Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди літає Перемога. огляд напрямків

Куди літає Перемога. огляд напрямків

У наприкінці 2015 го вітчизняні бюджетна авіакомпанія Перемога стримала свою обіцянку і почала польоти в міста Європи з, як це годиться у локостеров, дешевими цінами. На сьогоднішній день Перемога має вже досить велику мережу польотів. У цій статті ми хочемо зробити огляд всіх закордонних напрямків "першого лоукостера Росії" і зробити висновок: чи дійсно те, що пропонує ця авіакомпанія є найдешевшим і найоптимальнішим варіантом.

Для початку розглянемо всі особливості, плюси і мінуси даної авіакомпанії.

Квитки по 999 рублів (499 рублів) ?!

Так, дійсно, Перемога пропонує деяку кількість квитків за мінімальним тарифом - 999 рублів! Такі ціни встановлюються в перші хвилини початку продажів на нові напрямки, а також на так звані "гарячі" квитки, за аналогією з палаючими путівками, тобто на ті вильоти, які повинні відбутися на наступний день, або в найближчі. На офіційне сайті авіакомпанії, в розділі "спецпропозиції" ви завжди можете переглянути список таких квитків і відправитися куди-небудь за 900 (або трохи більше) рублів, звичайно, за умови що ваш графік дозволяє вам це зробити. Так авіакомпанія намагається повністю заповнити салон авіалайнера і продати хоча б за безцінь залишилися порожні місця.

Оновлення: з осені 2017 мінімальний тариф був знижений до 499 рублів, але змінилися правила провозкі багажу і ручної поклажі, про що можна буде детально прочитати нижче.

Багато хто звинувачує Перемогу в обмані і "розлучення", але не варто це робити. Слоган "квитки від 999 рублів" це ніщо інше як звичайна рекламна компанія для привернути увагу і АБСОЛЮТНО ВСІ лоукостер практикує подібне. Так, найбільший лоукостер Ryanair висуває слоган "Flights from 12 euro". Але ніхто не обіцяє Вам, що в будь-який зручний для вас момент квитки будуть стільки коштувати. Деякі щасливчики можуть дійсно придбати їх за такою ціною, а всім іншим можна тільки побажати терпіння і везіння.

Деякі щасливчики можуть дійсно придбати їх за такою ціною, а всім іншим можна тільки побажати терпіння і везіння

Правила і тарифи провезення багажу

У порівнянні з європейськими лоукостерами, правила провозкі багажу і ручної поклажі у Перемоги трохи відрізняються. Читайте докладніше - правила провезення багажу і ручної поклажі у локостеров .

Безкоштовно в ручну поклажу ви можете здати сумку / валізу, загальні габарити якої складають не більше 36 x 30 x 27 сантиметрів (обмежень по вазі - немає! Вони були зняті в листопаді 2017 року).

Багаж - за окрему плату: до 10 кг - 499 рублів, до 20 кг - 1499 рублів.

Як відомо, щоб взяти з собою в салон валізу, необхідно, щоб його вміст відповідало певним вимогам. Наприклад, рідини не перевищували обсяг 100 мл, були відсутні колючо-ріжучі предмети (наприклад, манікюрні ножиці) і т.д. Детальніше про ці вимоги ...

Харчування на борту
Так, безкоштовного харчування на борту немає, як і у всіх лоукостерів. Це один з ключових чинників, за рахунок якого знижуються ціни на квитки.
Всі послуги - платні!
Ще один характерний для лоукостерів ознака - бажання при кожному зручному випадку здерти якомога більше грошей зі своїх пасажирів. Перемога не стала винятком. Такі послуги, як вибір місць в салон, є платним.
Хотіли дешевих квитків? Тоді поїжте перед польотом, не беріть з собою багато речей, і змиріться з тим, що ви і ваші попутники будете розсаджені в різних кінцях салону.

Система Fly & Bus   Однією з головних особливостей авіакомпанії за закордонними напрямками стала послуга Fly & Bus Система Fly & Bus
Однією з головних особливостей авіакомпанії за закордонними напрямками стала послуга Fly & Bus. За допомогою неї Перемога змогла запропонувати своїм пасажирам більш широку мережу маршрутів по Європі. Так, купуючи квиток на рейс Москва - Братислава, пасажир може включити в загальну вартість квиток на автобус до Відня. Аналогічно: Бергамо - Мілан.

У чому фішка? Все просто: для авіакомпанії набагато вигідніше здійснювати рейси в більш дрібний і менш популярний аеропорт, який знаходиться далі від столиць і великих міст, а вже звідти довозити пасажирів до кінцевої точки наземним транспортом. Ryanair, наприклад, так само базується виключно в бюджетних аеропортах. Однак, не пропонує своїм пассжірам за свій рахунок дістатися куди-небудь. Думаєте, Перемога в цьому плані совешіла якийсь геніальний хід? :) Ні, просто сподівалася на наївність і ліниво своїх пасажирів. Зрозуміло, в Європі між такими аеропортами і містами вже давно налагоджено відмінне транспортне сполучення і те, що пропонує Перемога - всього лише його аналог. Так, дійсно ж зручно відразу по прильоту не морочитися і сісти в очікує вас автобус. Але часом можна трохи почекати і місцевий транспорт доставить вас в кінцевий пункт навіть трохи дешевше, ніж Перемога.


І так, ми розглянули всі особливості та нюанси вітчизняного лоукостера "Перемога". Так, ця авіакомпанія трохи відрізняється від типових лоукостерів в Європі, але аналогів їй в Росії поки що немає.

Тепер перейдемо до найцікавішого - закордонним напрямками.

Огляд напрямків в Європу

Барселона (Жирона)

У травні 2016 Перемога почала продаж квитків на рейси Москва - Барселона (Жирона). Середні ціни на цей напрямок у Перемоги досить непогані: 4000-7000 рублів в одну сторону, квиток туди-назад обійдеться в приблизно 10-14 тисяч на людину. За цим напрямком у Перемоги є один серйозний конкурент - каталонський лоукостер Vueling, який продає квитки приблизно за такою ціною. Порівняємо пропозиції цих лоукостерів.
перемога:
+ Можливість скористатися акцією і купити дешеві квитки (менш, ніж за 4000 в одну сторону)
+ Зворотні квитки Барселона - Москва коштують стільки ж скільки і Москва - Барселона, тоді як у Vueling зворотні квитки, як правило, дорожче (9000-10000 рублів)
+ Правила перевезення багажу у Перемоги дозволяють безкоштовно провезти одну сумку, а у Vueling безкоштовна тільки ручна поклажа, за багаж доведеться доплатити близько 2000 рублів
Vueling:
+ Авіалайнери Vueling прилітають в головний аеропорт Барселони, тоді як Перемога базується в аеропорту Жирони, що в 80 км від Барселони. За дорогу до самої Барселони звідси доведеться заплатити ще близько 8 євро за людину або замовити таксі
+ Крім Москви, Vueling здійснює рейси з Санкт-Петербурга
+ Перемога здійснює свої рейси тільки по вівторках, четвергах і неділях, а Vueling кожен день
Як бачите, у кожного перевізника є свої переваги і недоліки і що вибирати - вирішувати вам.

Так чи інакше, Перемога відкриває відмінні можливості для відвідування одного з найпопулярнішого європейського міста - Барселони. Рекомендуємо Вам скористатися цим!

Рекомендуємо прочитати: Детальніше про те, як дістатися до Барселони і чим там зайнятися ...

Братислава і Відень
Як грім серед ясного неба в листопада 2015 прозвучала новина про те, що перший лоукостер Росії відкрив польоти в європейські міста. Ними стали Братислава і Відень. Чи справді з'являючись можливість відправитися в Європу за копійки?

Так, це дійсно непогана можливість. Сама Братислава, звичайно, для туристів нічого сверхествественного з себе не представляє, але зате дозволяє дістатися до справді вартісних європейських столиць: Праги , Будапешта , І власне Відня, автобуси до якої пропонує сама Перемога.

Однак, є кілька АЛЕ. Наприклад, до Будапешта дешеві квитки на прямі рейси з Москви можуть легко знайтися у угорського WizzAir , А до Праги - у чеського SmartWings. Тобто, про найдешевших квитках вже подбали місце лоукостер цих країн, і добиратися до їх столиць манівцями, можливо, зовсім ні до чого (але розглянути ці варіанти все ж варто).

Що стосується Відня, то так - це дійсно найдешевший і оптимальний спосіб опинитися в одному з найкрасивіших міст Європи, звідки, до речі, відкривається ще ряд відмінних напрямків.

Приклад цін у Перемоги на рейси Москва - Відень

Мілан (Бергамо)   Наступним пунктом призначення у Перемоги став Мілан
Мілан (Бергамо)
Наступним пунктом призначення у Перемоги став Мілан. Дешевих прямих квитків з Москви у російських авіакомпаній до цього не було, але були непогані пропозиції у AirBaltic з пересадкою в Ризі. В середньому, ціни на обидва варіанти фактично ідентичні: 6-8 тисяч рублів. Хоча, Перемога частенько пропонує різні акції на даний напрямок, коли квитки знижуються до 4-5 тисяч рублів. Ось саме тоді їх і варто брати!

Приклад цін у Перемоги на рейси Москва - Мілан

Чорногорія

Одним з останніх напрямків Перемоги стала Чорногорія. І тут, на жаль, вітчизняний лоукостер нас засмутив. Після закриття Туреччини і Єгипту стало ясно, що Чорногорія та Греція стануть найбільш привабливими для росіян країнами для літнього відпочинку. До моменту відкриття у Перемоги продажів квитків в "країну моря і гір", на ринку авіаквитків було вже купа пропозицій як у російських, так і у сербських і чорногорських авіаліній (за 7-10 тисяч рублів) і Перемога тут виявилася не особливо конкуретноспособной.

Що пропонує нам Перемога? Абсолютно таку ж вартість квитків, а то часом і по 11 тисяч! Не зовсім зрозуміло, навіщо потрібно було виходити на даний напрямок, якщо нічого нового туристам запропонувати не виходить. Тим більше з огляду на обмеження за розміром багажу! У Чорногорію вирушають відпочивати багато родин з дітьми, з величезною кількістю речей, а значить відповідати вимогам до багажу, які встановлює авіакомпанія, явно не вийти. Платити ще 2 тисячі? Навіщо? Тут, Перемога явно програє своїм конкурентам.

Приклад цін у Перемоги на рейси Москва - Тіват

Приклад цін у Перемоги на рейси Москва - Тіват

Чи плануєте відпочинок в Чорногорії? Чудова ідея! Рекомендуємо прочитати:

Мюнхен (Меммінген)

Відмінним рішенням, на наш погляд, стало почати польоти в столицю Баварії - Мюнхен. Квитки на прямий рейс можна придбати приблизно за 5000 рублів. У найближчого конкурента Перемоги - S7, вартість квитків за тарифом, що включає безкоштовне перевезення багажу, становить 9000 рублів. Єдиним недоліком пропозиції Перемоги є те, що посадка відбувається не в самому Мюнхені, а в аеропорту міста Меммінген, що в 100 км від столиці Баварії. Потім доведеться добиратися до Мюнхена на автобусі самостійно АБО скористатися послугою Fly & Bus, про яку було сказано вище (включити у вартість авіаквитка автобус Меммінген-Мюнхен). Як дістатися з аеропорту Меммінгена в Мюнхен ...

Рекомендуємо прочитати: Детальніше про самостійну подорож до Мюнхена ...

Приклад цін у Перемоги на рейси Москва - Мюнхен

Приклад цін у Перемоги на рейси Москва - Мюнхен

Кіпр

Ще одним річним напрямком Перемоги став Кіпр, а саме Ларнака і Пафос. Ціни на квитки досить різні, але є непогана можливість на деякі дати придбати їх всього за 6500 рублів, що для даного напрямку досить непогано.

Туреччина - Аланія

З 10 березня 2017 "Перемога" почала продаж квитків до Туреччини, один з найпопулярніших курортів - Аланія!

З 10 березня 2017 Перемога почала продаж квитків до Туреччини, один з найпопулярніших курортів - Аланія

Стамбул

Незабаром після Аланії, Перемога розширила географію польотів до Туреччини і відкрила щоденні рейси в Стамбул. Напрямок досить цікаве. Стамбул - великий туристичний центр і пропонує своїм гостям безліч різних цікавих варіантів провести дозвілля. До того ж, в аеропорту Стамбула базується величезна кількість авіакомпаній, якими можна полетіти не тільки в Європу, але і в Азію.

Середня вартість квитків Москва - Стамбул становить 4000-5000 рублів. А можна "зловити" спецпропозиція і за 3000 рублів.

А можна зловити спецпропозиція і за 3000 рублів

Піза і Флоренція

Крім Мілана, Перемога пропонує відправитися в інших два італійські міста - Пізу і Флоренцію. Обидва рейси приземляються в аеропорту Пізи. До Флоренції можна дістатися на автобусі за допомогою послуги Fly & Bus. Вартість квитків - 4000 рублів!

Карлові Вари

Одне з найсвіжіших пропозицій - чеські Карлові Вари. До слова, до Перемоги ніяка інша авіакомпанія не мала пропозицій по знаменитому чеському курорту, за адекватними цінами. Туристи, охочі однохнуть тут були змушені спочатку добиратися до Праги, а вже звідти автобусом до Карлових Вар. Тепер же, в ряді випадків, переліт до Карлових Вар + автобус до Праги - вигідніше, ніж прямий рейс до Праги. Так, авіаквитки Москва - Карлові Вари у Перемоги в середньому обійдуться в 4000 рублів. Прямі рейси Москва - Прага у SmartWings і CSA Czech Airlines - 6000-7000 рублів.

Прямі рейси Москва - Прага у SmartWings і CSA Czech Airlines - 6000-7000 рублів

Венеція

Останнім розширенням географії польотів до Європи стала Венеції. Як і у випадку з Карловим Варамі, до цього цікавих пропозицій по цьому напряму з Москви не було. Найкраще, що можна було знайти - рейс з пересадкою (як правило, в Кишиневі) за 6000-7000 рублів. Перемога пропонує прямий переліт за 4000 рублів!

Обов'язково прочитайте:

Обов'язково прочитайте:

Квитки по 999 рублів (499 рублів) ?
Хотіли дешевих квитків?
У чому фішка?
Думаєте, Перемога в цьому плані совешіла якийсь геніальний хід?
Чи справді з'являючись можливість відправитися в Європу за копійки?
Що пропонує нам Перемога?
Платити ще 2 тисячі?
Навіщо?

Новости