Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місця, які треба відвідати туристу в Латвії (Цесіс, Сігулда, Рига, Юрмала) - Авіакомпанія Перемога

  1. Цесіс - відшукати сторожа
  2. Сігулда - поплакати про троянду
  3. Готелі в м Юрмала: Популярні
  4. Рига - заглянути в димохід
  5. Готелі в м Юрмала: Популярні
  6. Рига за 1 хвилину (відео)
  7. Цікаві факти

Прокладіть свій шлях від замку до замку, з лісу в ліс, від маяка до маяка - і поїздка по Латвії стане справжнім задоволенням. Давайте дізнаємося які пам'ятки потрібно обов'язково подивитися туристу в Цесисе, Сигулде, Юрмалі і Ризі.

Цесіс - відшукати сторожа

Входив до Ганзейського союзу Цесіс часто називають найкрасивішим містечком Латвії. І зрозуміло чому: на території його могутньої фортеці, заснованої лицарями ливонського ордена в XIII столітті, і нового замка XVIII століття можна легко провести півдня.

Навколо цитаделі розбитий ландшафтний сад (влітку тут проходять концерти і історичні реконструкції), затишні вулички немов створені для Селфі, а лютеранська церква святого Іоанна - один з найстаріших храмів в країні.

Неподалік від базиліки можна побачити і другий символ Цесіс - кам'яну статую согбенного сторожа з посохом і ліхтарем.

Старе місто Цесіс будувався навколо Старого замку і церкви - на вузьких вулицях росли криті черепицею будинку торговців і ремісників, на жаль, не збереглися до наших днів. Але планування не змінювалася з Середніх століть, в відбудованих заново охайних особнячками відкриті невеликі музеї, ресторани і сувенірні бутіки, а центральна Площа троянд тепер головне місце для вечірніх рандеву.

Сігулда - поплакати про троянду

Статус латвійської Швейцарії ці місця отримали не в останню чергу завдяки неймовірно фотогенічний Гауйскому національному парку - відобразити тут хочеться буквально кожен камінчик.

Почати можна з Турайдського замку - кращі види на округу відкриваються з його 38-метрової вежі. Вам обов'язково розкажуть сумну легенду. У XVII столітті в замку жила дівчина Майя, яку за її красу прозвали Турайдськой Розою.

У XVII столітті в замку жила дівчина Майя, яку за її красу прозвали Турайдськой Розою

  • Служив в гарнізоні польський найманець вирішив зазіхнути на невинність дівчини і обманом заманив її в печеру. Усвідомивши, що надії на порятунок немає, Майя сказала: «Навіщо тобі моє тіло, коли є більш цінна річ? У мене на шиї зав'язаний зачароване хустку, який рятує від будь зброї. Перевір! »Повірити їй поляк вихопив з піхов меч - і Майя впала замертво. Могила Турайдськой Троянди розташована в замковому парку.
  • У Парку народної пісні і на горі Дайн можна побачити скульптури, що зображують фольклорних персонажів.
  • Що розкинувся навколо звивистої річки Гауя національний парк - найстаріший і великий в Латвії. Це місце популярне як у любителів вдумливих прогулянок, так і у тих, хто вважає за краще кататися на велосипедах і сплавлятися на рафтах.

Це місце популярне як у любителів вдумливих прогулянок, так і у тих, хто вважає за краще кататися на велосипедах і сплавлятися на рафтах

  • Тут знаходиться і найбільша в Прибалтиці печера Гутманя, численні гроти і обриви, стародавні стрімчаки з доломіту і пісковика. Якщо є час, вирушайте в багатоденний похід по розмічених стежках, який можна розділити на кілька етапів.

Готелі в м Юрмала: Популярні

Готель До центру Звездность Знижка Ціна за ніч, від Рейтинг Вибрати дати

Hotel Sigulda

0.84 км

★★★

-11%

4 840 4 324

8.8

Подивитися готель

Рига - заглянути в димохід

Неможливо приїхати до Латвії і не присвятити день-другий її чарівною столиці Ризі : Строгі моноліти будівель, готичні собори, черепичні дахи, що відлякують злих духів золоті півники на шпилях, димоходи (в Ризі ще залишилися вдома з пічним опаленням) - розповідають, що місцеві сажотрусів навіть іноді позичають іншим містам.

А ще це самий справжній заповідник модерну: вважається, що в Ризі найсерйозніша в світі концентрації будівель в стилі ар-нуво (він же югендстиль).

  • Кращі види на латвійську столицю відкриваються з дзвіниці церкви Святого Петра - на 71-метрову оглядову площадку возить ліфт. Поруч, на ратушній площі, знаходиться і знаменитий купецький будинок Чорноголових.
  • Домський собор варто відвідати хоча б заради унікального старовинного органа - 6718 труб, 124 регістра, 4 клавіатури для рук.
  • Створений в 1935 році з граніту і бронзи 43-метровий Пам'ятник свободи - один із сучасних символів Риги. За його барельєфів можна простежити найважливіші події в історії Латвії.

За його барельєфів можна простежити найважливіші події в історії Латвії

Готелі в м Юрмала: Популярні

Юрмала - махнути на Рів'єру

Знаменитий балтійський курорт розкинувся в півгодини їзди від Риги. Прохолодне морі, невисокі дюни і потужні сосни роблять місто ідеальним місцем для прогулянок і пляжного відпочинку (тут рай для всіх, хто ненавидить пекучу спеку і задушливу спеку).

Колись відпустку латвійської Рив'єрі могли собі дозволити лише номенклатура, богема і генералітет, але в наші дні в витончених різьблених котеджах і спа-готелях зупиняється різношерста публіка з усієї Європи. Літніми вечорами в місцевому залі «Дзінтарі» проходять концерти і фестивалі.

Літніми вечорами в місцевому залі «Дзінтарі» проходять концерти і фестивалі

  • Ширина 25-кілометрового Юрмальського пляжу навіть в межах міста сягає півсотні метрів. Соснові ліси забезпечують тінь і хвойний аромат, а пологий вхід у воду приваблює сім'ї з дітьми.
  • Йомас - головний пішохідний бульвар Юрмали. Вечорами в тутешніх пабах і ресторанах не проштовхнутися.

Рига за 1 хвилину (відео)

Готелі в м Юрмала: Популярні

Дорога Маяків - йти на світло

Латвійські маяки (їх тут називають забавним словом «бака») - спонукальний мотив для тематичного подорожі. І почати маршрут варто з Юрмали, нанизуючи баки на нитку шосе. Головне місце тяжіння - мис Колка. Мале море (Ризьку затоку) тут сходиться з Балтійським, постійно дмуть вітри, зіштовхуючи протиборчі хвилі.

Ці ж вітру у відповіді за формування навколишніх дюн, експансію яких зупиняють густі соснові ліси.

Через часті тумани на латвійському узбережжі мореплавство було неможливо без маяків, тому багато хто з них збереглися. Найголовніші - 62-метровий Мікельторніс, найстаріший в країні Овішу, побудований на початку XIX століття, і Слітере - найбільш віддалений від моря.

Фінальною крапкою поїздки цілком може стати «маяк навпаки» - Вентспилсский радіоастрономічний центр: військове містечко, де в радянські часи займалися шпигунством, покинутий, а телескоп і зараз сканує космос у пошуках радіовипромінювання. З недавніх пір сюди водять екскурсії.

  • Через західних вітрів мис Колка визнаний кайтсерфер чи не найкращим в Латвії спотом для досвідчених спортсменів.
  • Маяк в національному парку Слітере виведений з експлуатації 20 років тому - тепер тут музей.

Маяк в національному парку Слітере виведений з експлуатації 20 років тому - тепер тут музей

  • На мисі Колка стоїть пам'ятник жертвам моря роботи латвійського скульптора Гіртса Бурвіса - всім загиблим під час штормів, бур і корабельних аварій на Балтиці.

На мисі Колка стоїть пам'ятник жертвам моря роботи латвійського скульптора Гіртса Бурвіса - всім загиблим під час штормів, бур і корабельних аварій на Балтиці

  • Зведений в 1814 році 36-метровий маяк Овішу також служив і берегозахисних споруд - за принципом матрьошки його зовнішня стіна приховує другу вежу.
  • Маяк в Ірбенськом протоці, який вже 40 років працює в автоматичному режимі, - єдиний в країні, побудований на штучному, складеному з валунів острові.

Цікаві факти

  1. шенгенська віза оформляється в візових центрах Латвії в Москві і Санкт-Петербурзі.
  2. Для незабутнього роуд-тріп Вам не обійтися без хорошого автомобіля - його краще орендувати в ризькому аеропорту. У секторі E представлені багато великих міжнародних компаній. в Латвії немає платних доріг, але за в'їзд в Юрмалу з 3 квітня по 30 вересня доведеться заплатити € 2. Врахуйте, що в містах найчастіше максимально допустима швидкість - 50 км / год, на трасі - 90 км / ч. з парковками (платними і безкоштовними) зазвичай проблем немає, за винятком центральних районів Риги.
  3. У Латвії прекрасно розвинена туристична інфраструктура - всюди ви знайдете готелі, хостели, кемпінги парки для караванів, ось тільки в літній високий сезон бронювати місця в них краще заздалегідь.
  4. Головні ресторани Риги - знаменитий Vincents, рибний Restorāns 3 і Bibliotēka No1.
  5. У Латвії не чекайте миттєвого обслуговування, тут не прийнято поспішати.
  6. Вас точно попросять привезти пляшечку-другу ризького бальзаму, що випускається з різними смаками. в багатьох магазинах продаються прикраси з бурштином (ви ж в країнах Балтії) і традиційний одяг з бавовни і шерсті.

Усвідомивши, що надії на порятунок немає, Майя сказала: «Навіщо тобі моє тіло, коли є більш цінна річ?

Новости