеропортом "Внуково" вичерпаний.

В кінці березня радник керівника Росавіації Андрій Прянишников повідомляв, що відомство може анулювати сертифікат Sky Express, якщо виявить порушення в операційній діяльності компанії.

Новости