Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Є попит на нові рейси між Польщею та Україною, - директор авіакомпанії Sprint Air

А які результати показала авіакомпанія в цілому за вісім місяців?

Якщо говорити про загальний пасажиропотік за вісім місяців, то він наближається до 20 тисяч осіб. Для нас це великий успіх, оскільки за весь минулий рік ми перевезли близько 15 тисяч пасажирів. Правда, тоді ми обслуговували лише один регулярний пасажирський рейс - між Варшавою і Зелена-Гури. Були ще чартерні польоти, які виконувались на замовлення івент-агентств, спортивних клубів і туристичних агентств. В цьому році ми очікуємо, що в зв'язку з інтенсивним розвитком нашої мережі пасажирських маршрутів, результат буде в кілька разів вище.

Базовим для Sprint Air є аеропорт імені Шопена у Варшаві. Але з нього ви літаєте тільки по одному маршруту - в Зелена-Гуру, більшість ваших регулярних рейсів виконується з регіональних аеропортів. Такий поділ не заважає вашій діяльності?

Так, дійсно, наш головний офіс, в тому числі ангар з повним набором технічних засобів, знаходиться у Варшаві і саме зі столичного аеропорту імені Шопена ми виконуємо найбільшу кількість польотів. При цьому більшість з них - це вантажні рейси, які ми виконуємо для контрагентів, з якими у нас підписані довгострокові контракти. У той же час, роль регіональних аеропортів в нашому бізнесі поступово зростає, оскільки наші маленькі і економічні в експлуатації турбогвинтові літаки ідеально підходять для коротких регіональних маршрутів, де пасажиропотік не дуже великий. З цієї причини, ми літаємо в такі регіональні аеропорти, як Зелена Гура і Радом.

До речі про Радомі. У Польщі цей аеропорт має погану славу через проблем з регулярними рейсами . Кілька авіакомпаній пішло з Радом, ви ж не побоялися сюди зайти. Чому?

У нас немає підстав побоюватися аеропорту Радом. В кінці квітня цього року ми почали літати сюди, і вже протягом перших тижнів ми побачили, що попит на маршрути з цього аеропорту є. При цьому, на деяких рейсах ми відзначаємо наповнюваність борта на рівні 80 відсотків. На відміну від наших попередників, ми літаємо в Радом на 33-місному літаку, який якнайкраще підходить для подібних рейсів. Зараз ми літаємо з Радом по п'яти різних напрямах. Крім Львова, ми виконуємо польоти до Вроцлава, Гданська, Берлін і Прагу.

Ви згадали про вантажні перевезення. Мені неодноразово доводилося бачити в аеропорту Жуляни ваші вантажні літаки. Ви регулярно літаєте до Києва?

Так, наш вантажний літак Saab340 протягом декількох років регулярно літає в аеропорт Київ-Жуляни. Польоти з Польщі до Києва виконуються кілька разів на тиждень.

Куди ще літаєте на вантажних літаках? Що перевозите?

З моменту заснування перевезення вантажів є основою бізнесу Sprint Air. Понад 12 років ми виконуємо вантажні рейси по всій Європі на замовлення експедиторських або брокерських компаній. Вантажні рейси обслуговують літаки двох типів: Saab340 вантажопідйомністю до 3800 кг і ATR вантажопідйомністю 8300 кг. Що стосується вантажів, то ми перевозимо будь-які їх види, які можуть поміститися на борт цих літаків. Це вантажі на піддонах і без них, пошта та посилки, тварини і навіть деякі небезпечні вантажі.

Скільки всього у вас літаків?

В кінці липня - початку серпня ми завершили покупку трьох літаків. В результаті наш флот виріс до 16 суден. У нас є чотири літаки ATR і дванадцять Saab 340. Наші пасажирські Saab вміщають до 33 пасажирів. Саме такий літак обслуговує рейс Львів - Радом.

Читайте також Дорого чи ніяк: Чому українці не можуть дешево літати по країні

А які результати показала авіакомпанія в цілому за вісім місяців?
Такий поділ не заважає вашій діяльності?
Чому?
Ви регулярно літаєте до Києва?
Куди ще літаєте на вантажних літаках?
Що перевозите?
Скільки всього у вас літаків?

Новости